Regisztráció Blogot indítok
Adatok
geegee

103 bejegyzést írt és 13726 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A krónikák szerint Zolta (vagy Solt, Zsolt) a legkisebb volt Árpád fiai közül, s a későbbi krónikák szerint ő követte nagyfejedelemként apját. Ez azonban kétséges, mert talán tízéves forma lehetett apja halálakor, bár ez önmagában még nem kizáró ok...
geegee 2024.07.09 11:31:17
DUPLA terjedelemmel itt a nyári ismétlőválogatás, a 2017-ben publikált képeinkből!. Egészen szeptember elejéig kaptok majd - nálunk meglehetősen régen megjelent - fotókat. Van miből válogatni, eddig a Napi érdekesben több mint 10 ezer képet láthattatok már! 1896. április 6. Az első modern…..
geegee 2024.07.08 23:54:11
@amundsen: Csak így, per Dolfi? A betyár hétszázát...
:-)))
A FuraTermék Blog képzeletbeli hasábjain már foglalkoztunk különböző tusfürdőkkel és fürdőbombákkal, mai posztunkban pedig szintén egy tisztálkodáshoz kapcsolódó furcsa terméket mutatunk be nektek. Szaporíthatnánk a szót, de nem tesszük: következzen a vérfürdő-tusfürdő!..
A poszt-toló igencsak felháborodott a konkurens csapatok bundameccsein, de már kezd múlni.A fél magyar média, és a blogger is benézte a "svájciakat", még mindig túlságosan jók sajnos.Hát majd legközelebb.Némi sopánkodás és elmélkedés a hajtás után...
Nagy az Isten állatkertje, és a mondás szerint alacsony a kerítése. Ha valakinek szigorú utasításba adták volna, hogy készítsen egy minél kreténebb, első látszatra is ordítóan hamis "FedEx Express" csomagértesítő e-mailt, akkor esetleg járhatna érte egy csillagos ötös. Ellenkező esetben talán a…..
geegee 2024.06.25 09:35:57
Ez a kapca kód a komment elküldésénél is, egy igazi mocskos troll.Aszondja, kattintsam be a képen a buszt.Erre fel van egy villamos...Szokta ezt motor vs bicikli viszonylattal is játszani.Elképesztő.
:D
.
@Androsz: Hát ja, lehetne még bőven fejleszteni.Nekem az szokta kib_ni a biztosítékot, hogy ha valami szolgáltatást kritizál az ember utólag, pl. egy hotelt; akkor simán tudnak utólag ráterhelni büntetést a kártyára a negatív kommentért.És ezt a bank hagyja, kifizeti, és ránk terheli.A pof@'m leszakad.Én még nem jártam így, de olvastam már ilyet, simán elhiszem, hisz ott van a fikázott cégnél minden kártyaadat, meg tudja tenni, ha akarja.Tulképp az egész megtakarítást is be tudná söpörni valszeg...Az ész megáll.Ilyenkor jó a virtuális kártya, amire épp csak annyi pénz van feltéve, ami az adott dolog kifizetéséhez kell, utána a kártyaszám többet nem használható...
1904. Franciák az Antarktiszon. Jean-Baptiste Charcot felfedező vezetésével érték el Graham-földet. Megadták a módját..
geegee 2024.06.23 17:38:19
Nem tudom, nekem ezek a hajók vízre bocsájtásának metódusa szörnyen logikátlannak tűnik.Már mint az, hogy a hajó hossztengelye párhuzamos a folyóval, amikor lecsúszik a rámpán.Szerintem ez bőven balesetveszélyes, a víz közegellenállása miatt.Simán "túlfordulhatna" a hajó vízbe éréskor, nem?
Valahogy nekem az volna logikus, ha a hossztengely merőleges volna a vízpartra, és úgy csúsztatnák bele...de nem vagyok hajóépítő, vagyis simán lehet ökörség, amit írok.
:-)
.
Soxor poénkodtam már haverok közt témafelvetődéskor, hogy miért nincsenek kosaras méretű, kétméteres, szőke, göndör ázsiaiak?De akkor ezexerint volt már rá példa tehát ez a téma is kipipálható részemről.
:-))
Konyakkóstolás - álommeló... már akinek.Az alkeszeknek max.
Nem beszélve, hogy az ötödik után már semmit se érzékel az ízből, vagy ha meg mégis, már úgy se tudja elmondani, mert összeakad a nyelve.
.
Kakanyomó zsiványkák: ja, az miért jó, hogy az angolszász kultúrában a klozetdeszka nem ér össze elöl?Tehát nem egy U alak, hanem két összeforgatott J a deszka alakja.
Valami olyasmi az indok esetleg, hogy a kigyerek kis pöcörőjére nem tud így rácsapódni a deszka?
Vagy mi van a dolog hátterében?
És tényleg fordítva voltak ráültetve a fajanszra, arccal a fal felé?Ééééérdekes...
.
Pol Potnak az eredeti nevén én se nagyon éltem volna, még diktátorként se...nem csodálkozom a névváltáson. :-|
.
geegee 2024.06.23 17:43:11
@Carada: Aham, jaja, maradt még hely körülötte bőven!
Egyszer nézegettünk itt képeket a Városliget azon időszakából, amit nem láthattam, most viszont olyan fotók következnek, melyek témájáról nagyon is vannak emlékeim: A Petőfi Csarnokot 1985-ben nyitották meg a Várbazár összedőlés-közeli állapota miatt bezárt Ifjúsági Park pótlásaként. Az épület…..
