Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. Sigmund Fraud

3 bejegyzést írt és 187 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Magyarország el van adósodva, a gazdaság alacsony hatékonyságú, az állam alig működik, az életszínvonal alacsony, mindent elönt a korrupció, az igénytelenség, az önzés és a butaság. Ráadásul még a Gyurcsány is szervezkedik. Hosszú távon azonban nem ezek jelentik a…..
dr. Sigmund Fraud 2010.10.19 09:37:37
@Leland Gaunt: "A KSH bekaphatja az összes f@szomat! " Ez azért elég karcsú érv, lássuk be.
Amúgy az eddigi rendszer valóban nem hozta meg a várt eredményt. Lássunk hát valami újat, hátha.
Mandiner blog A jogállamról 2010.10.18 07:01:00
„Minden magyarban egy huszár és egy jogász rejlik” Bismarck   A Nyugatrómai Birodalom bukása után, az Európát elözönlő germán törzsek - az Egyház közvetítésével - találkoztak a római joggal és több-kevesebb sikerrel saját szokásaikhoz,…..
dr. Sigmund Fraud 2010.10.18 09:06:24
  (Vasárnap este rendesen elhibáztuk e bejegyzés időzítését, így most rendhagyó módon újrapublikáljuk - a szerk.) Unalmas kampány, semmi feszültség, sótlan szövegelések, tök kamu botrányok, ohne szellemes gyűlölködés; egyedül Szeged és Miskolc picit izgi, de…..
dr. Sigmund Fraud 2010.10.05 09:22:21
@rajcsányi.gellért (ergé): a felindulás sosem jogos. legfeljebb méltányolható okból származik. de nem jogos.
egyébként meg a jelenlegi helyzetnek nem a lekövezett tér az alternatívája. azt nagyon könnyű lenne bármire rámondani. a siker titka viszont a távlatos gondolkozás és a valódi értékek védelme még akkor is, ha dózerolni olcsóbb és egyszerűbb.
Az én történetem 2007 tavaszán kezdődött. A megelőző hosszú időszakban folyamatos stresszben éltem, mind munkahelyi mind családi oldalról nagyon nagy nyomás nehezedett rám.   Egy nyilvános helyen voltam a feleségemmel, ahol minden komolyabb előjel nélkül hirtelen…..
Gyurcsány Ferenc vásárolni volt, és ezt egy blogbejegyzésben is megírta. A boglári Tescoban nagybevásárlást tartott, és a tejeknél érdekes választás elé került: most melyiket vegye meg, az olcsó, 120 forintnál alig drágább szlovák tejet, vagy a 240 Ft-os magyar tejet? Te…..
dr. Sigmund Fraud 2010.08.11 14:25:01
  A Nemzeti Együttműködés Rendszere olyan lendülettel ragadja magával az országot és az embereket, hogy magunk is bele-beleszédülünk. Most éppen a Hajógyári-sziget örömteli csatlakozásával szembesültünk a legfrissebb Flyerz jóvoltából:   A szigeten…..
dr. Sigmund Fraud 2010.07.28 14:27:55
@Lefetyke: lefetyelj valamit, hátha ellazulsz kicsit.
nem kell minden nemzeti dologra komor arccal vigyázállásban gondolni. azt csak megunni lehet, szeretni nem.
amúgy is az egész aug. 20. jelenlegi formájában egy tőrölmetszett proli vircsaft. ha tűzijáték-perec-redbullerrész ok, akkor hadd legyen már ok a vizespóló is.
plusz akinek nem tetszik, ne menjen a hajógyárira.
Modorosblog A Telefonember 2010.07.28 07:00:00
-Ne szórakozz már azzal a szar autlukkal már megint! Egy deletét nyomni mennyiből tart neki szerinted? Egy telefont letenni azért már komolyabb pofát igényel. -De hát így nyoma marad, meg nem akarom pont most megzavarni, meg a múltkor is válaszolt egy órán belül... -Nem érdekel,…..
dr. Sigmund Fraud 2010.07.28 11:20:25
@El Topo (Sgt. Elias): "baszogatógép"
ez már önmagában priceless
Jó, értem én, hogy valakinek még a Mars csoki is keserű, de azért az mégse járja, hogy hetet-havat összehordunk és egy kalap alá vesszük az összes vezetőjét Magyarországnak. Bede Márton tegnap közölt cikkéből pedig sajnos az derül ki, hogy a méltán híres újságíró…..
dr. Sigmund Fraud 2010.07.28 09:15:11
Azért adóztatják meg a bankokat, amiért a bankrabló is bankokat rabol: mert ott van a pénz. Közgadaságilag ez egy rossz, politikailag viszont jó, népszerű ötlet. (Fotó: Daniel Hambury/EPA) Terjed a bankadó szerte a világban. Néhány éven belül nem nagyon lesz olyan fejlett…..
