Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Frucsasz

111 bejegyzést írt és 2150 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok ! :3Sajnos, vagy inkább szerencsére beszédes címet adtam ennek a rövid posztnak, ugyanis ma megtört a jég. Végre neki tudtam kezdeni Yrelnek. Amint végeztem a vizsgáimmal, erőt vettem magamon, és úgy döntöttem, végre nekilátok az új cosplayemnek, de úgy éreztem, valami nincs rendben.…..
  Gólem a Számkivetett 2-t játssza a tengerparton, ahol láthatóan jobban érzi magát, mint a fák között, de ez közel sem azt jelenti, hogy beszélni vagy hangsúlyozni megtanult volna. Ma lecsap a Fekete Angyal, egy bula hazamegy. Ez meg egy rövid hogyvolt lesz, majd egyszer elmondom,…..
Gólem kiszabadult a pálmaligetből, és a tengerparton álldogál, de a menekülés alatt a nadrágszár ott maradt a gerilláknál. Két csaj jön ma, és felforgat, mondja, az egyik meg különösen veszélyes lesz. Na, majd meglátjuk, az előzetes alapján Botox és Ivar is üvölteni fog.…..
Frucsasz 2015.03.24 09:28:13
@windsor: lemaradtam, csak azt láttam, hogy Becks a piros fotelben kuporog... nem is értettem. :)
budapest Material girl 2013.01.16 16:59:28
Évek óta ugyanazokat a dolgokat akartam magamnak. Egy jó bringát, Egy jó telefont, egy jó fényképezőgépet.A Galaxy Note 2 lett volna a következő cucc a sorban, de Mandulát, mint az én jótevő, sváb perselyemet, nem lehetett feltörni, akárhogy csűrtem-csavartam, ő egy olyan lány,…..
Én tényleg azt hittem, hogy ennyi év után a kutya sem olvassa ezt a blogot (én sem jártam erre ki tudja, mióta). A tegnapi poszt magamnak akart lenni egy memento, nem az volt a cél, hogy bárkire is a frászt hozzam. Gyorsan el is rejtettem, mielőtt még további rossz pillanatokat…..
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Frucsasz 2012.11.27 22:14:41
Ez poszt kicsit rímel az én helyzetemre. Szintén pénzintézet, back office terület. Egy adott pozícióban a kollegina teherbe esett, elment szülni. Aki a helyére került, kb 3 hónapon belül teherbe esett (jó, hogy a próbaidőt megvárta egyáltalán) és elment szülni. Aki az ő helyére került, dettó, majd ismét. Jelenleg egy adott pozícióra van 4 emberünk, mind gyeden, a munka viszont nincs ellátva, így vagy felveszünk egy ötödik embert, vagy megvárjuk, míg visszatér az első kollegina, és visszarázódik... Az utóbbi két évben valami hatalmas bababumm köszöntött be,létszáma kb 45 főre duzzadt az eredeti 33-35 főből, ennek a 45-nek kb 20%-a otthon babázik, a maradék 35 fő dolgozik, és retteg. Ugyanis a cégnél nagy leépítés van tervben, amit hamarosan végre is hajtanak. A terület létszámigénye jóval kevesebb a nyilvántartott kb 45 főnél, tehát kb 4-5 főt várhatóan el fognak bocsátani. Súgok: nem, nem az otthon babázókat. Mire ők visszajönnek, a cég már túl lesz a leépítéseken. Hát ide vezetett ez a csodás 3 éves védettség...

A visszarázódásról: nekem nagyon rossz tapasztalataim vannak, persze biztosan munkaköre válogatja, de összetettebb és koncentrációt igénylő munkakörbe szerintem nem egyszerű visszarázódni. Minden sértés nélkül, az otthon töltött 2-3 év beszűkíti a kismamák agyát (ezt nem én mondom így, hanem egy visszatérő anyuka panaszkodásában szerepelt, hogy már megőrült otthon és érezte, hogy elbutul), és nem két nap, de még csak nem is fél év alatt lendülnek vissza, gyakorlatilag legalább annyi időt igényel a betanításuk, mint egy teljesen új emberé. Csakhogy az újoncok lelkesek és van bennük ambíció és vágy a tanulásra (tudják magukról, hogy újoncok), míg a visszatérő kismamákkal óvatosabban kell bánni, mint egy Ming-korabeli vázával, mert ha bármit próbálsz nekik tanítani, vagy emlékeztetni arra, hogy ezt már elvileg tudják, vagy tudniuk kéne, mert két napja írtad le nekik, megsértődnek, hisz ők már x éve a cégnél vannak, őket nem kell ám úgy kezelni, mint egy tudatlan kezdőt... Épp ezért a magabiztosságukból fakadóan sokkal figyelmetlenebbek is. (Most a motiváció jelentős hiányáról már ne is beszéljünk, hiszen egy kisgyerekes anyukánál nem lehet csapatszellemről és cégérdekekről beszélni, plusz feladatok, túlórák és besegítések szóba sem jöhetnek, tisztelet a kivételnek, de ez már nem munkajogi, hanem emberi kérdés.)

