Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csokis2

0 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokakban ébreszt kellemes emléket az építőtábor említése, ami nekünk - akik már nem vettek részt a mozgalomban - furcsa lehet. Hiszen mi lehet jó abban hogy az egész éves tanulás végén nyáron még hetekig-hónapokig tartó nehéz fizikai munkát is végezzünk, spártai körülmények között, távol…..
  Ruby Rose 12 éves korában jött rá, hogy a csajokat szereti. Az ausztrál modellből lett színésznő, akit az Orange Is The New Black című Netflix-sorozatban vagy éppen a mozikban most futó Meg című filmben is láthatunk, soha nem csinált titkot szexuális orientációjából, mert hát minek is kellene…..
Csokis2 2018.08.14 14:17:41
@nookedli: Amikor ezt először meghallottam, rögtön a régi vicc jutott eszembe:
[...]
"- Tényleg úgy beszélsz fiam, mint egy orosz, úgy iszol, mint egy orosz, úgy verekszel, mint egy orosz, csak itt nálunk, Szibériában nagyon ritka a néger."

Kicsit sajnálom ezt a nagy píszískedést, mert anno Denzel Washington nagyon jó Don Pedro volt a "Sok hűhó semmiért"-ben, meg Gojko Miticet is szerettük Winnetounak. De arra is kíváncsi vagyok, honnan akasztják majd le a producerek a mórokat az összes Othello szerepre.
Csokis2 2018.08.14 14:26:01
@Virág et.: Az a baj, hogy emiatt gyerekkorom óta nem adják a Porgy és Besst a Magyar Állami Operaházban, mert Magyarországon viszonylag ritka a feketebőrű énekes hát még egy komplett szereposztásra való. Én meg 40 éve nem tudom megnézni, mert Amerikában píszí van. És hiába halt meg George Gershwin már ezer éve, a szövegkönyv író Ira Gershwin 1983-ig élt, ezért az örökösei még évtizedekig játszhatnak a jogokkal. Agyrém!
Csokis2 2018.08.15 09:25:10
@lobster thermidor: Még csak ki sem kell suvickolni. Ha Porgy attól lesz Porgy, hogy minden este rákenik a Schmoll pasztát, akkor megette a fene. Rómeót, vagy Júliát is játszhatja fekete, sárga, de tőlem kék is, mert a darab lényege az író, a rendező és a színész tehetségén múlik, nem a színükön. Ha ez ilyen merev lenne, milyen kurva nehéz lehetett volna Kiri Te Kanawának szerepet találni.
Meglehetősen visszafogott arcszőrzettel felvértezve jön a BBC-re egy vadonatúj Poirot, John Malkovich alakításában, a The ABC Murders címmel. Háromrészes adaptáció lesz, az alapja Agatha Christie Az ABC-gyilkosságok című műve, amit már nem egyszer feldolgoztak, de hátha tud az új változás is valami…..
Érthetetlen, bár a hazai viszonyokat ismerve egyáltalán nem meglepő, ami Gáborékkal történt a lánya Junior bankkártyájának lejártakor. Vajon, ha egyébként minden más kártyát automatikusan postáznak, ezt miért nem? Miért nem hajlandóak elmondani a gondviselőnek, hogy miért hívják a gyerekét…..
laptop választás | a notebook billentyűzet használhatóságénak szempontjai | számítástechnika | tech Laptopunk kiválasztásakor alaposan felmérjük a dizájnt, az akkumulátor élettartamát, ám mi a helyzet a klaviatúrával? A megfelelő billentyűzet nagy segítséget jelent munkánk gyors elvégzésében, míg…..
Csokis2 2017.04.07 21:35:04
@Csokis2: sima asztali gép USB-s billentyűzete is sokat segít. Én még egy egeret, meg egy máshol kimustrált 17"-os monitort is használok hozzá.
Ezzel a színnel egészen mókás a képe Legutóbb amikor helyszínt kerestem egy kliphez, a rakparton gurultam. Ahogy a  rengeteg kocsi között nézelődtem, megláttam ezt a gépet. Igaz, nem volt nehéz nem észrevenni. Egyrészt nagyobb volt, mint a többi, no és a színe? Az első lehetőségnél megálltam, és…..
Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor a munkatársaink állandóan lenyúlják az íróeszközeinket. Nos, az „idegen tollakkal ékeskedők” elleni harcot egy amerikai irodaszergyártó egészen különös módon vette fel. Olyan feliratokat nyomtatnak a tollakra, ami elméletileg minden épeszű embert elriasztana…..
Vidékiként meglehetősen nehezen barátkoztam meg a budapesti közlekedéssel. Pedig az elmúlt években meglehetősen sokat, napi 2-2 és fél órát töltöttem a különböző BKV útvonalak megismerésével, illetve kiismerésével. Sokfelé, sok mindent láttam már, de egy igazán váratlan helyen bukkantam Budapest…..
Csokis2 2017.03.30 09:23:55
@AaannnaaA: Mem lehet, hogy ez tényleg szándékos, hogy a Borároson a 4-6-osról leömlő népeknek legyen még hely?
Nem telik el úgy év, hogy március végén eszembe ne jutna a munkaszolgálatra hurcolt és fiatalon meghalt Rejtő Jenő. Azonnal felismerhető stílusával, nyelvi poénjaival, egyedülálló humorával és a regényei mondatai közt elrejtett bölcselkedéseivel utánozhatatlanná és pótolhatatlanná vált a magyar…..
  Minden váltás nehéz, ráadásul idővel az emlékek megszépülnek, úgyhogy be is linkeljük ide gyorsan a Citibankos Homár-posztokat, de azért levélírónkat tényleg jól megforgatta új bankja. Kedves Homár és Homár Olvasók! A Citi-Erste váltás áldozataként ragadok billentyűzetet, és reménykedem, ha…..
Csokis2 2017.03.28 22:09:46
@Csokis2: Ja,és a Granittal egy gond van: egyáltalán nincs hitelkartyajuk.
Csokis2 2017.03.29 09:18:25
@Thera: Várja franc, de valamiért érzem, hogy jőni fog, ha jőni kell.
Csokis2 2017.03.29 09:22:49
@0rdas: Lehet, hogy akkor van nyitva, csak citisként az ember ezt nem tudta, mert leszokott a bankfiókba járásról. Én csak akkor jártam ott, amikor vettük, meg felújítottuk a lakást, és néha több kápé kellett, mint ahova a kártyám napi limitjét fel lehetett volna emelni.
Észrevette már valaki, hogy a fél ország 20 évvel idősebbnek néz ki a koránál, azon aprócska okból kifolyólag, hogy nincs pénze - biztosítottként - fizetni fogászati kezelését, vagy fogpótlását?  Mi ösztönözte anno a törvényalkotót, hogy ne gondoljon a legszegényebb rétegre, a nyugdíjasokat…..
Ki nem álmodozott már arról legalább a gyerekkorában, hogy egy királyi udvarban lakna? Mint a mesében, szaladgálhatna keresztül-kasul egy hatalmas, zegzugos várban vagy kastélyban és a főnemesek gondtalan életét élné?  ..
Úristen, mi ez? Savas-lúgos hidrolízissel vonják ki állati hulladékokból? Pfúj! Te megennéd? Hacsak nem vagy vega vagy vegán, miért ne?..
Most hogy a marketingesek nyugodtan hátradőlhettek a XC60 bemutató után, szerintem beugrott most nekik hogy éppen 90 évesek, és ennek örömére feltöltöttek egy szülinapi videót. Nekik ez a ráeszmélés kicsit tovább tartott, mint nekem, de cserébe elég hangulatos videót produkáltak, amely végigszalad a…..
Minden ember életében eljön az a pillanat, amikor rájön, hogy “A francba, öreg vagyok!”. Sokaknak ez az első ősz hajszál, de nálam az már 14 évesen megvolt, így nem fűződik hozzá világvége-hangulat. Jó, persze hogy, de úgy tűnik, nem emelkedett ki a gyerekkori traumák közül. Helyette nekem David…..
Olvasónk szerint túlélésre hajt, és a folyamatos túlóráztatás és a nyugdíjasok visszahívásának ellenére is erősen vesztésre áll a kézbesítési feladatokkal való küzdelemben a Posta a IV. kerületben. Kedves Homár! Budapest IV. kerületében, Káposztásmegyeren arra figyeltünk fel, hogy hetek óta…..
