Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zölderdő Béla

0 bejegyzést írt és 88 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel az angol válogatott majd csak június 11-én lép pályára, úgy gondoltuk, segítünk azoknak a tétovázóknak, akik még nem döntötték el, melyik csapatnak fognak szurkolni a tornán és csokorba szedtük azokat a megdönthetetlen érveket, amik miatt Ön biztosan a Háromoroszlánosok…..
Ezer éve az volt az (egyik) oka annak, hogy elkezdtem írni ezt a blogot, hogy nem találtam olyan tartalmat a nagy magyar internetben, ami a legóról a magamfajta egyszerű, a legóért távolról rajongó embereknek szól. Olyanoknak akiket igazából nem érdekel, hogy mi az a snot, mit jelent…..
A holdportól nem elég, hogy semmit nem láttak a felszínből a leszállás előtti pillanatokban az Apollo 12 űrhajósai, de sebességmérőjük is megbolondult, mivel a fékezőrakéták által felkavart homokszemcsék bezavartak a készüléknek. Az Apollo 15 leszállóradarjának eredményeit…..
Zölderdő Béla 2012.03.21 13:20:11
@Ponyva Mester: igenigen. de akkor hogyan hűtik a berendezéseket? rásüt a nap, plusz a működésével is termel hőt - felmelegszik - hűteni kellene de nincs külső közeg aminek átadhatná és az elvezetné a hőjét... por nélkül sincs. viszont ha belepte a por, akkor az már elszigeteli a napsugárzástól :)
Filmdroid TOP 10 Kémfilmek 2012.02.24 20:30:00
2012 első két hónapjában kaptunk két kémfilmet is. Január 26.-án a Suszter, szabó, baka, kém című film került a mozikba, ezen a héten csütörtökön pedig a Kémes , hármast játsszák a filmszínházak. Chris Pine és Tom Hardy őrült kémkalandja kapcsán úgy gondoltam most…..
Zölderdő Béla 2012.02.26 07:16:10
  Nyáron tele volt a sajtó azzal, hogy elefánttal forgattak egy spanyol reklámfilmet a Kálvin téren. Nos Zina most ráakadt a végeredményre. Szürreálisabb, mint gondolnánk, még az elefánt a legkézzelfoghatóbb rész benne. Itt egy rövid werkfilm is a készítéséről...
Zölderdő Béla 2011.11.22 13:24:11
@Kaaaroly: plusz once=11
Magyarországon szinte minden úgy működik, hogy - ha tehetjük - először gátlástalanul megszegjük a szabályokat, áthágjuk a törvényeket, aztán egy kicsit vezeklésül - vagy imázsjavításból - utóbb kicsit kompenzáljuk korábbi vétkeinket. Kitűnő példa erre a -…..
Zölderdő Béla 2011.04.21 12:56:58
@citrix: ez relativizálás. az Audi eljárása (a háttérben csöndben segédkező magyar állammal) még nem lesz szebb attól, hogy máshol a lakosság (és mindenféle más cég) szennyez(nek) lelkesen (mellesleg, az ezzel való foglalatoskodás megintcsak állami feladat lenne).
  Volt ugye az a rongyosra posztolt, reblogolt, forwardolt kép, ahol egy neogótikus korlát kőcsipkéin át szép szabályos péniszeket fest a fény. Na itt a magyarországi párja. Igaz, a Lánchíd korlátjának árnyékai azért ennél jóval stilizáltabb vulvaszimbólumok, de nem kell…..
Belsőség Bazi nagy magyar lagzi 2010.11.24 06:40:00
Vagy inkább olasz teadélután? Egy biztos, jól esik néha szembesülnünk azzal, hogy a Totalcar nem a Seggen Ülő Némák Egyesülete, hanem egy ilyen folyamatosan pörgő izé. Ilyen óriási vitát eddig semmi se generált a szerkesztőségben. Ennél talán egy hosszabb levélváltás volt,…..
Ahogy kommentben és levélben többen jeleztétek, majd meg is írtuk, a múlt hét végén végre nem csak elméletileg hipertitkos, ám nem túl jó minőségű képek kerültek elő a jövő évi rendőrségi készletekről. Az első reakcióitok pozitívnak tűnnek, ahogy az enyém is, bár az…..
