Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zoli74

0 bejegyzést írt és 145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kellett sokat várni, hogy valaki ne csak elméleti matematikával, hanem a gyakorlatban is megcáfolja a Fidesz-KDNP azon magyarázkodását, miszerint a választási regisztráció a választókért van, meg a választás tisztaságáért. Sőt, erősen inogni látszik Gulyás…..
Zoli74 2012.12.05 23:33:57
@Disintegrator Rising: Mondd, te mire vágsz fel? Normális kérdésre adhatsz normális választ. Persze ha csak ennyi telik tőled...
Zoli74 2012.12.05 23:35:34
@Blogger Géza: Ugye nem azt akarod mondani, hogy úgy fog működni a rendszer, hogy lakcímtől függetlenül bármelyik szavazókörbe bejelentkezhetek, ha van ügyfélkapum? Ugye nem?
Zoli74 2012.12.05 23:42:04
@Blogger Géza: Részben igazad van. DE. Alapértelmezés szerint a lakóhelyed szerinti szavazókörben szavaztál, ha a szavazás napján máshol voltál, akkor el kellett menned az adott önkormányzathoz, és átjelentkezni. Nem is tették meg sokan, bármit is mond a jobb oldal.
Az ügyfélkapun keresztül viszont lényegében oda regisztrálsz, ahova akarsz. Azért én látok némi különbséget, gondolom te is.
A kormány jövőre 90 milliárd plusz adóbevételt vár attól, hogy a pénztárgépeket rákötik az adóhivatal rendszerére. Számítások szerint kb. 40 ezer gép "korszerűsítésével" vagy lecserélésével lehetne megoldani a feladatot, kérdés, van-e egyáltalán esélye annak, hogy az…..
Zoli74 2012.10.08 22:51:02
@Blogger Géza: Tulajdonképpen lehetett volna 100% is az a 97, csak mondjuk teljes vagyonelkobzást kellett volna ígérni annak, aki marad. Ennyire nem lehetsz elvakult Fideszes...
Proszektúra Rogán mellszobra 2012.10.06 13:53:32
Múlt csütörtökön avatta fel Rogán Antal az V. kerületi Hild téren azt a húszas éveket idéző Rikkancs szobrot, amire meglepő módon a ’94-ben alapított Blikk logója került, az eredetileg oda szánt korabeli Est helyett. Az ezzel kapcsolatos indexben leközölt - Rogán közpénzből…..
Tegnap tartották a szavazói regisztráció általános vitáját. Mi az MTI összefoglalójának segitségével összegyüjtöttük az elhangzott Fideszes érveket, és meg is cáfoljuk lejjeb őket. Nem volt nehéz, hiszen a Fidesz érve a beveztés mellett csupán az, hogy nekik kedvez a…..
Zoli74 2012.09.27 13:25:57
@Laci A Lakli: A pártok nem fognak adatbázist kapni, mert nem kaphatnak, ez a törvény. Az más kérdés, hogy lesz olyan párt, amelyik biztosan hozzá fog tudni férni az adatbázishoz, így már valóban érthető lehet a regisztráció. Azt már össze lehet vetni a Kubatov listával, és megnézni, ki nem akar elmenni szavazni. A vége persze csak egy rosszindulatú feltételezés, de hivatalosan semmilyen párt semmilyen információt a regisztrációról nem kaphat.
Azt, hogy ez befolyásolná a pártok kampányköltségeit, nem látom be. A helyzet nem fog változni, a regnáló pártnak semmi sem drága, a többiek meg megint jajveszékelnek, így volt ez mindig.
Tudatos-nem tudatos különbséget pedig nem lehet tenni. Jelenleg az állampolgároknak joga van szavazni, nemre, vallásra, iq-ra, iskolai végzettségre stb. tekintet nélkül, és mindenkinek szíve joga, hogy az utolsó pillanatban döntsön. Ráadásul ilyen alapon egy elképzelhetetlenül távoli jövőben előfordulhat az, hogy a regisztrációig a kormányzó párt mond, amit az emberek hallani akarnak, a regisztráció után meg beint egy nagy lengőkarost... És még mindig nem látom értelmét.
