Regisztráció Blogot indítok
Adatok
legFerles

19 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pesterzsébet egy a kerületért mélyen elkötelezett, helyi fiatalok által alapított zenekara ingyenes koncertet mutat be a Gaál Imre Galériában Pünkösd alkalmával. Íme a részletek:  Hetero Sapiens AKUSZTIK - Pünkösdi akusztikus kamarakoncert Időpont: 2012. május 25. 18:00.…..
A kerületben kísérlet jelleggel megrendezésre került a majálisi kézművesvásár. A hosszú hétvége első napján igen melegre ébredtünk, de semmi sem számított, megjelentünk, részt vettünk a rendezvényen! Biciklire pattantunk, és sportosan kitekertünk a piacra. (Bár nem tudom,…..
 Ez itt a reklám - és büszkeségem - helye! Utolsó lépéseket leszámítva, íme: megtörtént, elkészült eddigi munkáim közül a legkiemelkedőbb, talán azért, mert szívem-lelkem beleadtam, és többek között a Munkatársak címkénél engem is megtalálhattok! Ez nem más, mint…..
Timelapse - készült Erzsébethon-megalopolisz panel területén! Gazdáját idézve: 3 óra 23 perc, 218 db 11 MP-es kép = 14 mp-es videó! THX Tóth Tamás/Tottinak érte! És eléggé várjuk a következőt (nem felhívás, ugyan....:))  ..
 Óriási szünetet tartva - és kipihenvén fáradalmainkat (a mit?!...) - újra itt vagyunk, és belehúzunk! Nem csak az írást, de a túrákat is hanyagoltuk az elmúlt több, mint fél évben (picit máshol túráztunk, lásd urbex), de úgy gondolom, itt az ideje folytatni a nagy…..
Sikerült megalkotni a második (összesen harmadik) túránk élménybeszámolóját! Hurrá :)) Előbb a fotók, utána az "összefoglaló következzék! (A sárkányról a későbbiekben külön poszt születik majd, videóval együtt természetesen)   A tapsvihar, a…..
 Nincs megállás! Május közepétől három rablást követett el egy harminc éves férfi a kerületben. Első nekifutásra egy zálogházat, majd ugyanazt a patikát rabolta ki kétszer egy héten belül. Mindhárom alkalommal fegyverrel szólította fel az alkalmazottakat a pénz…..
Sokat megélt már ez a villamos, annyi szent. Alig szoktuk meg a három  évvel ezelőtt 30-asról 21-esre keresztelt villamos számát, íme idén május 1-től ismét újabb sorszámmal kering a Dél-Pestet átszelő villamosunk. Első járatát 1904-ben indították el, akkoriban még…..
 Egy kedves elektronikus képeslap küldő oldalról az alábbi képeslapot kaptuk az imént, természetesen a neveket helyettesítve :)A lényeg a képeslapon található hirdetés, ami reméljük nem jelzés értékű... Mindenesetre ezzel kívánunk mi is mindenkinek Kellemes Húsvéti…..
2010. október 29-én bloggertársammal és lelkes kísérőnkkel, Norberttel nekikezdtünk a nagy terv megvalósításának: azaz elkezdtük feltérképezni a XX. kerület valamennyi vendéglátóipari egységét, hol torok az isteni mannától és szem a nevetéstől nem maradhat szárazon. Első-…..
legFerles 2011.03.27 14:13:49
Éjszaka 37 autót törtek fel a kerületben, ki tudja, milyen indokból, ugyanis sem az autókat, sem semmilyen bennük található értéket nem vittek el...A hírek alapján leginkább a Vécsey-lakótelep környékét vették célba az elkövetők.Jó kérdés, mit kerestek, vagy csak maga a…..
Subba A nap képe: Paul Schmittson 2011.03.21 01:06:00
via..
legFerles 2011.03.21 18:35:28
@El Visco Stello:
A helyesírást viszont nem az egyetemen, hanem általános iskolában tanítják...
Első felindulásból - mivel a képválogatás és szerkesztgetés sok időbe telik - kedvenc helyünkről sikerült egy történetet összeállítanom, aztán majd meglátjuk, mire jut még időm később; az is lehet, hogy nemsokára végre egy kocsmázástól független poszt is születik, s…..
Tisztelt Közönség, kedves ismerősök, jóbarátok, bloggerek!Íme egy nagyszerű lehetőség, csak Nektek! A megfejtést ugyan még mi sem tudjuk pontosan, de tavasz környékére remélhetőleg megkapjuk erre a fontos kérdésre a választ:Összesen mennyi kocsma található…..
legFerles 2011.02.05 11:17:48
legFerles 2011.02.07 08:07:25
Egy kis idézetet osztok meg veletek ebben a bejegyzésben, ami éppen Karácsony miatt is igencsak aktuális. "Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De mennél jobban összebújnak, annál jobban…..
Oly régóta várunk már erre a pillanatra! De kedves barátainknak köszönhetően sikerült rögzíteni a 2010. november 13-i túránk alkalmával egyik lampion sárkányunk felröptetését, és most ezzel szeretnénk mindenkinek szeretetteljes ünneplést kívánni az elkövetkezendő napokra!…..
Sikerült az eddig összesen 20 kocsma 8 ismérv alapján történő kiértékelése. Az összefüggések elég jól megmutatják a diagramok segítségével, melyik nyerte meg tetszésünket, melyik kevésbé, és melyik az, ahova soha nem térünk vissza, annak ellenére sem, ha akár…..
Íme néhány "új" fotó, amiket egy kedves erzsébeti (közös) ismerős csajszi készített még azelőtt, hogy a blog elindult volna. Nekem tetszenek nagyon, és várom a folytatást!!! Köszönjük Hajni!;)       ..
Az első két kocsma-körutunk után sikerült pontozásos rendszerrel elkészítenünk az eddig meglátogatott kocsmák ranglistáját. 8 ismérvet figyeltünk meg többen is, ezek és az eredményük részletesen látszódnak az első diagramon. Ez alapján könnyen kivehető nem csak nekünk,…..
Biztos sokan örülnek ennek a hírnek, és sokan régóta várják a Duna part menti fejlesztéseket. Ha nem is feltétlenül a hajókázás terén, de a parti felújítások valóban szükségesek egy ideje. A hajózás újraindításával viszont még nagyobb eredményt kaphatnak az itt lakók:…..
Ez Erzsébet, ez az élet Címer 2010.10.24 16:57:00
 Pesterzsébet címere íme. A fő motívumok mutatják meg a kerület jellemző adottságait, történelmi értékét: A kék kettéosztott pajzs közepén a Duna látható, felső részén a horgony a hajózást, alsó részén a fogaskerék a lendületes ipart és kereskedelmet…..
Nem szoktál tüntetésekre járni? Vagy igen, de szeretsz gyakorolni? Igen, de nincs konkrét elképzelésed? Akkor ezt a tüntetést Neked találták ki, ha csak nem maradtál le róla. Az MKKP által szervezett Általános tüntetésen alkalmad nyílt volna, hogy kifejtsd a véleményed,…..
legFerles 2009.06.22 22:15:55
Nah.. hát megint jó rég nem jelentkeztem.. ennek fő oka, hogy nem volt olyan nagyobb esemény amiről érdemes lett volna írni.. mindenesetre mostanában mondhatjuk hogy felpörgött az élet, egész sok buli volt az utóbbi időben, vagy csak együtt lógás esténként. A suliban minden a…..