Sziasztok!   Olyan felháborító eset történt velem pár éve, hogy muszáj kiírnom magamból. Szenteste hat éves kislányom belázasodott. Másnapra magasabb lett a láza, felment egészen 39, 5 fokig, még a gyógyszer sem vitte le neki, így langyos ülőfürdőbe kellett dugnom az…..
  Az Ohio állambeli Clevelandban szomorú a mai nap a magyar katolikusok számára. Richard Lennon helyi püspök ma veszi le a szentelést a százhat éve, magyarok építette Szent Imre templomról, és egy jó nagy lakatot rak rá. A templomot bedeszkázzák, piacra dobják, ergo az egyház…..
dr. Sigmund Fraud 2010.06.30 16:02:08
  Az Európai Unió többé-kevésbé egységes, új banki adó(ka)t kíván bevezetni tagországaiban, mellyel célja, hogy finanszírozza a mostani és az esetleges jövőbeli bankválságok költségeit. Az új adó indokai között előszeretettel említik, hogy így nem a lakosságnak…..
dr. Sigmund Fraud 2010.06.24 16:19:05
@Elpet: Nem egészen. Érdemes egy más álláspontot is megnézni. A bank úgy működik elvben, hogy beszedi a betéteket valamilyen kamatra, és kihelyezi ugyanazt a pénzt magasabb kamatra. A kettő közötti marzs fedezi a bedőlő hitelek veszteségét, a költségeket és a profitot. Azonban a magyar piac nem autark ilyen szempontból, sokkal több pénz forog a gazdaságban, mint amit a vállalkozások és a háztartások megtakarítottak. Épp ezért a nemzetközi bankok (az OTP és a tak. szöv. kivételével az összes) az anyacégük pénzét, tehát német/olasz/belga/holland megtakaríásokat hoz be az itteni leánycéghez és helyezi ki a piacra. Így lehetséges, hogy a magyar bankok hitel betét aránya jellemzően 100 % feletti. Ezeket a pénzeket a külföldi tulajdonos olyan országba helyezi ki, ahol a hazai piacán szokásosnál nagyobb hozamot tud elérni. Éppen ezért, ha a magyar bankpiac relatív jövedelmezősége valamiért (pl. egy erős különadó miatt) a hasonló adottságú államoké alá süllyed, akkor ezeket a többletpénzeket a bankok nem ide fogják hozni, hanem jövedelmezőbb országokba. Ez viszont a hitelezés beszűkülésén és felárazódásán keresztül a gazdasági növekedést fogja vissza.
Mert van ugyan a belső piacon hatékonysági és árverseny, de a válság utáni helyzetben van egy sokkal komolyabb nemzetközi verseny a forrásokért. És aki ezen bukik, az nagyot bukik.
 Kolozsvári az első mozi, amelyik jelentkezett nálunk, hogy le meri vetíteni a Biszku-filmet. Tehát a mozipremier valószínűleg határon túl lesz, június 27-én. Klubokba, plébániai vetítésekre is hívtak minket. Rengeteg kedves levelet és telefont kapunk. Hívott…..
  Tavaly nyáron éppen a beregi Márokpapi katolikus templomában szidoloztuk a gyertyatartókat - ezt rótta ránk penitenciaként a plébi, aki már unta a hárommiatyánk-háromüdvözlégy kombót -, amikor is egyszer csak megjelent a templomajtóban Biszku Béla. Vele voltak Lelky és…..
dr. Sigmund Fraud 2010.06.14 13:48:54
@Lábszár Ervin: Nem kizárólag. Jogi értelemben az a különbség, hogy amit vén nyilas csinált az a 81/1945 ME rendelet szerint háborús bűn, és mint ilyen nem évül el.
