Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antiokheiai

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Bő két hónap telt el a szlovákiai választások óta, nagyjából három hete működik érdemben is Iveta Radičová (ejtsd: Radicsová) kormánya. Nehéz feladat áll a négypárti, jobboldali-liberális koalíció előtt: rendbe kell hozniuk a költségvetést, felélénkíteniük…..
Korrektorblog Kornertörvény 2010.05.18 09:53:00
From: olvasó To: Index Fw: Staff Kedves Indexem! Kicsit elcsépelt a mondanivalóm*: Ezt: "Az úgynevezett három csapás..."** stb. pl. ti elkezdhetnétek következetesen "három dobás"-nak nevezni. Nem is elsősorban az eredete miatt, hanem azért, mert úgy lenne neki…..
antiokheiai 2010.05.18 15:46:27
@Barázsos Varát: Támogatom, én is teljes mértékben "három rovás" párti vagyok... csak te gyorsabb voltál:D

De megjegyzenám itt, hogy a "kettős állampolgárság" is elég kiakasztó számomra, mivel félreérthetőnek tartom, és főleg emiatt sem tetszetős a tótjainknak (persze itt is, mint mindig a magyarok puszta léte a fő gond). Szerintem, ha valaki egy állampolgárságot megszerez, azzal inkább két vagy három állapolgársága lesz. Kettős állampolgárság azt sugalja, hogy két állam közti megegyezésének eredménye(tehát mindkét államnak köze van az odott állapolgársági viszonyhoz hozzá), míg egy második(x-edik) állapolgárságot egy személy attól függetlenül szerezhet, hogy a másiknak ehhez köze volna.
  Kutatásaim szerint minden egyes párt választási eredménye megfeleltethető egy metálszámnak, származzon az magyar, vagy nemzetközi előadótól. Alább eme metaforagyártás eredménye tekinthető meg. (Seres Máriát a komolyságunk megőrzése érdekében kihagytuk, Molnár Oszi…..
  Kolozsvár, mint láthattuk, panelban és kábelben nagyon erős, de ne legyünk igazságtalanok: a város szobrászatban is ott van, ahogy azt már Tempetőfi kollega is szépen megénekelte, ha nem értettük is minden sorát. Nézzük csak:   Matei Corvint az egész…..
antiokheiai 2009.10.18 20:57:45
@Balance Of Power: A BP.-i országgyűlésről annyit, hogy Benesék ~50 évvel később kirakták Csehország lakosságának harmadát, lehet, hogy mi ott rontottuk el, hogy nem jutott eszünkbe az 1.vh előtt megtenni, és maradt volna a Kárpát-medencének magyar és német ajkú lakossága. Igy viszont a csehek a kurva modern fasza európai gyerekek, akiktől példát kéne venni.
  Sólyom Lászlót szeretjük. Hiszterizált magyar közéletünkben ritka szerencse, hogy legalább az államfői székben egy olyan ember ül, akire nemzeti ünnepek vagy a demokráciát súlyosan sértő pillanatok (pl. az őszödi beszéd) alkalmából józan, megfontolt, államférfihoz…..
antiokheiai 2009.08.20 15:26:11
@Grift: de jó! végre egy jó hozzászólás. Ma szerintem ezt hívják agyelszívásnak (Brain drain), legalábbis a "sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról" emlegetése erre utal, és nem arról szól, hogy sokféle nemzet legyen az országban.
 A Reakció szerkesztőségének levelezőlistáján természetesen elszabadultak a vélemények a vasárnapi választások után. Az SZDSZ siratása mellett a Jobbik-feladvány foglalkoztatott minket leginkább.  A következő évek magyarországi közéletét biztosan átalakító párt…..
antiokheiai 2009.06.10 11:27:21
@tevevanegypupu:
Szerintem nincs Magyarországon különös probléma a cigánysággal, legalábbis összehasonlítva a szlovákiai helyzettel(megj. Szlovákiában: 100 emberből 6,6 cigány, Mo-on: 100-ból 5; + a termékenységi mutatójuk[TFR] kb 0,6-tal magyasabb is északi szomszédunknál.) Az egyetlen különbség az, hogy a fel lettek használva a szadesz és a kommerek által az elmúlt években. Szépen felhergelték őket és álmegoldásokkal bombázták őket, kivonva a felelősség és sok változás szükségének fontossága alól.

A szociális rendszerben pedig szerintem nagy változások kellenének. A jövő stabilitása és a növekedés ellen való az, hogy alanyi jogon jár gyermektámogatás (a támogatásnak talán nem kéne megélhetést nyújtani alapvetően, mert akkor elveszti értelmét és teljesen más motivációra fog épülni). A szegénységre és munkanélküliségre szerintem a biztos megélhetés a megoldás. Az kinek élete már normális vágányon fut, támogatni kell a gyermekvállalásban, így talán a megszületett gyermekek nagyobb valószínűséggel normális körülmények között és normális mintát tanulva nőnek fel. Persze talán több gyerek is születne így...
Mandiner blog Nyulak támadása 2009.06.01 08:01:00
    Már a kiskert videónál említettem, hogy a környékünkön elszaporodtak a nyulak. Mivel tavaly nem tettek semmi kárt, ezért idén is bíztam a korrektségükben. (Bár inszeminátor megjegyezte, hogy tiszteli a bátorságomat a nyulak ügyében.)   A múlt héten annyi…..
Múlt pénteken látott napvilágot a hír, miszerint tavaly novemberről decemberre Magyarországon az ipari termelés - a legeslegeslegpesszimistább várakozásokat is alaposan alulmúlva - 14,6%-kal csökkent. (A Vastagbőr kommentárját az ügyről lásd itt.) Ez történelmi eredmény:…..