Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macskond

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy éve történt Verona közelében a rettenetes tragédia, melyben iskolás gyermekek haltak meg a kigyulladó buszban. A gyász összekovácsolta az ország népét, mindenki átérezte a szülők, testvérek, rokonok fájdalmát. (Csak egy ostoba pap nem, aki miniszterségre vergődve nagy keresztényként éppen…..
Tanácsok és ötletek a biztonságos használathoz A gyerekek számára vásárolt laptop hasznosságáról, jótékony vagy kártékony hatásairól nem értekezünk ebben a posztban, mindenki döntse el egyénileg, hogy akar-e számítógépet vagy laptopot vásárolni a gyermek számára. Mivel alapvető munkaeszközzé vált a…..
macskond 2018.02.14 10:33:25
Nagyon hobbi "informatikus" írhatta ezt a cikket.. (már fentebb kipécézték a szakszerűtlen szakkifejezéseket...)
Ha már új gép vásárlásához adnak ajánlatot, akkor az egyik legjobb tanács hogy NE a legaljáról válasszon, és akkor nem csak 1-2 évig hanem 5-6 évig is használható marad az eszköz.
Az egyetlen valóban ésszerű tanács hogy minimum az i3 választása. De mondjuk hogy hányadik genrációs és azt honnan lehet látni, az már nem merül fel.
Az 500G HDD-nél kisebbet leginkább kapni sem lehet. 1T egy alap belépő szint (kivéve ha SSD, de akkor meg inkább SSD+HDD, ami viszont meg már nem kezdő szint)
A 4G ram mindenre elég kitételből is kiábrándítanám a tanácsadót. Enyivel épp hogy csak elindul már most is a rendszer, ebből is alapnk mondanám hogy legyen legalább 8G. "vicces olt "látni hoyg karácsony előtt hogy elszaporodtak a 4G rammal jóárasított laptopok, aztán karácsony utrán visszakerültek azonos áron a vélhetően eredetileg is 8G-val szerelt gépekbe a modulok... dehát ez a biznisz.
Nem emlegeti hogy a kisebb méretű laptop DRÁGÁBB, ugyanakkor a látszólag kis különbség nagy különbség hordozhatóságban, egy egyetemistának lehet ez fontosabb, ha ki tudja fizetni.
Nem emliti a felbontást, amiben ha már újat veszünk szintén üdvös ha FullHD-t választ nem a 1366x768-at. Ez ma már "nem menő". (én most 5 év kifutásban gondolkodom mint mindig)
Most egy kezdő gépnek én i5 legalább 6. generációs változatát 8G rammal, FullHD-val és 1T HDD-val ajánlanák, ez van ~170eFt körül.
HA nincs rá ennyi, akkor i3-mal ugyanez.
Ha annyi sincs, akkor meg inkább vegyen egy erősebb felszereltségű használtat.
Szerintem.
Az elmúlt pénteken merő kíváncsiságból benéztem néhány boltba, hogy megy a legújabb, a nagy vízen túlról érkezett őrület: a Black Friday. Ez biz bukta. Persze lehet, hogy idő teltével majd ráéreznek az ízére itt nálunk is, de ahhoz legalább két feltételnek teljesülnie kell, hogy mik ezek arról…..
macskond 2016.11.29 22:02:09
A mondás helyesen : Jobb a sűrű fillér mint a ritka forint.
Nem, nincs neki több változata.
Azért mert az általad kreált változat egy képzavar.
A sűrű jelentése itt = Gyakori.
Ezért _nem_ ellentéte az általad vélt "híg".
Nem bonyolult, egyszerűen rosszul tudod.
Az hogy meg is akarod magyarázni, már kevésbé védhető.
Az egyetlen helyes reakció a "ja téllleg! Javítom"
Az hogy erre ki milyen stilusban hívja fel a figyelmed pedig egy harmadik lapra tartozik, nyilván ez is minősít valakit.

Hogy a tartalomhoz is hozzászóljak. A "kis kínaiak" is teljesen hasonlóan csinálták, volt elő black friday, rendes friday, ma cyber monday és centre ugyanazok az árak voltak. Ugyanúgy a szuper akció 1 sec alatt fogyott el...mind az 5 db-os készleten.
A legjobb volt mikor az akció kuponkódhoz kötött, és úgy került fel az elfogyott jelzés a képre ahol a kód kellett volna hogy megjelenjen, hogy a kód még nem került ki percekkel később sem. :-) Ez már tényleg a bohózat kategória.
