Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Giba

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eleinte furcsának tűnt, de aztán rászoktam a köszöngetésre. Mármint a forgalomban. De elegem lett, leszokom róla. Vélemények az azonos című írásunkról...
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
Giba 2011.03.24 08:00:34
@FutoBolond: Az biztos, hogy mindenki a saját sorsának kovácsa.... De pénzből élünk, azt meg Viki és Feri szabja meg, hogy maximum mennyiből, és abból is mennyit adsz vissza nekik! Tudod ők is szeretnek utazgatni pénzt elbaszni a nagyvilágban... Szóval megértheted :P
Szóval sok múlik milyen kutyaütők vezetik az országot :P
w Elvis él, Budapest élni fog 2011.03.11 06:30:00
Sajnos az eddigi otrombaság, kapkodás és a kiábrándulás nyomán hétmérföldes léptekkel haladunk afelé, hogy minden automatikusan szar legyen, amit fideszes kitalál. Egyelőre még csak azok körében, akik ezelőtt se szerették a jobboldalt, de az ilyen zsémbelődés nagyon ragadós.…..
Kezd érdekes lenni a Valóvilla élete, most, hogy VV Gombár olyat kapott VV Alekosztól, hogy a ledfal adta a másikat. A reality sajátságos szabályrendszere miatt ugyanis VV Béla nem ülhet nem létező babérjain, hanem törheti kis buksiját, hogy mit lépjen annak ismeretében, hogy a…..
Már a Magyar Posta sem a régi – hol vannak azok az idők, mikor a postás még biciklivel mászott ki a címzetthez, ne adj’isten, még be is csöngetett, ha ajánlott küldeményt kellett kézbesíteni! Tanulság: törékeny, könnyen rongálódó cuccot inkább személyesen adjunk…..
Múltkor, amikor a bioetanolos cégek erőteljes (és felettébb aggasztó) magyarországi nyomulásáról írtam, egy kedves kommentelőtől erős feddést - mit feddést: leb@szást - kaptam. Azt vágta a fejemhez: miért fáj nekem, ha a magyarok végre összefognak és hazai földben, hazai…..
Giba 2011.02.28 14:07:36
@Bambano: Jó lenne az is, meg ha gyökeresen megváltoztatnák a tszek működését... Mert ez egy nem fentartható állapot, gondolok a föld folyamatos mérgezésére állami pénzből, mellette az alföldön megéri belvízzel elárasztani a földeket azért mert a támogatás és a segély nagyobb mint a megtermelt cucc értéke.... Emellett a belpiacos magyar termék minősége folyamatosan romlik, és egy Tsz-ben igen is megéri szarul csinálni mindent mert több uniós pályázatot kapnak... A szentmártonkátai Tsz-ben dolgoztam jó pár évvel ezelőtt, ott akkor az ment, hogy amit lehetett tönkretettek, és az folt a feladat, hogy az elásott vasakat kiássuk és leadjuk... Hihetetlen de mindenféle szerszám gép alkatrész a földbe volt :)
Egy névtelenségbe burkolózó hölgy sztoriját olvashatjátok ma. Nőként mit tehet valaki, ha ilyet lát? Elvárható-e, hogy esetleg közbeavatkozzon valami módon? Tegnap reggel kb 09:35 perckor Budapesten a Szentendrei úton (Aquincum múzeumnál, vasúti híd alatt) egy férfi az…..
Két gyermekes anyuka, és amatőr dj szeretne lenni. Árult matyó hímzést a Citadellán és főzött kávét Ausztráliában. A marketingszakma elismert képviselője, miközben mindössze négy munkahelye volt eddig. A UPC marketing és tartalom vezetője, Grósz Judit az ad:renalin kamerája…..
Giba 2011.02.25 23:47:44
@Bambano: ne mond :D invitellel nem de upc thom externet... megmagyarázták azt is, hogy nem tudok egy felhasználónevet jelszót beírni, fenyegetőztek... de náluk volt a hiba. Ez a callcenteres nem informálásából adódó problémák. Plusz a rendszer szar (a callcentereseké) mert a diginél is le lettek tiltva dolgok, mert úgy gondolták, bizonyos információkat nem kell tudniuk... Csak mint a te esetetbe jön az, hogy a callcenteres nem ismeri a technikai feltételeket.... és ilyenkor ki a hibás ?