A megoldás talán valóban az lenne, ha nem évekig lennének otthon a picivel, de ehhez szükség lenne arra is, hogy meglegyen a megfelelő bölcsődei és óvodai hálózat, hogy legyen hova rakni a gyereket. Ezzel szemben ott tartunk, hogy ma egy bölcsis férőhelyre protekció kell, és az, hogy a gyermek születésekor már elkezdjétek intézni a helyét, hogy legyen hova tenni 2 év múlva. :(

Akárhogy is, ez a rendszer, ami most van, nagyon-nagyon nem jó, nem ösztönöz gyerekvállalásra, és bizony a gyermekteleneket a gyerekesek ellen "uszítja". :(
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Frucsasz 2012.11.10 14:06:34
@agyameldobom42:

Az erkölcsi bizonyítványt MINDIG megkapod. Akkor is, ha patyolattiszta vagy, akkor is, ha épp 20 év letöltendőre vársz emberölésért. Magát a papírt megkapod, csak az nem mindegy, mi szerepel rajta.

Ha ugyanis elkövettél valamit, akkor az rákerül az erkölcsi bizonyítványodra is. Ott virít rajta szépen, hogy ezért vagy ezért elítéltek. Akkor is rajta lesz, ha már letöltötted a büntetést, ugyanis a jogerős büntetés letöltése után még x évig szerepel a dolog az erkölcsiben. Ha jól emlékszem, az ítéletben megszabott idő feléig -tehát pl 20 év börtön után még további 10 évig az erkölcsiben is feltüntetik-, de már régi olvasmány, így a számokban nem vagyok biztos.
http://www.mosquitotattoo.pl/galeria/tattoo# Lessétek meg ezt a remek lengyel tetoválószalont, ahol ilyen és ehhez hasonló gyönyörű absztrakt művek készülnek! És ha valaki kedvet kap akkor ne habozzon írni, mert megveszek az ilyen tetoválásokért!  ..
http://csajokespasik.blog.hu/2012/08/03/pesszimista_vagyok_a_jovot_illetoen..
Frucsasz 2012.08.03 11:11:14
Anno az iskolaigazgatónk minden eseményen elmondta, hogy az életben a legtöbb gondot a félművelt emberek okozzák. Igaza volt. Ez is egy ilyen ember klisédurrogtatása.

Megpróbálja beleerőszakolni a nőket egy neki tetsző szerepbe (otthonülő, maximum "hobbiból" dolgozó, háztartást vezető, gyereknevelő feleség). Miből gondolja a poszter, hogy egy általa vázolt mai erős női karakternek tetszene az otthoni főzőcskézős-gyereknevelős-férjet hazaváró asszonykaszerep? Lehet, hogy a mai nők azért ilyenek, mert végre van lehetőségük kitörni az eddig utált, rájuk kényszerített skatulyákból... Amibe a poszter mindenáron megpróbálná visszatuszkolni őket, és még ideológiát is gyárt, hogy ez nekik jó lenne...

Emellett a legnagyobb butaság azt hinni, hogy régen annyira mások voltak az emberek. Nem volt nehezebb megkapni egy nőt, csak akkor még nem nyíltan történtek a dolgok. Akár falun, akár városi körökben, de szinte mindenkinek megvolt az esküvő előtti szex (érdekes ebből a szempontból a népdalokat és egyéb gyűjtéseket tanulmányozni). Az esküvőjéig szűz lány akkor is majdnem olyan ritka volt, mint most. A különbség mindösze annyi volt, hogy az esküvő előtt azzal feküdt le, aki neki tetszett (és ez nem a leeendő férj volt, akihez 10-ből 10-szer érdekházassággal adták hozzá), így a férj számára valóban a nászéjszaka volt az első alkalom a nejével. Házasság után meg mindkettő félrejárhatott. Városi, "úri" körökben még neve is volt a nő szeretőjének: úgy hívták, házibarát.