Nagyon sűrűn szaladnak az évek, ismét fodball-köszöntőt kell írni.Az utóbbi 4 évben már harmadjára.Sajnos vébékre továbbra sem tudunk kijutni, ellenben az EB-k elérhetővé váltak, és egyre jobb a tendencia is, már nem pót-pótselejtezőn, nem is másodikként, hanem csoportelsőként sikerült kivívni a…..
George Miller korábban olyan remek filmekkel ajándékozta meg a közönséget, mint például az 1995-ös Babe és annak folytatása, a Babe 2. - Kismalac a nagyvárosban, vagy éppen a Táncoló talpak két része. Világos tehát, hogy az ausztrál rendező és forgatókönyvíró bájos és szórakoztató alkotásokat tud…..
Régen volt már tematikus válogatás. Mára újabb szovjet képsort hoztam. Bár a kommunista világbirodalom hivatalosan csak 1922. december 30-tól nevezte magát Szovjetuniónak, a fotók az 1917-es bolsevik forradalomtól kezdődnek. 1917. Forradalmi bolsevik járőr Petrográdban..
geegee 2024.06.04 02:33:43
@amundsen: Fantasztikus kutatómunka, köszönjük.Tényleg döbbenet egy mexikói jégcsákány, mondom, ezektől semmin se lehet meglepődni.Ilyen ország nincs még egy.
Olyan bolhából csináltak elefántot a Hruscsov bukása utáni bizonytalan helyzetben, amely mindenfelé csípett a hiánygazdálkodás diktatúrájában. Az ország elvesztette a magyar vendéglátóipar legtehetségesebb reformerét és legnépszerűbb színésznőjét. Viszont a titkosszolgálati dezinformátorok…..
Lars Ulrich zseniális üzleti szakember. Több interjúban is elmondta, hogy már a Metallica egészen korai időszaka óta, szinte állandóan forog körülöttük a kamera. A héten kezdte meg a zenekar a 2024-es turnéját, ami egyből egy eléggé kemény kihívás elé állította a zenekart, ugyanis ömlött az eső.…..
Hollandia történelmét mindig is meghatározta a tengerrel való kapcsolata - hosszú évszázadok óta a helyiek az Északi-tengertől hódítanak el területeket: gátakat emelnek, hogy a védművek mögött felszabaduló területeken otthonokat építsenek vagy mezőgazdasági tevékenységet folytassanak. Az…..
Életem során már több mint 20 országban jártam, többségében kipróbáltam a vasúti közlekedést is. Ha alkalmam adódik, újabb országokat is megismerek. A hamburgi utazásom során szinte karnyújtásnyira kerültem Dániától és mivel ilyen messze északon még sohasem jártam, kihagyhatatlan lehetőség volt,…..
1895. San Franciscó-i rendőralakulat. Kifejezetten a szerencsejáték-termekre, ópiumbarlangokra specializálódtak a kínai negyedben. Módszerük egyszerű volt: szétvertek mindent. Akkoriban a berendezés pótlása, vagy az üvegezés is sokba került és sokáig tartott, mire a tulajdonos visszatérhetett az…..
Az építészetnek óriási szerepe van a fenntartható jövő alakításában. Erre számos példát láthatunk a legnagyobb városok utcáin, ráadásul nem is kell olyan messzire utaznunk, hogy saját szemünkkel is megcsodálhassuk a zöld építészet néhány remekét, legyen szó a milánói Bosco Verticale-ról, vagy a…..
1932. Oklahomai farmerek terményükkel. Balra a műtrágyázott, jobbra az anélkül termesztett kukorica..
geegee 2024.05.15 16:45:57
@Watchdog: Hát ja, sokan mondják, hogy régen minden jobb volt.
Viszont manapság már a lexegényebb rétegnek sem kell két hónapot dolgozni egy hüttőért(sicc!), vagy 4 hónapot egy fekete-fehér tv-ért, mint 1974-ben...
geegee 2024.05.15 17:04:20
@¿Qué tapas hay?: Viszont az is igaz, hogy már 1981-ben romlott a helyzet.Tisztán emléxem, hogy a benzin literje 16 forint körül volt, míg fateromék fizetése ilyen 4-5 ezer forint.Ebből kiszámolva akkor lehetett venni egy hónapban 5000/16=312 litert, míg manapság meg 405000/630=643 litert.Vagyis q-ra nem mindegy, pontosan melyik korszakot nézünk.Pedig a differencia csak 7 év!
Az üveget valószínűleg már i. e. 7000 óta ismeri az emberiség, bár történetének első nyolc évezredében még csak ékszerként, illetve időnként fizetőeszközként használták. A középkortól aztán gyártottak belőle üvegtáblákat, amelyekkel az ablakokat fedhették be, a 19. század közepéig azonban ezek olyan…..
A tavalyi azeri kirándulás után szinte azonnal tervbe lett véve a következő látogatás a kaukázusi országba. Míg tavaly csak egy felületes ismerkedés volt csupán Azerbajdzsánnal, addig idén egy hetet töltöttem kint útitársaimmal, hogy jobban megismerkedjünk az ott dolgozó magyar autóbuszokkal. Ebben…..
Mary Katrantzou 2024-es resort kollekciója zökkenőmentesen ötvözi a nosztalgiát a kortárs dizájnnal. A világhírű divattervező a XX. század közepéről merített ihletet az akkori képzőművészek lámpáinak és csillárjainak formavilágából. A lenyűgöző fényalkotások bonyolult minták és virágos nyomatok…..
A mai szkennelés áldozata egy közismert, rendkívül gyakori papíranyag volt, ami az 1979-es nyugat-európai Technic kínálatot mutatja. A 16 kisméretű oldalon a Lego német, francia és holland nyelven hirdette a Technic cuccokat, a 9 éven felüli közönségnek. Ez az időszak nekem egy kicsit túl távoli,…..