Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sixface

0 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Január 16-án, Budapesten, az A38 Hajón hosszú évek után újra színpadra lép a Sexepil, mely 19 év után új angol nyelvű lemezt adott ki! A zenekar, melyet rendszeresen játszott a Music Television, mely a Nirvana producerének stúdiójában dolgozott a kilencvenes években, a zenekar,…..
sixface 2015.01.13 15:16:45
Ilyen az én formám! Hetekig nagyítóval kell kutatni egy értelmes koncert után, hogy aztán egy napra essen be két olyan nagyágyú, mint az Airbourne és a Trouble. Szigorúan érzelmi alapon biztos a Trouble-ra megyek, hiszen ők Mesterek, míg az Airbourne a maga zenéjével sosem válhat…..
sixface 2014.11.24 13:14:32
Hagytam magamnak időt erre a kommentre. Szükségem is volt rá.

Ebben az évben a barátommal elkezdtünk újra rock koncertekre járni és bevallom nagyon élvezem és nem csak a baráti társaságot, hanem ahogy újra felfedezem a metált. Próbálom nyitottam kezelni a műfajt, persze erősen megvezetve az évek óta nálatok olvasott kritikák által.
Szóval az utóbbi időben ott voltam a hajón a Dillinger-en, Crowbar-on, Kvelertak-on, Church of Misery-n, Enter Shikari-n, After the Burial-on. Egyik csapat sem olyan önmagában, amelyik végtelenre van beállítva a lejátszómban, de egy jó playlistet össze tudok dobni belőlük. Mindegyik másért szerethető és mindegyik másért volt értékes produkció.

Ebben a sorban következett az Airbourne. Olvastam már itt róluk nálatok, jó kis bulizósnak ígérkezett. Nekem kicsit nyolcvanas évek, így egy kis időutazásra is számítottam. A ráhangolódáskor ez be is jött, ha végignézte az ember a hallgatóságot.
A színpadkép kicsit túlzónak tűnt elsőre a feltornyozott Marshall-okkal, de ezt a AC-DC stadionrock maradványaként értékeltem. Mondjuk állatul szólt a cucc a beállás alatt.
Viszont a színpad előtti kordont a mai napig nem értem.
Addig nem is volt baj, amíg meg nem jött az Airboune az előre vizezett hajakkal. (A színpadra kirakott víz csak hajra, a sör csak kilocsolva fogyott.) A számok közötti kegyes pengetőosztogatással, a spontánnak tűnő nyakban lovaglással, a lenézett közönségre locsolt sörökkel. Az egész egy végletekig kitalált MŰsor volt, amiben az egész koncert alatt egy őszinte pillanatot nem láttam. Már ameddig bírtuk, mert kb öt szám után összenéztünk és hazamentünk. (Még soha nem mentem haza koncertről, moziból is csak egyszer.)

Előtte tippelgettünk mennyiben lesz az előző koncertek után más a közönség. Hát nagyon! Én nem az fontos, hogy ki mit vesz fel, szíve joga úgy öltözködni és hordani a (megmaradt) frizuráját, ahogy neki tetszik, hanem a mentalitás. Az, hogy a zenekarok közti szünetben a kijárat felé haladva beszólnak egymásnak, hogy a koncert közben összeverekednek. Akkor ezért motoztak a bejáratnál!?!
A többi koncerten mindenki annak a közösségi élmények a részese akart lenni, hogy együtt megnézünk egy jó zenekart.

Végül összegzésként egyetértek a cikkíróval: Az Airbourne megtalált egy piaci igényt, amit úgy elégít ki, ahogy elvárják tőle. Őszintétlenül és felszínesen.

Vagy csak rossz helyen álltam?
Nem. Tudom, hogy rosszkor voltam rossz helyen.
Ezek után rettenetesen várom a Suicidal Silence-t!
A múlt héten írtunk hosszabban arról, hogy majd két évtized után új Sexepil album jelenik meg Your Scream Is Music címmel. Azóta már itt is van az album, amely a HVG oldalán debütált  tegnap, de azért mi is megmutatjuk nektek. ..
sixface 2014.11.18 08:18:02
19 év után új angol nyelvű Sexepil-lemez jelenik meg! A zenekar, melyet rendszeresen játszott a Music Television, mely a Nirvana producerének stúdiójában dolgozott a kilencvenes években, a zenekar, mely turnézott Björkkel és számos koncertet adott Amerikában is, most régi, de mégis…..
Az 1997-ben alakult Throwdown pályafutása sok siker és legalább annyi buktató után ért addig, hogy a januárban kiadott új – szám szerint hetedik – albumon csak két állandó tagra zsugorodott a banda, hiszen azt Dave Peters énekes és Mark Mitchell basszusgitáros alkotják. Na jó,…..
sixface 2014.01.28 00:06:14
Ahhoz, hogy egy zenekar élő legendává nőhesse ki magát, nem elég az, ha az adott előadónál kéz a kézben járnak az emlékezetes dalok és a még maradandóbb koncertélmények: arra is szükség van, hogy érzékelhető legyen mindenki számára a tekintélyt parancsoló példamutatás.…..
sixface 2013.10.04 16:43:52
Modormentes faszaság, nagy fel Poormankliniknek!! ..
sixface 2013.05.08 09:50:33
Geekblog Newsflash! (8. hét) 2013.02.24 09:00:00
Állítólag még léteznek olyan emberek, akik nem lógnak napi 4-5-8-24 órát a legnépszerűbb közösségi hálón, sőt még az is lehet, hogy nincsenek is regisztrálva (gusztustalan). Arra gondoltunk, hogy az ő kedvükért összedobunk vasárnaponként egy teszkó gazdaságos posztot,…..
Tizennyolc éve jelentkezett utoljára lemezzel a Sexepil, úgyhogy mindenképpen nagy hír, hogy hamarosan új albumot ad ki a tavaly ismét életre kelt kultikus magyar rockzenekar. Az új anyagról ráadásul itt az első fecske a Showbiz képében, ami a Dalok.hu-n illetve itt alább a Lángoló…..
sixface 2013.02.15 14:22:21
A hiphop reneszánszát éli ma Magyarországon, egyre több rapcsapatnak sikerült kitörnie az underground színtérből, miközben sorra tűnnek fel az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő előadók. Ilyen például a pécsi Halott Pénz - polgári nevén Marsalkó Dávid - akinek a Feneked…..
sixface 2012.12.19 09:42:59
@szobakutty: KutyaCSé! Te is minden szar cikket elolvasol?

