Regisztráció Blogot indítok
Adatok
/-PEP-/

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Praxis blog! Nagyon pipa vagyok, gondoltam beszámolok önöknek a velem történtekről, okulásul azoknak, akik szintén naivak és figyelmetlenek, mint jómagam. Történt, hogy a jogsim lejárt és bár nem vezetek napi rendszerességgel, úgy döntöttem, mégis meghosszabbítom. Az…..
A mellébeszélés és kimagyarázás lassan tananyag lesz minden magára valamit adó kommunikáció szakon. Nyakó István is docense a szakmának, de amiket a két utódja a napokban összehordott, azon szerintem ő is elsírta magát az irigységtől. Orbán Viktor Nemzeti Trubadúrjának…..
/-PEP-/ 2010.12.24 02:21:16
@finomanarancs:
Ja, én is azon gondolkodtam, hogy nézhetnek a közéleti szereplő (úgy is, mint apuci, anyuci, férj) szemébe esténként a családtagok, ha az értelmi színvonaluk valamelyst túltesz egy átlagos búbosvöcsökén.
Nagymagyarnak grat, télleg sokáig beszoptam, hogy komolyan gondolta a dolgait, de ez lehetetlen, mert ennyi ésszel kizárt, hogy akár be tudna kapcsolni egy kompjútert. Azt meg nem hiszem, hogy a Béközép Nemzethagyományápoló Polgári Társulás közös összefogással önti írásba a lényéből áradó igét. Köszi, skac, megröhögtettél e korai órán. Ha megadod a címed, csinálok Neked egy Szíjas-Vityós étkészletet, hogy etalonjaid képéről kortyolgathasd a kumiszt.
Valamint ne nagyon követeljetek senkin levezetést semmilyen témában, erről azok a békebeli ezoterikus TV műsorok ködlenek fel, melyekben az önjelölt polihisztor csont nélkül el tudott jutni a Szaturnusz túlsó feléről Attila fejedelem Szent Nyughelyén át az Ufókig húsz mondatban úgy, hogy még levegőt sem vett közben. Télleg TGM irányítja a Világot. Őt meg a Fásizsüli, aki persze robot belülről. Mi az, hogy ne hiszed??? Bizonyítsd be, hogy nincs matematikai esélye!
Még több ilyet, könyörgöm! Úgy sem lehet már sokáig.
w Békekölcsön 2010.11.02 11:30:00
Súlyos milliókat váltanának üres ígéretre. Pedig a magánnyugdíj az enyém. Megtartom...
w Aki hazudik, az lop 2010.10.21 12:00:00
A Fidesz rezsije magasabb a magánnyugdíjpénztáraknál. Ők is büdöset szarnak, és mi esszük meg...
/-PEP-/ 2010.10.27 18:27:23
@Lord Kilburn:
:-))))
És ha az ANTSZ visszadobja revízióra, majd rendeletileg megszüntetjük...
w A polip erekciója 2010.07.09 05:30:00
Óh, én nem igy képzeltem el a rendet. Lelkem nem ily honos. Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet, aki alattomos.   Szar és húgy között múlt ki a szocialista ciklus, egyre magasabb rangú kádereket kísérgettek rabszíjon a rendőrök a végén. Loptak a BKV-nál, loptak a…..
/-PEP-/ 2010.07.10 14:30:19
@Magyarvagyok_Nemturista:
Nem igaz, hogy az "arctalan tömegek" -ben ne rejlene potencia. Bennük van a legtöbb. Csak épp egy fórum kell, ahol mindent meg lehet beszélni, agyalni, stb. Ezért fontos a nyilvánosság, a szabad információáramlás. Ha nyíltan telibe szarnak alapvető demokratikus elveket, az inkább előbb mint utóbb nem fog leférni az "arctalan plebs" torkán.
