Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anton.chigurh

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Egészen bicskanyitogató, ahogyan a nyugati nagyokosok kioktatnak bennünket demokráciából. A jelenség egyáltalán nem új; évtizedek óta lenézően osztogatják az észt, hogy miképp is kéne élnünk. Ami megváltozott: ma már a formára sem adnak. Ma már úgy dirigálnak és úgy kérnek számon, hogy a…..
Az okostégla még újdonságszámba megy, de a tavasz és az építkezési kedv ismét rátereli a figyelmet.Tudják, ez az, amikor a hőszigetelés a tégla belsejébe van dugdosva. Ezért "töltött téglának" is hívják .   Biztosan olyan okos ez az okostégla?   Ha ért valaki a marketinghez, tudja, hogy az…..
Pengeváltás zajlott Orbán Gáspár és a 444.hu között arról, hogy az Orbán trónörökös vajon közszereplő-e. Gáspár szerint ő nem az, ő állampolgár, a 444.hu szerint viszont az, hiszen évek óta szerepel a médiában apja oldalán. Szerintem magától értetődő, hogy…..
anton.chigurh 2014.07.16 21:58:44
@Blogger Géza: Ha jól emlékszem, a közszereplői státusz nem azt korlátozza, hogy írjanak-e az emberről, hanem azt, hogy annak kell-e ezt tűrnie. Ha O.G. azt mondja, nem közszereplő, akkor perelheti az újságot becsületsértéssel, jóhírnév mocskolással miegymással és a bíróság ezt eséllyel megítéli - míg pl. egy politikusnál nem. Ha nem perel, édesmindegy a sajtó szempontjából, hogy közszereplő-e vagy sem.
anton.chigurh 2014.07.16 22:29:09
@Blogger Géza:
"Szerintem az a borzongató, hogy már réges-rég le volt tisztázva, hogy a FIFA meghívására, és saját költségéből utazott oda Orbán Viktor és a fia, te mégis képes vagy minden alap nélkül a "közpénzzel" manipulálni. Már azt, aki hagyja."

Ez így akár kerek is lehetne, de a FIFA nem a Puskás Akadémián nyújtott teljesítménye alapján hívta meg O.G.-t, hanem apu státusza miatt, és emiatt a jegy ingyen volt. Emlékeim szerint a berlini polgármesternek azért kellett lemondania, mert kiderült, hogy a hivatalos repülésein gyűjtött pontokat (amit a légitársaság visszautasíthatatlanul magánszemélyre ír) privát utazáshoz használta fel. De az egy más kultúra, hanyatlik is már vagy 100 éve.

Ezt a veszteséget úgy lehet megbecsülni, hogy meghirdetjük, hogy ki mennyit fizetne az Orbán melletti helyre a díszpáholyba. Aki nem hivatalos úton van, annak ezt be kellene fizetnie a költségvetésbe - így már nem annyira érné meg, és eléggé kényelmetlen, ezért nem hordanak a többiek vendéget.
Miért akar mindenki Amerikában élni? Ez a kérdés mindenkiben felmerült már, hiszen ha egy fiatalt megkérdezünk, hol szeretne élni 90%, hogy azt mondja Amerikában. De legyünk őszinték mi magunk is szívesen élnénk a nyughatatlan és örökké pörgős USÁ-ban. Erre a kérdésre én…..
anton.chigurh 2014.06.28 15:28:38
@polyvinyl:

"Tényleg vicces, amikor az 1200 (!) éve létező MAGYAR közösség ócsárolja a jöttment, bevándorló, saját történelem nélküli, az őslakosokat simán KIIRTÓ népség hazáját!"

Gondolom, amikor a németek, mondjuk Merkel (kb. 2000 év) vagy a görögök (kb. 3000 év) kritizálják a magyar közösséget az garantáltan hiteles lehet,...Ez van, aki korábban jött annak van igaza, mindegy mit mond (ezek szerint a németek, olaszok nácizmus-fazismusába sem lehet sikerrel belekötni).

