Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PhoebeHalliwell

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kívánság Üst Itt az idő 2010.02.18 18:00:00
Elérkezett ez a perc is, mikor kiderül, ki kinek volt a rejtélyes alkotója. Néhány szerző neve többször is szerepel a listában, ez azért van így, mert ők voltak az üst hősei, akik segítkeztek póttörténeteket írni vagy rajzokat készíteni azoknak, akiket cserben hagytak az…..
3.fejezet  Belemerítette a kelyhet a folyadékba, és csordultig töltve kiemelte. Közben megszólalt.  - Sipor, diktáld ezt belém utolsó cseppig, öntsd le a torkomon, bármi is történjék. Nem állhatsz le, nem mehetsz el mellőlem. Azt akarom, ha itt valami baj történne,…..
Szemtanú a gyerekek lelketlen lehúzásának tartja a Kutyatanya nevű, virtuálisállat-nevelgetős közösségi oldalt. Mások szerint ez egy szokásos üzleti modell, minek moralizálni a gyerektémán. Az oldal lényege, hogy elindulunk egy 1 napos kölyökkel, akit etetnünk, itatnunk és…..
PhoebeHalliwell 2009.12.16 09:00:50
Tudom, a nevem nem túl... naprakész. Más okok miatt regisztráltam ide ezzel a névvel, hát ezzel vagyok.

19 éves vagyok, van egy lassan 7 éves öcsém. Én mondhatni lassan nőttem fel a nettel együtt, ahogy kezdett elterjedni. Sajnos már nem emlékszem mikor ültem először oda... vagy, hogy mikor lett bekötve egyáltalán. De arra tisztán emlékszem, hogy legelőször csak ezekkel a nevelgetős oldalakkal játszottam. Hősemberképző, teveclub (akkoriban még teljesen ingyenes volt!), meg volt még valami űrlényes is, sajnos már nem emlékszem a nevére. A chatet mint olyat, mindig is ritkán használtam, általában csak ismerősökkel beszélgettem ott (jól tudtuk, hogy a másiknak mi a neve), ismerkedni szinte soha. Aztán megjelent a jó öreg msn, és azóta nem is jártam chat-oldalakon.

Énnekem megvan az a rossz szokásom, hogy mindig elhúzódok attól, ami trendi :D Például, pár éve néztem animéket, és a mai napig szeretem őket. Persze, nem a Pokémont, meg ezeket, hanem a már komoly hangvételű történeteket, filozófiai témákat boncolgatóakat, esetleg történelmieket. Tehát semmiképp sem a kisgyerekeknek valóakat (megjegyzem, a mai napig nem értem, miért adtak korán reggel olyan animét, mint a Dragon Ball, ami egyáltalán nem a 8-12 éves korosztálynak szól, pont az erőszak miatt... de ez más téma). És nem azért nézem, mer fúdenagymánia, és vááá. Most már az lett. Az egyik nagy kedvencem is túl van rajongva, visítozó, rózsaszín p*csák rohangálnak, hogy ők fú-de-mekkora-rajongók. Lefogadom, hogy én egy kérdéssel elérem, hogy nagyot koppanjon az álluk, és "azta, ezt meg honnan tudoooood?" Azért, mert én TÉNYLEG szeretem a történetet, és nem azért, mert menő. Pont.

Szüleimnek hála tudok prioritásokat állítani. A tanulás mellett nincs időm ezeket nézni, hát nem fogom a tanulmányaimat rááldozni, hogy megnézzek egy új sorozatot. Mostanság szerepjátékozok, valahol le kell vezetnem a túltengő fantáziámat. De ott is tudom, hogy hol a határ, meddig lehet ott ülnöm. Most se vagyok már itt sokáig, megyek vissza jogot tanulni.

És a másik, az öcsém. Ahogy mondtam, hét éves, nagycsoportos óvodás, és maximum akkor ül az internet előtt, amikor anya az ölébe veszi, mert valami aranyos játékot talált (kapd el a fentről lefelé hulló mézescsuprokat Micimackóval, meg ilyenek). Van egy gép a szobájában, de azon nincs internet, és pár, egyszerűbb, félig-meddig logikai-ügyességi játék van rajta. Olyan régebbiek, mint a Herkules, a Hupikék törpikék, újabb közül a Madagaszkár, vagy egy félig matekos M&M's. Ezekkel szokott játszani, de ezekkel is csak max 1-1.5 órát. Többet nem engedjük. És mostanság azt vettem észre, hogy jobban élvezi, ha színezhet, ha rajzolhat, ha feladatokat oldhat meg.

Ezzel szemben ott van a két unokaöcsém, az egyik 11, a másik 8 éves. Velük nem törődtek eleget a szüleik, nem korlátozták őket. A kis 8 éves is olyan játékokkal játszik az Xbox-on (!!!), mint a Call of Duty 4. Kérdem én, egy nyolcévesnek második világháborús játékkal kell játszania?!?! Még a tizenegy évesnek is túl korai. És még nem tudom mennyi ilyen játék, amikben az a lényeg, h "öljöljölj". És csodálkoznak, hogy főleg a fiatalabb gyerek... hát, nemnormális. Nem tudok rá jobb szót. Az idősebb mintha most, a komolyabb iskolai közegben kezdene megkomolyodni, de a fiatalabb egyáltalán nem. Ő most elsős, és ront neki a felsősöknek is ész nélkül. Az ötödikes bátyja osztálytársainak. Ráadásul most válnak a szüleik, ami gondolom mindkettőnek rá fog tenni még egy lapáttal... szép.

És itt nem az internet volt a probléma. Még az idősebb fiú is maximum az iwiw-jét nézi meg, meg a leveleit. És pont. A fiatalabb meg nem tudom, h egyáltalán odaül-e... de a játékokhoz tuti.

Meg a jóóó öreg Cartoon Network. Na az ment még nonstop náluk. Megjegyzem: az öcsém csuklóból elkapcsol onnan, max a Tom és Jerry-t nézi meg. Megy inkább a Disney csatornára. Valahogy jobban csipázza Mickey egeret, meg Micimackót, mint Spongyabobot. Ennyit a trendiségről^^
 Nos, felkerült az utolsó ajándék, hamarosan vége a játéknak is - valószínűleg mindenki epekedve várja a végső leleplezést, mikor is kiderül, kik a rejtélyes alkotók. Meglepő lesz, hogy néhány szerző neve kétszer is szerepel a listában; ők voltak azok a segítőkész…..
H&L   Másnap aztán Hermione és Ron tizenegy körül érkeztek meg. Mindannyian vásárolni indultak, de másfelé. Hermione és Luna elindultak fürdőruhát venni. Egy, az Abszolúthoz hasonló vásárló utcára tértek be Londonban. Egy kifejezetten fürdőruhákra és egyéb…..