Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emő27

0 bejegyzést írt és 235 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyilván nem én, és még csak nem is mi vagyunk a világ legokosabb emberei. Nyilván vannak olyan szempontok, amelyek nem jutnak eszünkbe.Ezen az oldalon várom az ötleteket - mindenféle ötletet. Lehet az kósza ötlet, félig kiforrott gondolat vagy kész szinopszis. Lehet jótanács,…..
emő27 2011.01.10 15:54:13
Kedves Gergő!

Örülök, hogy kikéred a véleményünket, de szerintem nem a szülők a mérvadók, hanem a gyerekek.

A koromból adódóan sokféle műsort láttam már, persze lényegesen kevesebbet, mint a kommentelő társaim.

Furcsa lett a mai világ, és már néha én sem értem, hogy egy-egy műsort miért is néznek meg a fiatalok, gyerekek.

Természetesen a műsorrendbe, nem kívánok beleszólni, tartalak annyira intelligensnek, hogy tudjam nem fogtok délelőttretanulást segtő műsort betenni és törpéknek valót kora délutánra, mikor a gyerekek oviban, bölcsiben, vagy otthon alszanak.

Esetleg érdemes volna egy kis költségvetésből megoldható kérdőívet eljuttatni az iskolákba és kitölteni mondjuk a 3. osztálytól felfelé. az alatta lévő korosztálynak még nincs kialakult véleménye, amit egy kérdőívben megfogalmazhatna. Ennek az összeállításában szívesen segédkeznék, de gondolom meg vannak erre az embereitek.

A korábbi hozzászólok írtak már jó pár műsort, amit szerintem is érdemes volna felvenni a listába:

A szívek szállodája, ( ez szerintem az esti időszakban is lehetne adni( akár a család együtt is nézheti, mert ez idősebbeknek is szórakoztató.

A váratlan utazás is egy kedves sorozat, ez talán a fiatal lánykák műsora lenne. Nekik azonban tökéletes. És szerintem nem baj, ha lesznek fiúsabb és lányosabb műsorok, mert akkor amíg a fiú bolyong a neten, addig a lányka nézi és fordítva.

Egyszer volt, hol nem volt.... sorozat az nagyon jó, és tényleg szórakoztatva tanít.

Ami talán jó volna, ha délelőtt lenne a mások által is említett mese blokk, amiben lehetne akár Tom és Jerry, Donald kacsa, csip-csup csodák . Esetleg ezek közé lehetne betenni magyar rövid meséket is, és így megnézné a magyart is meg a külföldit is.

És persze hétvégén szerintem jó volna betenni nagy filmeket,a klasszikus Walt Disney filmeket(pl. Micimackó, Csipkerózsika, Alíz csodaországban, Óz a nagy varázsló szerintem nem kell sorolnom ezeket, hisz ismered te is) és ezekhez kapcsolódóan ha a szülő megmondja, hogy van könyv is, lehet, hogy gyerek rákap az olvasásra is.
Vagy azt nem tudom, hogy pl Grimm mesék vannak e megfilmesítve, mert ha igen azok is jók lehetnének.

A vetélkedőkről csak annyit, hogy én nem szerettem, és szerintem az nem köti le őket, esetleg érdem volna megnézni ,hoyg a rtl-en hétvégén futó iskolák versenye műsornak milyen nézettsége van, mert szerintem nem nagy.

A sporttal kapcsolatban szerintem nem magát a versenyt kellene mutatni, ahogy azt korábban valaki említette, hanem a sportokat bemutatni, mert attól, hogy valaki nézi a versenyt, nem kap kedvet hozzá. Nem kell mindenkiből versenyzőt csinálni, elég ha kedvet kap hozzá.

