Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsofc

38 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
időpont:  2015. június 10. 17.00 helyszín: Balatonalmádi, RAMADA HOTEL & RESORT  H-8220 Balatonalmádi, Bajcsy-Zsilinszky u. 14.GPS: 47.02, 18.0198 költség: 6000 Ft.(szállás + vacsora) telefonos segítség: Csákvári Árpád +36 30 7422100..
Abszurd éjszakák yay :) 2010.12.14 12:48:33
Anna, szerkeszd át bátran, nem találtam semmi normális sablont, és nemtom hogyan kell újat... so ha van kedved, hajrá :) ..
Zsofc...Down Under fotofoto 2009.10.22 07:42:24
Ahoj, jajj, több mint két hónapja nem írkáltam, Az elmúlt héten kirándulni voltam, elrepültünk Adelaidebe, onnan kisbusszal 5 nap alatt be az ország közepébe, körbejártuk az Ulurut, megmásztuk Kata Tjutát és bejártuk a Kings Canyont. A képeken a nagy kő az Uluru, a sokbuckás a…..
Egy hónap eseményeit összefoglalni nehéz, inkább szemezgetek kicsit, s szabadon asszociálok :)Kezdem a legfájóbb pontjaimmal, a lábujjaimmal, amik annyira szépek, de megsínylették a kalandot, s most aggódom értük.Fényképek a vitorlázásról lesznek, de addig is zárójelben…..
Ígérem nem irkálom le napról napra, hogy mik történtek, majd súlyozom az eseményeket, úgyhogy estimesékért vissza-vissza térhettek a napokban – reményeim szerint némi illusztrációval is szolgálok. Azt gondoltam bevallom, hogy nem mindennapos, hogy valaki egyedül…..
Zsofc...Down Under Melbrrrrrrrrrn 2009.08.02 05:36:00
Nos, hát visszatértem. Nem volt könnyű, amilyen felszabadultan és varázslatba illően éreztem magam mikor július elsején megérkeztem Cairnsbe, úgy potyogtak a könnyeim, mikor vissza kellett jönnöm – ide, mikor azt érzem, hogy a Feneketlentó kacsáihoz több közöm van, mint…..
Zsofc...Down Under Reisefieber 2009.07.27 09:40:08
Ahoj, ket napja megerkeztem Sydneybe! Nagyon nagy elmeny volt, irok majd sokmindent, csutortokon terek vissza a bazisra - de nagyon nem fulik hozza a fogam. Tul megszoktam a joidot, a semmittevest, a tarsasagot, ez a backpacking egy kulon mufaj! Epp elkezdtem elvezni, s…..
Zsofc...Down Under :) 2009.07.01 03:05:44
Na, indulok, rohanok, csak még egy uccsó bejegyzés, hogy ki tudja hol ér internyet. A telefonszámokat nem volt időm-energiám visszamásolgatni a telefonomba (mert minden megvan, természetesen le vannak mentve, s a kártyámat is pótolták és készüléket is szereztem - ejj!), úgyhogy…..
Három nap múlva!*Egyedül szerveztem, egyedül fogok összepakolni, egyedül zárom az ajtót, megyek a reptérre, s szállok majd le. Furcsa, nem oszt nem szoroz senkinek, hogy egy hónapra ellépek. Aliznak csak, mert szegény annyira nyavalyás, hogy neki megkottyan a heti egy mozi és…..
Ez most csak egy életjelszámba menő bejegyzés, hogy leadtam a második esszém, amire azért remélek minimum egy P-t. P nem pancser, hanem passed, de mindegy is :) - Az előző esszém 90% lett, arra megadják az RBF-et (OWL) :))))De. boldogan sasszéztam az utcán, ragyogott a nap, s még…..
Zsofc...Down Under no worries! 2009.06.16 14:14:00
Kicsit pironkodom, hogy ilyen sekélyes bejegyzéseket teszek közzé :), de ez teljesen jellemzi a helyi (cairnmillar) mentalitást… bármiről legyen is szó…. június 9. keddfelfújódott a tej. június 10. szerdaa reggeli gyümölcslevem pisszent, az alkoholtartalma…..
néhány kép a toronyból:http://picasaweb.google.com.au/zsofikarc/Eureka?authkey=Gv1sRgCLnLhbDSysOkdQ# nem annyira jók, nem csak azért mert a gép nem tökéletes, hanem bent annyira csilivili minden, hogy a plexin (mert nem veszem be, h üveg :)) tükröződik minden, s amúgy is nehéz…..
Nagy-nagy elnézést szeretnék kérni sokatoktól, mert nagy lemaradásban vagyok a kedves leveleitek megválaszolásában! S ez nem azt jelenti, hogy nem örülök nekik és ne olvasnám boldogan, csak annyit, hogy egy cseppet át kell strukturálnom a gép előtt töltött időt, ill. a…..
Nagyon köszönöm szépen a szülinapi kegyeletteljes megemlékezéseiteket! :) Mindenfajta elektronikus csatornámon keresztül melengették a lelkemet! http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=2539741Gondoltam, hamár egyedül vok, hát csinálok magamnak szülinapi reggelit, ami mondjuk azt…..