  Úriember nem fogad olyan versenyen, aminek tudja a végeredményét. Legalábbis ezt mondja az angol közmondás, bár a Brexit után nem tudom mennyire elegáns rájuk figyelni. Figyeljünk inkább itthonra, illetve arra, hogy pár pillanattal ezelőtt a Momentum Mozgalom leadott 266151 db aláírást az…..
Le sem zárult az olimpiai aláírásgyűjtés, az ellenzék egy része máris leleplezte, hogy a Momentum fiataljai igazából "álmessiások", sőt, az Orbán-rezsim ügynökei. Világos: az a gyanús, ami nem gyanús. Az ügynökvádat pont azután kapták meg, hogy egyik vezetőjük elmondta: teljeskörűen megnyitnák az…..
Csokis2 2017.02.15 08:16:25
@dunántúli gyerek: "neki már lopcsótány is egy szélsőjobboldali orbán-bérenc"

Na, ez bennem is felmerült már. Oké, hogy az első százmillióit ő is úgy lopta össze a privatizációnál, de utána nem kokózta, meg kurvázta el, mint sok jóarcú téesz elnök, meg egyéb funkci. Szóval valami magához való esze lehet. Akkor meg hogy a tökbe nem veszi észre, hogy olyanok ők Orbánnal, mint egy kicsavart jóslat a Harry Potterből:
"Amíg él az egyik, élhet a másik."
Csokis2 2017.02.15 08:18:11
@siriq111: Majd előveszik Horn Gyulát, az örök hivatkozási alapot: "Na és?"
Csokis2 2017.02.16 22:08:55
@siriq111: Annyit mondtam, hogy ha tömegesen buknak majd meg, megmagyarázzák a dolgot. Ha nem sikerül, marad a horngyulai "Na és?"
Mivel ismét találkoztam azzal a hírrel, hogy a NAV "lecsapott" egy szegény kismamára/fiatal anyukára/diáklányra (a szereplők tetszőlegesen választhatók), aki az interneten keresztül értékesítette azokat a ruhákat, játékokat, amiket kinőtt vagy már nem használt, ezért elhatároztam, hogy tisztázom az…..
Csokis2 2017.02.15 07:46:22
@cog3981: Szerintem itthon sem. Azt sem hiszem, hogy a NAV-nál remegve figyelnének, ki lépi át a 600 ezres határt. Azt viszont el tudom képzelni, hogy valami szoftver nézi a Vaterát, meg a Jófogás, és feldobja az "érdekes" felhasználókat.
Nálam ugyan kevés a babaruha, de a garázs kipakolásából származó cuccokat (kinőtt silécek, sícipők, korik) elkezdtem eladogatni. Két tizenéves gyerek mellett ez nem kevés cucc, de 600 ezret akkor érne el, ha a kocsit is melléraknám. :-)
A Motorola 1984-es féltéglájától a korszakos botrányba fulladt Samsung Galaxy Note 7-ig rengeteg mobil van, ami így vagy úgy korszakos darab volt az elmúlt három évtizedben. Nyilván nem könnyű ezekből egy tízes listát összeállítani, úgyhogy a mai, a brit Guardian alapján…..
Csokis2 2017.02.12 08:39:01
@gigabursch: Nekem 6110 és 6310 volt, és teljesen igazat adok abban, hogy a 6310 volt a sorozat legjobbja, de azt hiszem, ez olyan "történelmi igazságtalanság" a 6210-zel szemben, mint az, hogy Károly Róbert szarrá melózta magát, hogy gatyába rázza ezt az országot, és mégis a fia lett a "Nagy".