Egyenlőre ennyi jutott eszembe, de majd nyomon követem a blogot és ha valami még eszembe jut megosztom Veled.
Magyarország újabb leminősítése miatt a parlament költségvetési bizottságának összehívását kezdeményezte Varga Mihály, a testület fideszes elnöke. A politikus szerint a Standard & Poor's, majd a Moody's adósminősítésével a kormány feltette a koronát eddigi…..
emő27 2010.12.07 20:07:14
@Ordnassac: aa szöveg így szól:

"Figyelem! Tájékoztatjuk a képző szerveket, hogy kísérjék figyelemmel a Magyar Országgyűlés honlapján (www.parlament.hu/) a jogszabályváltozásokat, tekintettel arra, hogy a pénzügyi szolgáltatásközvetítők szakmai megfelelésének határidejére vonatkozóan módosítási javaslat van benyújtva a Parlament elé, amely javaslat azonban a jelen közlemény közzétételének időpontjában még nincs elfogadva. Amennyiben az Országgyűlés a módosításra vonatkozó tervezetet elfogadja, megszavazza, a szakmai megfelelésre vonatkozó határidő 2011. január 1. napjáról 2011. július 1. napjára változik."

Ez nekem egyértelműen azt jelenti, hogy a parlament.hu-t kell figyelnem.

Szerinted, hogy kereshetnék erre vonatkozó infót?
emő27 2010.12.07 20:58:01
@Ordnassac: még arra gondoltam, hogy a hpt törvény lehet, hiszen ez rendelkezik arról, hogy mit fogadnak el szakmai végzettségnek. De most hirtelen nem találtam erre vonatkozó dolgokat.
emő27 2010.12.07 21:13:05
@Ordnassac: köszönöm, majd áttanulmányozom.
"A 40 évnyi kádárizmussal és 20 évnyi posztkádárizmussal szakítva létrejöhet a negyedik Magyar Köztársaság" - jelentette ki tavaly Fricz Tamás politológus, a Civil Összefogás Fórum szóvivője a szervezet 1956-os ünnepségén a Hősök terén. A felvetés egyre…..
emő27 2010.11.23 11:14:51
Szép Napot mindenkinek!

jó rég jártam erre, legalábbis hozzászólóként, de azért olvastalak titeket. :)

Az a helyzet, hogy én kicsit furcsán állok az új Alkotmány kérdéséhez. Persze fontosnak tartom, hogy legyen egy ilyen jogforrásunk, amely minden más jogforrás felett áll. A változtatás szükségessége azonban már nem ennyire egyértelmű. Főleg a hozzá meddig eljutott variációk közül egyike se nyerte el a tetszésemet. Nem értem az indokot, hogy miért , pont most, és miért ezek a variációk merültek fel.

A környezetemben van jogász, nyugdíjas, kis gyerekes, fiatal pár, és valahogy nem érzem azt, hogy bárkit is nagy izgalomba hozna az Alkotmány változtatásának kérdése. Elfogadják, hogy volt, van és lesz is ( akár a Fradi) de valahogy nem érzik sajátjukénak. Nem érzik át. sőt, lehet, hogy leginkább a közömbös szó alkalmazható az érzéseikre.

Én speciel úgy érzem, hogy nem ez az elsődleges probléma ma Magyarországon. Sokkal fontosabb dolgok is vannak. tudom, hogy Viktornak a hatalom a fontos, de azért kicsit figyelhetnének az országra is, saját magukon kívül.

Nem hiszem, hogy akár a szent korona tan-ra, akár a királyságra szükségünk volna. Ezektől a variációktól az emberek nem változnak, nem lesz a rossz fiúkból/rosszlányokból szent az új Alkotmány elkészültétől, és aki bűnözni akar, az akkor is meg fogja tenni, ha van korona, vagy király a szövegben . Ezzel az emberek világhoz, országhoz és legfőképp egymáshoz való viszonya nem változik meg. Akik eddig nem tisztelték a másikat, a másik tulajdonát, gondolatát azok akkor sem fogják.

