Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arusl

175 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vidám hétköznap Szívén hordoz 2020.04.26 09:42:12
Lekció: Zsolt. 37, 22-40  "Mert a kiket ő megáld, öröklik a földet, és a kiket ő megátkoz, kivágattatnak azok. 23. Az Úr szilárdítja meg az igaz ember lépteit, és útját kedveli. 24. Ha elesik, nem terül el, mert az Úr támogatja kezével. 25. Gyermek voltam, meg is vénhedtem, de nem láttam, hogy…..
Harminckét évem régen elszelelt, és gondoltam ne minden poszt ugyanarról szóljon, így hát megosztok egy régi történetet, amiből kiderül, hogy az Úr csodásan működik és megment a gonoszoktól. Középiskolások voltunk és osztálybulit szerveztünk. Lent voltunk a Gimnázium alagsorában, az étkezőben.…..
Vidám hétköznap Vidám vasárnap 2017.03.28 21:06:43
Nagyon csipásan és rekedten ébredtem, az első mondataim oly szépen szóltak, mint egy kőtörőgép. Sebaj, zuhi és öltözködés, mert betoppantak clovis-i vendégeink, Szilvia és Alex - utam további házigazdái, illetve egy ismerős házaspár Székelyhídról és a bolygó főszakács(a): Perje Csaba. Még jó, hogy…..
Ami szombat volt. Úgy ébredtem, mint egy csipás macska. Nem is, ember. A szemem is leragadt a gyulladástól és a fél fülemre nem hallottam. Na mondom, jó lesz ez így, másnap meg prédikálni is kellene. Reménykedtem, hogy a hangom nem megy el teljesen. Reggeli után a kórházba vittük Éduát. Ami…..
Ott maradtunk, hogy csendesen esteledett és Zsolt gazda öt szép gyermekéből kettőt kadétiskolába kellett vigyen. De nem hagyott magamra, rábízott Péter tanítóbácsira és rockénekesre, hogy sétáltasson meg az esti fényekben fürdő nagyvárosban. Be is szekereztünk egy nagy széles versenypályán, de elől…..
Az első hidegzuhany már az érkezési oldalon ért, amikoris közölték, hogy a kufferem különgéppel érkezik, a fene a jó dolgát, hát mi ő, az elnök? Ezen váltig csodákozott Zsolt gazda is, az én házigazdám, aki egy csodálatos fehér japán paripával várt a repülőtéren, ami ugye becsapós, mert az nem is…..
Párizsból Bécsig eseménytelen volt az utam, a legnagyobb izgalmat az okozta, hogy melyik fél fogamra lesz elég az a minatűr szendvics, amit felszolgáltak. Szép napsütés, leszállás, kiszállás, (a hajam még mindig jól állt, hála a Drei Wetter Taftnak). A csomagom egyből megvolt, örültem is, mert…..
Na s hogy az egyik szavamat a másikba ne öltsem, ott kell folytassam, hogy  Bécsig is kalandos utam volt, ugyanis én tudatos és előre megfontolt vásárlóként már napokkal előre megvásároltam a vonatjegyemet. Debrecen-Budapest-Bécs útvonalon alig kétszer kellett átszállnom, egyszer Kispesten, egyszer…..
Mindjárt az elején nagyon örültem, hogy magyarok ültek mellém a gépen Amszterdamban. Semmi bajom a többi nemzettel, de mind közül a saját fajtámat szeretem a legjobban. Késve indultunk, mert egy veterán Ferrarit kellett bepászítsanak a Jumbo rakterébe. Addig s addig vigyázkodtak, hogy az én fekete…..
Vidám hétköznap Közel a vég! 2015.06.01 14:50:09
    Drága barátaim! Kevin Mtfkr Nyasgem művész úr hatalmasat alkotott. Volt így ezzel már más is, de valahogy az ehhez hasonló alkotásokat elnyelték valamiképpen az Internet bugyrai és nem lett belőlük maradandó dolog. Amikor végignéztem én is csak felsóhajtottam, mint a…..
Van a klasszikus kérdés az eladó felé: kártyával lehet fizetni? Ha a válasz igen, akkor a következő kérdés: tök alsó jó lesz? Valami ilyesmibe keveredtek szép országunk igen értelmes egyedei, akik minekutána kézbe vették az egészségügyi kártyájukat, benyomták egy…..
Vidám hétköznap Képzeljünk... 2015.04.29 22:24:33
Képzeljünk el egy világot, ahol a barátok gyakran találkoznak egymással, és nincsen kifogáskeresés, mindig van idő együtt beszélgetni, enni-inni, énekelni, táncolni, pihenni. Ahol nincs hazugság és megvezetés, de van őszinte vélemény, építő kritika és erre vevő…..
Olvasom a szalagcímet egy hírportálon, s gyorsan átfutva megtudom, hogy ezt úgy lehet megvalósítani, hogy az egyik apából primordiális csírasejteket vesznek ki, majd egy gén (SOX17) módosításával e sejteket arra késztetik, hogy petesejtekké alakuljanak.  A második apának ezután…..