Zsofc...Down Under Briefly... 2009.05.19 12:33:28
Nos, nem azért nem írtam, mert minden másnap este egy sövény tövében részegedtem, hanem mostmár kicsit sűrűek a mindennapok. A másnapok még nem. Az az olykor megesik kategória.Ma pl. reggel hétre (vá, én még soha nem mentem sehova hétre, azaz biztos történt hasonló, csak…..
Magányomban fellelkesített a gondolat, hogy elköltözöm. Hiányoznak a mindennapi interakciók, az iskolában nem sikerül kielégíteni, s azon kívül sok helyen nem mozgok… Nekiindultam hát, s nagynehezen kiderült, h a Dr dönthet, tőle függ.De hol van a Dr? Nem tudják……..
zsofc 2009.05.03 13:12:31
@BAN:
– What if you had one day perfectly healthy, I asked? What would you do?
– Twenty-four hours?
– Twenty-four hours.
– Let’s see… I’d get up in the morning, do my exercises, have a lovely breakfast of sweet rolls and tea, go for a swim, then gave my friends come over for a nice lunch. I’d have them come one or two at a time so we could talk about their families, their issues, talk about how much we mean to each other.
– Then I’d like to go for a walk, in a garden with some trees, watch their colors, watch the birds, take in the nature that I haven’t seen in so long now.
In the evening, we’d all go together to a restaurant with some great pasta, maybe some duck – I love duck – and then we’d dance the rest of the night. I’d dance with all the wonderful dance partners out there, until I was exhausted. And then I’d go home and have a deep, wonderful sleep.
– That’s it?
– That’s it.

(Keddi beszélgetések életről és halálról - Mitch Albom)
A munka ünnepe! Kedden bandukolok az iskola felé, de kicsit másfelé visz az utam, megszokásból bemegyek néhány kávézóba, ki tudja, hátha. Belefutottam egy lányba, akivel egy pár estét együtt dolgoztam az étteremben, bemutatott a főnöknek, s pénteken mentem is egy próbára :) !…..
Nos… Nagyon rég nem irkáltam, de nem azért mert annyit tanultam volna, vagy annyi időt töltöttem volna arcomraszorult söröskorsóval… de igyekszem pótolni. S gyanítom, hogy kicsit kusza leszek :) Az utcát járom egymagamban… Egyik este leszólítottam egy lányt,…..
pff, de lehet, h egy másikra (?) :) A dr nem forszírozta az időpontegyeztetést, úgyhogy a heti kínzásom elmaradt, ami nekem így még furcsább… Az özvegyasszony ódákat zengett róla, hogy micsoda koponya, s állítólag nagy respektje van a templomban, de megosztja a…..
zsofc 2009.04.15 01:41:31
@Börn:
:) - és azóta megvan, az az, amire tippeltem, csak más szögben!
Jelentem túlvészeltem a vasárnapi ebédet! Nagyon kedvesek voltak, értem jöttek, s semmi huncutságra nem akartak rávenni otthon :). A lányukkal találkoztam még, akinek szintén az volt a véleménye, mint nektek, hogy mégis a kedves szülők mit gondoltak vajon, mikor meghívtak, s hogy…..
Zsofc...Down Under duck loop 2009.03.16 09:14:00
…mikor az anya kacsát követik a kiskacsák, s kanyarban kiveszed az anyakacsát. Az első kiskacsa felzárkózik, elkezdi követni az utolsó kiskacsát, s úsznak körbe-körbe :)Kezdek feltámadni mélységes önsajnálatomból, hogy egyedül vagyok, s nem veletek otthon… mert…..
Ez a felirat minden itteni rendszámon rajta van :), de minden államnak van valami frappáns kis mondata :)Múlt héten megismerkedtem minden tanárral, órával, követelménnyel, bár kiderült, hogy még mindig nem határozták el, hogy akkor pontosan miket is kell csinálnom. Semmi nem megy…..
zsofc 2009.03.13 13:17:51
@melinda_:
asszem egy lépést tettem előre, képes voltam angolul kiakadni, hogy mennyire gáz az étterem :) igyexem...
ez a videó, hű, az eleje vitte a pálmát...! annyira átéreztem :)))
és idén megin nem leszek veletek :(
Nos, az intézet www.cairnmillar.org.au két megállóra van tőlem, 10 perc alatt háztól házig megteszem az utat. A masters programot csinálom, ami két évig tartana, de nekem egy év alatt végeznem kell. Ebben a félévben négy kurzusom van, Brief Integrativ Psychotherapy, Treatment…..
zsofc 2009.03.08 13:07:42
@Agyoncs apó:
...Paula? :)
Margaret, akinek a szárnyai alá rendeltettem, azt mondta, hogy jobban beszélek, mint az előttem ittlévő lányok… Hát… Persze, amit ő mond, azt tökéletesen értem, s tudok is rá reagálni, de vannak akiket alig értek meg, s így nagyon nehéz. Jajj, nagyon várom, hogy ez…..
zsofc 2009.03.04 08:13:37
@BAN:
akkor már küldjétek a tiedet is :) - azt sem hallottam, csak a viszhangját :D
zsofc 2009.03.04 08:16:59
@zsofc: asszem inkább visszhang két esszel... :S