Jelen helyzetben, mivel az akt. kormány is a nemzetre esküdött fel, nem sok tennivaló van, amíg be nem bizonyosodik, ami jelenleg "csak" erősen valószínű, hogy valami egész más céljuk van. Addig egy dolgot tehetsz a kommentelésen kívül: alapíts egy pártot, mondjuk "Aktívan és Tisztességesen Cselekvők Szövetsége a Nemzetért" néven és a veled hasonlóan gondolkodókkal indulj a választásokon.
Értem én, hogy ez így kevésnek tűnik, de amíg a szabadságom, családom, relatív anyagi jólétem nem kerül közvetlen veszélybe, addig én is egy dolgot teszek: figyelem az információkat, és a konkrét aggasztó jelekre fogok lépni. A lépésnek pedig két számomra is járható útja van: ellene vagy le. Mivel nem vagyok egy utcai harcos típus, míg be nem tör valaki a házamba a másodikat fogom választani, addig pedig figyelek, nehogy lecsússzak az utolsó pillanatról, amíg átjárható a határ.
comment:com Nickelodeon a TV2-n 2009.09.11 16:01:00
Nickelodeon blokkot indít szombattól gyerekeknek szóló hétvégi Matinéjában a TV2. A két órás blokkban a Dóra, a felfedező, a Csudalények, az Avatar, és a csatornán már egyébként is régóta látható SpongyaBob Kockanadrág című rajzfilmek kaptak helyet. A Dóra, a felfedező…..
w Ítéletnap 2008.07.18 08:00:00
Másfél év üzemidőnek megvannak a tanulságai. Nem a saját szövegeimnek: az csak a kanóc, amiből aztán úgynevezett vita lehet. Lehetne. Azokat a cikkeket a kommentekben kiértékelhették a tisztelt hölgyeim és uraim. Most visszakommentelek, mert én meg elolvastam, amit írtak. Kurva…..
/-PEP-/ 2008.07.18 11:39:29
A sokak által kifogásolt stílushoz pár szó: W.-t anno főként a stílusa miatt kezdtem olvasni, a nagypol. hidegen hagyott, mind jobb, mind baloldalról (akkor és most is). Viszont a cikkek önálló élvezhető olvasmányok voltak, és amit többen kifogásolnak benne, abszolút belefér: nevén nevezni a dolgokat csak kifejező szavakkal lehet. A különbség, hogy ezek a kifejezések nincsenek agyonhasználva, nem minden mondat bazzeggel vagy épp szarral kezdődik, viszont ahol olvasod, oda enyhébb kifejezés egyszerűen nem illik, nem képezi le a közlendő súlyát. Lehet szellemesen és a vitához konstruktívan vulgárisnak lenni, és lehet csak üresen kurvaanyázni, ez az, amit nagyon sokan csinálnak, aztán már meg se hallod a szájukból, annyira hozzászoktál. Viszont aki ritka eszenciaként adagolja a mondandóhoz, és értelmes dolgokat próbál közölni véle egyébként eredeti stílusban, arra felfigyelnek. Emellett vannak olyan szavak, amiket az itteni postokban sosem olvastam, mert magára adó ember nem mondja ki, vagy legalább kipontozza, az esti médijában meg 12-es karika mellett kilószámra hallok.
A világ változik, akadémikus, pap, topértelmiség száját is elhagyják néha kifejezések, amiket Grétsy (i?) tanár úr talán nem díjazna, de a helyzetet tökéletesen lefedi. A világirodalomról nem is beszélve, ottan meg sokkal meredekebb dolgok is vannak (klasszikusnak számító irodalomról van szó). A kérdés, hogy elolvasod-e, vagy sem, ide is érvényes: ha jársz a fórumra és kommentelni szeretnél, húzd meg a határod, vagy legalább akarj valamit mondani vele, ne csak anyázz. Így, 33 évesen kiütést kapok az átlagtini lazastílustól, pont azért mert annyira egyforma, elcsépelt meg gusztustalan (vulgáris, ha úgy tetszik, csak utálom ezt a szót). Kezdek magam előtt is begyepesedettnek tűnni, pedig ahogy a világ halad, hamarosan ez lesz a kizárólagos trend, sajnos.
