Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Invictus

0 bejegyzést írt és 1132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Eldőlt: Schmitt Pált, az Országgyűlés elnökét javasolta a Fidesz-KDNP államfő-jelöltjének Orbán Viktor. Azt is mondhatjuk, ezzel eldőlt a kérdés, hogy ki is lehet hazánk következő köztársasági elnöke.   Lehetett volna máshogy is: Sólyom László újrajelölése…..
Invictus 2010.06.23 23:31:41
@Elpet:

"Besokallt ám az ember attól, hogy akárhová megy, mindenütt ott vigyorognak azok az arcok, akiknek a helye már a `80-as években lett kijelölve, vagy akiket ők neveltek ki és dresszíroztak az összetartás mindenek előtt való fontosságára, hogy ezek az figurák mindenütt éreztetik, esélyed nincs semmire, csak azokon az utakon, amit ők jelölnek ki és csak annyira, amit ők elegendőnek ítélnek. És besokallt az ember azon is, hogy függetlennek mindig azok neveztetnek, akik nekik hajtják a szelet, vagy kellőképp meg vannak ijedve tőlük, esetleg szeretik a vállonveregetésüket. Vagy épp kettő közül a kevésbé veszélyes rájuk nézve."

És ha pont ugyanez lesz, csak Fideszes arcokkal, és a Fideszhez való lojalitás számít majd mindenhol elsősorban? Az fasza lesz?
Orbán felépítette az ellen-MSZ(M)P-t, ő meg az új Kádár akar lenni (vagy Horthy, mindegy, lényeg, hogy a Hegemón szerepét nézte ki magának).
A Jobbik június 14-én határozati javaslatban kezdeményezte Károlyi Mihály szobrának eltávolítását a Kossuth térről. A javaslat szerint a nemzeti összetartozás terén csak olyan történelmi személyiség szobrát szabadna felállítani, „aki munkásságával Magyarország…..
Invictus 2010.06.22 10:12:13
@nyitokapa: A kisantat-országok propagandája kiáltotta ki Tiszát az I. vh. "fő felelősének", Trianon és a "bűnös magyarok" igazolásául. A nyugati történelemtanításban még ma is fellelhető, láttam a discoveryn (vagy a spektrumon) olyan amerikai "dokumentumfilmet" ahol tényként közölték, hogy Tisza és a "magyar elit" volt a felelős az osztrák hadüzenetért, és így a háború kirobbantásáért.
  Naponta olvasom a Népszavát, ha tehetem, hallgatom a Klubrádiót, egy marxista aktivistáról elnevezett könyvtárban (tehát nyilvános helyen!) átlapozom a 168 órát, és ha Kálmán Olga nem hívja meg hetente egyszer Kolláth György alkotmánypingvint az Egyenes beszédbe, akkor…..
Invictus 2010.06.19 10:01:32
@tevevanegypupu: Én azért nem lennék kubai, még akkor sem, ha néger lehetnék, nagyarasznyi f.al :) Illetve, hm... na de asszem mégsem. Én magyar vagyok, tárgyakat akarok gyűjteni. :)
Hogy nem élnek rosszabbul mint az átlag magyar? Na ezt azért nem hiszem. Vannak sajnos sokan Magyarországon, akik nem vagy nem sokkal vannak a kubai életszínvonal felett, de ők a szegények.
Az Index információi szerint az EU és az IMF nem igazán díjazná, ha a kormány a költségvetés részeként tüntetné fel a magánnyugdíj pénztárak vagyonát. Ez volt a Fidesz utolsó -egyetlen- lehetősége az adócsökkentés véghezviteléhez, hisz ezzel a húzással egyszeri 1000…..
Invictus 2010.06.08 13:33:02
@dr. Közbiztonság Szilárd: Hát nézz utána a számoknak, 2002-ben még Medgyessy is elismerte hogy jó állapotban vette át az országot. De aztán kellett a több pénz az embereknek (az inaktív/eltartott MSZP-szavazótábornak meg a sleppnek). De hát Fletó mintha be is ismerte volna őszödön hogy el lett kúrva. Nem a fityisz által... :]
Invictus 2010.06.08 13:41:13
@pokesz70:
"Sosem létezett pénzeket kergetnek, amik csak papíron és adat formájában léteznek, és nem valós, kézzelfogható formában.