Zoli74 2012.09.27 14:41:23
@Laci A Lakli: "Lázár János szerint a feliratkozás bevezetése "erősíti a demokráciát", mert arra számít, hogy a pártok a regisztráció időszakában majd elsősorban a részvételre fognak buzdítani." Vagyis lesz még egy kampányidőszak, nem tűnik megtakarításnak...
Szaniszló Ferenc az ország legnagyobb standup komikusa, áll ott az EchoTv-ben, és faarccal szórja a legdurvább poénokat, amiket még Kőhalmi Zoltán sem bírna ki röhögés nélkül előadni, Nacsa Olivér processzora pedig a harmadik percben leolvadna, és attól kezdve Korda György és…..
Zoli74 2012.09.27 10:23:05
@defektus: Ne keverjük össze szeptember 11-et és ezt a szerencsétlen Szaniszlót. Attól még, hogy egy összeesküvés elméletnek lehet alapja, az nem igazolja bármely más összeesküvés elmélet igazságát. Érdemes lenne megválaszolni többek által felvetett kérdést: Cui prodest? - Kinek az érdeke?

Szeptember 11 esetében találni erre értelmes választ, hiszen ez volt a cassus belli, ami alapján az USA háborút indított Afganisztán ellen, ami nem tett rosszat az amerikai hadiiparnak, illetve az állítólag benne érdekelt Bush családnak sem. Utána nézegetve valóban vannak a napnak érdekes eseményei, különös tekintettel a Pentagonba becsapódott "repülőgépre".

Nem ragozom tovább, mind ezek a kétségek azonban nem jogosítják fel arra Szaniszló urat, hogy a világ legnagyobb baromságait kiáltsa világgá az Echo tv-n keresztül. Akik pedig vakon elhiszik azt a tömény blődséget, amit a konkrét műsorában állít, még azok is üljenek le, gondolják végig, és próbálják megválaszolni: Cui prodest????
Zoli74 2012.09.27 10:41:42
@Counter: Persze, igazad van. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy valakinek, aki elhiszi Szaniszló agymenését meg kellene válaszolnia, hogy közvetlenül kinek, milyen érdeke fűződött ahhoz, hogy Magyarországon, 2010-ben, Kolontáron valamilyen még senki által nem látott, de minden bizonnyal létező eszközzel az űrből különösebb hang és egyéb hatások nélkül felrobbantsanak egy VÖRÖSiszap tározót, amely 10 ember halálát és jó pár milliárd forint kárt okozott. Ki tervelte ki, ki finanszírozta, és mindezt miért, kinek milyen haszna származott belőle. Ha ezekre a kérdésekre van értelmes válasz, lehet Szaniszló úr napi gyógyszeradagját csökkenteni.
Zoli74 2012.09.27 11:23:14
@egygrafikus: VÖRÖS tenger!!! Bakker, ez tényleg eszembe se jutott... :)
Meglepő riportot sugárzott esti híradójában az RTL Klub - még szerdán. Azóta figyelem a netet és várom a visszhangokat, de nincsenek.Jó, jó, történt egy, s más az elmúlt 24 óra alatt, Orbán Viktor közölte: tudták az ominózus azeri döntés előtt, hogy Jerevánban magyar…..
Zoli74 2012.09.13 10:47:40
Zoli74 2012.09.13 11:24:22
@Luzercica: Az országgyűlés elnöke, a köztársasági elnök stb. természetesen legyen megfizetve, de ne legyen rászorulva ilyen mondvacsinált jogcímeken plusz pénzeket felvenni, illetve ne vegye fel, ha nincs rá jogalapja, még ha formálisan jogszabály szerűen jár is el. Vagy ne papoljunk erkölcsről, ne vezessük be 1. osztályban stb.
Zoli74 2012.09.13 11:52:39
@Kalmár Lajos: Szerintem a nagyvizit alkalmával szólni kellene a főorvos úrnak, hogy emeljen a gyógyszer adagon, a régi már nem használ.
