Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csücsköm

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt van az ősz, itt van újra.... meg hasonló szépségek. Tudom, még augusztus van, de azért már érezni az ősz hűvösét. Ilyenkor tud nagyon jól jönni egy forró, tartalmas leves, ami kellően zöldséges ahhoz, hogy a bűntudatunkat ellensúlyozza. Sőt: az az étel még egy finom…..
Biztos sokan emlékeznek a tavalyi dinnyebotrányra, vagyis a gyümölccsel kapcsolatos árrögzítési megállapodásra, ami több okból problémás volt. 2012-ben a magyar termelők támogatására a Vidékfejlesztési Minisztérium, mondjuk így, megegyezett a nagyobb kereskedelmi láncokkal,…..
Egy bonmot-t átfogalmazva viccesen mondhatnánk azt, hogy "a vallás kiválóan alkalmas mind ama problémák megoldására, amelyek nem léteznének a vallás nélkül". A valóság nem ilyen vicces, mert a vallás nem is alkalmas eme problémák megoldására, illetve okoz olyan problémákat,…..
csücsköm 2013.07.14 16:48:15
@danialves: A 99%-ból vedd le a muszlimokat (nagyjából 22%-a a Föld lakóinak), vagy annak a nagyjából 52 országnak a lakóit, ahol a poligámia létező intézmény, sőt elvárt.

A cikkhez: A vallás, mint olyan, nem tiltja, nem támogatja. El kéne dönteni, hogy melyik vallás berkein belül van vizsgálat alá vonva a téma.
Van olyan vallás, amelyik még a házasságon belüli szexet is bűnnek tekinti, ha az nem gyereknemzés miatt történik, és van olyan, ahol a maszti a saját 5 érzéked megismerését, fejlesztését célzó, gyakorolandó tevékenység.
Álmomban sem gondoltam volna, hogy valaha egy szépségverseny finisében szívből fogok drukkolni valamelyik versenyzőnek aki nem a csajom vagy rokonom, de Kocsis Korinna kihozta belőlem az állatot. A Miss Bikini címről alig lemaradó jákfai versenyző ugyanis miután megnyerte a…..
AnyaMama Apák napja 2013.06.16 07:01:00
Bár Magyarországon nincs még igazán hagyománya, de ebben az esetben talán nem lenne rossz „majmolni" Amerikát. Ott ez a nap hivatalos ünnep, és ugyanúgy, ahogy az anyukákat, az apukákat is megünneplik egyszer egy évben. Mert ők is ugyanúgy megérdemlik. Mert igaz, hogy az anya…..
csücsköm 2013.06.16 20:03:59
@szakáll: Pontosan. 2013-ban június harmadik vasárnapja 16-ára esik. :D
A következő sorok kivételesen nem tőlem származnak, hanem Liktor Esztertől, és a most zajló Gourmet Fesztivál fontosságáról (is) szólnak, szerintem nagyon megéri elolvasni! Ma van a zárónap.[Rengeteg fotó a kóstolt ételekről itt.] Innentől Eszteré a szó: Évekkel ezelőtt…..
A zeneipar ugye válságban van, ezt mindenki tudja. Kanye West is, aki most csatlakozott azokhoz, akik a lehető legnagyobb felhajtást csapják egy-egy új daluk, albumuk mellé. A rapper péntek este, New Yorkban, egy házfalra vetítette ki magát, illetve mutatta be ezzel együtt a New Slaves…..
Az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) és a 2013-as Eurovíziós dalfesztivál rendezői ma hajnalban nyilvánosságra hozták, hogy a szombati döntőben melyik ország hányadikként lép majd színpadra. Magyarországnak idén szerencséje volt ebben is, ha a korábbi évek tapasztalataiból…..
csücsköm 2013.05.17 21:42:39
@kvadrillio: Sarka Kata és a férje
Eltekintve attól, hogy Stohl Buci olyan fejet vág az egyik képen, mint aki éppen most akarja leszakítani valakinek a fejét és belehányni a tüdejébe, az István a király legújabb feldolgozásához (IK30, baszki, ez a hivatalos neve) készült felirat és állatfej igencsak indigóval…..
csücsköm 2013.05.06 21:30:13
@Úttalan utakon: Kötelességnek lehet tartani,sőt, minden épeszű ember annak tartja, de alkalmazott/reklám grafikusokat képző intézmény falai között a hallgatók bő 95%-ának véleménye: Úúúútálom a rekláámokat, nem is nézek meg egyet se, sőt.
Majd amikor rákérdezel, mint tanár, hogy és akkor honnan a büdösló..szból tudod hogy ki-mit-mikor-mire mit csinált, valósított meg a válasz: Olyat mint ő, úgyse csinál senki! és ezzel le is van tudva a dolog.
Szóval baromira nincsenek képben a kreatívok, grafikusok, hogy mi történik körülöttük a szakmájukban.
8ker Kutyaszarató utca 2013.05.04 09:54:30
 Kutyaszar megint - örök téma. Szia, Pár éve azon gondolkodtunk a Köztársaság tér Erkel Színház felőli sarkán lakva, hogy le kellene cserélni a Bezerédi utca táblákat Kutyaszarató utcára, esetleg Hugyálda-Szaroda utcára - na nem másért, csak mert annyira tele van…..
A caffe sospeso (avagy a felfüggesztett kávé) egy meglehetősen régi olasz hagyomány. Hogy milyen régre nyúlik vissza, az érdekes és nehezen megválaszolható kérdés – azért a mai posztban erre is teszünk majd egy kísérletet. Aki fent van a Facebookon, az az elmúlt napokban…..
csücsköm 2013.03.31 08:27:01
@loggoll: a "sospeso" sokadik, és valóban inkább jogi értelmű jelentése a felfüggesztett, nálunk lehetne "várakozó" esetleg.
Viharos gyorsasággal terjedt el az interneten az a levél, melyet egy apa írt meleg fiához, aki nem tudta, hogyan hozza szülei tudomására szexuális orientációját. (A kép illusztráció.) Nate egy michigani középiskolás, aki immár jó ideje szenvedett amiatt, hogy nem tudta,…..
csücsköm 2013.03.17 20:37:05
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
"Ezen az alapon ne ítéljük el a rákot, mert a nagyapád is abban halt meg, s neked is lehet még rákod."