Vidám hétköznap A héja 2015.03.05 19:06:18
Létezik ez a nagyon okos néni, aki kenyeret akar sütni, akár héj nélkül is, mert a belét jobban szeretik a gyermekei, de előbb hagyományosan szeretné  -  héjával. Fájdalmára a receptek nem szóltak arról, hogyan készül a héja. Ez valóban jogos kérdés, még egy profi szakács…..
Hallgatom a rádióban, hogy a fejlődési rendellenességek és genetikai betegségek kiszűrése magzatvíz mintavétellel történik. Persze nem esnek neki az éhes orvosok csak úgy a kis magzatokat kóstolni, előbb megnézik a nyaki redőnyt, a fetaproteint és elvégzik a kombinált fogó…..
Tele vannak a híradók a korrupciós ügyek felgöngyölítési kísérleteivel. Van egy Ilona, tündérszép, az ő Bikájával egyszer Párisban elpalltak párezer eurócskát kisbevásárlás címszó alatt. Akkor egy Luisz Puttonyért valami négyésfél eurót adtak. Bocsánat. Négyésfél…..
arusl 2015.03.02 11:27:32
@Balogh Miklós: Hát nem is tudom, inkább soha ne legyen egymillió euróm, mintsem élvezzem bármelyik román börtön vendégszeretetét.
Vidám hétköznap Szia Péter! 2013.05.20 12:10:00
Szombaton este amikor kijöttem a bűnbánatiról négy nem fogadott hívásom volt. Az emberek előszeretettel keresnek telefonon, míg a templomban vagyok. Volt egy magyarországi szám is, visszahívtam, nem vette fel. Öt perc múlva ő hívott: "Halló, Tóth Péter vagyok és szeretnék…..
Vidám hétköznap A fekete füst 2013.05.15 13:53:07
Nemrégiben Papa Ratzi elköszönt a trónusától és esszeültek a cinóberek, hogy megválasszák az utódját. A konklávéban és elekcióban nem túl jártas (mellesleg kaótikus) ismerősöm érdeklődéssel figyelte a hétfő esti híradót. Hallotta, hogy némi sötétbőrű főpapak is…..
Ebéd után beszélgetés. Asszonypajtás mondja, hogy olaszországi körútra hívtak, de a gyerekek nélkül nem megy. Anya: - akkor elmegyek egyedül, ti itthon maradtok apával. A kicsi erre felugrik és átöleli - ne, ne menj el. A nagy már alkudozik, jó menjetek hárman én addig…..
Vidám hétköznap Van-e? 2013.04.28 08:49:20
Az őrület határán van-e sorompó és útiokmányellenőrzés, illetve mennyi a vámmentesen bevihető érték? Schengeni határ-e avagy szigorúbb vámosokra kell számítani? Kutatnak-e cigaretta és kábítószer után, és szondáztathat-e a csinos rendőrnő? Van-e zöldhatár és…..
Vidám hétköznap Terrortámadás 2013.04.09 20:26:15
Nézem a Ferenczy Miklós és Darvas Kozma József elleni szájkaratézásokat, és olyan érzésem támadt, mintha egy terrortámadás részese lennék. Demagóg, unalomig szajkózott, féligazságokkal állig felfegyverzett ballib sajtósok üvöltik a képünkbe: "teljesítsétek a…..
Szeretett híveim! A freeblog lassan egy hónapja nyekezál, magyarul gyühőköl, tehát nem működik, ezért lassan áttérek ide. Gyorsan szerkesztettem valamit születésnapomra: A baráti és talpig becsületes, békeszerető és művelt Amerikai Egyensült Államokat gondolom senkinek nem…..
Egy korábbi posztból sokan már talán tudják – hazajött a Puch. Ez az az autóm, amelyik olyan régen készül, hogy néha szinte el is felejtettem, hogy létezik, annyira az ősidőkben vettem, hogy minden akkori tervem dugába dőlt, amit szántam neki.Az évek során sokszor eljutott oda,…..
arusl 2013.01.27 13:36:33
@Attys: Nem szabad elkapatni a gyereket. Aludjon külön a kiságyában, szokja meg, ha egy kicsit sír az még nem a világ, abbahagyja. Következetesnek kell lenni, mert ha egyszer is engedsz és gyenge vagy, a gyerek rádkap és annyi.

Nagyon jó poszt, egy hullámhosszon vagyok Zsoltival a 4. b.-ből, nem ennyi és ilyen kocsikkal, de hasonló volt az én életem is az elmúlt 10 esztendőben. Isten áldjon és sok erőt, egészséget!
BMW Alpinas from Petrolicious on Vimeo. Mindezt Amerikában, a V8-ak és a sörétes puskák földrészén. Mélységesen megértjük ezt az embert, akin látszik, hogy őszintén szereti ezeket a gépeket. Csodás.Via Petrolicious, ami a világ jelenlegi legjobb autós blogja.…..
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..