Regisztráció Blogot indítok
Adatok
geegee

103 bejegyzést írt és 13760 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1896. Felszabadított amerikai rabszolgák és leszármazottaik várnak a beszállásra a New York-i kikötőben útban Libériába. Libériát kimondottan az amerikai kontinensről és a karibi szigetekről az óhazába visszatelepülő feketék részére alapítottak..
Gran Canaria ideális úti cél azok számára, akik gazdaságos, mégis élményekben gazdag nyaralásra vágynak. A sziget szépségeit és sokszínűségét nemcsak a luxusnyaralók, hanem a kisebb költségvetéssel utazók is élvezhetik. Kellemes éghajlata, változatos látnivalói és pénztárcabarát lehetőségei miatt…..
A magyarok színes tévé iránti vágyát a devizahiányos világban egy fölöttébb tűzveszélyes szovjet modell Videoton dobozba való átöltöztetésével elégítették ki. A "robbanó" tévék miatt sok lakás leégett, sokan megsérültek, halálos áldozat is volt. Az első nyilvánosságra került balesetek után jó néhány…..
geegee 2024.09.29 23:45:48
@Öngerjesztő Erg: A szovjetekről bármit elhiszek, simán lehet, hogy tényleg éghető nyák-lapokkal dolgoztak az iparban...Természetesen öblös hangon röhögök, hogy ennyi eszük van/volt...
:D
Olyan dolog ez, mint mikor a tűzoltókészülék nem eloltja a tüzet, hanem még rásegít neki, mert benzinnel van töltve.
:-)))
(Oké, az nem ipari megoldás volt, de kiváló korrajz, segít megérteni a szocializmus csodáját.)
geegee 2024.09.30 16:41:26
@Frankie2008: Jó oké, igen, pongyolán fogalmaztam, elnézést. :-)
Nem tudom, akkoriban bárki is hajlandó volt-e-é kifizetni ezt a beruházást egy cirka 20 éves, képcsöves tévére.
Egyébként neked vagy bárki másnak van tapasztalata ezzel a rendszerrel, hogy milyen minőségű képet adott?
A Magas-Tátra (Vysoké Tatry) a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata, a hegység szlovákiai része 550 km2, lengyelországi része 236 km2. A Magas-Tátra túlnyomó része a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) felügyelete alá tartozik, ahol csaknem 600 km turistautat vehetünk igénybe. Az utak karbantartása,…..
HamPLÓ Arácsolás 2024.09.05 06:00:00
Nemrég láthattunk egy szó szerint fapados alumínium vízibuszt, most nézzük meg a "de luxe" változatot, mellyel a Balatonon találkozhatunk: Tavaly már írtam az 1963-as gyártású Arács motorosról, de nem bírtam ki, hogy ne utazzak vele idén is. A bevezetőben említett budapesti tesójával ellentétben…..
geegee 2024.09.24 09:14:38
@Hamster: Aham, köszönöm, nem tudtam.A saccaim nem voltak komolyak teljesen. :-)
Elég nagy hiányosságaim vannak a Balatonnal kapcsolatban, már mint a városok gyakorlati meglátogatását illetően.Mindig egy helyre jártunk, mert ott volt nyaraló a családnak.Meg néha Veszprém, vagy Siófok.Talán majd egyszer be tudom pótolni, öregecskedő koromban.
geegee 2024.09.24 09:15:46
@Hamster: Bróhaha! :-)
Hát elhiszem, mindenfelé vannak agytröszt emmberek.
Közelítünk az "élő" közvetítéshez, de ma még mindig nyári válogatás jön, amiben 38 fotót láthattok, a blogon 2017 és 2020 között megjelent képekből.  1887. A Canadian Pacific vasúttársaság vasúti hómarója. British Columbia, Kanada..
geegee 2024.09.24 09:00:03
@Club Sandwich: Aham, köszönöm az infót.
geegee 2024.09.24 09:06:39
@Tejinashi: Tényleg, el nem hittem volna, hogy nem dózerolják le a meztelenkedés miatt.Nagyon jók a kommentek is, miszerint ez a klip így manapság sosem készülhetne el...Hát ja. :D
A napóleoni háborúk után a XIX. század közepén, 1853 és 1856 között zajló Krími háború a korabeli Európa egyik legnagyobb jelentőségű harca volt, mely jelentősen átrendezte a nagyhatalmi erőviszonyokat a kontinensen. Hatása egészen az első világháborúig tartott, mivel alapjaiban határozta meg a…..
Gran Canaria a Kanári-szigetek gyöngyszeme, amely egész évben kellemes időjárással várja a látogatókat. A szigetet gyakran nevezik az "örök tavasz szigetének", mivel a hőmérséklet szinte állandóan kellemes, enyhe marad, még a téli hónapokban is. Az éghajlati különbségek és a változatos táj miatt…..
Három tucat fotó jön a nyári ismétlőválogatás újabb részében. Jó szórakozást! 1992. Hollandiában az izraeli El-Al 1862-es teherjárata Amszterdam külvárosában egy kilencemeletes épületbe csapódott. A 43 áldozatból 39-en a lakóházban lelték halálukat  ..
A kezdetek   Az összeomlás kezdetének véleményem szerint a 2007-es vasútbezárások tekinthetők, amely során 14 vasútvonalat szüntettek meg, akkor még úgy tűnt ideiglenesen, ebből 6-7 milliárd forint megtakarítást remélve. Az akkor ellenzékben lévő Fidesz a vidék ellehetetlenítésével vádolta a…..