A Közbeszerzési Értesítő ma megjelent számában értesülhettünk a felcsúti mintagazdaság újabb sikereiről. Az Orbán Viktor nyaralójának és a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának is helyet adó település polgármestere, Mészáros Lőrinc cége nyert egy másfél milliárdos…..
Zoli74 2012.09.13 10:06:17
@nu pagagyí: Ott a pont. Esetleg még a "nagy rivális" Közgép közreműködésével...
Íme egy gyönyörű MTI hír: "Kigyulladt egy 38-as autóbusz szombat délelőtt a XXI. kerületi II. Rákóczi Ferenc utcában - erősítette meg a Budapesti Közlekedési Központ fődiszpécsere az MTI értesülését. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a…..
Zoli74 2012.08.04 21:03:47
www.bkk.hu/2012/07/futar/

De ez a legfontosabb...
Zoli74 2012.08.04 21:53:42
@Kaptabakta: Én is úgy hallottam, hogy a telepek egymást hívogatják, hogy nincs-e az övékénél kevésbé sz@r alkatrészük. Ma bkv-zni igazi kalandtúra, nem is értem, miért ilyen olcsó...
Elment az ÁngyánJózsi irattárba, csuhajla. Tanulmányt írt a lapjára, csuhajla.  Tanulmányban sava-borsa,  Most leszünk mink' beszopatva, csuhajla!   Tartozom én a parasztnak, csuhajla. Ezer hektár fődárával, csuhajla!  Jaj Viktorom, hogy adjam meg,  hogy a közvélemény…..
Zoli74 2012.06.02 10:58:57
Hol vannak ilyenkor a trollok? Részlet a tanulmányból:

A 300 ha fölötti 3 nyertes érdekeltség összesen 12 blokk és 1.392 ha terület bérleti jogát szerezte
meg, ami az ezidáig bérbe adott összes terület 51,2 %-a. Az átlagos blokkméret ebben a csoportban
116 ha. Ezek a legnagyobb nyertesek az alábbiak.
1. A Start 2003. Bt.: 3 pályázati egységben (blokkban) összesen 493 ha (18,1 %) állami föld bérleti
jogát nyerte el (Mezőnagymihály: 706. blokk – 192 ha, 715. blokk – 128 ha, 719. blokk – 173 ha,
átlagos blokkméret – 164,3 ha). A cég tulajdonosa Kanyok Attila, az első pályázati fordulóban
400 ha földterületet igényelt. Nem helyi, hanem Tiszaújvárosi lakos, 2010-ben Tiszaújváros
FIDESZ-es polgármester-jelöltje, továbbá Mengyi Roland, országgyűlési képviselő, a B.A.Z Megyei
Közgyűlés FIDESZ-es elnöke választási kampányfőnöke volt, és ma is munkatársa. Gazdálkodási
tapasztalattal nem rendelkezik, eredeti végzettségét tekintve szociálpedagógus, a Gazdakörnek
nem tagja. A nyilvános céginformációk szerint 80 eFt. törzstőkéjű, vélhetően korábban „alvó”
(eredmény-kimutatása 2010-ben és 2011-ben egyaránt 0! Ft) nyertes cég, a Start 2003. Bt.
beltagja Kanyok Attila (75 eFt), kültagja pedig Kavalec Anita Eszter, Mályi alpolgármestere (5
eFt.). A cég székhelyét 2012.! januárjában – néhány nappal a pályázati határidő lejárta előtt - 16
helyezte át Oszlárról Mezőcsátra, a Szent István út (korábbi Vörös hadsereg út) 48. szám alatti – a
helyi információk szerint romos, lelakatolt – családi házba, korábbi áruszállítási, közúti fuvarozási
főtevékenységét egyidejűleg „egyéb szarvasmarha tenyésztésre” változtatta. Kanyok Attila
egyébként tavaly szeptemberben a Tiszatáj Környezet- és Természetvédelmi Közalapítványtól is
bérbe vett százhúsz hektárnyi – Sajópüspökitől (szlovák határ) Négyesig (Tisza-tó, távolság 122
km) 8 faluban, 27 kisebb egységből álló, így gazdálkodásra alig (ám a terület alapú támogatások
felvételére annál inkább!) alkalmas - területet. A haszonbérleti szerződést néhány nappal azelőtt
írták alá, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium visszavonta a mezőségi földekre első alkalommal
kiírt pályázatot. Így most már 613 ha területen fog gazdálkodni, ami - egy e szakterületen
kezdőtől - nem kis bátorságra vall!