Milyen büntetési tétele van a ráknak? Mármint azok között, akik elítélik.
csücsköm 2013.03.17 21:02:13
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Konkrét választ tudsz adni, vagy csak a kommentjeid számát növelgeted? A hsz-odból az jön le, hogy elítéled a rákot. Mint fogalmat ítéled el, mint állatfajt, mint betegséget? És mik a halmazati tényezők? Kisebbségi rák, heteró rák (ez bizonyára nem büntetendő és nem is bűn), meleg rák, kékszemű rák?

Kérdésedre: Egyes országokban halál. Néhány afrikai törzsnél csak a homo tag lehet a törzs varázslója. Tehát lehet büntetés és jutalom is.

Nos, mi a helyzet a rákkal?
Egyre többször felmerülő kérdés: egy szép, interaktív megoldást flashben vagy html5-ben érdemes megvalósítani? A válasz jelenleg azt hiszem elsősorban hit kérdése, vagyis ha a kreatív csapat hisz a html5-ben, akkor arra adja a szavazatát, miközben a flash is jól láthatóan éli…..
Egy korábbi posztban már írtam a felsőoktatással kapcsolatban felmerülő egyik problémáról, a tandíjról, ahol a hallgatóknak adtam igazat. Most a másik, kényesebb téma következik: a felsőoktatás minőségi és mennyiségi értékelése. A hallgatói követelések jól kivehető…..
csücsköm 2013.01.21 11:40:58
@Bambano: Vagy ledegradálod az embereket szakmunkásnak, és akkor nyugati kínának fognak nézni minket, abból is a drágább verziónak, vagy adsz a kezükbe felsőfokú papírt, és akkor később olyan munkákat hoz ide a nyugat, amihez ez kell. tehát ha nem akarsz nyugatbalkán maradni, akkor sok diplomást kell képezni.