Előbb az emberek gondolatait kellene megreformálni, majd ha készen állunk a változásra, akkor kell változtatni.
Persze nem azt mondom, hogy csak akkor lehet, de esetleg kis lépésekkel lehetne haladni. Hisz Róma se egy nap alatt épült fel, nekünk is időt kell hagyni az embereknek, magunknak.
Különös választási este előtt állunk: kevés igazi izgalommal és (a térképeken) rengeteg narancssárgával. Süveges Gergővel és Giró-Szász Andrással ezúttal is az MTV-ben próbáljuk meg követni és értelmezni az eseményeket, miután azonban több mint háromezer önálló…..
Többször említettem már, hogy minden idők leginkább egyértelmű választási eredményére számítok október 3-án. A Fidesz esélyes lehet arra, hogy szinte egypártrendszert hozzon létre az önkormányzatokban, ami politikai értelemben eddig nem tapasztalt helyzetet teremthet. Budapest…..
emő27 2010.09.21 12:24:15
@Ordnassac: Tudom, hogy lejárt, de mivel nem volt elegendő ,aki jelentkezett, így szükséges a további kör, vagy valami ilyesmi, de én is csak a drága anyukámtól tudom, aki a Kossuth rádióban hallotta. ezért fordultam hozzátok, mint okosakhoz. :)
emő27 2010.09.21 12:26:38
@Ordnassac: ezt én se tudom, de megnéztem, ki tudja milyen rejtett infók vannak rajta. :)
emő27 2010.09.21 13:22:41
@Ordnassac: Én is meg voltam lepődve, mikor anyukám mondta. De ki tudja.

Na mindegy, majd kiderül.

Köszi a segítséget. :)
Felborul a pálya: egyetlen politikai centrumból irányított kétharmados többség a parlamentben, a kormányfő akaratából hivatalba kerülő lojális vezetők az intézmények élén, októbertől minden bizonnyal szinte egypártivá váló helyi hatalom. Mi következik ebből, a…..
emő27 2010.09.10 09:05:29
@abandi: Nem tudom, lehet én értettem félre, de ez nem a személyeskedésről szóló blog. Ez itt arról szól, hogy véleményeket osszunk meg egymással a politikáról, napi törénésekről. Amit Ön írt,( mert látom nem szereti a tegeződést de nincs ezzel semmi baj) Ordnassac-kal kapcsolatosan az szerintem nem a megfelelő szintű hozzászólás, egy blogon, ami ugye arra lett létrehozva, hogy a politika a pillanatnyi helyzetéről beszélgessük.
Persze jogában áll, de szerintem nem kell egy egész reggelt ennek szentelni, elegendő egy kommentben elmondani és kész, szerintem senki nem kíváncsi arra, hogy mi a véleménye Ordnassac személyéről.
Ha arról írna, hogy Ordnassac véleménye miért nem tetszik, miben nem ért egyet az tökéletesen beleillene a környezetbe, de ennek nem látom értelmét.
Én is ezzel az egy reakcióval be is fejezem az erre vonatkozó fejtegetésemet, de úgy gondoltam, hogy tisztázni kellett, hogy ez nem az a fórum, ahol az egymás sértegetése megállja a helyét.

Gondolom most majd én is megkapom a saját osztásomat, de nem hiszem, hogy reagálni fogok rá, tehát ne haragudjon meg rám, ha nem válaszolok.
Amennyiben a témához fog hozzászólni és elmondja a véleményét, meglátását és úgy gondolom, hogy én is hozzá tudok tenni a témájához, majd reagálok rá, vagy kérdezek. Ez ugyanis itt a cél.

Üdvözlettel:
emő27
emő27 2010.09.10 09:18:08
@elwood: És egy "bolond százat ( 2,7 milliót) csinál" :)
A magyar közéletben két szélsőséges véleményt lehet hallani a Fidesszel kapcsolatban: az egyik szerint annyira zseniális a párt és különösen vezetője, hogy még látszólagos politikai hibáik is tudatos, egy lépéssel előbbre gondolkodva tervezett lépések, míg a másik szerint…..
emő27 2010.09.08 11:24:48
@gorcsev54: Ha esetleg rájössz a megoldásra azért szólj a megfelelő személyeknek. :9 Bár nem hiszem, hogy ránk kisemberekre figyelnének.

