Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csore60

0 bejegyzést írt és 431 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egészen elképesztő történetek érkeznek a Magyarország és én pályázatra (a héten még várom az írásokat). A mai szerzője, Erzsébet több mint három évtized után volt kénytelen feladni tanári hivatását és vágott neki a határátkelésnek. Tavaly október óta él…..
Csore60 2015.04.29 23:07:18
@kék madár: :) Vannak, akik bizonyára jobban tudják nálam, hol nőttem fel, milyen vagyok valójában, és mi miért történik velem. Így szokott ez lenni. Általános divat nálunk az ítélkezés, kioktatás. Hát Istenem, ilyenek vagyunk. :) Mindannyian ismerünk olyan embereket, akik mindent tudnak. A 2. szabályuk, hogy mindent JOBBAN tudnak, a 3. pedig, hogy azt tudják a LEGJOBBAN, amiről gőzük sincs. :D
Csore60 2015.04.30 08:39:21
@soad1221: Természetesen igazad van, történelmi távlatból nézve 5-10-20 év semmiség, de még 50-100 sem. Csak közben a mi életünk telik, múlik... a mi lehetőségeink szűkülnek, aztán azt vesszük észre, hogy megöregedtünk, miközben abban reménykedtünk, hogy majd ezeknek is leáldozik, majd ennek is vége lesz egyszer. 54 éves vagyok, és amióta az eszemet tudom, mindig azt hallottam, hogy MAJD jobb lesz. Csahogy aki MOST él, az most akar emberi módon élni. Persze, motivál bennünket, hogy majd a gyerekeinknek, unokáinknak jobb lesz, és a mi ma hozott áldozatunk az ő jobb jövöjüknek a záloga. De amikor azt látjuk, hogy már nemcsak a mi életünket, lehetőségeinket, de már a gyerekekét, unokákét is lopják, teszik tönkre?
Csore60 2015.04.30 22:43:32
@Morgo1229: Nos, miközben "ültem a babérjaimon" szereztem 2 diplomát, néhány egyéb végzettséget... Hogy nem váltogattam az állásaimat, az a babérokon ülés? Képeztem magam, és igyekeztem naprakész tudás birtokában bejárni az óráimra. Szerettem tanítani. Nem azért, mert olyan hajde könnyű volt, nem azért, mert óriási karriert jelentett, nem azért, mert annyira megfizették... azért, mert szeretem a fiatalokat, szerettem figyelni, ahogy alakulnak, változnak, felnőnek, és örültem, ha ehhez én is hozzájárulhattam.... Jó volt? Persze! Kényelmes volt? Nem igazán. És valóban, ahogy nagyon kedvesen megjegyezted, öregszem. De attól még nem lettem sem hülye, sem szemétre való felesleg. Igen, az öregedésről szól a poszt, meg arról, mennyi lehetősége marad annak, aki 50 felett Magyarországon munkanélkülivé válik.
Y-GEN Elégtelen oktatáspolitika 2013.12.05 15:00:34
Mindenben visszaesett a diákok teljesítménye a 2012-es OECD felmérés szerint. A dolog szomorú, de nem meglepő, és fel kell készülnünk, hogy az oktatáspolitikai mélyszántásnak később jelentkeznek az igazi veszteségei, ha nem történik minél előbb egy…..
Csore60 2013.12.06 15:05:49
@jóeznekem?:
Nagyon egyetértek. Én csak a kiindulási alapokat vázoltam. Nem a tanítókat hibáztatom, de ott kellene elkezdeni a drasztikus változtatásokat, és felmenő rendszerben folytatni. Sajnos erre nem sok az esély.

Azért ironikus, hogy ebben a fene nagy demokráciában sokkal jobban rátelepedett a politika az iskolára, mint a 60-as, 70-es években. Soha nem volt ilyen kevés beleszólása a szakmának, a szakmailag valóban hozzáértő embereknek a közoktatási döntésekbe, mint manapság.
Kezdődött azzal, hogy a tantestületek alapvető jogait megnyirbálták. Az intézményvezetők kinevezésénél a testületnek már csak véleményezési joga van, egyetértési joga nincs. Vagyis a testület ellenében olyanokat is ki lehet lehet nevezni, akiket a testület alkalmatlannak talált. Amint erre bőségesen láthatunk példákat. És ez csak egy tényező. Ezer sebből vérzik a rendszer. Kevés a pénz, durván alulfinanszírozottak az iskolák. A minimális önállóságtól is megfosztották az intézményeket a KLIK létrehozásával. Iszonyatos túladminisztrálás van, a normális napi működés is nehézségekbe ütközik.

