Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Obszerváló

0 bejegyzést írt és 163 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen cikk témája az egyik leghíresebb magyar, akinek a nevét lényegesen többen ismerik a világban, mint akár Kossuth Lajosét, vagy teszem azt Mátyás királyét. Mint az a címből is látszik, Báthory Erzsébetről lesz szó, akinek története számtalan filmben jelenik meg, és Vlad Tepes mellett az egyik…..
Az American Crime Story: Impeachment Bill Clinton botrányos Fehér Házi kalandját és az azt követő, elnöki hatalmát veszélyeztető jogi procedúrát állítja középpontjába. Ebben újra feltűnik az elnöki hivatal egykori gyakornoka, Monica Lewinsky, társproducerként. A Ryan Murphy rendezte sorozat 10…..
Obszerváló 2021.11.30 10:17:12
@KARAK TERi: Igen, ez nagy rejtély volt, én is sokat törtem rajta a fejem.
Amúgy le merem fogadni, a sorozat akkora alányalás lesz Clintonéknak és a Demokrata Pártnak, hogy még Sztálin vagy Brezsnyev sem kaptak akkorát a szovjet médiától.
Ideo-logikák Macsó-Európa 2021.11.27 14:16:05
Érdemes egymás mellé tenni azokat a különféle, egyébként eléggé közismert felméréseket, amik arról szólnak, hogy miben tér el Európa egyes országaiban az állampolgárok felfogása sokakat foglalkoztató politikai kérdésekben. Ilyen például az oltásellenesek aránya és az átoltottság mértéke. Egy…..
A nők sokféle fogamzásgátló módszer közül választhatnak, míg a férfiaknak alig néhány áll rendelkezésükre, pedig az igény egyre nagyobb az ő esetükben esetében is...
Obszerváló 2021.11.17 19:38:42
„Csakhogy amit a nők elviselnek, azt a férfiak nagy valószínűséggel nem bírnák ki a fogamzásgátlás miatt. Ennek oka a kulturális tényezőkön túl az, hogy a nők jóval többet kockáztatnak egy nem kívánt terhességgel.”

Lósz*rt mama!
Alapvetően két okból nincs férfi fogamzásgátló tabletta.

Egyrészt mert a tudomány jelen állása szerint ezt lehetetlen megoldani. A nőknél ugyanis van egy petesejt, amit valahogy ki kell vonni a képletből és egy hónapra megoldottuk a fogamzásgátlást. A férfiaknál viszont minden egyes ejakuláció esetén kb. 300 millió (!!!) ondósejt távozik, így akár naponta egy tucatszor is. Tehát még ha a jelenleg legbiztosabb női fogamzásgátló tablettákkal azonos hatásfokú férfi tablettát tudnának előállítani, az is azt jelentené, hogy egy egészséges férfi a tabletta szedése mellett is naponta több millió (!!!!) ondósejtet lenne képes a hüvelybe juttatni. Nincs az a gyógyszergyár amely ezek után hajlandó lenne dollármilliárdokat és évtizedeket áldozni egy ilyen kutatásra, mert még ha az eredményes lenne, valószínűleg akkor sem vennék meg a terméket, hiszen az egy „lyukas gumit” sem ér.