w mikola istván áruló 2008.07.15 05:20:00
Re: Kitennék Mikolát, de nem merikAh, Mikola István! Ó, pirsenő morgolosta! De rég volt már, hogy utoljára villantott! Pedig a valóságshow legizgalmasabb jeleneteinek főszereplője volt valaha. Keveset szólt, de olyanokat, hogy hetekig lehetett fetrengeni tőlük. Egy igazi Pongó volt,…..
/-PEP-/ 2008.07.15 11:39:24
A 98'-as választási kampányban a fidesz 400%-os béremelést ígért az eü. dolgozóknak, erre tisztán emlékszem. Nagyon érdekelt a dolog, hogy mégis hogy gondolják. Aztán a győzelmet követően egy tévéinterjúban faggatták Gógl dr.-t, hogy akkor most meg miért nem, erre valami olyasmit talált mondani, hogy egyáltalán nem mondtak ilyet, hanem majd adnak a dógozóknak sok támogatást, meg ingyenoktatják, meg ilyesmi.
Pedig mondták, bizony.
Mikola dr. miniszterségéből nekem leginkább az érces, kijelentőmódú kacagása maradt meg, kb. így: " HA. HA. HA." Nagy Zoárd, a fenyő derülhetett ilyenformán a favicceken. Ízlés dolga, de engem valami furcsa, jeges hideglelés fog el, ha meghallom a médijában a zorgánumát. Ha csak mesét olvasna fel, akkor is kitetetném a 18-as karikát.
A baloldal eddig felvonultatott ún. eü. szakembereiről nem érdemes szót ejteni. Ha van egyáltalán valódi hozzáértő (gondolom, van, ahogy valszeg az ellenoldalon is), az a háttérben marad, vagy aláfekszik a teszetosza, csinálom is meg nem is politikának. Ahogy az ellenoldalon is alá fog az eljövendő határozott, másfajta tévedésen alapuló elképzelésnek.
Hátbizony, tisztelt uraim és pógártársak, elég setét az jövő. Valószínűtlen, hogy bármelyik esélyes politikai erő pozitív vagy érdemi változást lenne képes generálni. Vagy nem érdekelt, vagy nem ért hozzá, vagy más fizette le. És amíg a szakértőket BÁRMILYEN ideológia mentén vezetik, addig nem tud rendesen szakérteni (lsd szakértő kormány).
Tipp (lehetséges kiút a bajból): építeni kellene néhány szép, színes, szemléltető modellt a gazdaságból, igazságszolgáltatásból, egészségügyből, aztán csinálni kishonunkban egy afféle pancser Disneylandet, ahova esélyes népek röhögni járnának, meg szórakozni, meg elképedni. A régi hungarikumok (gulasch, pugac, ungarísevircsaft meg persze a pálesz) megmaradnának, ezek legalább működnek. Az a baj, hogy más nem.
w Nemzeti kaszinó 2008.03.10 06:30:00
Az a mi szerencsénk, hogy nem a szocializmusról népszavaztunk. Úgy megnyernénk, hogy megint negyven évig örülhetnénk neki. Pedig ha emlékeznénk, ha tanítanák az iskolában, miért és hogyan lett a szocializmusnak vége, akkor tudnánk, hogy nem negyven, de négy év szocializmusra…..
/-PEP-/ 2008.03.10 10:44:01
Jó látni, mennyire boldogok a lelki szegények, mert közeleg messiásuk újbóli eljövetele.
Kíváncsi vagyok, akkor is így ficánkolnak-e majd örömükben, amikor az ő torkukon (bizony, az övékén is, válogatás nélkül) le fogja tolni ugyanezt a
sz@rt, csak más csomagolásban. Mert hogy le fogja, az biztos. A komenistázás akkor már nem lesz elég. A hitelezőknek biztos nem.