Tudom, nehéz elhinni, de az, hogy még valamennyire is működik a közoktatás, annak köszönhető, hogy a pedagógusok jelentős hányada igyekszik a legjobb tudása szerint megtenni, amit tud. A baj csak az, hogy a legfelkészültebb, legelhivatottabb ember is belefárad, ha hosszú évekig gúzsba kötve kell táncolnia. Sokan elfásulnak, belefáradnak... Szomorú, de sajnos ez az igazság.
A TV a hálószobában, ma már mindennapos. Jó néha kikapcsolni, nézni valamit csak úgy. De ez a komfort bizony sok hátránnyal is jár. El tudnád képzelni, hogy ne legyen tv a hálóban? Kiemelném néhány előnyét, hátha valaki úgy dönt, száműzi a TV-t. Én, ha egyedül vagyok, be…..
Egy ideje csak a fehér monitort bámulom, miközben ujjaim a megszokott pózban, ugrásra készen állnak a billentyűzet felett. Hallgatom az óra ketyegését de nem tudom rávenni magam, hogy bökjek egyet a kis fekete kockákra.  Mindig ettől féltem... Attól, hogy nem akarok majd…..
Apró-Gyurcsány érdekkör privatizációból, állami megrendelésekből, illetve állami hitelekből történő meggazdagodásának titkairól elnevezésű vizsgálóbizottság vizsgálatának eredményéről olvashatunk az alábbi dokumentumban. Lássuk a baloldal, a Demokratikus Koalíció…..
Csore60 2013.11.06 10:54:05
@Grigorij Pantyelejevics: Teljesen igazad van, a megállapításom csak az erkölcsi nívójukra vonatkozott. Eddig is nyilvánvaló volt, hogy pártállástól függetlenül a mi kontónkra gazdagodnak.
Nagy a felháborodás Szegeden. Egy helyi óvoda ugyanis változtatott eddigi gyakorlatán és a gyerekek új, merőben meglepő jeleket kaptak, az eddigi vödör, lombos fa, maci helyett a most kezdődő óvodai tanévben. Az egyik középső csoportos kislány új jele például az eddigi mókus helyett „pina” lett. Egy…..
Csore60 2013.11.05 18:43:04
@Alexa Hajnal Loveli: Hogyne. Azért késel el mindenhonnan, mert túl sok cseresznyét iszol. Nálad is elérte a megfelelő hatást az ovis jel. Nekem esernyő volt a jelem. Erre fel, mindig elhagyom az ernyőimet. Vajon mi lehet azokkal a csoport társaimmal, akiknek mozdony, hintaló, vagy éppen szék volt a jelük? :)
Egy poszt erejéig mi sem tudjuk megállni, hogy ne foglalkozzunk Halloweennel és a tökfaragással, már csak azért is, mert mi is nekiálltunk a hétvégén. Ne aggódjatok, nem a mi kreálmányainkat mutatjuk meg, hanem Ray Villafane alkotásait, márpedig Ray Villafane alkotásai alighanem a…..
Hogy kategóriákba soroljunk bizonyos személyeket talán elhamarkodott döntésnek bizonyul, viszont a vészjelek sokszor olyan személyiségre utalnak, amely összeférhetetlen azon férfiak nézőpontjával, akik tartós kapcsolatra vágynak. Fotó: Photl.com Az alábbiakban…..
A Zugügyvéd szerint ez az év legabszurdabb bűnügye: a  bíró telefonon közölte a feleségével, hogy lehallgatják, miközben nem is tudhatott erről. Erre eljárást indítottak ellene a lehallgatók. Nem volt megállapítható bűncselekmény elkövetése abban az eljárásban,…..
Csore60 2013.09.29 22:17:21
@Kalkamuki: 3 dolgot szeretnék kedves és kulturált válaszához hozzáfűzni. Először is, ha kérhetem, ne tegezzen, mert tudtommal nem őriztünk együtt libát. Másodszor, legyen szíves, ne minősítsen, ne nácizzon, mert bár nem szeretem az összes roma honfitársamat, nem is utálom mindet. Sőt, vannak köztük jó barátaim, ismerőseim. Harmadszor, ne vonja kétségbe az állításom, mert nem volt ott. Amikor a gyermekemmel el kellett menekülnöm a saját lakásomból semmi nélkül, akkor folyamodtam (volna) segítségért, de nem kaptam, amit az ügyintéző mondott, azt pedig ő mondta, nem én találtam ki. Végül jobb is, hogy nem segítettek. Szerencsére vannak barátaim, akire támaszkodhattam, és kijutottam a gödörből az ő segítségükkel, és önerőből. Végezetül hozzátenném, hogy nem a bőrszínem miatt van munkám 30 éve, henem azért, mert tanultam, szakmát szereztem, képeztem magam.
Nem gondolom, hogy tipikus lenne, hogy a romák 600-es segélyeket tesznek zsebre. Sokan nagyon szegények, nyomorognak. De az tény, hogy ha segélyről van szó, akkor elöl állnak a sorban. Ha észrevette volna, nem azt nehezményeztem, hogy ők kapnak, hanem azt, hogy nekem nem segítettek, amikor egyszer az életben nehéz helyzetben voltam. Ha a továbbiakban válaszra, észrevételre méltatna, kérem, tegye a megfelelő stílusban, legalább azzal az udvariassággal, amivel én megtiszteltem Önt. Csak azért, mert név nélkül teheti, ne mocskolódjon, ne sértegessen másokat. Nem hiszem, hogy ebben a stílusban kellene védenie a rendes, tiszteletre méltó roma emberek becsületét.
Titkos dokumentum bizonyítja, hogy csak az utolsó pillanatban sikerült hatástalanítani a bombákat 1961-ben.   Az amerikai légierő drámaian közel került ahhoz, hogy a Hirosima fölött felrobbantott atombombánál 260-szor nagyobb hatóerejű bombát robbantson fel Észak-Karolina…..
Aki maga nem tanár, vagy nincs a közvetlen közelében tanár, fogalma sincs, mi mindent rejtenek a munkaköri kötelességek. Csak azt látják, megtart 22 órát egy héten, szabad egész nyáron, lógatja a lábát havi száz nettóért. Aki még nem tanár, de felmerült a lehetősége, hogy…..
Csore60 2013.08.26 13:33:41
@kjá: Ez mennyire igaz! :) 10 perces szünetek, az utolsó 2 óra előtt 5 perc. Küldd ki a gyerekeket a teremből, szedd össze a holmidat, zárd a termet, menj a tanáriba, szedd össze a következő órai holmidat, ha a másik épületben van órád, akkor rohanj, hogy el ne késs. Ha mégis muszáj volt WC-re menned, akkor úgy sunnyogj el órára, hogy a főnököd nem vegye észre, hogy késtél. És imádkozz, hogy a gyerekek addig ne szedjék szét egymást, a folyosót, az épületet.
1982 őszére nyúlik vissza történetünk, a Szovjetunióban történt, azon belül is Moszkvában, a Szpartak Moszkva-Haarlem UEFA Kupa mérkőzésen. Egész pontosan október 20-át írtunk. 2 rubel 50 kopejkáért lehet jegyet váltani a halálba Európa-szerte nagyüzemben rendezték aznap a…..
Vannak egy kormány tevékenységének objektív és szubjektív mércéi. Utóbbiak közé tartozik, hogy mennyire ért egyet például az állampolgár egy adott kurzus szimbolikus- vagy kultúrpolitikájával. Előbbiek közé pedig mondjuk az, hogy mennyivel tud kevesebb vagy több ember…..
Csore60 2013.08.22 00:15:26
@Zoltan Pittinger: Sajnos egyet kell értenem Veled.