A Szabálysértési törvény (Sztv.) módosítását kezdeményezi három (nem kriminál-)  politikus. A tervezet szerint 2011. január 1-jén életbe lépő módosítás szerint a rendőr által, a helyszínen kiszabható szabálysértési bírság a jelenlegi húszezerről százezer forintra…..
B-oldal Balatoni Sound TOP10 2010.08.13 07:34:00
Na, nem!  Azt ne várjátok tőlem, hogy a Balaton Sound-ról írjak. Miért fárasztanám magam olyannal, amit nem is értek, nem is szeretek.  Az egyetlen élményem ugyanis a Balaton Sound-dal kapcsolatosan annyi, hogy miközben ezerrel pörgött a buli Zamárdiban, én történetesen…..
Zölderdő Béla 2010.08.13 11:12:34
Az elmúlt közel ötven évben a Beatles minden felsőfokú jelzőt megkapott, amit rockzenekar csak megkaphat. Ízléstől függetlenül jóformán mindenki kénytelen elismerni, hogy a négy liverpooli srác ott van azok között, akik egy intergalaktikus panoptikumban a huszadik század földi…..
Megtanulta-e a Fidesz, hogy aki rövid távon gondolkodik és saját mániáit akarja egy egész országra erőltetni, az itt mindenképpen elbukik? Az Országgyűlés a héten elfogadta a Fidesznek az oktatásra vonatkozó törvénymódosításait. A változások nem igazán nagyok, nem is…..
Zölderdő Béla 2010.07.07 15:09:07
Nem beszélve arról, hogy a háború előtti elitképződést legalábbis részben az tette lehetővé, hogy egyes magasan kvalifikált tanerők nem taníthattak egyetemeken. Ez ugyan minek volt köszönhető...? Csak nem annak, ami miatt tanítványaik később kénytelenek voltak külhonban kamatoztatni a középiskolában emígyen megalapozott tudásukat...?
Az álságos (értsd: Horthy-korszakot lappangva dicsőítő) véleménnyel kénytelen vagyok tehát vitatkozni. A pár elitképzőről ne vonjunk már le általános következtetéseket. Ne felejtsük, a többség számára véget ért az amúgy nem túl magas színvonalú közoktatás 12 évesen (6 elemi), aztán mehetett kapálni.
A háború utáni színvonalcsökkenés innen már nem is tetszik akkorának, azzal együtt, hogy a közoktatás minőségi kiterjesztéséhez a szükséges humán, anyagi, eszközbeli stb. feltételeket elfelejtették biztosítani, megfejelve az értelmetlen, de természetesen kötelező egyenlősdivel. Ennél nagyobb hibába csak a rendszerváltás utáni oktatáspolitika esett, amikor látszólag szakítani igyekezett a rossz hagyományokkal, azonban inkább csak folytatta azokat. És hogy most mi lesz? Semmi. A buktatás, osztályozás visszaállítása, testnevelés erőltetése (bár utóbbi helyeslendő), csak porhintés. Lényegi változásra (a hosszútávú koncepcióra, illetve a szükséges feltételek biztosítására vonatkozóan) ne számítsunk, inkább csak visszarendeződésre. Lesz sok duma Klebelsberg Kunóról, a gyakorlatban meg visszakapjuk a(z amúgy is velünk élő) nyolcvanas éveket.
Borzasztó presztizsveszteség lehet a MÁV kallereinekbiztonsági őreinek, hogy hiába tesznek le nap mint nap sokmindent az asztalra, a közvélemény mégis egyértelműen a BKV-ellenőröket tartja nagyobb bunkónak. Megfelelő visszajelzés nélkül egy dögnyúzó vagy egy online újságíró…..
Múlt szerdán kiderült, vagyunk már annyian (mind számszerűen, mind véleménnyel), hogy egy-egy téma értelmes beszélgetést szülhet közöttünk. Folytassuk hát! A blogban így, vagy úgy többször érzékeltettem már, nem vagyok feltétlenül elájulva a városi…..