Mesterségesen generált hiszti az egész, nincs valós alapja.
Olyan van, hogy egy társasjáték, amit tőzsdének hívnak."
Ezt egy másik blogról idéztem, de kb. erről van szó.
Van egy kibaszott magas államadósságunk, adósrabszolga az ország. Az IMF és az EU a végrehajtók, akik felügyelik, hogy a kamat ki legyen facsarva, a "pénzügyi befektetők" átlagosnál magasabb nyeresége (amiért egyáltalán megéri nekik a Ft nevű játékpénzzel játszadozni) biztosított legyen stb. Ettől persze Kósa és Szíjjártó f*szságot csinált (vagy direkt, de az IQ-juk alapján lehetett sima hülyeség is). Viszont a jelenlegi "válságkezelő" pályán csak örök vegetálásra van ítélve az ország, kitörési lehetőség nincs, és így nem is lesz (ha még adót csökkenteni sem lehet). De hát itt nem ez a lényeg, hanem az, jó nebulók legyünk, különben fejbevernek. Persze elműködik az ország csődbe nem engednek menni, mert az a hitelezőknek nem érdeke, de maradunk örökre elb.szott félperiféria az is biztos.
A Kósa-Szijjártó-affér még a Fidesz-szavazók egy jó részét is elbizonytalanította. Új program kell, az új programhoz pedig egy hiteles arc. (Fotó: szegedma.hu) Ma mutatja be a miniszterelnök új kormányának új gazdaságpolitikai akciótervét. Ha hinni lehet a…..
Szívatós Nem adom a nyugdíjamat! 2010.06.08 08:00:00
 A kormány azt tervezi, hogy államosítja a magánnyugdíjpénztárakat. Na nehogy már! Az az én pénzem! El a kezekkel tőle! Ezért léptem át annak idején az új rendszerbe, mert ott lebegett előttem nagyszüleim példája. Egy életen át fizették a járulékot, aztán most meg alig…..
Invictus 2010.06.08 12:13:03
@Anonimama: Nyugi, már visszaszívták mert a fejükre koppantottak. De ne örülj, nem azért hogy téged védjenek meg. A gazdasági gyarmattartóink befektetéseit, az innen kiszivattyúzott kamatpénzeket féltik. Értésére adták Orbánéknak-Matolcsyéknak, hogy nem lehet mozgásterük (de ezt már megjósolta a Gyurcsány is).
Invictus 2010.06.08 12:48:31
@Ianas: Ha a befizetések egy részét átirányítják a magánpénztárakba, akkor pláne nem fenntartható. Sokan tök hülyék a témához, csak azt jegyezték meg, hogy magán=jó, állam=rossz, mert a kapitalizmus az jobban működik (ja hogy az EU-ban sem mindenhol van magánnyugdíj - mármint kötelezően - az nem jut eszükbe).
Sajna a mnyp-k a jelenlegi formájukban tényleg csak arra jók, hogy pár száz bankár megtömhesse a zsebét. A várt nyugdíjatokat a hajatokra kenhetitek majd, már ha addig nem tűnt el a pénztáratok elegánsan a balfenéken... sajna ez ugyanúgy csak egy adónem mint a többi, csak közvetlenül magánzsebekbe megy.
Sorozásról már olvashattunk posztot, de ahány ember, annyi sorozós történet. Ma Dogoo meséli el, milyen volt az első személyes (mondhatni testközeli) kontaktusa a Magyar Néphadsereggel. Zsenge ifjúkoromban, a ’80-as évek végén én is megkaptam a kis levélkét a…..
„A lány mélben közölte, hogy Görögországba megy nyaralni, 2 hétre és utána találkozhatunk. Hát, nem láttam többet. Biztos felfalta egy cápa” – a kreatív visszautasítás arra is jó, hogy ügyes hazugságot tanuljunk attól a csajtól, aki korábban finoman…..
Invictus 2010.06.07 18:00:32
@Kedves Nard: A pollenallergia is a csököttség jele, civilizációs korcsosulás, le veled a tajgetoszról! :)
Az ember elutazik egy hosszú, tévémentes miniszünidőre, és mire hazajön, kiderül, hogy államcsőd-közeli helyzetben van az ország, illetve, hogy nem is, de azért a tőzsde összeomlott, a forint meggyengült, az unió, Amerika és Oroszország megorrolt ránk. Bekapcsolja a tévét, hogy…..
