Regisztráció Blogot indítok
Adatok
habitang

71 bejegyzést írt és 630 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudjuk, hogy el vagyunk késve vele, és valószínűleg már nagyon sokan látták, de egyszerűen nem fér bele, hogy nálunk ne legyen kint ez a reklám. Nem tudom, ki hogy van vele, nekem már semmi türelmem nem maradt a reklámokhoz, egyszerűen képtelen vagyok elviselni őket. Ezért…..
A hatvankettes és a hatvanhatos vb gépfocija után újra visszatért a szellem és a látványos támadójáték a nemzetközi futballba, ezt testesített meg az 1970-es brazil válogatott, az egyetemes labdarúgás vitán felül legnagyszerűbb csapata. Listákat gyártani, különböző…..
habitang 2010.01.03 20:30:05
@Iustizmord:
Pl ő azért nem a Fradiban nyomta, mert a Honvéd-pálya volt sokkal közelebb, meg ugye apuka....

Egébként nem szeretnénk, ha egy vitára nagyon is érdemes posztban végül aktuálpolitika miatt moderálni kellene, szóval előre jelzem, a tíz obszcenitás is jobb egy Orbánozásnál jegyében annak elő jelére ugrik a sárga lap.
habitang 2010.01.03 20:43:06
@Iustizmord:
OK, és senki nem értette így, csak a távolból éreztem valami furcsát:)
Az ánglius primadonnák is csatasorba állnak, illetve inkább lábujjhegyen felsorakoznak a korlátnál, hogy megkezdjék a 20. szezont azóta, hogy... Bohém PL-orientált szerzőink inkább fürdőznek még egyet az alkoholban, mielőtt megruháznák az előző szezonban elegánsan nyerni…..
habitang 2009.08.15 14:08:05
@Csöncsön:
Ez a hír tévesen jelent meg, és lehet, hogy az igazság sokkal rosszabb, mert minden jel arra mutat, hogy kevesebb PL-meccset fogunk látni idén

A Digi-izén most éppen a Holland - Angol ismétlése megy.
habitang 2009.04.25 21:40:48
@giacinto:
legyél giacintoNST, olyan biztosan nincs! Nem olyan bonyolult ez:)
habitang 2009.05.10 23:58:17
@Nűnű:
Ez jó, sikerült páratlan számú csapat eredményét eltalálni?:DD

Na jó, értem én, és nem is kell aggódnod, késik a jóváírás, ezt már többször jeleztük!
A széplelkű és semleges szurkolók számára rég volt ilyen egyértelmű a választás, mint a ma esti összecsapás esetében. A Szépség a Szörnyeteg ellen; a legkisebb királyfi az olajbűzös tüzet okádó sárkány ellen; a totális futball a totális antifutball ellen, hallhatjuk az…..
habitang 2009.05.07 12:21:23
@Csöncsön:
"oda-vissza bőven hibázott a bíró, és ha az első meccset is idevesszük, ahol a két párbaj összes véleményes esete közül a legnyilvánvalóbb (Henry lerántása) a Barcát sújtotta, akkor minimum fifti-fiftire kijön ez a párharc"

Ehhez szerintem elég elfogultnak lenni, be is kll rúgni!:))) Ugye nem mondod komolyan?
Több olyan Arsenalt láttunk idén, amelyiket szétszedi a Manchester United, mint ahány olyan Manchestert, amelyik kiesik a londoniak ellen. Amíg szemantikailag elemzed a fenti megállapítást, hogy aztán leanyázz/egyetérts a kommentek között, néhány statisztika, amivel nem lehet…..
habitang 2009.05.06 00:19:14
@Glory:
"erdekes de nem volt nalunk a labda mert a birtoklas 57-43 volt az arse javara. viszont az is furcsa hogy ez nem tunt fel."