Persze tudom én is, hogy sok belföldi tőke is van itt-ott eldugva illegálisan. Ha csak körbenézek mikor dolgozni jövök és látom a sok 10-20 milliós kocsit, házat sokszor megkérdezem magamtól, hogy nekik miből van erre keretük, mert, hogy nem legális bevételből az tuti. Sokaknak gondolom nem a saját nevén van a cég, vagy a kocsi, vagy a lakás ilyen-olyan okokból, és akkor szépen el lehet mismásolni a bevételeket.
emő27 2010.09.08 12:16:16
Most olvastam, hogy Orbán a nyugdíjasokkal folytatja a nemzeti konultációt!

www.origo.hu/itthon/20100908-orban-levelet-kuld-a-nyugdijas-embereknek-a-nemzeti-konzultacio-kereteben.html

Miért nem a munkavállalókkal, cégekkel?
Tudom, hogy a nyugdíjasok építették fel az országot, de most sajnos nem tudnak hozzátenni a gazdasági fellendüléshez. Ha csak nem mennének vissza dolgozni, a tuti nyugdíjuk helyett.
emő27 2010.09.08 12:53:43
@gorcsev54: Csak ugye tehetetlenek, ha nem a nevén van, hanem szétosztva a családtagok között , akkor nehéz lefülelni a dolgokat.

Mondjuk apeh-ról is meg van a véleményem, mert az ugye fontos,meg sürgős kezelni a helyzetet,ha 350 Ft-tal lóg nekik valaki ,de az, ha egy cég nagyobb összeggel akkor majd kimegyünk, meg ilyen eljárási rend, meg olyan eljárási rend.
Nevetséges!!!
Tegnap este a hazai „legmagasabb intelligenciájú emberek klubja”, a Mensa HungarIQa meghívására vettem részt egy beszélgetésen. A közel három órás élve boncolás során – meglepetésemre – komoly érdeklődés mutatkozott aziránt, hogy vajon hogyan szerzi az…..
emő27 2010.09.06 14:00:12
@tbb: Most már értelek.

Ha ezt eléri Hoffmann Rózsa, akkor már megérte odahelyezni, de azért jó volna az oktatásügyet is rendbe rakni.
emő27 2010.09.06 14:06:25
@Ordnassac: Rég beszéltünk egymással, örülök, hogy megint egymásra akadtunk.

Az tuti, hogy valamit kéne tenni. Ha kistérségekkel/járásokkal oldható meg nekem mindegy. A lényeg, hogy azokat a pénznyelőket szüntessük meg, mert tényleg semmi értelme annak, hogy a 600 fős és a 3000 fős településeken ugyanúgy vannak önkormányzatok, amikor lehet, hogy 10 percre van a másik esetleges nagy település, ahova úgy is átmegy Rózsi néni/Józsi bácsi, tehát ügyintézés céljából is át tudna menni.
Még két napig gyűjthetik a pártok az októberi önkormányzati választáson a szavazólapra kerüléshez szükséges ajánlásokat. Ahogy várható volt, a megnehezített jelölési feltételek nem csupán a parlamenten kívüli pártoknak okoznak gondot, hanem még az ismertebb szereplők…..
Ha a belső viszályoktól hangos és ellenfélkép nélkül maradt párt októberben újra az "elvárthoz" képest sikertelenebbül szerepel, az az ellentétek eszkalálódásához, a mérsékeltek és a szélsőségesek közötti "nyílt kenyértöréshez", egyes csoportok…..
Bár az önkormányzati választás – ha lehet egyáltalán fokozni - az áprilisi parlamenti voksolásnál is lefutottabbnak látszik, a pártok önmagukhoz képest azért okozhatnak meglepetéseket. Most éppen az LMP nehézségeivel van tele a sajtó, az Index egyenesen készülő…..
emő27 2010.08.31 10:46:22
@radala: Előre jelezném, hogy én az LMP-re szavaztam és most is neki adtam a kc-ket kivéve az önkormányzati képviselőset, mert vele személyes rossz tapasztalatom van.Szerintem Gábornak nem feladata az LMP nyomatása. Arról, hogy mit fog csinálni az elkövetkezendő években, ha úgy alakul, hogy csak MSZP és Fidesz lesz. Hidd el ők ketten is tudnak bőven olyan témát adni a Gábornak a mindennapi kis civakodásaikkal, amivel kitöltheti a blogot, és nem mellesleg itt vagytok ti a hozzáértő állandó kommentelők, akik felvethetnek pár témát, amit tapasztalnak, látnak, hallanak magunk körül és így témát vethetünk fel neki és akkor nem csak a szürke hétköznapok adta témák kerülnek a blogra.
emő27 2010.08.31 11:09:57
@lüke: Tudom, hogy titkos, csak tisztázni akartam -még az esetleges negatív kritika előtt, ami érhetett volna-, hogy nem az LMP ellen vagyok, sőt.
De radalával már tisztáztuk a dolgot, tehát nem is éredeks tovább a téma.
Sokan és sokféleképpen próbálják magyarázni, hogy a második Orbán-kormány működésének első időszakát mi jellemezte. Ezen az oldalon én is tettem kísérletet az első lépések értelmezésére, foglalkoztam azzal a felvetéssel, amely a jogállam leépítésében vélte…..
emő27 2010.08.12 11:25:42
Szép napot Mindenkinek!