A vén komcsi viszont (jelnlegi állás szerint) nem tett olyasmit, amivel jogot sértett volna, így sokkal nehezebb eljárni ellene.
  Nekünk kínos, hogy megint a régi témát kell elővennünk, de a nyugdíjak biztonsága ezúttal nem kampánytéma, hanem a jelen aktív robotosainak húsbavágó bárdjaként vágódott elénk: Csak IMF és az EU megmondó emberei tántorították el az új kormányt attól, hogy az…..
dr. Sigmund Fraud 2010.06.10 08:48:46
@Elpet: Ez a legtisztességesebb válalás. Te fizetsz, ő befekteti az általad választott portfóliba, és amikor eléred a korhatárt visszafizeti neked. Ha előbb meghalsz, örökölhető a tőkeérték.
Ehhez képest az felosztó kirovó államiban amit most fizetsz azt kifizetik a jelenlegi nyugdíjasoknak, amikor meg te leszel nyugdíjas, hát, majd lesz valami.
Nekem az első tűnik polgáribbnak. A politikai kockázat sokkal nagyobb és kiszámíthatatlanabb, mint a piaci.
dr. Sigmund Fraud 2010.06.10 09:20:33
@Bummer: a lényeg a koncepció. hogy ki üzemelteti a pénztárat, az másodlagos. (az állami tulajdon mellett szól az elvileg magasabb hatékonyság, a piaci modell mellett a szakmai befektető magasabb szakértelme és a versenynyomás.)
  Jótanács felütésként: óvakodjunk azoktól a közszereplőktől, akiknek rajongói Tanár Urazzák a főhőst, lásd Havas Henriket. És Bogár Lászlót. A szakrális nemzet önmagát felkent papja százezrek nevében írt cikket a minap, kifacsarva és feje tetejére állítva sokak…..
dr. Sigmund Fraud 2010.06.03 15:54:16
@gloire: Nono. Azért volt ő p.át. rangban az első Orbán-kormányban is, és akkor még nem mutatta a megmarhulás ilyen nyilvánvaló jeleit...
  A Miniszterelnöki Hivatal mindig is kellemes kifizetőhelynek számított mindazok számára, akik jóban voltak a kormánnyal, és nem szívesen utasítottak vissza pár millió forintot. A napokban látott napvilágot a Bajnai-kormány MEH-jének talán utolsó listája az elmúlt…..
dr. Sigmund Fraud 2010.06.01 15:40:01
@tewton: a pálinkafőzők felfuttatása nem hülyeség, egyetértek.
dr. Sigmund Fraud 2010.06.01 16:28:42
@S.P.Q.R.: Ühüm, mintha a jobbos zászlóshajó Heti Válasz sem a fideszes belső körök félretett pénzéből alakult volna, vagy rosszul emlékszem?
Aki ebben balos-jobbos különbözőséget lát, az hazudik magának.
Praxis Mindenható doktorbácsik 2010.05.27 06:00:00
Szia, Nem szoktam blogokra írni, de "vicces" volt egy post alapján hozzászólásokból rájönni, hogy a kedves komentelő doktorbácsik a mai napig mindenhatóak. Velem teljesen "sablonos" a szituáció, 5 éve húzódik ( vált ismerté ), 2 éve nem járok a kórházba…..
dr. Sigmund Fraud 2010.05.27 10:48:33
@pcr: hmhm. azért ne fogadj nagy összegben arra, hogy felesleges volt. A leukémia pl. kifejezetten gyakran szór a májba, aki ezt pedig enzimek alapján nem határolja el senki.
  A magyar törvényhozás tegnap rábólintott a kettős állampolgárságra. A szlovák parlament órákkal később cserébe elfogadott egy törvényt, melynek értelmében azok, akik felveszik a magyar állampolgárságot, elveszítik a szlovákot. Ismét kiderült, hogy a felvidéki…..
dr. Sigmund Fraud 2010.05.27 09:59:06
@ZX: EBESZ, Európa Tanács, Európai Tanács, Európai Parlament négy külön testület. Utánaolvasol és csak utána kommentelsz politikai cikket. Értem?