Épp annyi házasság előtti szex, házasságtörés, megcsalás volt régen is, csak mivel a házasságot nem szerelemből kötötték, hanem érdekből, ezért nem is volt miért felbontani.
Frucsasz 2012.08.03 14:40:27
@dr. gernika: Tudom :) Emellett gerinces, becsületes, sokoldalú, nagyon-nagyon okos, és még humora is volt. Illetve van is még, bár már nyugdíjba vonult, és azóta művelődéstörténeti- neveléstörténeti könyveket ír. Számomra ő testesíti meg az igazi reneszánsz embert.
budapest 83,6 2012.07.08 15:41:00
Egy jó darabig meg sem mértem magam, mert nagyon féltem, hogy semmit nem fogytam. A kontúrokkal van a baj, meg azzal, hogy minden nap látom magam. Ha legalább az egyiknél elérhető lenne egy jelentősebb változás, az nem lenne baj. Ha számít valamit, akkor én az elsőt választanám.…..
Nem akarom elrontani senki szórakozását jóelőre, de ez a rész igazán csak azoknak volt élvezhető, akik olvasták a második kötetet (csak az érdekesség kedvéért, ezt a részt a Királyok csatája 2., 15., 18., 20., 21., 23., 24., 25., 26., 29. és 45. fejezeteiből kalapálták össze,…..
„Aztán anyum palija bekavart. Hajtott rám, de mivel nekem ott volt Alex, így nem érdekelt... Egyszer megpróbált megerőszakolni is” – az anya nem bírja tovább tolerálni lánya pasiját, így választás elé állítja: vagy kidobja őt, vagy elhúz a családi fészekből.…..
Frucsasz 2012.02.17 11:39:06
Hű de utálom, ha fényes délelőtt ekkora blődségeket hordanak össze...

Posztoló!

A kérdésedre a válasz: nyilván jól választottál. Ebben a vázolt (és legalább 20%-ban képzelt) szituációban az egyetlen jó döntés: lelépni, minél messzebb, mielőtt még belőled is érzéketlen, beteg, pénzéhes lotyó válik. Szerencséd volt, jó embert fogtál ki. Becsüld meg.
A húgaidat martalékul hagyni egy beteg pasinak: ez már rosszabb döntés. Erre jöttek a mindenféle védekező hazugságok. Valahol megértem, a fene se szereti, ha betámadják olyanok, akik nem élték át azt, amit ő. Én viszont történetesen nálad rosszabbat éltem át, és a hazugságot se tűröm jól. Szóval szerintem szólnod kéne a gyámhatóságoknak, hogy a nevelőapád megpróbált megerőszakolni, és félő, hogy a húgaiddal is ezt fogja tenni. Így nem kell találkoznod se anyáddal, se a testvéreiddel, se a nagyszülőkkel, akik egyébként se hiszem, hogy csak úgy lepuffantanának (tudod, egyelőre még bünteti a törvény, nem olyan könnyű megúszni). Megjegyzem, a fegyverviselési sztorit nem hiszem el, ha megfeszülsz, se.

Mindazonáltal, mondj 1 okot arra, miért ne továbbítsam a posztodat (amiben erőszakolási kísérletről és életveszélyes fenyegetésről is szó van, nem beszélve a kiskorú veszélyeztetéséről, az esetleges fegyverrel való visszaélésről meg a többi nyalánkságtól)a rendőrségre? Tudod, azok a dolgok, amikkel te itt egy könnyed posztban dobálóztál, nem ilyen egyszerűen, félvárról kezelhető, behazudható témák.

Ha nem igaz, akkor bőszit, ha igaz (és szerintem legalább a fele azért igaz), akkor még jobban dühít, mert akkor te is bűnös vagy. A magyar lányok megdöbbentően nagy százaléka (több mint negyede) átesik megerőszakoláson. És te lehet, hogy asszisztáltál ahhoz, hogy a húgod is gyarapítsa ezt a statisztikai adatot.