Mi ebben a fura? A Roma elleni 7-1-en is többet volt a Románál a laszti, a Liverpool Marseille 4-0-on is többet volt a franciáknál. Hatékonynak kell lenni, nem úgy, mint a Liverpool tavaly, amikor Finnan-Carra-Reina összjátékkal javították a statisztikát. Az Arsenalra amúgy is jellemző, hogy körbepasszolják a hatos falat, mint a Veszprém, csak nem komoly védelem ellen sokszor nem lőnek a végén.
habitang 2009.05.06 00:33:59
@Glory:
Már-már úgy tűnhet, traktállak, de olyanokat írsz, amikre muszáj valamit válaszolni:))

"nekem teljesen olyan mintha egy fiatal scholest latnek. ugyanazok a mozdulatok ugyanaz a stilus, csak nem olyan kemeny. szoval van meg mit fejlodnie :)"

Paul Scholes az utóbbi tíz év legragyogóbb futballagyát hordja a fejében, de a fenti megjegyzéssel még a fiatal Scholest sem nagyon illene sértegetned. Fletcher nem rossz, de mikor lesz ő az agy egy világverő csapatban? Sőt, majd nézd meg, mi történik vele három év múlva.

Ha Feguson után két évvel egészségesen kihagyhatatlan lesz bármelyik nagy bajnokság arany vagy ezüstérmes csapatából, veszek magamnak egy Fletcher-mezt és zöld lámpánál kiszállok ablakot mosni benne a Hungárián, csúcsban.
habitang 2009.05.06 01:09:30
@Everred:
"kis túlzással Fletch ezen az egy meccsen több szép szerelést mutatott be, mint Scholes az egész pályafutása alatt :-)"

Ez még a Boro-meccs után is reálisnak tűnik, pedig az úgy fog bevonulni a történelembe, mint a meccs, amelyen Scholes háromszor szerelt, ebből egyszer félig becsúszva!:))
habitang 2009.04.26 23:35:09
@halareaal:
Az indítóposztnál egy kommentben már jeleztük - talán nem elég feltűnően -, hogy a "jóváírás" lassú, ezért ne aggódj: a pontok nem vesznek el. A különbség eltalálásáért nem jár pont, csak a teliért (3) és a kimenetelért (1).

habitang 2009.05.03 21:12:02
@Nűnű:
Jó kérdés, csekkoljuk, de szerintem ligák szerint is látni kellene a pontokat
Nem sok hiányzott ahhoz, hogy egy év elteltével ismét egy díszsorfallal kezdődjön a világ legnagyobb érdeklődést kiváltó rangadója. A Valencia, az Atlético és az Espanyol - szerepükből kilépve – elfelejtettek felnégyelődni, így a Barcelona játékosai a bajnoki cím…..
habitang 2009.05.02 23:11:10
@rizla:
valami azt mondatja velem, te sem kussolni jársz ide
Megint egy négynapos PL fordulón vagyunk túl, és már előttünk is egy háromnapos.  Négy teljes kör van még hátra, és a párosítások alapján, már most hétvégén (és hétfőn) is sok minden eldőlhet. Szerintünk el is fog, de ez sok információt nem hordoz…..
habitang 2009.05.02 11:17:56
@Woland:

Lehallgatod a telefonjainkat?:)
Találtunk egy helyes, ügyes kis kütyűt, amelynek köszönhetően a mai naptól kezdve mindenki tesztelheti a tudományát, vagy a nagyi üveggömbjét. Már most is szórakoztató, de még nem teljesen tökéletes - azzá csak a nyáron válik, amikor többek között a szokásosan visszafogott…..
habitang 2009.04.25 10:19:33
@Woland:
Először is üdv, másodszor pedig: igen, jól vetted ki, ha mindent jól csináltunk, pontosan így kellene működnie. :)
habitang 2009.04.25 11:02:58
@nadivereb:
Az NST-ről tudod használni és követni is a játékot. Regisztráció után az NST oldalsávjából eléred a kívánt bajnokságot, és a widget menüsorából (predictions, ranking, statistics) tudod kiválasztani a ranking-et.

Te valószínűleg a footbo.com-ról próbáltad meg elérni a ranking-et, és ott nincs külön fül!