Giba 2011.02.25 23:59:46
@rumgaricum: a félperces áramtalanítás mindig hasznos :) jó trükk :D
kimaradás a hiba bejelentésnél volt a diginél is... De mint utóbb kiderült, a hibabejelentő vonal a Thomehoz tartozik, minden hibabejelentő vonal, minden szollgáltatónál... Ha nem lehet hívni a hibabejelentőt az azért van mert a Thome baszkódik a hálozaton :) Örülök, hogy meg vagy elégedve a szolgáltatással, azért szerettem csinálni én is mert akivel kötöttem szerződést annak havi pár ezer forintot spóroltam, és egy minőségi szolgáltatást adtam el... De a végére elég sok panasz jött, amire a callcenter nem tudott válaszolni, és az üzletkötők se kaptak információt semmiről.
Giba 2011.02.26 01:03:09
@rumgaricum: nem vitatom. Nagyon jó technikát alkalmaznak mind a tv mind a net-telefon terén. Az áraik meg tarthatók, azért vannak emelések a tvnél mert minden csatornáért euróban kell fizetni, és ha gyengül a forint akkor azt megérzi a szolgáltatók. Az internetnél egyedi eset az emelés, mert az összes ip címet kiosztották, és az utolsó pakkoknak jóval magasabb az ára, mint előtte.... A telefon volt a reklám, azt ha az elejétől 500-1000 forintért adják, még akkor is megéri a hülyének is, és a cég se bukik rajta :). A konkurenciánál most bosszulja meg magát, hogy nem volt számottevő hálózatfejlesztés... A digi ezt letudta az optikai rendszerrel! És letették az alapokat, és feladták a leckét a konkurenciának...
A fejlesztés meg folyamatos, romániában nagyon halad a kertesházas részekben is... pár év, és egy kis ráköltéssel LANos városok 20, de akár 30 km körzetében elérhető lesz a diginet :) Örülök, hogy elégedett vagy! De ha bárki a környezetetben kötni akar, mindenképp üzletkötővel tegye :)
jó éjt
A megszokottnál terjedelmesebb posztot terveztem be mára, mert úgyis szombat van, a többségnek nem kell a munkaidőből lopni rá sok időt. Elég ritkán szoktam már így az elején véleményt alkotni egy-egy beküldött írásról, hogy ne befolyásoljak senkit az álláspontommal, de 27…..
A poszt első felét H küldte, köszönjük!A fővárosi közlekedési anomáliák után nézzünk már körül az ország háza táján is ez ügyben. Tavaly március óta regisztrációs jegyet kell váltani a tömegközlekedési  járműveken. A regisztrációs jegyet azért vezették be,…..
A Homár rokonságban látott csak lemerevedő/kipixelesedő tévéműsorokat a T-Home hálózatán, és már akkor sem értette, miért fizet valaki ezért/hogyan lehet így kábeltévét szolgáltatni, ennél még a kalózvhs is stabilabb volt. Krisztináéknál kis híján 2 hónapja nézhetetlen…..
Giba 2011.02.19 02:20:46
@brezsnyev: analóg tvvel hogy szándékozok digitális adást venni...

Még nem áltunk át a digitális kábeles rendszerre, szóval még tudod venni analógon, de ha akarsz digitális jelet analóg tvre akkor vegyél egy STBt

Diginél úgy vannak hogy több mint 2 tv van egy lakásba... többet meg nem tudnak adni. De a thomnál és az upcnél 5-8 éve csak úgy nézheted az összes adást ha veszel egy boxot és akkor egy tv látod az összes csatornát a többin meg nem... Ha nincs családod még ez lehet hogy jó is. De nekem ne adjanak egy fostos STB mert ők csak így képesek szolgáltatni! Nekem több tvm van és nem akarok 600ft/hó +boxot bérelni!
Jah és az STB szerepe a + pénzlehúzás semmi több!
m1 m2 duna adja hdba igazad van de ki nézi ezeket a csatornákat? a Discovery digitálisban adja de az a legproblémásabb csatorna minden szolgáltatónál!