Zölderdő Béla 2010.05.12 16:53:04
Ezt azért nehéz eldönteni.
Mi az, hogy játszani a LEGO-val? Az építés önmagában is játék. Amíg felépítettük a várost anno (lakótelepi lakásban ritkán lehetett összerakni az összes készletet egyszerre, úgy, hogy ne kelljen még aznap szétszedni, legfeljebb karácsonykor), már az is hatalmas volt.
Nade azonban. A "játék" a minifigekkel, hmm, abban a legjobb tényleg, amit tutuka ír: a varázslat, amit a LEGOváros, mint absztrakció jelent: ki nem sz@rja le, hogy a minifigeknek nem hajlik a térde, hogy az autó csak négy pont (tudomtudom, stud) széles és csak egy minifig fér el benne? Hogy a hamburgeres kioszknak nincs hátoldala? Épp ez a jó a LEGOban. Nem kell tökéletesnek lennie, sőt.
Ezzel együtt, mindig nagy tisztelettel (és irigykedve a soksok kockára, kreativitásra, időre stb.) szemléltem ezeket az alkotásokat. A kitalálás-tervezés-építés folyamata miért ne lehetne olyan izgalmas, mint gyerekkorunkban volt, amikor "saját tervezésű" autót, házat, fényképezőgépet, géppisztolyt stb. építettünk? Persze, felnőtt léptékkel, építészmérnöki végzettséggel stb. Hogy ezeket miért hozzák létre? Van-e benne magamutogatás? És ha igen? Milyen alkotásban nincs ilyen szándék?
Szóval használja csak mindenki arra a LEGO-t, amiért szereti. Persze azért jobb lenne hazai épületeket látni (csak ne a körszállót :)), és a gyerekeimnek én is Lego City-t fogok venni főleg :)
A Brickset szerkesztője sokkal szorgalmasabb nálam, máris új évvel jelentkezik az 1970-es és 1974-es képek után. Most 1975 van terítéken, az év, amikor a kéz, arc és mozgatható láb nélküli minfigek megjelentek. Ők egyharmadrészt már majdnem azok voltak akiket most ismerünk: a…..
A Brickset nagy örömömre folytatja azt a jó szokását, hogy nagyon régi készletekről pakol fel új, jobb, részletesebb képeket. Most 1974 van terítéken, egy év, amikor még én sem éltem, úgyhogy ezt most büszkén ide is írom, ahogy Ti szoktátok nekem a kommentekben, mikor a…..
Zölderdő Béla 2010.04.03 11:16:18
Nekünk a 232 volt meg (www.brick-boxes.be/main.php?Lang=EN&Cat=ProdDet&BoxNr=232). Igazán nem rajongtunk érte, a Legoland-del sehogy sem passzolt össze :)
Amit lehetett, azt azért felhasználtuk belőle.
Ez már csak ilyen reklámos betegség, de a múltkor éppen azt nézegettem a reptéri csomagkiadó futószalagnál állva, hogy a várakozók előtt kanyargó hosszú csík adott esetben mennyire jó hirdetési felület lehetne. Erre most szembejön velem egy ügyes, látványos és a jóisten…..
Karesz az imént küldött néhány fotót a kocsiban volt és van láncokról. Nem kevéssel volt hosszabb a kelleténél. Ha pedig lennének kétkedők (akiket úgyse lehet kikerülni, tehát lesznek), itt a fölső vége a láncnak bizonyítandó, hogy fent egy vonalban volt a fotózáskor a…..
Belsőség Sárvár-poszt 2010.03.08 13:55:00
Itt vannak. Megjöttek. Eufória, baráti vállveregetés, őszinte öröm. Nézzék, nézzék! Hamarosan indulunk Viszre, jelentkezem. Pista A sztori eddig: 1.rész, 2.rész, 3.rész, 4.rész, 5.rész, 6.rész, 7.rész, 8.rész, 9. rész, 10.rész, 11.rész, 12.rész, 13.rész, 14.rész, 15.rész,…..
Zölderdő Béla 2010.03.08 15:20:02
@Frank Pentangeli: egy másik megoldás:
Dr. Livingstone, I presume?
:)