Az is szomorú, hogy csak két végletben tudunk gondolkozni. Működőképes gazdaságot, emberibb, igazságosabb társadalmat lehet csinálni ideológiai lózungok nélkül is. Éppen az a nagy trükkjük, hogy el akarják hitetni, rajtuk kívül nincs lehetőség. Jelenleg sajnos tényleg nincs, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne megteremteni.
A napokban a híradásokban többször lehetett hallani, hogy nyestek bukkantak fel Budapesten. A nyest nem egy túl ismert vadállat, a vaddisznó, a sün, vagy épp a róka - hogy csak párat említsek az urbanizálódó vadak közül - ismert (mese)alakok, tehát legalább azt tudjuk (mi…..
Csore60 2013.08.15 22:33:10
@rasztaszív:
Jogos... Faluhelyen mindig örültek a nyestnek, mert az távol tartotta az egyéb rágcsálókat. Próbáltam már aludni olyan helyen, ahol nyestek laktak a padláson. Nem volt egyszerű, mert a könnyűlovasság támadását adták elő éjszakánként több tételben. :)
A tegnapi cikkeinkre, amik a BME GTK gólyatábor jelentkezésével foglalkoztak rengeteg hozzászólás érkezett, 90%-ban arról szóltak, hogy mi mégis miért vesszük az ügyet ennyire komolyan. Plankó Gergő a 444-nél szokásos módon igazat beszélt: az idióta HÖK-ösök senkit ne…..
Az elmúlt 3 év kormányzati részről nem szólt másról, csak be nem tartott ígéretekről és folyamatos hazudozásról a pedagógusok életpálya modelljével és a velejáró béremeléssel kapcsolatban. Eközben a tanárok kiszolgáltatottabbakká váltak az iskolák centralizációja…..
Csore60 2013.07.25 04:23:17
@vega4: Jó vers, de sajnos nekem egyre gyakrabban eszembe jut Weöres Sándor Majomország című verse.

