Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Davy Jones

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Borok Szőlőfajták 2007.08.24 09:57:05
A következőkben egy-két ismertebb borfajta jellemzőit szeretném megosztani veletek:Irsai Olivér – Hungarikum Származása: Magyarország Tőkéje: középerős, hosszú, elfekvő vesszőket nevel Fürtje: középnagy, vállas, laza Érése: szeptember első feleBora: intenzíven…..
Borok Borkészítés 2007.08.24 09:34:27
 Borkészítés  Szüret A szőlőtermesztés utolsó, a borkészítés első lépcsője a szüret. Idejét jól kell megválasztani, mivel a bogyók érésekor a cukortartalmuk egyre növekszik, viszont a bennük levő értékes savak lebomlanak. A megfelelő időpont akkor…..
Borok Borkategóriák 2007.04.02 08:43:21
BorkategóriákA kóstolandó borok közötti eligazodásban segítenek a törvényes rendelkezések és az ezekre épülő szabványok, amelyek meghatároznak bizonyos előírásokat. Az ezek szerint forgalomba hozott borok már közelebb hoznak bennünket egy-egy bor alaposabb megismeréséhez. A…..
Borbírálat A borok osztályozása több módon történhet Szín szerint megkülönböztetünk - a készítési módot is beleértve: fehér, vörös, rozé borokat. A bor kora - fejlődési foka - szerint: új, fiatal, fejlett, érett, ó és elvénült borok vannak. - újbor: az erjedés…..
Borok Borkultúra 2007.03.21 18:31:00
A borfogyasztás kúltúrájáról egy pár szót ejtenék:Talán ennél jobb idézettel nem is kezdhetném a borivás művészetét:Egy francia gourmand a borivás művészetéről beszélt a walesi hercegnek. „A nagy bornál nézzük annak játékát a pohárban, beleheljük illatát, és…..