Mindig csodáltam a vallásos embereket, hogy bármilyen maszlagot bevesznek, pláne azokat, akik még máglyán sütögetés közepette is képesek voltak zsoltárokat énekelni. A szent őrülteknek tökmindegy, hogy kihúzza majd az utolsó garast is a zsebükből, OV újabb regnálásának minden perce extatikus élmény lesz számukra.
A pofára esett nagy többség meg mehet népszavazgatni újból. Csak valszeg akkor már a franc se kérdezi őket, tetszik-e a nyomor, most, hogy más a vezér. Ellenben a jelenleg fekete bárány, sokat támadott hatóság az új hatalom megbízásából inti majd az istenadta népet, hogy ne kajabáljon már az utcán. Cseppet sem szelídebben, mint teszi azt most.
Teendők: 1. nemzeti népszavazásügyi iroda felállítása, népszerűtlen intézkedések azonnali megvétózására 2. ősközösség alapjainak átvétele, különös tekintettel az önellátásra, önvédelemre, és hogy hogyan védekezzünk a hideg ellen, mert tűzifa se lesz, nemhogy áram...
Muhaha
Röhögnék, ha nem ebben az ostoba országban élnék én is.
(Elhamarkodott következtetések levonása előtt /bár az erre felkentek úgyis le fogják/ közölném, hogy legalább annyira vagyok jobb, mint baloldali, azaz semennyire. A hülyeség, az bosszant.)
w Lost Highway 2008.03.06 05:30:00
Akármi is történik vasárnap, utána jó lesz megtorpanni kicsit, és elővenni a térképet. Még mielőtt elhisszük, hogy ilyen egyszerű ez, és menetből eltöröljük a buszjegyet, a vonatjegyet, a könyvtárjegyet, meg a kenyér árát is. Mert végül ott állnánk a puszta közepén…..
Én sokáig azt hittem, hogy a Kossuth, meg a Petőfi egy földalatti bunker mélyéről ad, a hatvanas évek közepén rájuk zárták a nehéz fémajtókat, azóta legfeljebb periszkóppal néznek körül idekint. Odalent por van, évtizedes penészfoltok, és pár raklap hatvanhármas…..
/-PEP-/ 2007.07.07 12:11:38
Érdekes, annak idején két kedvenc rádióm volt: az EstfM és a régi Petőfi. Az előbbit szinte egy az egyben szerettem, az utóbbiról meg igencsak tetszettek a régi, ritka archív és helyenként kortárs anyagok (nem felejtem el, amikor két órán keresztül válogatott törpekórusok nyomtak különböző érdekes dalokat, meg egy mixmag című műsort, amiben egy csehszlovák elemgyógyintézetben elkövetett elektrosokkkísérlet körülményeit adták elő kisiskolás angol kiejtéssel és elképesztő zenével), meg pár beszélgetős műsor is hallgatható volt. Persze én is kocsiban hallgatom jobbára, vidék felé menve, mivel a fogható sávból kínálkozó alternatívától (Danubius, Sláger) kitör a hideg iszonyat, annyira kiszámítható, unalmas meg poros.
Aztán az est kipurcant, sajnálatomra. Utódja, a Cafe zeneileg rendben volna, csak épp az összekötő műsorok kevéssé érdekesek, legalábbis nekem. (Az est helyenként anarchotendens performanszai sokkal jobban bejöttek-mondom ezt úgy, hogy a másik kedvencem a Petőfiről a nótaszó volt, amit mindig hallgattam, ha tehettem, és nem azért, hogy elmerengjek a régi magyar népi sztereotípiákon-máig is siratom.)