Invictus 2010.06.07 17:09:32
@Az igazi Trebics: Nem néztem, de azt láttam hogy még a Magyar Nemzet is a címoldalon (igaz az alján) hozta, hogy Kósa és Szíjjártó nyilatkozatai miatt áll a bál és esik a forint.
Elég sokan lájkolják a csütörtöki Esti showdert, amiben Mónika és az ő utolsó show-ja volt, a youtube-os teljes verziót például már 24 ezren látták. A Bagi-Nacsa-Badár paródia elég jól sikerült, annak ellenére, hogy nem erre számítottam azután, hogy a Blikk szerint Mónika…..
Invictus 2010.06.07 17:05:47
@dex.ion: az igazán mélyen lévőknél csak rtl-tv2-m1 fogható sokszor (nem a parabolás putriban plazmatévét nézőkre gondolok).
Magyarország futballválogatottja tökéletes edzőpartner volt a vb-főpróbát tartó Hollandia számára, hiába vezetett Erwin Koeman csapata a hatodik percben Dzsudzsák Balázs révén, a második félidőben összeomlott, és végül brutális, 6-1-es vereséget szenvedett. A győzelem…..
Invictus 2010.06.05 17:38:41
@vényesssy: A jugóktól Csank Jani igen.
94-ben a hollandoktól kaptunk ki 7-1-re ugyanígy edzőmeccsen mint most, akkor Verebessel.
Invictus 2010.06.05 17:48:03
@smalluser: Tudomásul kell venni a helyünket, ennyi. Van még jó pár ország amelyiknek esélye sincs világversenyre kijutni. Pedig elvileg mi is elérhetnénk legalább annyit, mint a szlovénok vagy a szlovákok, akik együtt sincsenek annyian mint mi, a bajnokságuk sem bivalyerős, szóval ezzel kár takarózni.
Röviden megemlékezve Izrael tegnapi afférjáról a Free Gaza Movement hajóival: napok óta kíváncsi voltam, mi lesz Izrael reakciója, ugyanis az izraeli sajtóban napok óta ment a ötletelgetés, hogy mit kéne csinálni, hogy ne legyen sikeres a "provokáció", de a segélykonvoj…..
Invictus 2010.06.02 00:48:35
Egy dolog ennek az esetnek a megítélése és más az Izrael vagy a palesztinok iránti szimpátia vagy ellenszenv. Objektíven el kellene vonatkoztatni ettől.
A Hamász meg mondjuk érdekes dolog. Az iszlám fanatizmus nagyon sokáig egyáltalán nem létezett a palesztinok között, a PFSZ sokkal inkább volt arab nacionalista-szocialista, mint muszlim. Sőt, a palesztinok egy része keresztény konkrétan. Egyesek szerint a Hamászt a Moszad hívta életre, vagy legalábbis segítette, mert így akarta egyrészt gyengíteni Arafatékat, másrészt azt remélte, hogy a fundamentalisták előretörésével a palesztinok iránti szimpátia csökken majd a nyugati világban. Ha így számoltak, eléggé elb*szták. Bár van egy sejtésem, hogy az izraeli katonai-titkosszolgálati establishmentnek, a jelentős hadi- és biztonsági iparágnak nem feltétlenül rossz a permanens konfliktus fenntartása sem, sőt.
Az meg nem meglepő, hogy a külföldi közvélemény többnyire az elnyomottnak és gyengébbnek látszó oldallal szimpatizál, és nem egy, sokszor a kívülállók szemében kimondottan arrogánsnak tűnő, jól felfegyverzett kormánnyal/hadsereggel. Ehhez még megrögzött antiszemitának sem kell lenni. Persze az izraeliek (legalábbis a jobboldal) másképp élik ezt meg, ők egy ostromlott erődnek és a "gojok" által évezredek óta igazságtalanul gyűlölt, örök áldozatoknak tekintik magukat, így ide sorolják az Izraelt érő bármely kritikát is.
Invictus 2010.06.02 01:04:48
@flimo13: Hát a honfoglalás idején itt már avarság nem nagyon volt (esetleg valami maradék), konkrétan a Nagymorva Birodalom (Szvatopluk) tekintette a magáénak a területet, de valszeg elég ritkán lakott lehetett. Meg hát 1000 éves dolgokkal kár példálózni, ilyen erővel a rabszolgatartás is kóser, mert akkor az volt. Jobb példa akkor már az észak-amerikai indiánoké.