Tehát ismétlem: ha fenntartod, hogy minden sorod és minden kommented igaz, akkor mondj 1 okot, hogy ne kerüljön a poszt linkje a rendőrségre.
Frucsasz 2012.02.17 11:55:48
@cyd: olvass kommentet is, van bőven. Posztoló kommentje szerint nevelőapu azóta már visszatérta családhoz, ezért is rakta ki anyuka a posztolót.
Frucsasz 2012.02.17 12:06:36
@Bridget.V: No most akkor lelépett nevelőapu, vagy nem lépett le? Eredetileg arról volt szó, hogy lelépett, majd arról, hogy aztán pár hónap után visszajött, anyu ezért is tett ki téged. Arról, hogy aztán megint lelépett, én lemaradtam (igaz, hogy az utolsó bő 50 kommentről is).

Szeretem én a lila színt, de lehet, hogy a karácsonyi hajfestés meg a seggig érő haj helyett talán ezeket a dolgokat kellett volna inkább a posztban leírni, nem? Jól jönne valami timeline, hogy mi milyen sorrendben követte egymást, és most akkor melyik szereplő épp hol tart.

Egyébként a kérdésedre szerintem megkaptad a választ. Jól döntöttél.

P.S. Neked talán nem arról szólt a téma, hogy meg akartak erőszakolni, de van, aki erre érzékenyebb, mint a csicskáztatásra. Mondjuk az, aki átélt ilyet.
comment:com DTK lenyomta a TV2-t 2012.01.14 10:30:00
Hip-hip hurrá, íme a tuti bizonyíték arra, hogy a vámpírmozik ideje lejárt, a csütörtöki DTK show (itt nézhető meg), benne Geszti Péterrel, Osvárt Andreával és a freestyle foci magyar világbajnokával megalázó vereséget mért a TV2-n futó Vámpír Brooklynban című Eddie…..
LifeTILT Fuck Me I'm Famous 2011.12.29 05:23:00
Egy olyan világban, ahol a 13-14 éves lányok versenyt szopnak az iskola vécéjében, és ahol a gumit még hírből sem ismerik, ott bizony nem árt felkészülni egy olyan generáció megjelenésére, ahol a nemi betegségek a mindennapok részét fogják képezni, és olyan általánosan…..
Frucsasz 2011.12.29 20:43:26
Bence, most vmi olyanba nyúltál, amibe nem kellett volna, mert nem a te asztalod. A candida még megközelítőleg sem nemi úton terjed. És a lehető legkevésbé sem gyógyítható. Még diétával sem.

A candida ugyanis a szervezetben természetesen jelen lévő gomba, ami bizonyos környezeti hatásokra elszaporodik azoknál, akik erre hajlamosak. És ha felborul az egyensúly, akkor jönnek a tünetek. Ezt hívják candidiázisnak. (Maga a candida nem betegség, hanem, ismétlem, egy gombafajta, amire kis mennyiségben szükségünk van az emésztéshez). Ha a candida a gyomorban, bélrendszerben szaporodott el, akkor emésztési zavarokkal, puffadással, étvágytalansággal stb. jár. Ha a nőnek peche van, akkor meg a hüvelyben terjeng, mindenféle kellemetlen tüneteket okozva, amit most nem sorolnék fel.

Megismétlem, ezúttal lassan írva, hogy aki elsőre nem értette, annak is tiszta legyen: a candidiázis nem nemi úton terjed.

Én especiel tök szűz voltam, mikor diagnosztizálták, még csak csókolózni sem csókolóztam előtte soha. Hajlam, megspékelve a rengeteg cukros kajával, és persze a rengeteg élesztős cuccal.

Egyébként a szentháromság, ami tilos: cukor, krumpli (=keményítő, amiből aztán cukor lesz) és élesztőt vagy bármi erjedtet tartalmazó dolgok. Pl. szalámi, alkohol, kenyér. A gomba ugyanis ezekkel táplálkozik.

Nem gyógyítható, csak kezelhető. A krémek, kúpok, gyógyszerek és diéták csak arra jók, hogy tünetmentes légy. De aki egyszer megbetegedett, örökké hajlamos lesz rá. Ha abbahagyja a diétát, ha nem figyel oda, újra és újra kijön rajta a betegség.