A múltkor, szintén véletlenül belehallgattam az új Petőfibe, és zeneileg teljesen meggyőzött, végre nem kellett ide-oda kapcsolgatnom, meg CD-ket cserélgetnem kertészkedés közben. Az, hogy körszolgálati-e vagy nem, szerintem tökmindegy, csak legyen jó, mert közszolgálatinak bőven elég a Kossuth, mint ahogy ilyen TV-ből is sok két csatorna. Tehát akinek nem tetszik, az hallgathat Kossuthot, meg Bartókot (én is szoktam, ha meguntam a "könnyűzenét").
A cikkel így nagyjából egyetértek, kreatív, újszerű összekötőműsorok kellenének, és az új Petőfi számomra ideális adó lenne (32 vagyok). De a nótaszót kérem vissza!
Egyszer majd a tudomány bebizonyítja, hogy mégsem annyira jó üzlet odaszarni tízmillió nappaliba és hálószobába. ..
Az öregedő Sean Connery állítólag azért nem vállalta a Frigyláda 4-dik részét, mert magyar IC-vonatokon is fognak forgatni. Ezért helyett fiatal olvasónk, ugrabugra kapta meg a magáét. Hali csápos barátom! 06.18. nap folyamán Debrecenből szerettünk volna hazatérni…..
/-PEP-/ 2007.06.23 09:26:23
Na igen, a MÁV olyan, amilyen. Hogy miért nem lesz jobb, arról a héten egész jó kis cikk volt pont itt az Indexen, lényege asszem, hogy egy átfogó változásokat, valódi reformokat elérni akaró embert leváltottak, így marad a toldozgatás, az értelmetlen pénzpocsékolás.
De az elkerülhető hibákat miért nem kerülik el? Ha leszakadt a felsővezeték, vagy rádőlt valami a sínre, miért nem mondják be abba a hangosbemondóba, ami azért nagyjából minden állomáson működik? Vagy ha éppen nem, miért nem tájékoztat a kalauz? Háromszor jártam így, a feleségem meg pont egy hónapja, Agárdnál. Másfél órát főtt a kocsiban, mert senki nem tudta megmondani, mikor mozdulnak meg legközelebb. Az kizárt, hogy pont a MÁV ne tudná, mi az ábra, amikor médiában, neten már rég hozzáférhető az információ. Miért nem képesek annyit mondani, hogy kedves utasok, keressenek valami alternatív megoldást, mert a franc tudja, meddig állunk még itt? Akkor legalább a kimentést meg lehetne szervezni, mert nem szívesen riasztja az ember távolabb lakó ismerőseit, ha még elviselhető a késés.
Egyszer már leírtam azt az esetet, mikor Bp határában leszakadt a felsővezeték, a vonat 20 percet állt Gödöllőn, majd annyit közöltek, hogy "a vonat indul". El is indult, és haladt egyenest Pécelig. Ott aztán megállt, de ezúttal végleg. Miért nem voltak képesek bemondani, hogy T. utasok, javasoljuk, szálljanak át a HÉV-re mert azzal el lehet jutni Pestre? Nem, Pécelen kellett BKV-t várni a húszcentis hóban. Akkor döntöttem el, hogy veszek egy autót, kerül amibe kerül. Mióta azzal közlekedem, kisimultabbak a vonásaim.
Röviden, a MÁV legnagyobb átka, hogy a mostoha körülmények nagyfokú szakmai igénytelenséggel is társulnak, már ami az utazóközönséggel való bánásmódot illeti (tisztelet a kivételnek, ilyet is láttam, igaz, keveset).
w Kénkő újratöltve 2007.03.30 02:52:00
Erre nemhogy a betegágyból, de a ravatalról is felkapnám a fejem. Sőt onnan pláne. Van pokol! A pokol egy valós hely, ahol azok égnek, akiknek nem sikerült elhinni, hogy ez tényleg így van. Benedek pápa kifejezetten cáfolja azt a gyanús modern állítást, hogy ez a mese igazából…..