Tudom, hogy rég írtam, de most úgy döntöttem újra billentyűzetet ragadok.
Zoltchy írásához, véleményéhez gondoltam hozzáfűzni egy gondolatot, mégpedig, hogy vajon jobban járunk e majd azzal, ha következő már nem az egypárt rendszerben felnőtt, szocializálódott generáció lesz a Ház közelében?

El is mondom miért e kérdés. Azért, mert például a mai tinédzsereket nézve semmivel sem jobb az, ha a semmihez nem értő, jobbra-balra lébecoló, csak a celeb világgal és annak pletykáival foglalkozó fiatal felnőttek kezében lesz a hatalom.
Nem mondom, azt, hogy nem lesznek akkor is olyan fiatalok, akik kiemelkednek a tömegből, a szürkeségből, de szerintem lényegesen kevesebb lesz, mert nem csak a politika az amivel lehet manapság időt eltölteni, mint annak idején a z IT forradalom előtt. Akkor volt rádió és tv és nem csak a szemetet ontotta magából mindkettő.

A mai fiataloknak ( 20 év körüliek)csak minimális rész foglalkozik a politikával. Nem azt mondom, hogy napi szinten mindent kövessenek, de szerintem nagy számban vannak azok, akik azt sem biztos, hogy tudják, hogy ki most a köztársasági elnök, ami szerintem alapműveltség kérdése.

A másik, ami miatt nem tudom, hogy valósulhatna meg a "kihalása" a régi rendszer kedvelőinek, mikor még ma is sok 30 körüli van, aki azért szavaz egyik vagy másik pártra, mert a szülei arra szavaztak. És ezek az emberek szerintem nem nagyon fognak tudni dönteni majd akkor ha úgy hozza az élet, hogy már nincsenek ott a követendők. Én is ismerek olyat, aki szinte megkérdezte a szavazófülkébe történő belépés előtt, hogy akkor hova is kell tenni az x-et.

Amíg az iskolákban nem tanítanak meg gondolkodni, és talán egy kicsit politizálni, és itt nem a párt szintűre gondolok, hanem eleve a gondolkodásmód, vagy a vitakultúra kialakítására.
Szerintem amíg ez át nem alakul addig nem lesz olyan felnövekvő generáció, aki nem a másikra történő acsarkodást tartaná az politikusok feladatának. Ugyanis szerintem nem az lenne a feladatuk, hogy acsarkodjanak, hanem az, hogy értelmes érveléssel, értelese keretek között úgy gondolkozzanak együtt, hogy az előbbre vigye az országot.

