Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bonakovacs

10 bejegyzést írt és 153 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A címben foglalt megállapítás kétségtelenül markáns kissé, de valahol meg lehet érteni annak megfogalmazóját, Zuzzert is, aki elég nehezen viseli azokat, akik nem veszik komolyan a járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket. (Véleménye természetesen csupán egy a sok közül, amivel lehet vitatkozni.) A…..
bonakovacs 2020.04.26 12:13:29
@adg: a halálozással nem hinném, hogy kozmetikáznak, a különbség inkább az, hogy Japánban még erősen felszálló ágban van a betegség. Ha ez nem változik meg, várható, hogy hamarosan elérjük (és könnyen lehet, hogy meg is haladjuk) a német szintet
Határátkelő Az igazi kihívás 2014.03.30 06:42:00
Mostanában elég sok országban kihívás megfelelő munkát találni (kérdés persze, kinek mi a megfelelő, de ebbe most ne menjünk bele), a jelek szerint nincs ez másként Új-Zélandon sem, ráadásul több nehezítéssel is összefuthatunk. Aztán szó lesz a német nyelv szépségeiről…..
bonakovacs 2014.03.30 09:17:52
@DieNanny [SZ,CH]: itt olvashatsz még a japán épitészetről a Tokyo Reloaded-en: tokyoreloaded.blogspot.hu/search/label/%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9szet
Itt pedig kicsit komolyabb hangvételű cikkek az Épitészforumon a japán épitészetről, várostervezésről és designról a feleségem tollából:
epiteszforum.hu/varhelyi-judit
(lakáslaparajz mondjuk bevallom, nem sok van)

bónakovacs
bonakovacs 2014.03.30 10:31:53
@Shebelle: köszi, de mivel eredetileg magam is építész vagyok, könnyen hozzáférek lakásalaprajzokhoz. Csak eddig nem éreztem szükségét, hogy ezzel vesződjek, de ha van igény rá, majd meggondolom...
bonakovacs 2014.03.30 14:11:23
@Egylabu Esernyomadar: Csak éppen az EGY épület, ugyanaz az épitész tervezte (Frank Gehry). Ebben az a poén, hogy két teljesen más tervező munkája.
Mielőtt rátérnénk a jakuzára, Tokió éjszakai világára és arra, mi a különbség Sinkanszen és a JR-vonal között (ég és föld), hadd kezdjem egy kis magánzással. Tegnap este volt a Goldenblog díjkiosztó gálája (ezen a megmérettetésen lett a Határátkelő 3. a Közélet…..
Belsőség Ki mint veti ágyát… 2011.08.13 08:15:00
Megemészteni is nehéz, hogy hazánkban minden negyedik balesetet egy ennyire triviális dolog okozhat: a fáradtság. Mai cikkünk blogposztja...
  Volt, nincs. A stop.hu megszüntette blog-szolgáltatását, már csak a Google emlékezik, hogy milyen volt. A stopos blogok archívuma is elérhetetlenné vált, így többek között az Egy sör mellett, a Lapcsócsáló és a megZAKkAnT világ mellett a Stop vezető bloggerének, Gréczy…..
Nos pontosan ezért kell Avalung és lavinazsák (ABS, BCA, vatevör).És persze sisak.No meg szemüveg.Érdemes megfigyelni, ahogy a BCA kilövése után a srác a felszínre kerül és nem pörög. A lavinában sodródó test térfogata számít, ne vedd le a hátizsákod, ha lavinalejtőre érsz…..
bonakovacs 2011.05.01 04:53:10
333 kilométernyi sípályával Kelet-Európa legnagyobb síterepét tervezik Bulgáriában. Jelenleg a világ legnagyobb síterepe a franciaországi Trois Vallées 600 kilométerrel, de ezzel az eredménnyel Bansko is a top 10-be kerülne. - írja a SíTV.hu. 2011 februárjában férfi alpesi sí…..
bonakovacs 2011.03.16 02:05:30
@Német András ezért kell inkább sítúrázni! ott csússzál le, ahol fel bírsz mászni!
www.turasi.blogspot.com/
@ja: a Fuji ok, de mi van a Krivánnal? Két éve még rendben volt (eltekintve a letarolt fáktól - vagy erre gondolsz?)
bonakovacs 2011.03.16 15:08:45
On the Spot Saigon, Vietnám 2011.03.16 11:04:00
Tegnap egész délután dilemmáztunk, hogy mi legyen. Hajnalban érkeztünk a cunami által letarolt területekre. Azonnal világos volt, hogy eddig egyszerűen nem tudtuk, mit jelent a "pusztítás" szó. Minamisanrikuban nyert értelmet. A 17 ezres várost percek alatt tette a földdel…..
Ennél még az is elfogadhatóbb lenne, ha a kormány nem saját állampolgárait és szavazóit akarná megvezetni, hanem – "nemzeti érdekből" – a külföldi szereplőket. (Fotó: Huszti István/Index) Érdekes dokumentum jelent meg tegnap a kormány honlapján, a Széll…..
A tilalom helyes, de csak akkor leszünk igazságosak a dohányosokkal, ha módszeresen szankcionáljuk az egyéb súlyosan egészségtelen termékeket is. Egy fideszes törvényjavaslat szerint júniustól tilos lesz dohányozni az összes aluljáróban és a tömegközlekedési eszközök…..
Az az igazság, hogy március elején elugrunk a Közel-Keletre. Túrasízni. Pontosabban túrasí versenyen részt venni.A Raid des Cédres a legmagasabb túrasí verseny a Közel-Keleten, bár megvallom, nem tudom, hogy milyen  szervezett túrasí megmérettetések vannak a régióban, ha…..
Colin Haley, a BlackDiamond mászója szólózik egyet a Fitzroy csoportban, Patagónoiában. Fején POV VIO kamera ..
Nem ördögtől való az egyes szavazók között különbséget tenni közösségi érték és hasznosság alapján, ám ebben az esetben a gyereknevelés nem lehet az egyetlen és kizárólagos szempont. (Fotó: Village Voice) A hírek szerint a háromnapos Fidesz-KDNP frakcióülésen…..
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
bonakovacs 2011.02.14 12:18:30
@midnight coder: ...azt, hogy ezután jobboldalit se kivánjunk, azon pedig most dolgozik nagy erőkkel a Fidesz. Igaz ugyan, hogy baloldali programmal (államosítások, központosítás, árkontroll) de sebaj!