A jöttment bevándorló szövegre pedig olvasd el pár büszke magyar életrajzát: "dolgos sváb családból származom, ahol a nagyszülők még németül beszéltek egymás közt."

Mindent összevetve a görögök a királyok, olyan régóta figyelnek a helyükön, hogy már nyoma sincs, hogy kit irtottak ki érte, amit ők mondanak az támadhatatlan.
Egy kicsit túllihegetnek érzem a műbalhét az osztrákok kolbászos Conchitája körül. Túlzásnak tartom mind a két végletet.  Az emberek szórakozni szeretnek, ezért néznek olyan műsorokat, mint az Eurovíziós Dalfesztivál, és az extrém sokszor szórakoztató, még ha felszínesen…..
anton.chigurh 2014.05.12 21:44:15
@maxval a gondolkodó birca:
Hungary - 10 points
"a romlott ateista Európa" - ezt ugye az M1 romlott ateista nézőinek telefonos szavazása hozta össze, az igazi nemzeti keresztény csatornák nem adták, azaz ott a telefonos kódokat csak Uri Geller tudhatta. Mindig is tudtam, hogy az m1 a ballib fertő terjesztője, de most meg is mutatkozott, mindenki láthatja. De miért is fizet a kormány évente több milliárdot ezért a ballib fertőért?
A korábbi idők közmegegyezéses, kölcsönös elhallgatós, nagykoalíciós mutyijai tágultak a centrális erőtér univerzumává. Nem az a szörnyű, hogy Rogán Antal vagy Lázár János bűnöző lett. Hanem pont az, hogy nem kellett azzá válniuk ahhoz, hogy mindezt, ami körülöttünk…..
Törzsszövetség Ukrajna üzenete 2014.02.28 16:22:08
Miközben a magyarokat az Unióból kívánja Orbán az oroszok rabságába dönteni (teljes energiafüggés, gyarmat leszünk), mindezt jól ellenpontozta, hogy emberek haltak meg, hogy ne tartsa őket távol Putyin bábja (Janukovics) az EU-tól. Orbán Viktor arra is rádöbbent, hogy hiába…..
anton.chigurh 2014.03.02 16:18:08
@midnight coder: "2. Az olaj jóval drágább mint az atom. Jelenleg messze a legolcsóbb áramot Paks adja."
Ez persze csak akkor igaz, ha csak az uránrudakat kell megvásárolni és berakni egy kész erőműbe, ha az erőmű felépítését is hozzászámoljuk, akkor ez már messze nem igaz. Ha a kapcsolódó beruházásokat is, akkor még kevésbé. Ha pedig azt is figyelembe veszem, hogy a nukleáris
hulladékok tárolását több ezer-tízezer év időskálán kell megoldani, akkor nehéz elhinni.
És Jézus is. A Slate-ben nemrég arról írt cikket egy fekete szerző, mennyire furcsa volt úgy felnőni, hogy az iskolában fehér volt a Mikulás, otthon pedig fekete. Az apja persze próbálta neki megmagyarázni, hogy a Mikulás bőre mindig pont olyan színű, mint azoké a gyerekeké,…..
Az évi 80 milliárd forintból gazdálkodó MTVA ma ismét kitett az esti Híradóval. Az egész Híradó megnézése semmilyen körülmények között semmilyen korosztálynak sem ajánlott, mivel minek néznék az "alternatív univerzum" híreit?Röviden összefoglalva: azzal kezdték, hogy…..
anton.chigurh 2013.07.06 22:53:14
@Tűzvályó: pont ez a probléma: a köztévé ne propagáljon, hanem tudósítson.
Közbeszerzési kiírás a hosszú hétvége előtt egy nappal, határidő az ünnep után rögtön. A feladat az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség kommunikációja. Hogy kié lesz a hétszáz milliós munka, még nem tudni. Rapid határidővel írt ki az Országos…..
 Orbán Viktor kezd európai politikai szupersztárrá válni – és már nem csak hírhedt politikusként. A Spiegel már referenciaként használja a nevét. Február 14-re keltezett számában a hetilap a Merkel kancellár elleni európai lázadásról szóló cikkében non plus…..
anton.chigurh 2011.02.20 01:33:20
@Blogger Géza: Pont ez a paradoxon: Orbán fellépett az ellen, hogy a költségvetési politikák összehangolásával megmentsék az eurót, azzal az érvvel, hogy ezzel "elbátortalanítanák, a még nem eurósokat" - viszont a változatlansággal az egész euró bukik, így nincs értelme mitől elbátortalanodni.
Az "ország érdeke" nyilvánvalóan az, hogy az EU (azaz főleg a németek) finanszírozzák a nagyobb beruházásainkat, hogy erre nekünk ne kelljen költeni a költségvetésünkből, így alacsonyabb adózásunk lehessen és ezzel el tudjuk csábítani a vállalataikat, tovább rontva az ő költségvetési helyzetüket. Csak ez nagyon rövidtávú érdek és a következő forduló úgyis az lesz, hogy a németek leállnak a közös kassza finanszírozásáról.
anton.chigurh 2011.02.20 01:52:03
@killercsiga: szerinte már most is kétsebességes az unió (eurós és nem eurós), a fő kérdés a sebességváltás lehetőségein múlik: bár elég mély a mi trutyink is, de mégse érzem pl. Görögországot behozhatatlanul jó helyzetben.
Merkel nyilvánvalóan a közös jót a németek szájíze szerint közelítette meg, hiszen ezért fizetik, erre viszont egy magyar szájíz szerinti verzióval illett volna válaszolni - és ha erre is általános tapsot kap, akkor csettintettem volna, hogy nem semmi.