Esztétika Újoncban meg Saiidban?
www.youtube.com/watch?v=Q7gLRUhNqTg
Ne csak nézz láss is ember!
A méltán híres bécsi elektronikus csapat tökéletesen keveri a downtempós és a rockos elemeket, nem beszélve a trip-hop, a chill-out, a jazz, az acid és ki tudja még milyen behatásokról. Coachsurfingelni, vagyis kanapé szörfözni igazán különleges élmény. Ismeretlen emberek…..
1992-ben éppen 20 éve jelent meg a Brooklyn-i Biohazard korszakos lemeze a Urban Discipline. Ki ne emlékezne azokra a szép korai 90-es évekre, amikor csak úgy burjánoztak az undergrounból feltörekvő zenekarok létlégyen szó akár az öreg, akár az Atlanti óceán túloldalán lévő…..
Szinte hihetetlen, de a hatalmas bukó Lulu után a Metallica úgy döntött, hogy tovább folytatja a neves zenészekkel való kooperációt. Bár még hivatalosan nem jelentették be, de már lefoglalták a www.rickastleyandmetallica.com domain címet, amiből egyértelmű, hogy magával a…..
sixface 2012.04.02 10:01:55
A nagyban tomboló grunge lázban 1992. február 25-én megjelent egy olyan album, amely a kissé poshadt metál színtérbe új energiákat pumpált és amelyik albumról mind a mai napig, nagyon sokat beszélnek. Napra pontosan 20 éve jelent meg a Pantera Vulgar Display Of Power című albuma.…..
Amit Reznor és Ross kreált David Fincher filmjéhez, az nem zene, hanem egy hangeffektsáv, aminek felhasználása az egyes jelenetek alatt majdnem esetleges. De erről később, kezdetnek nem árt, ha kicsit körüljárjuk ezt a jelenséget – mert ez már az. Jelenség, ami A tetovált…..
Hétvégén a terrortrió visszatér, hogy a fületekbe dugja rettentetes podcast-sorozatunk újabb epizódját! Selmeczi "Ballcrusher" Nóra, Rusznyák "Green Lantern Azjó" Csaba, és jómagam kivesézzük a The Innkeepers-t, a The Artist-ot, a Shriek of the Sasquatch-ot és a…..
sixface 2012.01.24 14:03:32
@Wostry Ferenc: a horror podcast-nál jobban pedig csak a Best of ... bejegyzéseket várom én is.
„BREAKING: Lemondott Schmitt Pál” című cikkünk tévesen olyan látszatott kelthetett, mintha arról szólna, hogy lemondott Schmitt Pál. Az igazság ezzel szemben az, hogy az ország mondott le Schmitt Pálról. Január 18-i keltezésű „BREAKING: Lemondott Schmitt…..
Ma valahogy beugrott, ki emlékszik rá?..
Az elmúlt években már szinte divatos lett, hogy Amerikában páran házuk karácsonyi kivilágítását valamilyen zenével kombinálják. A metál szív hevesebben dobog, ha mindezt a Slayer South Of Heaven-jére prezentálja a házigazda. Felhívnánk a figyelmet az éneklő hóemberre!..
sixface 2011.12.20 08:42:59
Hogy kevés pénzből is lehet jó videót csinálni arra a Demon Hunter LifeWar című dalára forgatott klip egy nagyon jó példa. A dal a csapat tavaly megjelent The World Is A Thorn című lemezén szerepelt...
A kép az Amon Amarth tegnapi budapesti koncertjén készült. ..
sixface 2011.11.22 22:35:19
A Budapesten turistaként tartózkodó EMF-frontember James Atkin lapunknak elmondta, hogy folyamatosan hívogatják a nemzetgazdasági minisztériumból. "Valamilyen György állandóan azt mondogatja, hogy nekem kell kölcsönt adni neki, vagy az országnak. Nem értem az egészet, it's…..
sixface 2011.11.22 14:01:45
Az elmúlt másfél évben a megújulás korszaka lezárult, most a növekedés korszaka kezdődik, és ehhez minden eszközt igénybe kell vennünk - adta ki közleményben az NGM. Mint a minisztérium közleménye kifejti, jó eszköz lehet számunkra egy újfajta, már a saját érdekeink…..