Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fabianp

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 444-en jelent mostanában meg egy nagyon színvonalas átfogó összegzés arról, hogy mi a helyzet az utcai kukákkal Budapesten. A szövegből nem olvasható ki, hogy most magyarázni szeretné-e a városvezetés bizonyítványát, vagy éppen kritizálná, de ez az igazán színvonalas cikkek sajátja. Mi viszont…..
Egy három posztból álló minisorozat következik. Három eset (ami tulajdonképpen sokkal több is lehetne), három különböző fázisban levő történet, az egyszeri civil pedig azt keresi, hogy hol tud még időben, de már becsatornázható, feldolgozható módon visszajelezni – ha egyáltalán. Ne feledjük ugyanis…..
A kegyetlenséget nehéz objektív mércével mérni, mégis kiemelhetőek az emberi történelem elmúlt 5 ezer évének leginkább rettegett és legtöbb félelemmel emlegetett hadseregei, melyekről a legtöbb írott forrás valóban úgy emlékezik meg, hogy hadjárataikban hátborzongatóan kegyetleneknek mutatkoztak. A…..
fabianp 2021.03.22 18:22:34
@Nietzsche.: Azért a Vandálokat legyőző bizánci sereg sem volt piskóta. Vagy amit a spanyolok műveltek az újvilágban. A belgák Lipót király alatt Belga kongóban. És még folytatni lehetne a sort.
A "vezető" jelenthet államférfit, hadvezért, politikust és szellemi irány-mutatót is. Ebben a posztból ezúttal kihagyjuk a hadvezéreket, mert nekik egy külön posztot tervezünk szánni és szintén kimaradnak a nagy vallás-vezetők, próféták (Jézus, Buddha, Mohamed), mert nem fair a köztük történő…..
Kép forrása: RTL Klub Ismétlés a tudás anyja – tartja a mondás és a Keresztanyu készítői igencsak megfogadták ezt, hiszen a sorozat első epizódjaiban szembejött a nézővel szinte minden jellegzetesség, amivel az utóbbi években komoly sikert aratott hazai szériákban találkozhattunk. Nem csak bennem,…..
Mekkora bevételkiesést okoz Ferencvárosnak az, hogy a kormány a koronavírus-járványra hivatkozással forrásokat vont el az önkormányzattól? Itt van-e az ideje, hogy nyílt levélben kiálljunk az atlétikai stadion beruházás leállításáért? Megismerhető-e a tanítónéni a neten keresztül? Hogyan boldogulnak…..
A történelmet mindig a győztesek írják - mondta Napóleon, és milyen igazan. És a történelem talán egyetlen igazi győztese az nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok. Azonban - a filmekkel ellentétben - még nekik sem volt makulátlan, fényes diadalmenet a történelem útja. Éppen ezért kerestem olyan…..
Előzmény: https://kozeletipad.blog.hu/2020/02/13/doktor_vagy_nem_doktor_kis_helyi_botranybol_orszagos_ugy Egy hete a Partizán nevű csatorna borította ki a bilit Budafokon, amikor a videójában azt állította, hogy Daróczi Csillának – a Budafok-Tétényi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetőjének…..
Változott a káromkodási kultúra. A k...a anyád, és a sz...jál le, valamint a hasonló, mások megalázása céljából mondott káromkodások, szép lassan átadták a helyüket a legújabb divat szerinti megalázó szavak használatának. Ma ha valakit mélységesen meg szeretnél alázni, akkor azt kell mondani, hogy…..
fabianp 2020.02.09 09:12:45
@sefatias: A politikai eszmék közül a kommunizmus követelte a világon a legtöbb áldozatot. A googlee a barátom. Több 100 milliót. Ezután nincs miről vitatkozni.
Gyors ütemben fejlődnek az elektromos autók, egyre messzebbre jutnak egy töltéssel, egyre nagyobb akkumulátort tudnak elvinni magukkal. Viszont a villanyautó-tulajdonosokat ezen kívül két másik dolog is foglalkoztatja: ki tudom-e várni az otthoni töltést, illetve alhatok-e nyugodtan vagy leég közben…..
  Van az úgy, hogy az ember visszatér életének egy korábbi helyszínére és alig ismeri meg. Én is idegenként csodálkoztam rá a volt gimnáziumom épületére. 1979-től 1983-ig jártam a Radnótiba. A késői szocializmus egyik legliberálisabb szellemi műhelye volt a Radnóti, viszont az épület történetéről…..
Ma 71 éve bombázta szarrá Drezda belvárosát az egyesített amerikai-angol légiflotta.   A II. világháború egyik legnagyobb felháborodást keltett terrorbombázása volt ez, aminek a lakosság pusztításán kívül semmilyen célja nem volt. Gyújtóbombákkal szórták meg a katonai jelentőséggel egyáltalán nem…..
Hát, ez is megvolt. Emelkedetten, de fáradtan, és lebutított politikai tartalommal búcsúzott az ország Göncz Árpádtól. Reményt igazából az ad, hogy az ország számos pontján spontán gyűltek össze az emberek egy fotó és néhány mécses köré, A hűvösödő novemberben megint…..
 Szeretném tisztelettel megkérdezni, hogyha tudható volt, hogy választókerületenként csak egy szavazókörben lehet igazolással szavazni, és lehetett tudni, hogy hányan kértek igazolást az adott kerületben történő szavazáshoz, akkor hogy a fenébe nem állt össze egyetlen jó…..
Mármint a második nyomtatott ómagyaros kötet. Kis csavarral nem a második évad (még), hanem egy kisebb lélegzetvételű, de annál izgalmasabb történet, a blogon korábban debütált Vitéz kapitány - évad kibővített, lezárt és szerkesztett változata, némi háttéranyaggal…..
fabianp 2010.02.16 17:40:01
Ómagyarország Voyager 2010.02.07 21:02:00
-Teddybear-   A Voyager-projekt a Felderítő Parancsnokság (és elődszervezetei) egyik legelső, hosszú  távú titkos tervezetének indult, közvetlenül az Átkerülés után.      Az átkerülés után a legtöbb technikailag képzett ómagyar tudta, hogy a XX.…..
Mandiner blog Új Horthyász 2009.11.16 15:01:00
  Horthy Miklós ellentengernagy a hétvégét meghitt siófoki villájában töltötte, hogy erőt gyűjtsön hétfői budapesti jelenése előtt. A vasárnapi ebéd után kicsit elszundított.   Mire felébredt, meghökkenve vette észre, hogy mennyire megváltozott a szobája: a…..
Szörnyű baleset történt a ma 80 éves Nobel-díjas író Kertész Imrével. Az éppen szokásos novemberi reinersdorfi bevásárlóútján tartózkodó író egy helyi könyvesboltból kilépve sétálni indult, amikor a zöldhatáron át véletlenül magyar területre tévedt. Az író…..