Az egész lényege, hogy nem kell a footbo-ra menned ahhoz, hogy használd, elég az ide beágyazott widget-eket használni, sőt, elvileg ekkor tartozol az Üveggömteszt közösséghez, ha jól sejtem.
habitang 2009.04.25 22:02:11
Sziasztok!

Mi is tesztelünk, és természetesen minden visszajelzést szívesen veszünk. Ha problémátok van, küldjétek el a

habi.nst@gmail

címre, hogy összekalapálhassunk egy rövid, részletesebb útmutatót. (Ha lehet, ezt azért ne az elvárható erőfeszítések megtétele nélkül tegyétek, mert azért keményen Djemba-Djembázunk)

Az különösen érdekelne, hogy sikerül-e megtalálnotok az üveggömb community-t, és az megfelelően működik-e véleményetek szerint. (Előre szólunk, hogy néha az eredménykövetés késik, szóval nem probléma, ha az utoljára lejátszott meccsek találatait nem adja hozzá azonnal a gép a pontokhoz, nem fog elveszni)

Üdv mindenkinek!
Az elnyújtott harmincharmadik után egy háromnapos harmincnegyedik következik. A bajnoki címért  eséllyel küzdő csapatok közül az éllovasnak lesz a legnehezebb dolga, de a Pool kieső jelölthöz, a Chelsea meg nemzetközi szereplésért küzdő csapathoz látogat, vagyis tuti három…..
habitang 2009.04.25 21:17:32
@mann:
Ezt még fogod látni a napokban:D
Az FA kupa elődöntői miatt csak hét bajnoki jut szombatra és vasárnapra, így az a furcsa helyzet fog fennállni, hogy a tabella legmagasabban jegyzett csapata a bűnrossz formában lévő, de ölig élvezetes meccseket játszó Aston Villa lesz a hétvégén. A kupameccsek árnyékában a…..
habitang 2009.04.18 14:35:23
@SamS:
"Benitezt ókcska kis edzőnek, ráadásul szar embernek tartom, az ellenkezőjéről biztosan nem fog meggyőzni néhány Pool drukker"

Még szerencse, hogy legalább megpróbálsz objektív maradni:)))

Lehet, hogy Benítez ócska kis edző (ha érdemes lenne, sem nyitnék vitát erről ), de aki azt próbálná bizonyítani, hogy emberileg Fergusonnál szarabb, az azért nagy bajban lenne. Persze, most csak a nyilvánosság számára is látható dolgokra alapozok, és hozzáteszem, hogy szar emberek általában nem tudnak egy helyen maradni két évnél többet vezetőként, és nem megy értük tűzbe a legtöbb játékosuk. Most tehát feltehetőleg két olyan emberről beszélünk, akik azért szarnak aligha nevezhetőek.

Az viszont biztos: kettejük közül Ferguson az, aki hajlamosabb feszegetni a tisztesség határait a győzelem érdekében. Rafa számára a Liverpool még a távoli jövőnek sem tűnt, amikor már ez volt a helyzet. Amit pedig Fergievel kapcsolatban mondott, és hatásáról, az utolsó szóig rendben volt, illetve fogalmazzunk pontosan: nagyon sokan így látják, és khm, a tapasztalatok is ezt támasztják alá.

"Gyönyörű elmélet, de kb annyira tudnád alátámásztani a jövpképedet, mint azt h Fradi - Újpest BL döntő lesz 20 év múlva."

Hát, erre nem fogadnék, de pl arra, hogy a Chelsea 20 éven belül kiesik, arra igen. Azt pedig, hogy a Liverpool rekordjainak megdöntése Fergie számára motiváció, nem én mondtam, ő mondja, amióte ez reaális célként felmerülhet. (A reális alatt itt Fergie-léptéket kell érteni, már akkor is ezt mondta, amikor 20% esélye volt rá.)