2. A Geter-Farm Kft.: 4 pályázati egységben (blokkban) összesen 465 ha (17,1 %) állami föld bérleti
jogát nyerte el (Mezőnagymihály: 696. blokk – 59 ha, 698. blokk – 142 ha, 699. blokk – 69 ha,
700. blokk – 195 ha, átlagos blokkméret – 116,3 ha). Az első pályázati fordulóban 400 ha
területet igényelt. A céget 2012.! januárjában, néhány nappal a pályázati határidő lejárta előtt
alapították. Székhelye Gelej, tulajdonosa a nem helyben, hanem Gelejen élő, gazdaköri tag
Demeter Péter. Felesége, Demeterné Nyeste Erzsébet Gelej polgármestere, Tállai András BM
államtitkár feleségének unokatestvére. Eddig 800 birkát tartott, 160 hektáron gazdálkodott, így
az újonnan elnyert állami földbérlettel együtt gazdaságának területe 625 ha-ra nőtt.
3. Hagyacki József: magánszemélyként és Puszta Agro 2010. Kft. nevű cégével is pályázott. 5
pályázati egységben (blokkban) összesen 434 ha (16 %) állami föld bérleti jogát nyerte el
(Mezőnagymihály: 689. blokk – 25 ha, 691. blokk – 196 ha, 694. blokk – 64 ha, 714. blokk – 110
ha, 727. blokk – 39 ha, átlagos blokkméret – 86,8 ha). Az első pályázati fordulóban feleségével
együtt 600 ha területet igényelt. Fiával együtt eddig mintegy 370 db szarvasmarhát tartott, 330
hektáron gazdálkodott, így az újonnan elnyert állami földbérlettel együtt gazdaságának területe
764 ha-ra nőtt. A Mezőkövesden élő család és cége tulajdonában van egy vágópont is. Nem tagjai
a Gazdakörnek. Hagyacki József több, mint 10 éve Tállai Andrással, a BM államtitkárával közösen
elnökli a Mezőkövesdi Zsóry Sportegyesületet.
A Magyar Köztársaság jelenlegi elnöke 20 évvel ezelőtt csalt és lopott, most, 2012-ben pedig minderről hazudott. És erről az elnök úrnak immáron hivatalos papírja is van.A kormánypártok szerint ezzel a "Schmitt-ügy" lezárult, pedig dehogy zárult, még csak most kezdődik.Lassan…..
Zoli74 2012.03.28 15:11:15
Elképzelt telefonbeszélgetés 2012. május 15.

- Szervusz Tibikém! Béla vagyok az OTSH-ból, a segítségedre lenne szükségem.
- Szevasz Bélám! Miben segíthetek?
- A Palinak kellene egy kisdoktori.
- Miért kell neki, talán a munkájához?
- Á, tudod, megígérte az édesanyjának.
- Persze, megértem. Semmi akadálya, ír egyet, beküldi, mi meg majd véleményezzük, megvédi, és már kész is.
- Ezzel lesz egy kis baj, most, hogy közeledik az olimpia, nem lesz rá ideje.
- Semmi gond, megoldjuk. Itt van ez a Pisti gyerek itt az egyik tanszéken, úgysincs semmi dolga, majd megmondom, hogy dobjon össze egy kisdoktorit, Július közepére meg is lesz vele, szeptemberre már lehet is időpontot kérni személyi igazolvány, meg útlevél cserére.
- Hát, az időpont nem lesz jó. Pali kifejezett kérése volt, hogy az olimpián már doktorként vehessen részt, tudod a többi országból is sokan lesznek doktorok, hogy nézne ki, hogy pont tőlünk nem lenne az. Június végére túl kéne lenni rajta, hogy még az igazolványokat is meg tudjuk időben csináltatni. Menni fog?