Hej de messze majomország,
ott terem majomkenyér,
majomablak majomrácsán
majomnótát ráz a szél.

Majomtéren, majomréten
majomhősök küzdenek,
majomszanatóriumban
sírnak majombetegek.

Majomtanártól majomlány
majomábécét tanul,
gaz majom a majombörtönt
rúgja irgalmatlanul.

Megépül a majommalom,
lesz sok majommajonéz,
győzve győz a győzhetetlen
győzedelmes majomész.

Majompóznán majomkirály
majomnyelven szónokol,
egyiké majommennyország,
másiké majompokol.

Makákó, gorilla, csimpánz,
pávián, orángután,
mind majomújságot olvas
majomvacsora után.

Majomvacsoraemléktől
zúg a majomreterát,
majombakák menetelnek,
jobbra át és balra át.

Rémületes majomarcot
vágnak majomkatonák,
majomkézben majomfegyver,
a majmoké a világ.
Érdemes mindig felfigyelni arra, mire büszke igazán egy rezsim. Hazánk jelenlegi kormánya alig beszél arról, hogy több mint egymillió polgártársunk több mint háromezer milliárd forintnyi befektetett megtakarításának elkobzásával úgymond „megvédte a nyugdíjakat”. Kevés már…..
Csore60 2013.07.22 14:32:38
@Szaracén: Csüggesztő az egész, úgy, ahogy van. Munkahelyek kellenek, tisztességes bérek, és akkor nem probléma a közüzemi díjak fizetése. Értelmes megoldások helyett a klientúra helyzetbe hozása zajlik, mellette erős parasztvakítás.
Nevelek A nagy pedagógus-átverés 2013.07.20 23:17:09
Az Orbán-kormány rendkívül intenzív, hosszú és fordulatokban gazdag kommunikációs hadjárata lassan végére ér: már a legeldugottabb magyarországi tanya, tömegkommunikációval alig találkozó lakója is tudja, hogy rettenetesen jó lesz most már a pedagógusoknak, mert iszonyatosan…..
Egy igazi NeverEnding sztorivá vált az elmúlt évek alatt a tanárok fizetésének konszolidációja. Mi a Ténytárnál a kezdetektől figyelemmel követtük a szappanopera hosszúságúra nyúló történet részleteit. Ha valamire, akkor erre biztosan rá lehet mondani, hogy elhúzták a…..
Csore60 2013.07.16 20:55:02
@házelnök: Már megbocsáss, de Te nagyon okos lehetsz, hogy így általánosítasz.
A Modern Magyarország Mozgalom elismeri, sőt: fontosnak tartja a kettős állampolgárság intézményét és az állampolgárok közötti egyenlőséget. Megérti és tiszteletben tartja a kettős vagy akár többszörös kötődést is. Helyesli, hogy minden magyar állampolgárt illesse meg a…..
Csore60 2013.07.16 15:57:27