A másik ok, hogy ha valami csoda folytán létezhetne egy 100% biztos férfi tabletta, a nők túlnyomó többsége (erre nézve piackutatások vannak) akkor sem hagyná abba a tabletta szedését. Még akkor sem ha maximálisan megbízna a partnerében. Mert ha mégiscsak bekövetkezik a terhesség, akkor ő lesz terhes, tehát akkor érzi biztonságban magát, ha ő szedi a tablettát. Így aztán a férfiak nem vásárolnák jelentős számban, csak azok a férfiak vennék, akik nem bíznak a partnerükben. Tehát üzletileg nem lenne sikeres, így emiatt sem éri meg a gyógyszergyáraknak ilyen kutatásba ölni a pénzt.
USA (Columbia), 118 perc, ff, háborús drámaRendező: Fred ZinnemannProducer: Buddy AdlerOperatőr: Burnett GuffeyForgatókönyv: Daniel Taradash, James Jones regénye alapjánZene: George DuningSzereplők: Burt Lancaster, Montgomery Clift, Deborah Kerr, Frank Sinatra, Donna Reed, Philip Ober, Mickey…..
Egy tanulmány szerint a fiúk rosszabbul teljesítenek az iskolában, ha a pedagógusok gyengébb teljesítményt várnak tőlük. A kutatás eredményeiről a Telegraph számolt be. A fiúkkal kapcsolatos sztereotípiák már az általános iskola első évfolyamán hátráltathatják őket abban, hogy potenciális…..
Gyakran hivatkoznak úgy Donald Trumpra, mint aki a vidéki Amerika és/vagy az amerikai munkásosztály, alsó-középosztály elégedetlenségét fejezi ki a globalizáció-imádat, gépkultusz és politikai korrektség amerikai fellegváraival szemben. Vajon ez mennyire igaz? Tényleg belemagyarázhatunk egyfajta…..
Magyarország a nemek közötti egyenlőség kapcsán továbbra is sok kihívással küzd, ahogy ezt a fenntartható fejlesztési célok gender-aspektusait összegző Equality Measure 2030 index is megmutatja. A nőket érintő szociális támogatásokon, illetve a béregyenlőségen is bőven lenne még mit javítani, de a…..
Slow Motion Minden punci szép! 2019.06.02 10:21:36
Provokatív és figyelemfelhívó címet választottam, hogy elérjem és átüssem a figyelmi küszöböt. Ez az írás nőknek és férfiaknak, fiataloknak és öregeknek, hétköznapi (laikus) személyeknek és szakembereknek (orvosok és pszichológusok) egyaránt szól, akik bármilyen formában kapcsolatba kerülnek a női…..
1831-ben két, arisztokrata családból származó fiatal francia, Alexis de Tocqueville és Gustave de Beaumont, hajóra ültek Le Havre-ban, és negyvenpár nap múlva kikötöttek Rhode Island államban, annak Newport városában. A páros a júliusi monarchia felhatalmazásával utazott az akkori USA-ba, hogy az…..
A napokban lett öt éves a blog, ami lehetőséget adott rá, hogy azokról a filmekről írjak, melyek kiállták az idő próbáját vagy épp le voltak akciózva! Meg kell, hogy mondjam, átkozottul gyorsan elteltek ezek az évek, de térjünk rá ennél is sebesebben az évforduló alkalmából született posztra! Az…..
Obszerváló 2019.03.19 12:34:01
@Fellegjáró Marci: Szerintem Joaquin Phoenix legnagyobb lopása a 8 mm. Megérdemelte volna érte a legjobb férfi mellékszerelőnek járó Oscart.
A Világbank február 27-én közzétett tanulmánya szerint világviszonylatban a nők a férfiak jogainak csak háromnegyed részét birtokolják – írja a Le Figaro. „Ha a nők egyenlő eséllyel rendelkeznének, a világ nemcsak igazságosabb, hanem virágzóbb is lenne” – jelentette ki…..
Obszerváló 2019.03.12 19:07:10
@midnightcoder2: Továbbá sokkal kedvezőbb feltételekkel mehetnek nyugdíjba, sokkal többet költ rájuk az eü kassza, pedig sokkal kevesebbet fizetnek be, az oktatásban annyira nekik lejt a pálya, hogy szinte már függőleges és még hosszan sorolhatnám.
Szóval tényleg nincs egyenjogúság.
Nővéreim, ez az eset, amikor félre kell tenni a feminizmust, és egyszerűen csak jókat kell nevetni a filmen. Azért protestálnék, hogy sokkal több a pucér nő, mint férfi, de tekintettel a történetre, talán megbocsátható, és mivel nem igazán alfahímek voltak a főszereplők,…..
Obszerváló 2019.02.21 21:16:10
Úgy látszik a poszternek semmit sem sikerült megértenie a filmből. Vagy talán feministaként nem akarta megérteni, mert keményen szembesítette olyan dolgokkal, amelyekkel nem jó neki szembenéznie.