-Persze Bélám, hiszen máskor is megoldottuk már. Persze néhány lépést ki kell hagynunk, de remélem nem probléma. Azért a védésre el tud jönni Pali?
- Ha nagyon muszáj, megoldjuk valahogy.
- Dolgozatot előtte átküldjem?
- Nem szükséges, majd a védés előtt pár mondatban elmondjátok, miről van benne szó. Sőt, tudod mit, írjatok valamit az olimpiákról, arról Pali bármikor órákig tud beszélni.
- Rendben, június végére kész lesz az anyag, és bejelentjük védésre is.
- Köszönöm a segítséget, szép napot!
- Neked is szép napot, Palit üdvözlöm!

A fenti beszélgetés kizárólag a fantázia szüleménye, bármely élő személlyel történő hasonlóság csak a véletlennek köszönhető!!!
Látványos show-n bemutatták, milyen mezekben nyerünk érmeket a londoni olimpián.Azt már korábban megírtuk, hogy milyen formaruhára számíthatunk, és azt is, hogy először veszünk részt Magyarország néven olimpián. Most eljött az ideje, hogy bemutassuk a sportolóink végleges…..
Zoli74 2012.03.02 23:19:51
A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint az Európai Unió egy olyan kormányt és országot büntet, amely mindent megtesz azért, hogy három százalék alatt tartsa a költségvetési hiányát és csökkentse államadósságát...
Zoli74 2012.02.22 22:52:59
@Vahakomb: Nem, nem az a Brüsszel. A csatolt linkekben szereplő Brüsszel Belgiumot, a belga kormányt, ez a Brüsszel pedig az EU-t jelenti. Vahakomb fiam üljön le, szövegértés egyes.
Hajcsatok Bye, bye, Hungary 2011.09.17 08:14:00
A hír szerint a magyar olimpiai küldöttség egyenruháin a 2012-es londoni olimpián nem az általában használatos angol ország-elnevezés, hanem a „Magyarország” felirat fog szerepelni. De mégis miért? 1. egy szitanyomó cég nagyon jól jár azzal, hogy öt karakterrel többet…..
Zoli74 2011.09.17 14:11:52
@Palmi: Köszi. Régen fejtettem keresztrejtvényt. :)
Zoli74 2011.09.17 22:24:33
@f.fredericks: Nagy ötlet a rendező ország nyelvén írni Magyarországot, feltéve, hogy minden szövetség csak 4 évente megy külföldre versenyre. Különben elég sok nyelvű felszerelést kellene tartani mindenkinek.
Zoli74 2011.09.17 22:36:57
@Hivatásos beszólóművész: Szerinted az olimpiára a szertárból kivett, agyonmosott melegítőben fogunk menni, vagy újban? Mert ha újban, akkor tök mindegy mi van a hátuljára írva, ugyanannyiba fog kerülni.
Egyénként ha vannak valakik, akik ebben az országban megérdemlik, hogy költsenek rájuk, azok többek között a válogatott sportolók függetlenül attól, hogyan szerepelnek majd az olimpián. Persze én sem bánnék pár aranyérmet.
Az olimpiai és világbajnok Usain Bolt nem bírta elviselni azt a terhet, hogy csak ő nyerheti formája alapján a 100 méteres síkfutást a tegui vb-n, és érthetetlenül kiugrott, szégyenében magára húzta pólóját. Hiányában a szintén jamaikai Yohan Blake lett a világbajnok. ..
Shakira @ Papp László Budapest Sportaréna, 2011.05.05. Shakira, a kolumbiai területi seggrázó-versenyek etalonja már második alkalommal látogatott el hazánkba. Őszinte leszek, az első koncert idején, 2007-ben annyira nem érdekelt, hogy valószínűleg inkább néztem volna meg…..
Zoli74 2011.05.06 12:08:36
@mqqq: Ott voltál a koncerten, azért mondod, hogy nem volt pb, mert akkor oké. Én pont azért kérdeztem rá, hogy aki ott volt hogy érzi, mert én pont olyan hangokat tapasztaltam, mint amiket leírtál pb. esetére. A gitáros rész is kicsit furcsa volt.