A poszt eleje egyébként tetszett.
 2011.08.302011.09.06eltéréskar27.0027.000.00comb55.0053.00-2.00derék78.0072.00-6.00csípő89.0083.00-6.00mell91.0089.00-2.00kg52.0050.50-1.50..
Frucsasz 2011.09.28 19:02:02
@benedek bence: Ez az első hét c. bejegyzésben leírtak eredménye. Nem követem ortodox módon a blogodon leírtakat, inkább az alapelveket tartom. Így most nem tudom, hogy igennel válaszoljak-e vagy sem... De mivel ez az a diéta, amit a blogodban leírtakra alapoztam, ezért mondjuk, hogy igen, a te diétád :)
Frucsasz 2011.11.07 17:05:16
@debramorgan: Vagyok, vagyok, írni is fogok most már hamarosan, ígérem. De az elmúlt hónapokban még az alvás is a luxuskategóriába tartozott :( Úgy sejtem, kb december elejétől enyhül a helyzet, újra lesz időm, és akkor pótolom nagy vonalakban a beszámolót.
Egyelőre a napi "jutalomfalatom" az, hogy titeket olvaslak :)
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Frucsasz 2011.10.24 13:37:38
"Még kritikusabb, hogy írni, fejben számolni, logikusan gondolodni, válaszolni sem tud"
Kedves posztoló! Ha ennyi időd van, tanulj meg írni, mert egy félanalfabéta szintjén állsz. Hogy emellé van képed mások ilyetén képességeit szidni, az már kritikán aluli. Nem banális elütésekről, helyesírási hibákról van szó, hanem arról, hogy még a mondatrészek közötti egyeztetés (esz/tbsz), igeidő sem stimmel. Tényleg mintha fordítóprogrammal dolgoztál volna, vagy mintha nem is a magyar lenne az anyanyelved (amúgy ha tényleg így van, akkor nem szóltam).
Azt állítod, hogy tudod kezelni a word alkalmazást. Akkor hajrá, kezdheted mondjuk a helyesírás-ellenőrzővel. De tudod, ha az önéletrajzod is így néz ki, és közben fényezed benne magad, hogy te ilyen-olyan okos, empatikus, számítógép-kezelésben jártas, írni-olvasni tudó ember vagy, akkor nem csodálom, hogy sehova se kell a munkád.

A legundorítóbb viszont a többi munkakeresőhöz való hozzáállásod. Komolyan, én tisztelek és becsülök mindenkit, aki éveken át képes harcolni azért, hogy dolgozhasson, és rengeteg szomorú történetet olvastam már itt. A saját apám is megjárta a munkakeresők poklát, mikor bezárt a gyár, ahol lehúzott 15+ évet. Éveken át járt vállalkozótól vállalkozóig, minimálbér, 12-14 órás melók, "próbaidő alatt nem jelentünk be, majd utána" ígéretek, ahol persze próbaidő után mindenkit elküldtek, és jöhetett a következő próbaidő alatt be nem jelentett turnus... utazott ő is órákat naponta azért, hogy legyen munkája. Látom, tudom, hogy nem könnyű senkinek, de ez volt az első olyan poszt, ahol a tömény irigység sütött minden sorból. A fiatalokkal szemben, az idősekkel szemben, a férfiakkal szemben, a más városból munkáért átutazókkal szemben, a gyeses anyukákkal szemben, az okj-s papírt megszerzettekkel szemben... gyakorlatilag az egész világgal szemben. Mert ugyebár mindenki, akinek van munkája, az szemét... Ettől végtelenül antipatikussá váltál számomra, és képtelen vagyok sajnálni téged. Persze a rettenetes helyesírással mások képességeit ócsárló bevezetésed, és a blogtörténelem eddigi leghosszabb siránkozása is besegített abba, hogy ez legyen a véleményem.

Ha van időd mindenféle forró fürdő-relax programokra, meg arra, hogy végtelenített üzemmódban nyavalyogj, akkor kezdj el egy kicsit magadba nézni. Miért érzed magad többnek, mint a környezetedben munkát találók? Mi lehet a baj, amiért nem alkalmaznak egyetlen, számodra megfelelőnek tűnő munkakörben sem? Mik a valódi erősségeid, gyengeségeid, hol tudnál javítani? (pl. helyesírás, word-kezelés, hozzáállás és kisugárzás). Ha ezek megvannak, ha fel tudod mérni, mire vagy valójában megfelelő, és változtatsz ezen a "szenvedő mártír az egész világ ellen"-kategóriás hozzáállásodon, jobb lesz. Most firkálgathatnék a vonzás törvényeiről, a regzésekről, az energiáról, de felesleges. Hajrá.
Vannak képek. Ez a jó hír. A rossz, hogy tanúságuk szerint az elmúlt 24 napban nagyjából semmit sem változtam. Most:                      23.nap:                  …..