Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lúdanyó

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az már természetes, hogy sütit csak kivételes esetben veszek boltban, de az otthoni kenyérsütés még mindig az újdonság erejével tölt el. Próbálkoztam már kenyérsütő géppel korábban is, de valahogy csak most éreztem rá igazán az ízére. Létezik a Tefalnak egy szerkezete,…..
Nem, nem porcukros-lekváros takoyaki látható a képen.                                  Hétfő van, melóba kellett menni, hideg van.…..
            Gyerekként a húsevés témája pofonegyszerű volt. Ettünk disznót, csirkét, marhát, illetve vadhúst. Mást NEM! Mivel a főzés édesanyám monopóliuma volt, és a tudatlanokat könnyű irányítani,…..
lúdanyó 2011.05.18 22:34:46
Pomme-pomme Az első születésnap 2010.09.14 21:00:00
Ahogy Koncz Zsuzsa és Szörényi Levente is megénekelte, elmúlt egy év.Volt: egy nem túl nehéz szülés, egy icipici lány, néhány nagyon nehéz hónap, rengeteg bukás, éhessírás, hasfájóssírás, bukóssírás, fáradtsírás. Mindez két-, majd háromóránként, közte valamennyi…..
a Tisztelt Ház Szokások I. 2010.06.13 03:15:00
Szokások I.   Vannak néhányan, akiket érdekel, hogy mi folyik a Parlamentben. Vagy az Országgyűlésben.   (Ebben az esetben az, amire utal a két fogalom, logikai szempontból egybeesik, még ha szemantikailag nem is. Kitérőnek tűnhet, és így, a legelején fölösleges…..
Hideg van és esik. Miben van a D-vitamin?A D-vitaminnal turbózott vajat nem ér beírni.        Kép: http://www.spacepole.be/opendoors/images/STCElogolowres.jpg..
retro gastro Mese sajt 2010.02.25 06:18:00
A ’70-es évek élelmiszeriparának vitathatatlanul legkreatívabb terméke a Mese sajt volt. Egyrészről a háromszögletű sajtok családjához tartozott, másrészről a csokoládés desszertekhez. Leginkább egy Mackó sajt alakú csoki krémmel összekevert Camping sajtra hasonlított. A…..
lúdanyó 2010.02.25 07:41:11
 Nem kis vihart kavart néhány hete az a hír, miszerint Dzsudzsák Balázs a Fidesz kampányarca lesz. A magyar sajtó egy részének állapotát jelzi, hogy ebből persze így szinte semmi nem volt már eredetileg sem igaz: szó sem volt „kampányarcról”, mindössze a sportot…..
Pomme-pomme Még mindig nem étel 2009.10.16 15:42:00
Még mindig nem ételről szóló bejegyzés következik, bár tárgya - hogy kissé csöpögős legyek - tényleg ennivaló. Miután Cserke rámpirított, végre összeszedtem magam, és kerestem egy megfelelő fényképet a kisleányról. Íme, Verácska négy hetesen:És tényleg szokott ilyen…..
lúdanyó 2009.10.16 19:46:51
Kicsit rendhagyó post lesz ez, nem is egy okból. Egyrészt már fél éve nem írtam, elég vicces, ha azt veszem, a blogom címe "mindennapos konyhacsaták". A csaták persze megvannak, de még dokumentálni sincs érkezésem, nem hogy meg is írni. Már nem ígérek semmit, persze…..
Dalit Besan laddu 2009.09.18 15:49:00
 avagy cukros csicseriborsós rántás ahogy az egyik résztvevő megjegyezte… és milyen igaza van. Aki még nem kóstolta, képzelgés helyett álljon neki, tényleg egyszerű és finom.  20 deka vaj 35 deka csicseriborsó liszt * 15-20 deka cukor, ízlés szerint…..
A profi photoshoppereknek talán nem újdonság, de a magamfajta ámátőrnek akár dicséretszámba is mehetne, ha egy jobban sikerült fotót forrásmegjelölés nélkül lenyúlnak (1.24). A Jövő Ifjú Vállalkozója ez esetben nem görgetett le a CC licenszig (a rosszindulatú olvasat szerint…..
lúdanyó 2009.08.09 07:43:25
Ma többszörös megtiszteltetésben lehetett részem. Először Mirelle-től kaptam két barátságtündért, majd Gabojsza felrakta a blogot a gasztroblogra. Ennek örömére, nekik ajánlva szeretném megosztani egyik családi receptünket, aminek neve ellenére nincs köze Fűszeres Eszterhez.…..
A túrógombóc egész érdekes evolúciós folyamaton ment keresztül az életem során. Anyámtól én ezt úgy tanultam,  hogy a túrógombóc egy sós étel, prézli, tejföl, kész. Ezen belül egy másik fejlődéstörténet kezdete életem első saját gyártású túrógombóca, amit…..
Mikrofonfrizura, diszkó, melegszendvics. Ezek mind kimentek a divatból valamikor a hetvenes évek végén, a nyolcvanas évek elején. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne törne rá a népességre fel-fellángoló diszkómánia, és persze nincs az a tizen-, vagy kora huszonéves, aki ne…..
A kifliből készült édességek királynője. Sajnos manapság sok helyen lejáratják, minden bevásárlóközpontban árulják 1-2 helyen, házhozszállítós cég se nagyon van nélküle. Nem elég, hogy porig gyalázzák ezt a fantasztikus finomságot, de nem általják vaníliaöntettel is…..
Mindennapos konyhacsaták Kiflikoch 2009.02.25 14:29:00
Kiflikoch. Finom, meleg, illatos. Ha kénytelen lennék egyetlen édességet megnevezni, ami gyerekkoromból a leginkább emlékezetes, akkor az jó eséllyel a kiflikoch lenne. A dédi csinálta néha, piros vaslábosban, én pedig imádtam. A ropogós tetejét, a gömbölyűvé sült keserédes…..