Más Tészta Vapiano 2011.04.29 10:53:00
A német eredetű Vapiano (Csak lassan!) lánc első magyar tagja 2007-ben nyitott meg a belvárosban, a második 2009 végén a Kolosi térnél – épp ideje volt meglátogatni. A szép régi épületbe ágyazott minimalista modern design korrekt nemzetközi hangulatot áraszt, kicsit…..
Zoli74 2011.04.29 22:29:40
@spajder: Te írtad: "A német eredetű Vapiano (Csak lassan!) lánc"

Az idézett cikk: "A "vapiano" név egy szóösszetétel, a „chi va piano va sano e va lontano” szavakból származik, amit úgy is le lehet fordítani, hogy „ami ugyan egészséges, de egyszerű, és mégis távoli”. Ez mindenképpen igaz a Vapianora."

Válaszod: "Kedves kommentelő, ha szerinted az említett mondás (mert ez bizony az) jelentése megegyezik az általad linkelt oldallal, akkor szerintem el vagy tévedve és jobb lett volna nem kioktatni."

Ha nem tűnt volna fel, pont azért linkeltem be a cikket, mivel arra próbáltam rávilágítani, hogy az étterem neve ellentétben azzal, amit te írtál, egy közmondásból származik. Erre a válaszodban kioktatsz, hogy ez egy közmondás. Mit lehet erre mondani?
Zoli74 2011.04.29 22:33:59
@spajder: Mielőtt hülyét csinálok magamból, kénytelen vagyok megkövetni. Annyira a fejemben volt a "Lassan járj, tovább érsz!", hogy fel sem tűnt, hogy abban a cikkben, amit belinkeltem, valójában nem is szerepel a mondás, amire utalni próbáltam az első reakciómban. Ezek szerint elbeszéltünk egymás mellett, sajnálom.
Sajtóközleményt adott ki a főváros a Budapest Szíve projekt folytatásáról. A Ferenciek terét és a Kossuth utcát érintő ütem tájékoztatójában kevés konkrétum hangzik ugyan el, de vannak érdekes elemei (még akkor is, ha a zömét már évekkel ezelőtt emlegették - nem azért…..
Zoli74 2011.04.21 11:47:51
@aeidennis: Ez tők jó érv, rendszeresen elsüti valaki. Mégis, hogyan képzeled a dolgot? Álljak meg a buszmegállókban, hogy elvihetek-e valakit egy megállóra? Ha lenne olyan kollégám, akivel egy helyen (útvonalon) lakom, egy időben járunk munkába, egy időben járunk haza, ha nem haza megyek, hanem mondjuk a gyerekért, akkor vigyem magammal? Legyen normális tömegközlekedés + P+R, akkor majd el lehet gondolkodni a dolgon.
Azért kiváncsi lennék, hogy egy Forma 1 után mennyi idő alatt lehet majd átjutni a városon, ha megvalósul a Felszab téren a felszíni gyalogos közlekedés, illetve hogy milyen várható értékeket terveznek a havonta halálra gázolt nyugdíjasok és kisgyerekesek vonatkozásában.
Zoli74 2011.04.21 12:15:19
@aeidennis: Azért kiváncsi lennék, hogy hány vadidegen embert mernél a kocsidba ültetni egy buszmegállóban. Vagy esetleg megállnál, iratnál egy gyors tesztet, esetleg egy kis háttértanulmányt a családjáról stb.
Ne érts félre, ELVBEN egyetértek veled, de nem látom kivitelezhetőnek.
Először is le kellene szögezni: Budapest kelet-európai mércével mérve igenis nagyváros, valamilyen tömegközlekedéssel, nagy autóforgalommal, amit kezelni kell. Lehet úgyis, hogy ellehetetlenítjük az autósokat (aki még tudja használni 400 Ft üzemanyagár mellett), és majd lesz valami a tömegközlekedéssel, de nagyon kiváncs lennék, hogy mi történne a BKV-val, ha egyetlen napon az emberek TÉNYLEG leraknák az autójukat, és tömegközlekedéssel mennének. Egyébként úgy, hogy elég messze lakom a munkahelyemtől, még így is alig kerül többe a bejárásom, mintha BKV-val mennék...