Az meg tény, hogy Izrael folyamatosan építette a telepeket a megszállt területeken, nem csak az ENSZ-határozatokat, hanem a saját fogadkozásaikat is figyelmen kívül hagyva.
Invictus 2010.06.02 09:08:02
@molnibalage: Ez teljesen OFF, de a Hitgyülihez hasonló nézeteket valló amerikai "evangélikus" (nem jó szó, de nem tudom mi lenne a magyar kifejezés helyesen) gyülekezetek ettől még pontosan úgy gondolkodnak ahogy gramercy leírta. Nem torzítás, első kézből olvastam ilyen fazontól, hogy Izrael földjén lesz az Armageddon stb.
Két utolsós filmre (az egyik rómaiakkal, a másik templomos lovagokkal foglalkozik) voltunk múlt héten leginkább kíváncsiak a tévében, de mindez akár mérési hiba is lehet, hiszen a 3-4-5. legnézettebb film a tévében ismét azt jelezte, hogy az átlag magyar tévénéző inkább…..
Varánusz Elég! 2010.05.31 08:00:00
Néha azt hinné az ember, hogy mi vagyunk a politikai csömör országa.De ez nem igaz. Bármennyire sokaknak van elegük az elmúlt nyolc évből Orbán Viktorral megspékelve, Izlandhoz képest csömörből kezdő ministránsok vagyunk a Politikától Behányók Európai…..
Invictus 2010.06.01 00:49:32
@pakesz:
"szerintem erre pont a Jobbik jott letre"

Meg a LöMöPö is. (Na jó, ők igazából SZDSZ 2.0, de tény, hogy egyelőre szimpibbek, mint az 1.0-s verzió. A szavazóik viszont nagyrészt az egykori szadesz-hívek, nem mintha ez baj lenne.)
Invictus 2010.06.01 00:55:41
@Skeptic: Mert akkor még valóság volt a ballib médiatúlsúly, és pár olyan horderejű téma állandó sulykolása, mint Kaya Ibrahimék, elég volt. Plusz HetiHetesék... akkor még frissebb és hatásosabb volt az a műsor, egyesek talán még el is hitték nekik, hogy nem pártkatonák, hanem "mint humoristák, örök ellenzékiek".
Na meg persze a mások által is említett "több pénzt az embereknek" kampány miatt.
Na jó, a Viktorék hozzáállása sem segített sokat rajtuk, az tény. De most inkább azon gondolkodj el, ha 8 éve nincs kormányváltás, hogy alakult volna az ország sorsa, jobban, vagy még rosszabbul? Vagy ugyanúgy? Bár már mindegy, és úgysem igazolható, mindenki a saját hite szerint gondolhatja.
Rendkívül érdekes kiadvány akadt a kezünkbe. A címe: Joseph Pulitzer emlékdíj 1991-1994. Tökéletes kordokumentum, ténylegesen megmutatja a rendszerváltozás környéki médiaviszonyokat. Ez volt az az időszak, amikor nem voltak kereskedelmi televíziók, nem volt internet, viszont a…..
Húzza a farkuk a férfiakat. Húzza más nő ágy(ék)ába... Minap mondta egy nős ismerősöm, hogy rossz érzéssel tölti el, ha arra gondol: szexügyileg vágyakozik más csajok után. Nyugtattam, hogy emiatt nem kell a falnak menni, így természetes. Gondolom én. Hiszen biológiai…..
Invictus 2010.03.31 22:29:32
@díva naíva: sok hónapig, pontosabban több évig. Amúgy meg ha elromlott egy kapcsi azt sztem nem hozza helyre semmilyen "feldobó" újdonság a szexben, hosszabb távon, az biztos...
Invictus 2010.03.31 23:09:53
@shana: Az erőszakot? Hát, rá volt kicsit kattanva az erőszakra, meg a kikötözésre (nekem viszont inkább nevetséges volt ez a dolog), persze csak színjáték szinten, mert mint mondtam bármibe nem ment bele:]
Invictus 2010.04.01 00:24:10
@shana: Nem dolgozta fel jól, kicsit defektes volt, akkor a suliból is kibukott stb. :( Viszont frigid nem lett.