"Benitez nem lesz bajnok, amíg Ferguson az ellenfe."
Ez elég sokparaméteres probléma, még akkor is, ha beigazolódik, és önmagában nem is sokat jelent. Majd megnézzük, mit csinál Benítez az elkövetkező 17 évben, és összevetjük a körülményeket. Itt találkozunk 2026-ban!:)
habitang 2009.04.18 14:36:55
@chrisred:

Hát azért ezt kissé túldramatizáltad:)
habitang 2009.04.18 15:03:38
@SamS:

igen, de Fergienek már megvolt egy több, mint 30 millás védője, ráadásul 2005-ben is volt mit/kit eladnia, ezért áll így a mérleg. Tényleg ennyire nehéz a felfogása minden United szurkolónak ezzel a kérdéssel kapcsolatban? Még a "Főnök" is rákapott a témára, pedig ez részéről kb olyan, mint a magyar politikusoktól a költségvetés kozmetikázása, csak még annyi értelme sincs.

Ráadásul azok a statisztikák, amikre alapozol, olyan játékosokat hagytak számításon kívül, mint pl a többmilliós Da Silvák, de a Pool kétszázezres ifijei is benne vannak. (Már többször belinkeltek ide hasonlókat, mann és a többiek, de miután kb 40 nettó órát foglalkoztam a kérdéssel, elég nehéz félrevezetni ilyen félkész cuccokkal, amik ráadásul nem tartalmazzák a bónuszokat (csak Torres esetében, hehe!), fizetéseket.

A Poolnak számít az az 5-6 milliós LEHETSÉGES veszteség, amit Keane későbbi eladásával regisztrálhattak volna, ha nem adják el januárban akár azon az áron is, hogy nem lesz helyettese. (Bár ugye, ha igazat mond Arshavin menedszere, ha előbb tudják eladni, Andrej most Liverpoolban tenné a zsugát.) A Unitednél az utóbbi években egyszerűen nem volt téma, hogy mennyiért vesznek játékost. Akit akartak, vitték. A Liverpool nem, sokszor éppen a United ígért a Pool fölé. Lehet számokkal játszani, csak teljesen felesleges.

Persze vitathatatlan Fergie csapatépítésben Benítez előtt jár, és talán mindenkinél jobban csinálja, ahogy egy alaptaktikához játékost vásárol, tehát nem csak a pénzen múlik a dolog. Azt mondni viszont, hogy a Pool anyagi lehetőségei és befeketetéseinek mértéke olyan volt, mint a Unitedé, ronda csúsztatás, vagy tájékozatlanság.
A félelmeink beigazolódtak. Alapjában sem történt semmi különleges az elmúlt szerdán, de keddhez képest, ezt a napot simán hozzá lehet csapni még a húsvéti böjthöz. Az Arsenal könnyedén, idegenben szerzett előnyét meglovagolva, gólokkal intézte el a tartalékos Villarrealt,…..
habitang 2009.04.16 19:31:02
@Csöncsön:

Nem egészen, Czibor 3-1-nél rúgta a második Barca-gólt, szóval csak 1-0-ra vezetett a blaugrana.
Az igényszintünk - a tegnapi kilencvenperces focireklám után - egy csöppet magasabbra került. Ha nem is várható hasonló adok-kapok gólparádé, de az izgalmak szinte biztosra vehetők mindkét párharcban. Az idegenben lőtt gólok miatt, az Arsenal és a Porto egy…..
habitang 2009.04.16 02:23:16
@dann:
Ez nagy tévedés. Az már csak az Aranylabdára szavazók inkompetenciáját és az értékrend torzulását mutatja, hogy az díj kiírásnak azt a pontját, amely alapján Ronaldo soha nem kaphatná meg a díjat, nem veszik figyelembe. Pedig eléggé egyértelmű, hogy a személyiségre vonatkozó pont Hisztiánót gyakorlatilag kizárja a versenyből.