Zoli74 2011.04.21 13:00:46
@aeidennis: 100%-ban egyetértek.
A bejárásról meg annyit, hogy természetesen nem jön ki pont annyira a gk, mint a tömegközlekedés, de ha a napi bejáráshoz nem számolom hozzá az autó fenntartási költségeit, mivel azok amúgy is felmerülnek, mert kocsira szükség van a gyerekek miatt stb., akkor egy dízel autóval havi 10.000 Ft-ból el lehet menni 500 Km-t, ami majdnem fedezi a bejárást. Kocsival az út dugóban 45 perc, busszal minimum 1 óra. Kényelmet nem számoltam. Persze nem hibátlan a számítás, szigorúan gazdaságosság tekintetében olcsóbb a tömegközlekedés, de a többi szempont miat marad a dugóban egyedül zenehallgatás hazáig.
Jól lehetett keresni a válságban a különböző luxus befektetési alapokkal, persze csak akkor, ha ügynök voltál, aki rásózta a papírokat a balekokra némi jutalékért. Ügynök-katonák hada fektette a magyar ügyfelek pénzét olyan unit-linked termékekbe, amik nagy része…..
Zoli74 2011.02.10 13:23:31
@flamer: Mivel ez nem egy folyószámla, itt a kamat nem tőkésedik, így az átlagos hozamot az évek számával történő osztással lehet kiszámolni.
A múlt csütörtöki konferencián tartalmi, szervezeti és elvi kérdésekről is szó esett. A sajtóban több interpretáció is megjelent, szerintem a valósághoz legközelebb az előbb linkelt MTI-összefoglaló áll, ehhez közelebb már csak az alábbi, mert ebben én foglalom össze azt,…..
Felkavarta az indulatokat Tarlós István főpolgármester bejelentése, miszerint a Szigetnek ezentúl területhasználati díjat kell fizetnie a fővárosnak. 2,5 milliárd forintra taksálta Budapest első körben az összeget, amit másnap maga Tarlós tompított azzal, hogy ebből 1-1,5…..
Zoli74 2011.01.14 12:32:31
@MiKeyRuLeS: Most c�lsz vagy egyet�esz? Szerintem sincs semmi k� Kell egy korrekt, mindk�f��al elfogadhat�rt� b�eti d� A fesztiv��� t�legesen rengeteg egy�bev�lt hoz az orsz�ak, ezt figyelembe kell venni. De igenis fizessenek �e b�eti d�t, majd legfeljebb ritk�an cser� Gerendai a Maseratit.
Zoli74 2011.01.14 12:38:03
@MiKeyRuLeS: Egyetértek. Ha az a cél, hogy kicsinálják, akkor jó szám a 2,5 milliárd. Ha tényleg meg akarnak egyezni, akkor szerintem meg fognak. Bár az igaz, hogy a tulajdonos Econet egyértelműen baloldali kötődésű, úgyhogy nem csoda, hogy felmerült a sziget ellehetetlenítésének lehetősége is. Majd meglátjuk. Én nem vagyok oda érte, de attól még jó és fontos rendezvénynek tartom.
Durva Nem értem a rinyát 2011.01.07 21:16:00
Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg..."A Fidesz ellopja…..
Zoli74 2011.01.10 15:08:53
@valasz a KE-nek: Ugyanattól a hölgytől:
"Nem várt vége lett a Figyelő és a Heti Válasz szerdai Kötelező öngondoskodás II. című konferenciájának: nemcsak hogy nem kötelező már az öngondoskodás, vagyis a magán-nyugdíjpénztári tagság, hanem úgy tűnik, el is sorvad. Mert ki maradna továbbra is tag, ha Matolcsy György bejelentése szerint ezzel kitörli magát az állami nyugdíjrendszerből, vagyis nem kap állami nyugdíjat?