A terrorizmus, pontosabban az ettől való félelem (főleg az emlékezetes, és általunk is bemutatott 9/11 óta) belopakodott a hétköznapjainkat betöltő gondolatok közé. Mondom ezt akkor is, ha tudom, hogy Magyarország közelmúltját és jelenét (pár elmekórtani, és szerény…..
Invictus 2010.03.14 20:15:33
@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: Az orosz hadsereg és a különböző szolgálatok színvonala nagyot esett a SZU felbomlása után (morálisan és anyagilag is), nincs ebben semmi meglepő, a Jelcin-korszakra gondolva, amikor az orosz hadsereget szanaszéjjel szívatták a csecsen felkelők, és végül a a II. világháborús csatákat idéző emberveszteségek árán bevett Groznijt is visszafoglalták tőlük a civilként beszivárgott, majd egyszerre akcióba lendülő felkelők (ezután adták fel az oroszok az első csecsen háborút és vonultak ki, nem Bugyonnovszk után - amelyhez hasonló elkefélt túszválság még volt egy pár, pl. (asszem) Radujev osztagának dagesztáni túszejtése, meg persze jóval később Beszlán).
Putyin kissé gatyába rázta a dolgokat azóta.
Gyurcsány Ferenc visszatér. A Fidesszel közös érdeke és reménye, hogy a magyar baloldal elválaszthatatlan legyen tőle.  Eddig bírta Gyurcsány Ferenc a hallgatást. Az elmúlt hónapban már számos zártkörű pártrendezvényen vett részt, sőt két nyilvános fórumot is…..
Modorosblog A Demokrácia halála 2010.03.10 12:25:00
-Hát gyerekek, el vagyok szontyolodva meg keskenyedve. Erről szólt a rendszerváltás, ezért akartunk többpártrendszert? Pedig micsoda izgalmas formációk voltak a palettán 90-ben, 94-ben is. MSZDP, Vállalkozók Pártja, Köztársaság Párt, Agrárpárt, ilyenek. Nem, nem a Sólyom…..
Invictus 2010.03.10 23:00:00
@altoid: Belarusz azért nem olyan borzalmas hely tudtommal (cserélni azért nem cserélnék velük).
Nagy forgalmú utak környékén gyakran van, hogy a keresztező, becsatlakozó utcákban feltorlódnak az autók, közlekedési lámpa meg nincs, ilyenkor a főúton jövők jóindulatán és a rákanyarodók reakcióidején múlik a továbbhaladás. Péter egy konkrét példán keresztül hozta…..
Invictus 2010.03.07 23:13:46
@cso zsi: Szerintem azért nem szeretik sokan a furgont maguk előtt, mert nem lehet tőle látni, és ezért is maradnak le tőled.
  Gyurcsány Ferencet az MSZP központi kampánystábja úgy dugdossa a nyilvánosság elől, mint mi szoktuk a féknyomos alsógatyát az asszony elől. Ennek ellenére a volt miniszterelnök elemében van, s underground turnéja egyik állomására Nénike kollegával mi is bejutottunk.…..
Invictus 2010.02.25 08:23:21
@drukkker: Még igazad is lehet, egészen addig, hogy a nép majd visszaköveteli Gyurcsányt. Inkább a Jobbik fog profitálni ebből a helyzetből.
Invictus 2010.02.25 08:24:44
@Bobojsza: Nálad valahol megállt az idő, legkésőbb 2006 nyarán, ugye?
Mandiner blog BKV vs. Volánbusz 2010.01.12 14:01:00
  Nem anyázni jöttem most, hanem dicsérni. Persze nem a BKV-t. Se a vezetést, se a szakszervezeteket. Számos jel utal arra, hogy a vezetés nagyüzemi módon, ráadásul szemérmetlenül magánosította a közvagyont. „Lopni, megyünk lopni, mert senki nem szól…..
Mandiner blog A bázis megszűnt 2010.01.06 13:01:00
  A Szórakozás Szabadságáért Mozgalom névválasztás hallatán még akkor is felhorgadna bennünk a pártatlan és kiegyensúlyozott Krizsó Szilvia, ha nem tudnánk, hogy az identitását újra definiáló Új Generáció figyelemfelkeltőnek szánt új kreációjával állunk szemben.…..
Invictus 2010.01.06 23:24:01
@gyaloghartur: Ez viszont egész jó :) A másik szerintem is gusztustalan volt.