Bocs, h eltértem a témától, de szerintem is fontos részét képezzük a változásnak, nélkülünk nem megy. Ezért gondoltam mégis idetartozónak a hozzászólásomat.
Eldőlt a kérdés: Orbán Viktor bulgáriai nyaralásából küldött levelében Schmitt Pált javasolta a Fidesz és a KDNP államfő-jelöltjének. S bár - velem együtt - sokan meglepetést vártak, végül kiderült, hogy a sajtó – hasonlóan a kormánynévsorhoz – ezúttal is…..
emő27 2010.06.24 11:43:05
@Evehid: Kivetted a szót a számból. Egy olyan családban, ahol a gyerek soha semmilyen ilyen családi tevékenységben, mint a vásárlás , főzés stb. nem vesz részt ott nehéz ilyen feladat elé állítani. De azért érdemes volna, mert akkor talán megtanulna egyedül is élni. Önellátó lehetne fiatal felnőtt korára.
emő27 2010.06.24 11:51:03
@manyike: A finn modellhez, -mint minden változtatáshoz -először az egész tanárképzést kellene megreformálni. Ami persze épp időszerű volna. Van jó pár ismerősöm, aki elvégezte ugyan a neves egyetemek valamelyikén a matektanári, vagy magyar tanári szakot, de egy percet sem tanított ,s énem is akar.
Érdekelte a matek, meg a magyar ,de amennyire ismerem őket nem olyan személyiségek -és már akkor sem voltak azok mikor elkezdték- akik jó tanárok lennének. Türelmetlenek, nem tudnak beszélni, és abszolút nem "gyerek barátak". Tehát talán jobb is, hogy nem tanítanak.
Eddigi történetének talán legnehezebb döntése előtt áll az LMP. A dilemma régóta ismert: ha a párt önállóan indít főpolgármester-jelöltet Budapesten, a fideszes Tarlós István esélyei a városvezetői posztra az egekbe emelkednek. Ha azonban az LMP hajlandó belemenni egy széles…..
emő27 2010.06.18 11:45:00
@Ordnassac: Megfogtál. :) Tudom, hogy ma nehéz olyan ember találni, aki nem kötődik valamilyen párthoz. Ez tényleg ez nehéz ügy.
A választásukat még nem gondoltam át, de akár vegyesen is lehetne, valahogy úgy, hogy legyenek a közgyűlésben pártokból delegált tagok és a szakmai tagokat mondjuk az MTA tagjai, vezetése választhatná. Ugyanúgy lehetne jelölt meghallgatásokat tartani, mint a miniszterjelöltek esetében. Egy szakmai tagokból álló szervezet ( akár az MTA vezető emberei) és a politikusok együtt döntenének arról, hogy ki az aki megfelelő. Olyan személy kellene,akinek az alkalmassága tervekből, elképzelésekből, megvalósíthatósági tanulmányokból, és a kérdésekre adott válaszokból kiderülhet.
De ezen még töröm a fejem egy kicsit, hátha közösen megalkothatjuk a jövő városvezetését :)
Orbán Viktor szombaton – hivatalos megfogalmazás szerint - válaszolt a kormányprogram vitájában elhangzottakra, ezt követően pedig a parlament a Fidesz és a KDNP képviselőinek szavazatával, a három ellenzéki párt egyöntetű elutasítása mellett, miniszterelnöknek…..
emő27 2010.05.30 11:59:06
Szép napot!

látom megint formában van mindenki. :)

