Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Transzfetti_Acid

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szkeptikus mozgalom egyik kedvenc témája a homeopátia. Az elmúlt években mi is bekapcsolódtunk abba a nemzetközi kampányba, amelyet számos országban folytattak a szkeptikus szervezetek a homeopátia ellen. Ez volt a "10:23 homeopátia – nincs benne semmi!" szlogennel fémjelzett kampány, melynek mi…..
Transzfetti_Acid 2015.04.28 09:29:34
@Szilágyi András: Köszönöm, úgy tűnik, hogy egyértelmű. A táblázat adatai is egyértelműek.
Állítás: nem volt megszakítva a kezelés, illetve, hogy nem volt szükséges megszakítani a kezelést (ez nem zárja ki, hogy össze-vissza kaptak kezelést). A táblázat adataival, a kísérlet folyamatábrájával ezeket nem egyeztették (ettől még lehetett roppant korrekt a kísérlet, csak felvetődik a hanyagság).

Más.
"Only one remedy was prescribed at a time but it could be changed at every follow-up according to patient's symptoms." Ha feltételezzük, hogy mindegyik homeopata a tanult algoritmusa szerint változtatná meg a szereket, az könnyen megismételhetővé teszi a kísérletet. Érdekes, hogyí a prozac adagolását nem változtatták meg az ellenőrzési pontok után, pedig hol máshol, mint a pszichiátriai tünetek kezelésekor kellene az adagolást a beteg egyéni igényeihez igazítani, sőt az ajánlások szerint a fenntartó kezelés a legalacsonyabb hatékony dózissal kellene történjen. (De ez már nem tartozik szorosan a témához.)
Szerintem még mindig akkor vagyunk a legközelebb a valósághoz, ha annyi a konklúzió, hogy ezt a homeopatát klónozzuk és megismételjük vele a kísérletet.
Transzfetti_Acid 2015.04.28 11:13:54
@Szilágyi András: Gondoltam, hogy nem lesz tiszta. Nekem világos, ezért is írtam az egyeztetés hiányát. Hanyagok.
Az ábrákon 44-gyel, 46-tal, 43-mal számolnak/szerepelnek, holott ez utóbbi két csoportból is elvesztettek pár (7 és 6) alanyt. Minél több "hanyagság" annál kevesebb hitelesség.
Nem állították le a kezelést, ők egyszerűen kimaradtak. Akiknél meg folytatták, azoknál látjuk a homeopátiás szerek változatosságát.
Jelen esetben az IHP azt jelenti, hogy X "A"-tkap, Y "B"-t, majd 4 hét múlva X "C"-t, Y meg "E"-t, vagy "A"-t. Hat hét után újra változtattak rajta. Van, aki ugyanazt kapta, de ezt nem tudjuk, nem derül ki. És ebből jött a következtetés, hogy pl.
"Homeopathy and fluoxetine are effective and safe antidepressants for climacteric women."
Most, hogy segítettél belegondolni, nekem még az is kétséges, hogy a homeopatát kell-e klónozni egyáltalán.
Transzfetti_Acid 2015.04.28 11:40:40
@Szilágyi András: Látom nem megfelelő kifejezést használtam, nem ábrán, hanem táblázatban és nem számolnak, hanem a számolt értékeket (ez jó?) tüntetik fel. Pl. a Table 3. esetében, ahol a 4 és 6 hetes adatok alapján "számolnak".
Az előző bejegyzésben megismerkedhettünk az integratív medicina (IM) rövid történetével és egy érdekes érveléssel, amellyel a hívei próbálkoznak. A sorozat most következő részében egy nagyon félreértett jelenségről, a placebo hatásról lesz szó, valamint annak viszonyáról az…..
A béka marad Gyepen, salakon 2009.05.15 10:03:00
Salaktalanítás, méregtelenítés, biztos mindenki hallott már róla. Több ismerősöm salaktalanít rendszeresen, méregtelenítő teákat iszik és ilyen diétát folytat. Biztos nagyon jó, ha az emberben kevesebb a salak meg a méreg, de egyszer valaki megmondaná pontosan, hogy milyen…..
Transzfetti_Acid 2009.05.15 16:00:29
Köszönjük az írást, kellett már, de sajnos ennek ellenére nincsenek illúzióim :-(

@kötözködő: húgysav nem a fehérjékből lesz, és nincs is igazából jelen a húsban, hanem a húsfélékben nagy mennyiségben jelen lévő "purinbázisokból" lesz. Ez utóbbi pl. a DNS/RNS igen jelentős alkotórésze.
Dr. Lakos András, az orvostudomány kandidátusa Évente akár 30 000 keringési eredetű, idő előtti halált lehetne elkerülni, ha betiltanák Magyarországon az élelmiszeriparban gyártott transz-zsírokat. A margarinok története Az élelmiszeripar a II. világháború során kezdte növényi olajokból…..
Transzfetti_Acid 2009.02.18 09:33:08
@Lakos András dr.: Köszönöm! Megmondom őszintén kerestem egy ideig, de nem találtam meg. Valahol megnyugtató, hogy van olyan forgalmazó/gyártó, aki magától megtesz ilyen lépést. Az említett cég termékeit ráadásul előszeretettel nagy mennyiségben fogyasztja a lakosság. Kis lépés ez, de hasznos.