A németek nyilvánvalóan képesek kompromisszumokra, hiszen jelenleg is ők adják a kasszát, ami csak homályos áttételeken keresztül az érdekük. De jelenleg csak a kezdjünk valamit az euróval álláspont ütközik, a nem-is-vagyok-tag-de-ne-változzon-semmi állásponttal. Taps.

Ami az egész bejegyzés lényegét illeti: kedves Kóczián Peti barátunknak nem jött be, hogy tárgyilagos akart maradni, ami miatt kiutálták a jobbos sajtóból, ami viszont kevés volt, hogy bevegyék a balosba (mellesleg a balos se tárgyilagos, így sok esélye nem is lehetett ezen a síkon gondolkozva), így tőle is teljesen elvárható, hogy visszanyalja magát a jobbos médiához.
anton.chigurh 2011.02.20 02:15:44
@killercsiga: @Blogger Géza: A hasonló véleményen lévőkkel nem izgalmas a "vitatkozás", így mindenkinek jó éjt.
A poszt első felét H küldte, köszönjük!A fővárosi közlekedési anomáliák után nézzünk már körül az ország háza táján is ez ügyben. Tavaly március óta regisztrációs jegyet kell váltani a tömegközlekedési  járműveken. A regisztrációs jegyet azért vezették be,…..
A választójog minden nemzetközi alapelv szerint általános, EGYENLŐ, közvetlen és titkos kell hogy legyen. Tudom, hogy a hunhonon kívül eső dolgok minket elvből nem érdekelnek, mert mi úgyis jobban tudjuk, úgyhogy inkább történelmi tévedésekről éneklek ma. Azok közül is…..
anton.chigurh 2011.02.12 22:56:29
@King Size Lobster: egy gyerektelen nyugdíjastól nem is lehet mást elvárni, mint hogy arra szavazzon, hogy minél magasabb nyugdíja legyen és minél jobb egészségügy, hisz őt már csak ez érinti - arra pedig magasról tesz, hogy ebbe belegebed-e az ország, hiszen az már nem az ő problémája lesz. 2002-ben nyerni lehetett 13. havi nyugdíjjal és 50.000 forint egyszeri kifizetéssel - még most sem álltunk talpra, viszont 8 év alatt az akkori nyugdíjasok fele már meghalt, azaz ők már nem viselik a döntésük felelősségét. 2006-ban már a 14. havi nyugdíj is kampánytéma volt.
arkánum: titkos szer, orvosság (forrás: http://www.idegen-szavak.hu/keres/ark%C3%A1num)  Úgy látszik, hogy a Fidesz tényleg üzemeltet valahol, nagy titokban egy Nemzeti Ködfejlesztő és Figyelemelterelő Központot, melynek az a feladata, hogy hétről hétre vessen valami gumicsontot…..
anton.chigurh 2011.02.12 19:58:47
"A gondolatmenet alapja világos és közismert – csak éppen téves: az az állítás, hogy a társadalom stabil anyagi alapjait és a nyugdíjrendszer hosszú távú fenntarthatóságát a sok gyerek adja meg."