Mert sokkal nagyobb élmény 23 évesen elhelyezkedni mondjuk bölcsész diplomával vízvezeték-szerelőnek, recepciósnak, mobil-összeszerelőnek, kertésznek, hamburgersütőnek, árufeltöltőnek, pénztárosnak, fuvarosnak, kamionosnak, mozdonyvezetőnek, tűzoltónak...
A BKV - vagy a tököm tudja, hogy hívják most - évtizedek óta az egyik legnagyobb lenyúlda.Nem tudom elhinni, hogy a saját zsebének (és pártkasszák?) tömésével megbukott Szilágyiné Szalai Eleonóra az első és az utolsó volt a sorban, hogy Hagyó Miklós egyedül ártatlan a…..
Úgy látszik, az ügynökségek kifogyhatatlanok az ötletekből, ha a dohányosok sokkolásáról van szó. Még a múlt év végén debütált az angol egészségügyi szervezet filmje, amelyben az elszívott cigarettára, slukkról-slukkra kinövő daganattal sokkolták sikeresen a…..
Városi túlélő Az EDC-készlet 2012.11.18 14:13:33
A prepping lényege az, hogy mindig, minden esetben próbáljuk maximalizálni a túlélési esélyünket. Reaktív gondolkodásmód helyett proaktívan igyekszünk cselekedni, azaz inkább elkerüljük a bajt ahelyett, hogy a menthetetlent próbáljuk megmenteni. A kulcs tehát az előrelátás,…..
Végre egy műszaki cikk printhirdetés, ahol nem a termék látszik jó nagyban. Olyannyira, hogy a termék le is maradt a képről. És voilá, termék nélkül is értjük, hogy ez egy fagyasztóreklám. És kaptunk egy etetős, igazán kreatív hirdetést. A fagyasztókról köztudott, hogy sok…..
Pár éve még csak az amerikai filmekből ismertük ezt a furcsa szokást. Tökök és szellemek és gyertyák és jelmezek kavalkádjának gondoltuk. Aztán lassacskán nálunk is elterjedt, most már tudjuk, hogy Mindenszentek előestéjén, vagyis október 31-én ülik meg több országban is a…..
csücsköm 2012.11.01 07:41:46
@Easyke: A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg, bár mára már az egész világon elterjedt. A boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe, melyben összemosódott a római Pomona-nap, a kelta samhain ünnep és a keresztény halottak napja. Október 31-én tartják.
A kereszténység terjesztésekor a hittérítők azt a feladatot kapták, hogy lehetőség szerint a keresztény szokásokat a pogány ünnepekhez igazítsák azok betiltása helyett. Így ez a pogány ünnep a keresztény mindenszentek ünnepe lett (omnium sanctorum). III. György pápa a 800-as években a korábban május 13-án ünnepelt Szűz Mária és a mártírok emléknapját október 31-re helyezte át. Írországban ez az éjszaka All Hallow's Eve, „mindenszentek éjszakája” nevet kapta. November első napja volt az ünnepnap, All Saints' Day (All Hallow's Day, „szentek napja”).
Teljes története:
hu.wikipedia.org/wiki/Halloween
Most negyed egykor a Magyar Hírlap honlapján semmi hír nincsen, nemhogy az örmények felháborodásáról, de még a kiadatásról sem. Mindeközben a Magyar Nemzet a külpolitikai hírek közé száműzi, a második hírblokkba, egy nyúlfakrnyi hírbe az örmény konfliktust, aminél számukra…..
csücsköm 2012.09.01 19:17:58
... mármint a Guardian szerint. A lap az alábbi, maastrichti templom-könyvesboltot és egyben kávézót választotta a világ (valószínűleg) legszebb könyvesboltjának, ahol az oltár kávézóvá, a szentképek helye pedig könyvespolcokká alakultak. A Selexyz holland könyvforgalmazó…..
  A mátyásföldi villanegyedben elég sok német cégvezető lakik, akik pont olyanok, mint a mesebeli németek, hogy ott aztán mindennek tüchtignek kell lennie. Szépek is a villáik, rendben is van a kertjük, hanem, ha a fű nem akar úgy nőni, ahogy az meg van mondva neki, akkor jön a…..
csücsköm 2012.08.29 21:28:24
@városjáró: Első blikkre nekem is ez jutott eszembe, hogy miként jutnak vízhez a fák?
csücsköm 2012.08.30 07:50:56
@joceky007: "Amúgy a műfüvön, meg a murván is átmegy a víz." És a betonragasztón? Mert, gondolom nem a szentlélek tartja a helyén az egész miskulanciát.
hogyvolt Bosszú 1x01 - Pilot 2012.08.23 10:00:00
Hát íme a mi szeretett köztévénk legújabb üdvöskéje, a Bosszú, az olimpia alatt naponta tizenötször látott promót gondolom már mindenki tudja fejből, úgyhogy vágjunk is bele. Kezdésnek Konfuciusz figyelmeztet minket, vagy inkább a főszereplőnket, hogy a saját temetéséről is…..
csücsköm 2012.08.29 21:46:14
@sixx: Az összefoglaló mint műfaj, az tömör, tárgyilagos. De ha te mondod..újságírók gyöngye, baszki (csakhogy a stílusodnál maradjunk.)
csücsköm 2012.08.29 21:50:59
@csücsköm: Mindettől függetlenül, csípem a HV-t.
Nem új épület, de annál érdekesebb Pierre Cardin ikonikus buborákvillája (Palais Bulles) és egyben személyes játszótere Cannes mellett. Az épületet egyébként az 1920-ban Magyarországon született építész, Antti Lovag tervezte, és 1970-ben kezdte el építeni. A villát a…..
csücsköm 2012.08.29 00:37:03