Virágom Világa Herberstein Zoo 2024.08.22 11:07:49
Graz-tól kb 48km-re található ez a "kis" gyöngyszem. Szerintünk tényleg az. Kicsit eltér a szokványos állatkertektől,inkább parknak nevezném. Területe 46ha,az állatok mellett játszóterek,kertek és egy kastély is megtalálható. Ez utóbbiba csoportos tárlatvezetések is indulnak és különböző…..
Az I. évezred utolsó századaiban szláv törzsek vándoroltak folyamatosan a feltételezett őshazából nyugat felé. Némely csoportjukat "poljánoknak", azaz "síkságlakóknak" nevezték. A X. században északról, a Balti-tengeren át viking (svéd) harcosok érkeztek, akik erődített településeket emeltek a…..
HamPLÓ A négy balatoni muskétás 2024.08.23 06:00:00
Almáditól Keszthelyig majdnem mindenütt összefuthat az ember a Bahart négy kisebb vonali hajójával. Jópofa jószágok: felül napozófedélzetről lehet nézelődni (illetve a jelenlegi időjárás mellett feketére égni), hátul szabad, de fedett téren lehet ücsörögni, és van egy jókora légkondicionált…..
Egy forró hét utáni vasárnapon egy újabb visszatekintő válogatás. Most 39 fotó jön!  1937. Sűrű köd a Chelsea-Charleton bajnokin Nagy-Britanniában. 15 perc után lefújták   1884. A greenwichi királyi csillagvizsgáló Angliában. Közepén megy át a greenwichi délkör - a 0 fok hosszúsági kör -, ami…..
Itt a legújabb ranksoroló videó, aminek az alanya a Bullet For My Valentine lemezes munkássága. Miért? Egyrészt mert többen is kértétek, másrészt most van apropó is, hiszen a héten jelentették be a jövőre húsz éves albumuk, a The Poison ünnepi újrakiadását, de erről is lesz pár szó...
HamPLÓ Sziklák közt 2024.08.06 06:00:00
Ne tévesszen meg senkit az első kép, ez a bejegyzés nem hajókról fog szólni, bár kétségtelen, hogy nem gyalog keltünk át a Duna ezen szakaszán: Alsó-Bajorországban, Ingolstadt és Regensburg közt a Duna szűk szurdokban tör át egy késő jura korból származó mészkőtömegen. Pontosabban ahogy…..
geegee 2024.08.16 11:26:30
@Hamster: Jó, hát oké, értem, amit írsz, de erre is vonatkozik az, hogy lehet ezt is ésszerűen hasznáélni, meg csiricsáré módon is.Részemről inkább egy visszafogott hádéer kép, mint a kiégett, fehér égbolt és/vagy a totál fekete erdősáv az árnyékban, de kinek hogy.
Gyerekkoromban a szárnyashajók a több fényévnyinek érződő távolságban levő Bécsbe vitték a szerencséseket, és nem nagyon gondoltam, hogy valaha is utazni fogok ilyennel. Aztán évtizedekkel később egy egész napos túra során mégis eljutottam az egyikkel Bajára és vissza. Ezután újabb kihagyás…..
Ha már itt vagyok Japánban és ott a fürdőben a mindent is tudó wc-csésze, gondoltam, hogy kipróbálom... A gombok bizonyságtétele alapján képes fűteni az ülőkét, spray-zni és tusolni a popódat és ezek közül mindkét funkcióhoz választható sugár erősség is társul, a stop gombbal leállíthatod a mosást,…..
1904. Franciák az Antarktiszon. Jean-Baptiste Charcot felfedező vezetésével érték el Graham-földet. Megadták a módját..
geegee 2024.06.23 17:38:19
Nem tudom, nekem ezek a hajók vízre bocsájtásának metódusa szörnyen logikátlannak tűnik.Már mint az, hogy a hajó hossztengelye párhuzamos a folyóval, amikor lecsúszik a rámpán.Szerintem ez bőven balesetveszélyes, a víz közegellenállása miatt.Simán "túlfordulhatna" a hajó vízbe éréskor, nem?
Valahogy nekem az volna logikus, ha a hossztengely merőleges volna a vízpartra, és úgy csúsztatnák bele...de nem vagyok hajóépítő, vagyis simán lehet ökörség, amit írok.
:-)
.
Soxor poénkodtam már haverok közt témafelvetődéskor, hogy miért nincsenek kosaras méretű, kétméteres, szőke, göndör ázsiaiak?De akkor ezexerint volt már rá példa tehát ez a téma is kipipálható részemről.
:-))
Konyakkóstolás - álommeló... már akinek.Az alkeszeknek max.
Nem beszélve, hogy az ötödik után már semmit se érzékel az ízből, vagy ha meg mégis, már úgy se tudja elmondani, mert összeakad a nyelve.
.
Kakanyomó zsiványkák: ja, az miért jó, hogy az angolszász kultúrában a klozetdeszka nem ér össze elöl?Tehát nem egy U alak, hanem két összeforgatott J a deszka alakja.
Valami olyasmi az indok esetleg, hogy a kigyerek kis pöcörőjére nem tud így rácsapódni a deszka?
Vagy mi van a dolog hátterében?
És tényleg fordítva voltak ráültetve a fajanszra, arccal a fal felé?Ééééérdekes...
.
Pol Potnak az eredeti nevén én se nagyon éltem volna, még diktátorként se...nem csodálkozom a névváltáson. :-|
.
geegee 2024.06.23 17:43:11
@Carada: Aham, jaja, maradt még hely körülötte bőven!
geegee 2024.08.12 04:01:09
@Guszty: Aham, hát végül is logikai síkon oké, de sztem egyszerűbb felhajtani, mint ott a hiányos szakaszon ügyeskedni ilyesmivel, de ezt csak én mondom.
:-)