De nem téves: az egy dolog, hogy a technológia fejlődése lehetővé teheti, hogy kevesebb ember több terméket hozzon létre, ami elvileg lehetővé teszi, hogy nagyobb létszámú nyugdíjast is magasabb életszínvonalon tudjon eltartani.
Azonban a gyakorlatban az aktívak-inaktívak arányának jelentős eltolódása olyan szintű újraelosztást igényel - az aktívak szemszögéből adóztatást, hogy azt azok önkéntesen (fizetem és majd én is kapok) nem lesznek hajlandóak, magyarul a mostaninál is kiterjedtebb lesz az adócsalás - ami viszont már betesz a rendszernek. Már a mostani elvonási szinteknél is jelentős a terhek alóli kibújás, duplázódó terheknél még általánosabb lesz. Ráadásul a gyermektelen családok számának növekedésével egyre erősebb társadalmi feszültség lesz (eddig ezek száma elenyésző volt).

Azt se felejtsük el, hogy bár a gyerekvállalás egyéni hóbortnak tűnik, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a felmérések szerint majdnem mindenki szeretne gyereket és átlagosan 1-el kevesebb gyerek születik, mint amennyit szeretnének - azaz itt egy általános társadalmi igényről beszélünk, amivel igenis kell foglalkozni (a nagyobb közjó érdekében szokás közösségi igényeket államilag is támogatni pl. néptánc, tűzijáték stb. akkor is, ha nincs forintosítható haszna).
Elég nagy a felhördülés ezzel a "szabad" pénztárválasztással kapcsolatban, de a tárgyilagossággal nem nagyon találkoztam, inkább csak hőbörgéssel. Leszögezném, hogy én sem repesek örömömben akkor, amikor belekényszerítenek bármibe.1998-ban sem repestem amikor…..
anton.chigurh 2010.11.27 00:26:49
@Krishnamurti: ha csak ennyi bajod van a nyugdíjpénztárakkal, az könnyen orvosolható:
- el kell törölni az állami garanciát
- az állami rendszerbe vissza lehet lépni.
De miért kellene visszakényszeríteni azokat is, akiknek nincs bajuk a költségekkel?
anton.chigurh 2010.11.27 01:04:54
@Dühöngő bika:
"Kíváncsi lennék, hogy ha '98-ban nem lett volna kötelező a belépés, akkor most hány ember lenne tag." 98-ban 2 kategória volt: a) kötelezően belépők, b) szabadon választók. A jelenlegi tagok kb. fele önkéntesen, szabadon döntött a belépés mellett. Lásd pl. az OTP-nél több az önkéntes, mint a kötelező pénztártag, annak ellenére, hogy önkéntesen csak egy évig lehetett belépni és 13 éve a pályakezdők a kötelező kategóriát szaporítják: www.otppenztarak.hu/file/2009_evi_eves_beszamolo.pdf, 13. oldal "önkéntesen biztosított", "kötelezően biztosított" oszlopok. A pénztárak nagy barátja, Matolcsy György is még mindig pénztártag, önkéntes alapon - annak ellenére, hogy többször, legutóbb tavaly lehetősége lett volna a visszalépésre.