A szerda délutáni miniszteri bejelentés hírére az első reakció hangos morajlás volt a konferencián, aztán utalás arra, hogy ez lehetetlen, biztosan félreértett, elírt valamit a sajtó. Matits Ágnes nyugdíjszakértő rögtön közölte, hogy a lépés ellentmond a nemzetközi jognak. Azt is hozzátette, ha esetleg mégsem váltja be a kormány a nemzetgazdasági miniszter bejelentését, az akkor is megmarad a fülekben, és tovább rombolja a magánnyugdíjpénztárak jövőképét. "
Zoli74 2011.01.10 15:46:50
@Joooe: "Amikor te nyugdíjba mész, a járulékfizetők a mostani szinthez viszonyítva eleve csak 3/4 járulékot fizetnek az államiba, te is megkapod a mostani nyugdíj akkori értékének 3/4-ét, szóval a befizetésekhez arányosítva 100%-ot. Nincs csökkentett nyugdíj, amivel visszafizetnéd azt az államnak, hogy kipótolta a te be nem fizetett járulékodat, az tiszta bukás az adófizetőknek."
A saját rossz logikád rabja vagy. Igenis csökkentett nyugdíjat kapsz, mivel az államiban a nyugdíj alapja nem a fizetett járulék tömeg, hanem adott időszak bérjövedelme. Ez alapján kiszámítható, hogy mennyi lenne a nyugdíjad, HA tisztán államiban lennél, na ennek kapod meg a 70 %-át, nem pedig 75-öt, amennyit befizettél. Ehhez képest az állam mostani "ajánlata" az, hogy maradjak nyugodtan, fizessem be a 75 %-ot, és visszaad cserébe NULLÁT. Jó és korrekt ajánlat nemde?
Zoli74 2011.01.10 16:00:37
@Joooe: javaslom figyelmedbe:
epa.oszk.hu/00000/00017/00083/pdf/gusztistb.pdf
Hosszú, nehéz olvasmány, nem tudtam még átrágni magam rajta, annyit látok belőle, amennyi a mostani vitákból is kiderül, hogy igen áttekinthetetlen a rendszer, lehet, hogy felesleges és rossz döntés volt a bevezetése, a mostani visszarendeződés viszont valószínűleg még nagyobb, beláthatatlan káoszt fog okozni, és akkor még nem is beszéltünk a Nagy Állami Egyéni Számlás Nyugdíjrendszerről, bármit is jelentsen.
Még egy dolog, amit furcsállok: ezen a fórumon szerintem összesen több vita folyt a két "tábor" között, mint a médiában összesen, így igen nehéz hiteles véleményt begyűjteni a laikus de érintett embereknek, mint magam is. Mindezekkel szemben áll egy arrogáns kommunikáció Selmeczi Gabriellával az élen, ami az objektív döntés látható nehézségei miatt kiváltja a csak azért is maradok reakciót, hiszen annak racionalitása belátható időn belül nem igazolható.
A köztévé egykori sportriporterét a Digisport mellett a TV2 is megszerezte. A Kreatív információi szerint Vitray Tamás felfedezettje a Naplónak fog riportokat készíteni. "Szántó Dávid a fiatal televíziós generáció egyik legtehetségesebb tagja, örülünk, hogy a jövőben a…..
Volt nekem egy tévészerelő haverom, ő mesélte, hogy amikor nyugdíjas mamák telefonáltak neki, hogy baj van, Zsoltikám, nagy baj van, akkor tízből kilencszer a következő volt a probléma:A mama kis horgolt csipketerítővel díszítette a tévét - A kis csipketerítőre rárakott egy…..
A korhatárkarika az alant olvasható levél néhány trágár kiszólásának köszönhető, a történet nem horroros vagy szexes, hanem nagyszámos. Viszont parádés. Levélírónk egy középvállalat egykori vezetője, aki regnálása alatt 50 millió forintért eladott egy ingatlant. Most…..
Zoli74 2010.10.05 12:29:31
@tintamin: MIVANMIVANMIVAN?
Zoli74 2010.10.05 12:31:46
@dzsedi: Attól tarok, sosem tudjuk meg. NeoFm törölve a programlistáról.
Zoli74 2010.10.05 12:44:22
@Bodzaszedő Manager: Ott a pont!