Sehol nincs elírva az sem, hogy a legjobb futballista, a legtöbb címet szerző játékos, vagy a legtöbb gólt szerzőnek kell kapnia. Négy kritérium van, ebből egy Ronit kizárja. Punktum.:))))

A tavalyi Aranylabdának pedig Iker Casillasnál kellett volna landolnia, nem másnál!
Tekergettük ainternet hangológombját, próbáltuk kitalálni, hol várhatók izgalmak a két mai negyeddöntő közül, aztán természetesen megállapodtunk a két angol tusakodásánál. Majd megláttuk, hogy Gerrard a lelátón ül, és soványmalac-vágtával befogtuk inkább Münchent,…..
habitang 2009.04.15 15:47:32
@smartdrive:
hát, kicsit több az esélye annak, hogy három éven belül a united-dominanciának lesz vége csúnyán, ahogy a Pool uralmának is vége lett. Vagy úgy gondoltad, hogy a Unitedé örökké tart?:))
Látva a Manchester United töketlenkedését a Porto ellen – nem kisebbítve persze a portugálok érdemeit – már óvatosabban kell közelítenünk a Barcelona esélyeivel kapcsolatban is, még ha ez Bayern a kanyarban sincs a Portóhoz képest, akkor is. A bajorokban egyébként is…..
Túl vagyunk Gallas lesgólján és a kupasorsoláson is. A United, miután kiörülte magát a nyoni sorsoláson, a Fulhamen akarja levezetni minden frusztrációját, amit múlt héten összeszedett. Üldözői egytől egyig nehéz feladatot kaptak. A Pool a Villát fogadja, a Chelsea a White…..
habitang 2009.03.22 17:47:01
Elnyűhetetlenül büntetünk Rorschachilag, keressük popp, ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, Isarsturm (2#), ZenZo, vár a tévé és itáliainagysándor méltó követőit. Legatyásítva, a Rorschach-teszt lényege, hogy az ember kapásból rávágja, mi jut eszébe egy adott…..
Rojtosra mantráztuk az angol futball európai dominanciájáról szóló dolgozatot, ma eldől, hogy a zátony négy csapata közül a két könnyebb feladat elé néző megél-e az odavágón megszerzett előnyből, és a történelemből táplálkozó papírformával, vagy egyikük lábon lövi…..
habitang 2009.03.10 22:31:46
@luqe:
"de a Poolnak a 3 madridi védőkre vezetésen kívül érvényes dolgai nem voltak. Azt mindenkinek könnyű. 9 védekező ember ellen nem nagyon támadtak... "


VIASAT 6!!! :DD
habitang 2009.03.10 22:33:06
@donnelly:

valaki mindig megelőz ma:))
habitang 2009.03.10 22:56:03
@mexicola:
Valahogy a Liverpool-szurkolók ezt mindig elérik.. A Barca ellen ugyanez volt a helyzet, a youtube-on is vannak fent videók, amelyeken ez jól hallatszik.

Ha a Pool-drukkerek egy kupameccs után respektálják az ellenfelet, elkezdik kiabálni a csapat nevét, amire általában jön a viszontválasz, biztos vagyok benne, hogy most is ez történt...

Itt a barca meccs:
www.youtube.com/watch?v=NlIMM7okksc&feature=related

Ugyanolyan szokás, mint amikor a Kop megtapsolja az ellenfél kapusát (feltéve, ha nem utálják nagyon:)) )

Nem véletlen, hogy ilyen kupamecscekről rengeteg olyan videót találsz a Pool-táborról, amit az ellen szurkolói készítenek és tesznek fel a netre.
A United szombaton megnyerte  a bajnokságot, majd, hogy vasárnap is történjen valami, behúzta a ligakupát is. A BL helyekért való csatározásban hárman nagyon megégtek és a Chelsea is csak az utolsó pillanatokban tudta otthon tartani a három pontot. Az élbollyal ellentétben, a…..
habitang 2009.03.03 10:21:22
@Walmer:
Főleg ahhoz képest, hogy milyen jó skót edzők voltak, vannak.
Éppen hogy csak átfordulunk márciusba, és máris egy kupadöntőt találunk a naptárban. Vasárnap délután Anglia második számú kupasorozatának utolsó mérkőzését rendezik a Wembley-ben. A United történetének egyik legsikeresebb szezonjára készül, a Spurs pedig az idei évét is…..
habitang 2009.03.01 20:58:18
@Rooney82:
Nyugodtan készülj az "egészen elképesztő"-re, szerintem. Sokat adnék azért, hogy pofára essetek, de nem fogtok!:))
In idem flumen bis non descendimus, azaz, nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni. Ezen poszt főszereplőit feltehetően annyira érdekli Hérakleitosz és az ő fenti tétele, mint Rafa Benítezt egy jól cselező középpályás, de ha valaki a görögöt találná idézni nekik,…..
habitang 2009.02.23 21:40:24
@Klárensz:

Elárulom neked, hogy Ballack Maldinit szorította ki a listáról (nem az első helyről..), de ki nem találnád, mivel.

Ha minden igaz, tavaly tavasszal még Maldini volt a történelem egyetlen játékosa, aki pályára lépett VB-döntőben és EB-döntőben is, de egyiket sem nyerte meg (figyelem, igazi nst-megfigyelés:)) ). Tavaly aztán csatlakoztak hozzá páran a német válogatottból. így nem maradt semmi, ami miatt Maldinit a kétszer szívók közé kellett volna tennünk. Másrészt Ballack a 2*4 ezüstjével került be, és meg sem említettük pl. a 2002-es VB-t.
habitang 2009.02.24 15:17:57
@popp:

Nem olvastál figyelmesen:) Az elején kikötöttük, hogy egész csapatokat nem veszünk figyelembe, mert azokból könnyű három-négy játokst megnevezni, tehát nem egyedi esetek. A német válogatottat ki is emeltük, mert gyakorlatilag vagy harmincöt éve mindig van kétszer szopó csapatuk:) Ezért nincsenek itt a hollandok, a németek, a Valencia, stb.

Üdv!
habitang 2009.02.27 23:48:23
@kroos:
Nem tudom, egykorúak vagyunk-e, de kicsit gyanús, hogy, Daszajevre Dasaevként hivatkozol!:)))

Egy biztos: Daszajev valóban a világ legjobb kapusa volt egy időben, de csak a vonalon. Éppen ez az egyik tényező, ami miatt Van Basten 1988-ban lőtt gólját sokan minden idők legnagyobbjának tartják. Szemben áll veled a világ egyik legjobb kapusa egy olyan helyzetben, amiben mindig ő az úr, és egyáltalán, meg mered próbálni! Igazából ez a vicc abban, amit Van Basten csinált!

Lényeg a lényeg, Daszajev valóban minden idők egyik legjobbja volt, de a magam részéről én úgy láttam, hogy a köcsög Schumacher - aki egy generációt riasztott el attól, hogy a németeknek szurkoljon,- gyakorlatilag nem jött zavarba semmilyen helyzetben, míg ez Daszajevről nem mondható el.
Egy kicsit ahhoz tudnám hasonlítani a helyzetet, mintha össze akarnád vetni Van der Saart Reinával, Givennel, vagy Friedellel. Van der Saarnak gyakorlatilag nincs igazán gyenge pontja, míg Reina esetében a beadások, Friedelnél a reflex, Given esetében pedig a helyezkedés ( túl gyakran kényszerítik bravúrra:)))...) ilyen. Schumacher esetében így hirtelen semmit nem tudnék mondani... Shilton pl, bármennyire is fáj ez nekem, messze nem volt annyira komplett kapus, mint a német.

Ez csak egy vélemény, persze, mert a kapus egy olyan fajta, akiről szerintem csak egy másik kapus tud igazán autentikus véleményt mondani. Talán kérdezzük meg imicit!:))

Azok közül egyébként, akiket felsoroltál, Schumachert, mint kapust, mindenképpen Mlynarczyk és Shilton elé helyezném.
Egy tucat forduló van még hátra, de a csapatok kezdik úgy keverni a kártyákat, hogy sok izgalom nem marad májusra. A hétvégén minden manchesteri azon dolgozott, hogy növekedjen a különbség a United és a Pool között, az Arsenal és az Everton csak a helyezését tudta…..
habitang 2009.02.27 17:24:28
@JClayton:

Parry tizenegypár éve a Liverpool ügyvezetője, aki azóta, hogy a Liverpool cserkészlelkű, de a klub hagyományait tiszteletben tartó és ismerő volt főtulaja, David Moores, (és aki a magánvagyonából finanszírozta a klub költségeinek jelentős részét) eladta a klubot a jenkiknek, hibát hibára halmoz.

