Regisztráció Blogot indítok
Adatok
buckaroobanzai

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedveseim!   Én megértek mindent. És bevallom, kissé visszatetszőnek hathat gyöngyöző homlokkal egy szál szarban ülve oktatni a népet a nyári, hova tovább, a jó idei öltözködés rejtelmeiről. Azt is aláírom, hogy követek el hibákat. Például az „indokolatlanul rövid…..
A 2. világháború egyik leghíresebb hadművelete - sőt, az egész hadtörténet egyik legizgalmasabb eseménye 69 éve történt. Június 6-án még ma is, minden évben sok ezren zarándokolnak el azokhoz a francia partokhoz, ahol a szövetséges csapatok partra szálltak a náci Németország…..
Mai postunkban egy szomorú - mondhatnók - szívfacsaró és nagyon igaz történetet olvashatunk a festői Limerickből, egyenesen a Boldogság smaragd szigetéről. Bár nem tisztje a szerkesztőnek, hogy véleményezze is az olvasói leveleket, ezúttal kivételt teszek: sajna minden…..
Ha kérdő hangsúllyal azt mondom: Kennedy-gyilkosság, mindenki elsősorban (és természetesen) az általunk is feldolgozott JFK-ügyre gondol. Tájékozottabb olvasóink azonban rutinosan visszakérdezhetnek: melyik? Ez a szerencsétlen család ugyanis úgy vonzza  magához a több, mint…..
buckaroobanzai 2009.09.21 11:15:10
@Gazz: A republikánusoknak? Akkor épp 7 éve a demokraták voltak kormányon, és az uralkodó párt régi gárdájának (élén Johnsonnal) nem volt ínyére RFK személye, aki a megújulást képviselte. Az "iszteblisment" jelöltje Humphrey volt, szóval a demokrata vezetésnek legalább annyi oka, és jóval több eszköze volt a gyilkosságra, mint a republikánusoknak.
Rúgd és fuss! This Is England 2009.09.12 14:00:00
Amikor ezt a blogot elkezdtük írni, az angol válogatott éppen lemaradt az aktuális kontinenstornáról, ráadásul még szövetségi kapitánya sem volt. A dolgok tehát nem néztek ki valami túl jól, és ezen az újonnan kinevezett külföldi kapitány sem segített, akinek a személyét…..
Ha szeretnéd, hogy a Te fényképed is megjelenjen az Urbanistán, akassz rá egy urbanista-címkét az Indafotón és máris ott van a jobboldali sávban. [Fotó: retek, a Retekblog és a Csak a szépre! bloggere] ..
A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vizsgálja, valóban meghalt-e K. Balázs (alias Baja), a magyar warezkirály, aki az áprilisi újlipótvárosi warezrazzia idején külföldre menekült, míg hat társát előzetes letartóztatásba helyezték. K. Balázs júniusban skype-on interjút adott P.…..
Sárdobáló Ez az ándergránd 2009.08.15 17:00:00
Hilltop borozó, Sziget   -Hallod, ott ül az az indexes köcsög. -Melyik? Az? -Ja, azt ismerem, az a tébégé. -Télleg? Fel sem ismerem ezzel a szakállal meg kalappal. Biztos? -Jaja! -Kipróbálom: TÉBÉGÉ! tbg odanézett, legnagyobb megelégedésünkre, ránkmosolygott.…..
buckaroobanzai 2009.08.15 20:27:42
:D
HJ szűzbeküldése:Egy ideje már olvasom a blogot és most jött el az idő, hogy én is küldök be valamit.Épp Kathleen McGowan - A gyűrű titka c. könyvét olvastam, amikor feljött ez a mondat:"...a képernyőn egymást követték a híres történelmi személyek portréi.-Egyesek…..
buckaroobanzai 2009.08.14 15:23:38
@bioLarzen: Kedvenceim bátyám ex-töritanárától: Vasington György és Frenklin Benjámin.
A hétvégét egy ütős darabbal gondoltam bevezetni, mrbay-nek köszönjük:Ma olvastam a Népszabadság TV magazinjában a szerdai (június 17.), Kal Penn nevével fémjelzett Vegas Baby című film összefoglalóját, mely a következő:"Négy jó barát a vad élet utolsó ízeit élheti…..
A Magyar Nemzeté a hét legbelemenősebb sajtótámadása. És a legnagyobb öngólja is. Azon nincs mit csodálkozni, hogy Dávid Ibolya önállósodása óta MDF-ellenes a „polgári napilap”. Most is derekasan nekiment Bokros Lajosnak. Azon kezdtek el felháborodni, hogy Bokros Lajos…..
buckaroobanzai 2009.06.29 23:33:29
@MPéter:
Hát, nekem azért elég egyoldalúnak tűnik ez amit belinkeltél. Mióta logikus érvelés az, hogy valaki pontokba szedi az elfogult véleményét? Tegyük hozzá, az MSzP megérdemelten fog nagyot bukni jövő tavasszal, nem is érdemelnek jobbat, de ettől még nem tudok biztos lenni benne, hogy Orbán majd tényleg nem csinál semmi olyasmit amit az író/blogger (nemhogy logikus, hanem úgy általában BÁRMIFÉLE érvelést nélkülöző) bejegyzésében felsorol.