Mellesleg, ha még hinnék is az efféle premisszákban akkor is felettébb kétségesnek tartom, hogy a választók ilyetén való "tenyésztése" célravezető lehet a hosszú távú hatalmat kereső politikai erőknek.
bonakovacs 2011.02.14 12:18:35
@midnight coder: ja, mert a kommunizmust/fasizmust és egyéb izmusokat az érettségi nélküliek találták ki és segítették hatalomba... Rossz hírem van: a kulturális cenzus sem működik.

Nincs más hátra, mint jól politizálni és kiérdemelni az újraválasztást. Hogy ez nehezebb? Ja, kérem....
a többit megölte a rum s a sátán - yo-ho-ho, meg egy üveg rum!   reklámalkohológiai eszmefuttatásaink lassan sorra veszik az öt világpálinkát (úgyis mint tequila, vodka, viszki, konyak/brandy, rum), jöjjön hát ez utóbbi. igazi multikulturális ital, feltalálásához…..
Ha a terv tényleg nem más, mint aminek a kereteiről az Index írt, akkor egyszerűbb lett volna Oszkó Pétert átemelni a kormányba, és megspórolhattunk volna nyolc hónapot magunknak. (Fotó: Guy Martin/WSJ) Amennyiben hinni lehet az Indexen kiszivárgott információknak, mára…..
Fideszes körökben nagyon hamar közkeletűvé vált az a magyarázat, miszerint egy előre kitervelt, központilag megszervezett lejárató akcióról van szó. Ennyire nem értik, hogyan működik Nyugat-Európa. (Fotó: hetivalasz.hu) Ma délelőtt Orbán Viktor az Európai Parlamentben…..
Régi közhely és kedves népszokás, hogy nálunk, ha lehull az első ötcentis hó, megáll az élet, megszűnik a közlekedés, kihirdetik a szükségállapotot és az ellenzékre hivatkoznak. Odaát mindez kissé másképpen van: Japán, Honsu szigete A fenti kép - azonkívül, hogy…..
világevő Rámen Tokióban 2011.01.09 18:54:00
 A japán konyha nem csak rizsre épül - bár ez az alapanyag olyan nagy becsben van, hogy nem is köretként, hanem főételként tartják számon - hanem gyakoriak a tésztás ételek is. Ezek közül az egyik legfinomabb, a kínai eredetű, de mára már teljesen befogadott tésztaleves, a…..
Fókablog Kötést, de milyet? 2009.11.14 17:23:00
A túrázáshoz spéci sítúra kötés kell. Sokan kérdezitek, hogy milyen kötést válasszatok. Ehhez igyekszik segítséget nyújtani ez a szócikk. A sítúra kötések alapvető tulajdonságai A sarokrész oldható és zárható is: ha oldod, a cipőd sarka szabadon jár föl-le. Ha…..
Amiért nem rendelkezhetünk teljesen szabadon magánnyugdíjvagyonunk felett, ez a pénz már nem is a magántulajdonunk? (Fotó: Huszti István/Index) Az InfoRádióban Rogán Antal – a kormánypárti politikusok közül gyakorlatilag elsőként – kísérletet tett rá, hogy ne…..
bonakovacs 2010.12.10 09:29:25
Mi van, ha maga a nagy cél egy félreértésen alapul? Ha a bankrendszer áhított összeomlása nem a szép, új világot, hanem a nyomort hozná el? Már megint egy forradalom. Már megint a Nyugat végét vizionálja valaki. Ja, és megint a bankokkal kezdené. Az pedig már teljes véletlen,…..
bonakovacs 2010.12.06 12:25:28
@kadarnepe: meg azt is hogy háború is ki tud ám törni Európában, főleg a DK-i felén
Közel 7 évig nem adtak át új shinkansent, most végre megtörtént: megnyílt a Hachinohe--Shin-Aomori szakasz, és ezzel a teljes Tohoku-shinkansen. Aomori, ahol valaha kompra rakták a Hokkaidó felé tartó vonatokat, egy időre visszanyerte fordítókorong-szerepét.2010. december…..