Kérdésedre válaszolva: 1,5 millió tag biztosan önkéntesen taggá vált + valamennyi az azóta kötelezően taggá vált 1,5 millióból.
Nem volt más lehetőségük? Egyszerűen az ország helyzete, az IMF és az EU rugalmatlansága miatt nem maradt más megoldás? (Fotó: Kovács Attila/Index) Sokan állnak most meglepetten és kérdezik: hogyan juthattak idáig? Hogyan juthatott el a Fidesz odáig, hogy két hete eltávolítsa a…..
anton.chigurh 2010.11.27 00:47:19
@nyergibergi: pont itt van a probléma, ahogy a családi hasonlatodban is leírod: "Van az egyik fiókomban 3000 Ft., amit "másra" tettem félre. Az ajtón meg kopog anyám a gyerekeimmel, hogy éhesek. Mit tennék én? Biztos nem hitelért kujtorognék valahol, hanem egy könnycseppet elmorzsolva elővenném a félretett pénzemet és megetetném őket!"..., de semmiképp nem mondanék le az eddigi pazarló életmódomról. Ez az igazi gulyáskapitalizmus.
Ezermilliárdok sorsáról készül dönteni a kormány, de nincs egy politikus, nincs egy médiaelemzés, amely korrekten leírná a helyzetet, hogy mindenki megértse és belássa a szükséges intézkedések indokoltságát. Hihetetlen sok félreértésről és félremagyarázásról hallani a…..
anton.chigurh 2010.11.27 00:16:43
A legnagyobb probléma, hogy mire költi a pénzt, amit te költségmegtakarító beruházásoknak vélsz látni:
1. jelenlegi nyugdíjasokra: ha minden járadék az állami rendszerbe megy, akkor is még marad évi 540 mrd lyuk (az összes járulék 15%-a!!). Ráadásul 2013-tól évi 150.000-en mennek nyugdíjba és 90.000-en lépnek munkaképes korba. Egyszerű matekkal évi 60.000 fővel (10 év alatt 600.000) növekvő foglalkoztatással lehet azt elérni, hogy a hiány ne növekedjen - és a növekvő életkorral még nem is számoltunk.
2. Államadósság csökkentésre: ez milyen szépen hangzik, mi? Az ugyanis, hogy a nyugdíjpénzből közvetlenül finanszíroznák pl. a tök felesleges debreceni stadiont (vagy fizetjük a Malévot), már vérlázító lenne, ezért jobb előbb kölcsönből építeni, majd az adósságot csökkenteni.

Ez már látványosan kilátástalanná és értelmetlenné teszi az egészet - annak ellenére, hogy a társadalombiztosítást ténylegesen hatékonyabban lehet állami szervezésben megoldani.
A kapkodás és az útszéli rabló stílus pedig még nagyobb károkat okoz: még szinte hatályba sem lépett a törvény a visszalépés 2011. végi határidejéről, már jön is a módosítás.

Egyébként megjegyzem, hogy a "magánnyugdíjpénztárak megbuktak" helyett inkább ki lehet mondani, hogy a piacgazdaság megbukott:
- sok munkanélküli van
- sok hajléktalan van
- az ország eladósodottsága nagyobb
- a magáncégtől kapott munkabér nem biztonságos, csak az állami tulajdonú cég tudja garantálni a bérek kifizetését és azok értékét...

Már csak azt várom, mikor választhatok, hogy magán vagy állami cégnél szeretnék dolgozni, a választást könnyítendő a magánszektorban maradók kapnak vagyonadót.
Ma délelőtt a nyugdíjpénztárak képviselőit az NGM-be hívta Matolcsy György. Vajon miről volt szó, mi fog történni? Ott voltunk, összefoglaló:   ..
anton.chigurh 2010.11.25 20:32:47
@BGy: gondolom arról fogalmad sincs, hogy a pénztárak tulajdonosai maguk a pénztártagok - látom a rendszer alapjainak ismeretével is hiányosságok vannak, persze ez nem gátol meg senkit határozott álláspont kialakításában.