Ritkán foglalkozunk hadügyekkel, leginkább talán azért, mert mostanában nem rohantunk le senkit. Ilyen ínséges időkre vannak a hadgyakorlatok, amikor a nemzet legbátrabb fiai elpróbálhatják, milyen lenne éles helyzetben aknamezőre tévedni. Most azonban jelentős sikerről…..
buckaroobanzai 2009.06.29 23:17:04
@Fedor: Az úgynevezett "piszkos bombák" legfőbb tulajdonsága, hogy harcászati (taktikai) alkalmazhatóságuk kb. egyenlő a nullával, kifejezetten a hátországban, sűrűn lakott, urbanizált területeken van értelme bevetni (Többszázezres, milliós városok ellen, főleg Amerikában vagy Európában, esetleg más, Amerikával szövetséges hatalom területén - semmiképp sem afganisztáni járási székhelyek ellen, amit még utána el is akar foglalni a delikvens). Tipikus terrorista eszköz, melynek elsődleges (stratégiai) célja -mint a legtöbb terrorista módszernek- a pánikkeltés, az ellenség civil lakosságának megfélemlítése. Szívesen megnézném azt az afgán hadurat, aki kitalálja, hogy úgy van a legnagyobb esélye csatát nyerni, ha megtöbbszörözi az ellenséges katonák hosszútávú esélyét arra, hogy rákot kapjanak... És közben a saját területéből csinál csernobilt. Szerintem jobban jár, ha eladja azt a kevés radioaktív cuccot a táliboknak, vagy frász tudja kinek, és vesz belőle inkább még tíz kalasnyikovot.
Szerintem egy idő után a lány sem értette, ki kivel van. Kedves Szakítósblog! Egy gimis szakításom történetét szeretném megírni. A szereplők: Patrik 17 éves, évfolyamtársam, Jani 19 éves egyetemista és én 16 éves naív kiscsaj. A történet ott kezdődött, hogy bele voltam…..
buckaroobanzai 2009.05.13 14:07:32
„Pont olyan ez a családi háború, mint a politikai. Mindenki azt állítja, hogy a legjobbat akarja, pedig elég lenne a jó is.” (János) Sokszor fogják rám, hogy illúziók rabja vagyok, ezért, hogy szippantsak egy kis valóságot, kedd este megnéztem az Életképek teleregény…..
buckaroobanzai 2009.02.07 10:08:59
És az feltűnt valakinek, hogy Garas Dezső egy idős rendezőt játszik, aki feltűnő érdeklődést mutat a hétköznapi sorsok, emberek iránt? Ez vajon kinek a művészi alteregója lehet? :)
Én amúgy régebben néztem hébe-hóba (mentségemre legyen mondva, pár évig nem volt kábeltévém, az antennán meg csak az m1 jött be), és az elején azért voltak események meg drámai feszültség - amolyan Horváth Ádámos szinten legalábbis. Volt ugye a nős fogorvos a két nagy lánnyal, aki összekavarodott a "Csak szex és más semmi"-s szőke csajjal (most nem jut eszembe a neve). És akkor elhagyta a feleségét, nagy családszétszakítás meg minden. Ezután a feleség összeomlott, majd lassan (NAGYON lassan) összejött a Kulkával, aki a lányának a pasijának az apja volt. Eddig még úgy-ahogy nézhető volt a dolog, feltéve ha az ember unatkozó, burzsoá nyugdíjas, vagy nincs másik tévécsatornája, ahova átkapcsolhatna. Csak ugye mindez lejátszódott az első harminc-negyven részben (pontosan nem tudom, de emlékszem anno az ötvenedik rész is be volt nagyon jubileumian harangozva, és botorul megnéztem, de addigra már meg volt halva a sztori), azóta meg a nagy semmi. Rétestészta-húzás rétes nélkül. Mondjuk azóta nem láttam egy részt se, de a fentebbi megnyilvánulások alapján jól tettem. Kábé ugyanott tarthatnak, mint ötven résszel ezelőtt. Megélhetési közszolgálat. Hát nem sül ki a szemetek, szegény Etustól sajnáljátok a piára valót? Azután amit ő letett az asztalra hosszú évek alatt? :)
buckaroobanzai 2009.02.07 10:11:40
@Dezső bácsi: Ja azért még annyit hozzáfűznék, való igaz, a kereskedelmi tévés felhozatal sem jobb semmivel. Ezért is szoktam le a tévénézésről.