Az Alkotmányhoz konkrétan csak annyit, hogy abban teljesen egyetértek egy fentebb szólóval, hogy ez egy igen nagy munka, és hogy igazán nagy domino-elven működne. Hiszen tényleg egy § változik benne máris változik egy egész törvény máshol, ami szintén sok dolgot változtat és így tovább.
Azt nehéz nekem eldönteni, hogy mi lenne a jó egy teljesen új Alkotmány vagy egy módosított, foltozgatott, de szerencsére nem is az én tisztem ezt eldönteni.
Azt azonban tudom, hogy az emberek lelkének fontos volna, hiszen hiába módosított a jelenlegi, ahányszor csak említik 1949.évi XX. törvényként nevezik és ez lelkileg hat rosszul az emberekre. És talán azzal, ha születik egy új, egy új "modernkori" évszámmal, amit közelebbinek érezhetnek magukhoz, és nem "csak" egy távoli, rossz emlékeket idéző kor maradványaként kezelnék.
Azt, hogy tartalmilag mit kéne változtatni nem tudom, nem vagyok a jog és főleg nem az alkotmányjog ismerője, ezért nem óhajtok mindenféle ötletet felvetni, mert csak lehurrogás lenen belőle, annak meg ha nem muszáj nem tenném ki magam. Lehet, hogy ez gyávaság, de jogom van erre.

Ami engem egyébként zavar az egész kormányváltás és választási hercehurcában már évek óta, meg néha adott 4 éves cikluson belül is, és nem csak a politikában, az egy anyagi jellegű dolog.
Mégpedig az, hogy ugye van x neve egy intézménynek saját borítékkal, honlappal stb, amin ugye szerepel az intézmény neve és egyszer csak jön egy kósza gondolat 8 és mindegy melyik oldalról beszélünk ez így van) és átnevezik, átalakítják, és sok-sok millió forintból. ( mellesleg az én adóforintjaimból) át kell alakítani az egészet, ami ugye valakinek igencsak kitömi a zsebét.
Hisz tudjuk, hogy hogy mennek ezek a dolgok. Adott x. y hölgy/úr,akinek van egy ismerőse, aki szívesen megcsinálná az új névhez kapcsolódó formaságokat( iratok, honlap stb.) és akkor úgy intézzük, hogy ő csinálja és ebből csurran-cseppen x.y. nak is, mert beajánlotta őt. Persze ezért a kivitelező magasabb árat szab meg, mint ami reális lenne, hisz kalkulálni a kell a kis x.y-nak adandó pénzecskével.
tudom, hogy tudjátok ti is, hogy ez így működik, de talán nem feltétlenül lenen szükséges 4 évente teljesen új hivatalszerkezetet alkotni, mikor az irtó sok pénzbe kerül, és általában az az amiből író kevés van ennek az országnak és bőven lenne mire fordítani.