Először: belement a vevők tulajdonrészének 50-50%-os megosztásába, amivel eleve belekódolták a döntésképtelenséget egy későbbiekben amúgy is bufláknak mutatkozó tulajpár irányítási mechanizmusába. Gyakorlatilag képtelen volt az eladás feltételeként szabott bármely ígéret betartatására. (új stadion, stb.)

Másodszor: amióta ez a helyzet, a Liverpoolnál a szennyes ablakba tergetése, (ami a halálos bűnök egyike) és egy rakás más dolog, ami az íratlan szabályoknak teljesen ellentmond, normál napi rutinná vált. Ezt sokan egy az egyben Parry nyakába varrják.

Harmadszor: Egyáltalán nem tudott úgy manőverezni és közvetíteni a tulajok és Benítez között, hogy az ne sértse a klub érdekeit és a szurkolókat rendszeresen. Ha belegondolsz, az is vicces, hogy a tegnapelőtti egy évben belül a második eset, amikor aznap szivárog ki belső botrány a klubtól, amikor este ki-ki meccset kell játszani a BL-ben. Mindent elmond az ügyintézésről és az időzítésról, nem? szerencsére ő húzta rövidebbet.

Negyedszer: Átigazolások. Nem tudom, emlékszel-e a Milan elleni vesztes döntő utáni Benítez kifakadásra, ami már Parry korábbi ügyetlenkedéseire és az igazolások támogatásának hiányára vonatkozott. Akkor sokan biztosak voltak benne, hogy Rafa megy a klubtól, mert már a hócipője tele volt a lassú ügyintézéssel, aminek következtében jópár, már igent mondott játékosról maradt le a Pool. Hogy csak párat említsek ilyen volt állítólag Malouda, Berbatov, de Dani Alves és Vidic szinte biztosan. Vagy az az eset, amikor a Pool nem volt hajlandó fizetni 2 millát Figóért, mert előtte abban egyeztek meg a Reallal, hogy ingyen jön. Mi meg gyakorlatilag játszottunk szélső középpályások nélkül. OK, ez már nem az a Figo volt, de 2 milláért egy igazán jó ifit sem kapsz már.

Sztem Parrynek a Keane ügy tehette be a kaput, és valószínűleg nem véletlenül terjedt el tegnapelőtt Rafa távozásának híre sem, vélhetően "vagy ő vagy én" szituáció állhatott elő. A Keane-ügyletről nyílt titok már jó ideje, hogy Benítez csak Barry után és vele együtt akarta megszerezni Robbie-t, taktikai megfontolások alapján, míg Parry éppen azt tette, amit Benítez el akart kerülni: megvettük Keane-t és Barryt nem, ráadásul pont forráshiányra hivatkozva. Feltehetőleg abban, ahogy Benítez Keane-nel bánt, volt jó adag dac is. (Magánvéleményem amúgy, hogy aki Robbie Keane-nel nem tud semmit sem kezdeni a Premier League-ben, annak még bőven van mit tanulnia)

Na, kb ennyi, meg az, hogy Rick Parry a legtávolabbról sem tudta elérni az amiknál, hogy megértsék, ez a klub nem attól az, ami, ami a pályán történik. (nem kevés elvetemült, scouser Pool-drukker szerint amennyiben a pályán kívül gond van, és nem tartják be az íratlan szabályokat, egyenesen le van szarva, hogy mi történik a pályán.) Akkor is volt így, amikor a Pool a legszebb focit játszotta és nyert, és most is így van, amikor nem éppen ez a helyzet.

Üdv!