Ez nem egy jó kis vígjáték.
Ez egy szatíra vagy görbe tükör a kor lengyel társadalmáról a „létező szocializmusról”. Persze, ezt nyíltan ott sem lehetett kimondani, megfilmesíteni, ezért készítettek egy feminista disztópiát.
A feminizmus kiválóan alkalmas erre, pont ugyanolyan hazug, gyűlöletre és kirekesztésre épülő emberellenes eszme, viszont így nem tudtak belekötni a cenzorok.

Az emberek látszólag boldogan élnek, valójában a legnagyobb fizikai és lelki nyomorban. Mindenkinek csak egy célja lehet: minél többet dolgozni. Ennek azonban az egyén számára semmi eredménye, már a kannibalizmus is komolyan felvetődik, mint lehetséges megoldás.
Mindenki retteg, hogy lebukik, mint a rendszer ellensége. Mindenkit megfigyelnek, lassan már gondolat-bűncselekmény is van.
A történelmet meghamisítják. Az egyik legfontosabb jelenet, amikor Lamia elmegy az öreg nénihez az idősek otthonába. A néni még ismert férfiakat és tudja hogy velük kapcsolatban hazugságokkal mérgezik a nőket, de retteg beszélni, csak a kötelező gyűlöletbeszédet akarja felmondani, egy üveg lekvárral sikerül rávenni az őszinteségre.
Aki másként mer gondolkodni azt a rendőrök verik össze. A tömegtájékoztatásban hazugságokat terjesztenek, az iskolában a kislányokat a férfiak gyűlöletére oktatják stb...

A lengyelek (és más kelet-európaiak) szerencsére tudtak a sorok között olvasni, megértették az üzenetet. Nácizmus, kommunizmus, feminizmus mind a történelem szemétdombjára való.
Nemrég szingli esküvőt tartott egy olasz nő - csatlakozva a világtrendhez. Oximoron gyanús? Lehet egyáltalán szingliként esküvőt tartani? Mármint nyilván minden csak $ pénz kérdése. Mennyire megmosolyogtató és mit mond ez el a társadalmunkról, vagy netán kultúránkról?  #21század Egyrészt teljes…..
Obszerváló 2017.11.12 12:31:51
@Gaspen: Azért nem az egész, csak a feminista konda. Szerencsére úgy tűnik, végre el kezdődött ez a folyamat, így nekünk, egészséges populációnak még van remény.
  Nyilván senkinek sem új a női hiszti fogalma. A pasik zöme már ezer éve elkönyvelte, hogy a nők hisztisek, így hát, bármit is teszünk, ők már csak ilyenek... (Nem kívánok általánosítani! Kinek nem inge, ne vegye magára!) Az írásommal az a célom, hogy felnyissam emberek szemét a hisztivel…..
Két évvel ezelőtt a tunéziai nők miniszoknyában tüntettek a világ elnyomott nőivel való szolidaritás kifejezésére. Azóta június 6 a miniszoknya világnapja. A 20. század egyik legnagyobb vihart kavaró női viselete 2014. július 10-én ünnepelte 50. születésnapját, olyan…..
Korai ébredés, Milán viszi a megmaradt két bulát randizni, Franci és Tamás még a takaró alatt, Berni rohangál a szobában, mint a mérgezett egér. Norbert szerint ez csak egy flört közötte és Berni között, de nem szabad elfelejtenie, hogy odakint majd 3 nővel kell elszámolnia, nem tudom, hogy ez már…..
Obszerváló 2017.05.25 19:11:05
@Aharon: Nem volt még... Én legalábbis nem láttam.
De vajon miért nem vagyok meglepve? Dia, Bernike hol hirdetik magukat?
Emmanuel Macron francia elnökké választása a sok politikai elemzés mellett felhozott egy érdekes témát is, méghozzá a párkapcsolati korkülönbségekét. Főleg azért, mert ő és felesége esetében a hölgy jóval idősebb – egyébként éppen annyival, mint Donald és Melania…..