Az én véleményem egyenlőre ennyi, de biztos lesz még mit hozzáfűzzek a témához.
Nem lehet nem észrevenni azt a különbséget, ami – fontos jelezni: nem teljesen előzmények nélkül - az utóbbi napokban egyre látványosabban választja el a szimbólumok világába kalandozó, forradalmi nyelvezetet használó Orbán Viktort és a földhöz ragadtabb, túlzásoktól…..
emő27 2010.05.26 17:18:08
@agentT: Értelek. Ne mondom, hogy meggyőztél, de nem is azért vagyunk itt. Mindenesetre új ismeretnek tökéletes.
Amúgy te tudsz is latinul, esetleg jogász vagy, vagy csak egyes kifejezéseket ismersz? Mert nekem beismerem google kellett a casus belli fogalmához. :)
A szombati madridi BL-döntő és a vasárnapi győri magyar bajnoki után Orbán Viktor ma a budapesti parlamentbe volt hivatalos, ahol elkezdődött az „új korszak első kormányának” programjáról zajló vita. A miniszterelnöknek javasolt politikus beszédében az elmúlt napokban…..
emő27 2010.05.25 15:36:11
@Ödönke: Én nem vagyok hívő, akkor én nem is kapok belőle. Pedig jól jönne egy nokiás doboznyi. :)
emő27 2010.05.25 15:42:50
@Ordnassac: Szerintem is jobb volna ha több női résztvevő lenne a politikában. A főiskolán tanultam, hogy kompromisszum képesebbek, mint a férfiak. Lehet előrébb jutnánk és nem egy helyben toporognánk.
Talán másoknak is feltűnt, hogy a parlamenti bizottsági helyek elosztásáról szóló tanácskozáson a vezető szerepet negyven év alatti politikusok játszották. Korábban sem volt ritka, különösen a Fidesznél, hogy fiatalnak számító emberek kerültek kulcspozíciókba – ne…..
emő27 2010.05.12 10:41:42
@radala: Meg az én 28. születésnapom. :)
Lassan indulnom kell a televízióba, itt az ideje tehát, hogy - az első fordulóhoz hasonlóan - ismét összefoglaljuk a ma estével kapcsolatos legfontosabb válaszra váró kérdéseket. Az már most látszik, hogy mindenhol érvényes (és egyben eredményes) lesz a voksolás, azaz minden…..
emő27 2010.04.25 21:12:37
@Professzore: Még csak negyed 10, az ilyen jellegű műsorok csak 11- től láthatók a tv-ben:)
emő27 2010.04.25 21:14:20
@török gábor: Igen tudom. És örülök, hogy megint tudtál azért itt is beszélgetni.
Én ott voltam a közgázon is, ott is volt egy kis humor, és nagyon aranyosak voltatok ott is. :)
Be kell ismernem, a szabadba csalogató szép idő és a tévé elé vonzó jégkorong világbajnokság csökkentette valamelyest a blogírási lelkesedésemet. Mindenesetre a politikusok sem igazán segítenek: amennyire meg tudom ítélni, 1990 óta nem volt még olyan választás Magyarországon,…..
emő27 2010.04.18 20:54:08
@Lyss: Hát ez tényleg vicces. Ennyire amatőr hibát véteni.
emő27 2010.04.18 20:55:47
@hoplita: És a sorban állás időtartama is csökkenni fog, minden szavazó nagy örömére. :)
emő27 2010.04.18 21:00:15
@wincent: tudom, hoyg ott loholnak, de nekem valahogy akkor megy jobban, ha tényleg olyan baráti programként tudom végig csinálni. igaz volt már úgy, hogy ott ismertem meg egy családot a rajtnál, 2 kis gyerek, meg anyuka és velük futottam végig a 3,6-ot, de valahogy mégis jobb volt, amikor baráttal, barátnővel kimentünk, ment előtte utána a traccsolás, futottunk is bőven. :)
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
emő27 2010.04.11 21:52:05
@török gábor: ez tényleg így van, lásd a tiedet követő hozzászólások özönét, ahol láthatóak,-a nem hiteles- részeredmények.
Nekem sajnos nincs ilyen infóm.

És milyen a pizza? Tényleg milyet rendeltetek?( természetesen nem márka, hanem ízvilág érdekel.)

Nem melleséeg remélem nem lesz problémátok egyikőtöknek sem ebből a ma esti műsroból, de ne aggódj mi ki állunk érted/értetek!!:)
emő27 2010.04.11 22:34:57
@Süveges Gergő: Akkor nem ott ülnél, bár ha mazoista vagy akár ülhetsz is ott, mert hát jó műsort csináltatok.:)
Akik - hozzám hasonlóan - már nagyon várják a vasárnap estét, amikor végre elindul az adatok özöne, és értelmét veszti minden korábbi ködszurkálás, azok számára a napközbeni részvételi jelentések is értékes információnak számítanak. Önmagukban azonban ezek a…..
emő27 2010.04.11 11:22:21
@furiosity killed the rat: Hol ilyen lelkesek az emberek?
emő27 2010.04.11 11:24:59
@jjulie: Úgy látom mindketten nagyon otthon vagyunk a fociban. :) Jó kis téma ez itt a választás kellős közepén.
Egy választás kapcsán, ahol szerencsére mindig eljön az igazság pillanata, kiemelt jelentősége van az eredmények utólagos magyarázatának. Márpedig – gondolhatják a pártok - ezt nem lehet a véletlenre, vagy az esetleg nem elég illeszkedően gondolkodó elemzőféleségek és…..