80 centi felett kell a hd ready ha 3-3,5 méternél közelebb ülsz hozzá amúgy észre se veszed a külömbséget a brr rip és a dvd rip között! a 100 centisre kell a full hd de csak akkor ha 4 méternél közelebb nézed, mert ott sem tűnik fel hogy full hd vagy hd ready vagy dvd rip! a lényeg a távolság!
A felbontás azt jelenti hogy hány képkockát tud megjeleníteni x y tengelyen... te ezt nem tudtad ? a bitráta meg az hogy mennyi adatot küld egyszerre! és kérlek a legnézettebb adók rtl klub tv2 mpeg2 kódolás alacsony bitráta! szóval hiába a nagy tv a való világ pixeles lesz!
Az STB semmi köze az egészhez csak az az a parasztvakítás amit odaadnak az ügyfélnek hogy nesze paraszt ezzel jobb lesz a műsor! és a sok hülye elhiszi! mikor poton pénzért jobb STB veszel amazonról ebayről vagy bármely igényesebb webáruházból!
Giba 2011.02.19 02:31:05
@Pittykapitány: Én tudom mit élnek át, és tudom hogy nálunk 2008 ban indult a digi. Akkor ha betelefonáltál segítőkészen azonnal tudtak segíteni, és rögtön tudtak küldeni szerelőt ha olyan hiba volt. 2010re annyira elcseszte egy hülye picsa Gyarmati Kinga, hogy ha felhívod a hibabejelentőt, előbb meghallgatod a monológot, aztán a diszpécser megpróbálja elhitetni veled hogy hülye vagy és nem értesz hozzá és inkább ne is jelentsd be a hibát (mert arról országos statisztika készül) még a végén benyögi hogy 72 óra amíg elhárítják a hibát, csak azért mert neki ezt kell megtennie. A diszpécserek 90% ugyan azok mint 2008 ban a szöveg és a többi megváltozott mert egy hülye kurva aki szerint így kell bánni az ügyféllel ezt követeli meg az alkalmazottól. UPc ügyfélszolgálaton volt egy barátom őt hívtam amikor netet állítottam be embereknél akinek upcje volt. Magán úton elintézte de ha upc hibabejelentőt hívtam akkor szenvedtem a sok faszságtól amit kötelezően meg kellett csinálnia a diszpécserneke.

Igaz vannak hülyék, nem egyszer belefutottam, legalább 100 embernél állítottam be thomos upc és digis netet... volt amikor megmagyarázták hogy nem tudok beírni egy felhasználónevet jelszót mert nem értek hozzá! + Pénz befizetéssel fenyegettek, és náluk volt a hiba van ilyen is! de mégis azt mondom hogy a vezető akit az a szellemiség járja át hogy minél jobban megszopassa az ügyfelet... Ez a szomorú! és ezeknek a p***fejeknek még van munkájuk ! ez meg a legszőrnyűbb az egészben!
Giba 2011.02.19 02:38:58
@brezsnyev: és még valami! Személyes tapasztalat! Az adás minősége nagyban függ attól, hogy hány mhz-n adják az adást! UPcnél 560mhz szűrők vannak ez elég alacsony, rossz képminőség! Diginél nálunk 2008ban 1000Mhz adták az adást még a 15 éves tvn is olyan szép volt a kép, hogy az öregapó nem hitt a szemének (hirtelen én se) akkor emagyarázták a műszakisok, hogy igen nagy jelentősége van, hogy mekkora frekin tudják vinni az adást! UPcnél azért kell a box mert az erősíti a jelet! Thomnál meg azért mert a németből leselejtezett használt cuccokat adják oda az ügyfélnek ( ami már szar). Diginél a LANos területeken ilyenekre nincs szükség mert jó a hálózat. Csak a hülye pesti vezetőség nem engedi, hogy a vidéken jobb legyen a minőség mint pesten... mert az nagy égés lenne! ( mint benfentes mondom)
Régi védekezési trükk, hogy más használta a WI-FI hálózatomat, de lehat akár igaz is. Mindenesetre kevesen tudják, milyen veszélynek teszik ki magukat, ha nem titkosítják le körültekintően. A rágalmazás a legenyhébb bűncselekmény, lehetne akár tiltott pornográf felvétel való…..