Szerintem a 6110 b...ott jó volt, a 6210 ez a tökélyre fejlesztette (pl az eldugott antennával, meg a jobb kijelzővel), a 6310-nek meg maradt az elismerések besöprése. És mindenki -én is- arra emlékszik. Még egy jó telefonom volt, az okostelefonok előtti utolsó Nokiám, a 6303. Ott rátettek egy lapáttal, mert már fémházas volt, és persze az idők szavának megfelelően volt GPS és térkép is. Egy darabig párhuzamosan használtam az okossal, mert telefonálni és SMS-t írni sokkal jobb volt, mint ma is bármelyik okos. Ehhez is kapcsolódik, hogy a sokat istenített ájfonról (nekem is az van, he-he) is megvan a véleményem. Az, hogy az Apple kábé leszarja Magyarországot. Túl kis piac ez nekik, hogy bármi fájjon, ami itt történik. Ennek szép példája az iPhone magyarítása. Olyan helyesírási szótár és prediktív szövegbevitel van a magyar nyelvhez, hogy a nyolc évvel ezelőtti 6303i-jét boldogan elfogadnám helyette, annak sokkal nagyobb volt a szókincse, és tanult is.
Az iPhone helyesírását meg indexes újságírók fejleszthették, mert az igekötőt következetesen külön írja az igétől. Ha te magadtól egybeírnád, ő akkor is kijavítja, mert ő egy okos telefon, te meg csak egy buta júzer vagy.
Az már csak a hab a tortán, hogy az angolhoz, meg a némethez van "szó ajánlás", a magyarhoz ezt nem csinálták meg. Itt beírod a szót, majd amikor nyomsz egy szóközt, az iPhone kicseréli a szót egy neki tetszőre. Akkor is, ha ez baromság. Így lesz a "kereskedelemért" szóból "kereskedelem ért", a "kicsinál"-ból "kocsinál". Mondanám, hogy "lófasz a seggükbe", de ezekből is csak az "a"-t ismeri.
Három közterület elnevezését határozta el a XIII. kerület, a fővároshoz azonban csak egyet terjesztettek be, a másik kettő egyelőre a levegőben lóg. Vizsgáljuk meg az utcaneveket! A két függőben lévő közül szerintem az egyik nagyon jó ötlet, a másik nagyon rossz, a megvalósult új utcanéven…..
Tegnap, január 8-án délelőtt csörgött a telefon. Magánszámról. Ugyan nem szokásom, de most felvettem. Egy - hangja alapján - 40-50 éves férfi jelentkezett be, Farkas Péterként. Kis körmondat után kiderült, hogy a Telekomtól hív. Ugyan, ők lényegre törőbben szoktak fogalmazni, de akkor ez még nem…..
Csokis2 2017.02.09 19:16:29
@Tibi !: Azt hiszem, emelt díjas hívásokat, SMS-eket nyomnak vele, amiből a hívott megkapja a részét. Legtöbbször valami afrikai szám, hogy könnyű legyen le nyomozni. Persze a csaló, akivel te találkozol, csak kis hal, aki szervezi, azt sosem kapják el.
Csokis2 2017.02.09 19:20:14
@Látens Inszinuáció: Csak azok fognak fennakadni, akiknek nem azonosítható a számuk. Az IP-s kollégák, a Skype outos barátok külföldről, meg az én vonalasom az anyáméknál, amit valamiért sosem ír ki a Matáv.
Megszokhattuk, hogy a különböző tüzelőanyagoknak megvan az ára, és azt megfizetjük értük. Azonban ez egyáltalán nem egyenlő azzal a költséggel, amit eltüzelésükkor a társadalom egészére rovunk. Azaz a fűtés sokkal többe fájhat, mint amennyibe kerül...
Csokis2 2017.02.08 08:15:23
@Izga Betyár: Az ökológiai lábnyomod nyilván neked kisebb, és én a cikkből is inkább a tényközlés szándékát, mint a megrovást veszem ki. Valószínűleg nem is neked íródott a cikk, hiszen egyrészt nálad nincs alternatíva, másrészt nem tőled szmogosak a városok.
Szerintem, aki fával tüzel, az pontosan tudja, hogy a vizes fa rosszabbul ég, mint a száraz, legfeljebb az nem ismert, hogy ennyivel. Az meg egy másik dolog, hogy hány család engedheti meg magának, hogy egy évre előre megvegye a teli tüzelőt, hogy annak legyen ideje kiszáradni.
Aminek lenne értelme: aki a hangulatért, a gázfűtés melletti temperálás kedvéért fűtenek fával, na azok elgondolkodhatnak, "illik-e" szmogos időben beröffenteni a kandallót.