Szóval nem csak magyar sajátosság.
Igazi valódi engedményt magyar boltban nem láttam.
(értelmezése ami valóban vásárlásra ösztönző nagyságú, azaz valódi 30% vagy nagyobb és délelőtt 10óráig legalább kibírja a készlet. )
Ha lenne egy pöttynyi eszük és tényleg korlátos a készlete (ami azért életszerű) akkor csinálhatná azt is hogy óránként kirak 5-10 darabot. Akár véletlenszerű időpontban. Akkor is elfogyna, de sokkal igazságosabb eloszlásban.
De én nem is marketinges vagyok. :-)
Nyilvánvaló volt, hogy egy 10. születésnapra valami nagyszabású akcióval illik előrukkolni, s a Wizz Air nem is okozott csalódást. Ma minden második jegy ingyen van, pontosabban a második után csak az admin díjat kell kicsengetni, ami 2 ezer forint. Legalábbis papíron. Amit…..
Népszerű poszt volt annak idején a legszebb 30 androidos játékot bemutató videó, úgy látszik a mobilos játékok után sokak számára a legjobb szórakozás ugyanezeket a játékokat nézegetni (nem hibáztatok senkit, anno én is órákat ültem a haverom válla fölött kibicelve, ahogy…..
Afganisztánt a hatvanas években hippiföldnek hívták, állítólag rengeteg fiatal jött ide a világ minden tájáról, nem kevesen a jó minőségű hasis miatt... akkor még biztonságos volt az ország, sokkal szabadabban éltek a nők is. Aztán jöttek a háborúk, a szélsőséges…..
Bár nem szabadna, egy rakás cég, sőt állami hivatal és kormányszerv kötelezi az ügyfeleit a személyi igazolványuk lemásoltatására. Pedig az adatvédelmi biztos többször is leszögezte, hogy ez a gyakorlat szabálytalan. Tamás most a Székesfehérvári Kistérségi Szociális…..
8ker Flashmob a Blahán 2009.09.16 17:28:00
Villámcsődület volt pár perce a Blahán: a Budapest korzó a Kerékpárosklubbal ideiglenes zebrákat hozott létre a Blaha Lujza téren, hogy ne csak az autósoké legyen a felszín,  a gyalogos meg le van terelve a föld alá... A tér négy sarkára kiállt egy-egy ember, festett gyalogátkelő-lámpával, és…..
Majd megnő és másképp látja a dolgokat.A kép innenŐ - fiú, (27), Én - lány (36) 6 hónap és 4 "szakítás" után Ő:  szerintem jobb ha vegleg kimondjuk hogy vege én:  ha így gondolod Ő:  nincs kedvem ehhez az orokos kuzdelemhez én:  nyilván nem tartod…..
Őrült történet a szerelmi sokszög közepéből, ahol a nő könnyedén botlik Józsiból Zoliba. Kedves szakítósblog! Én is régóta olvasom a blogot és nagyon tetszik, én a véleményetekre lennék kíváncsi tanácstalan vagyok mit tegyek.Szívesen veszem a kommenteket! Én Kriszti 16…..
Szolgálati közlemény jellegű dolog ez most.Kedves Szakítós Blog!Ha nem is minden nap, de azért elég sok bejegyzéseteket elolvasom, főként kíváncsiságból, érdekelnek az emberek, és hogy kiben mi-hogy zajlik le. Az emberek érzelmi világa egy nagyon érdekes kérdés, ennek egy…..
macskond 2009.05.08 14:13:50
@Pink szabadságon: Köszi a riszpektet. Sajnos éppen nem jól haladnak a dolgok. Az ominózus eset után indított 7 éves kapcsolatom épp egy hónapja ment tönkre, és ért véget. Ha nem is egyszerűen, de valamivel kevésbé viharosan. Akkor úgy éreztem az egész életnek lett vége. Most inkább céltalannak érzem magam.
macskond 2009.05.08 14:25:26
@Turboanyu: Nohát nálunk ez ennyire nem durván zajlott, és a pársorba szűkitett leírás sem ad vissza mindent. Tulajdonképpen a mai napig nem tudtam meg hogy mi volt a tényleges ok. Nem bántottam meg még szóban sem, legalábbis én nem tudok róla. Nem egy átlagos viszony volt (hanem egy háromszög ;-) ), ami sok probléma forrása (lehetett).
Én ki akartam robbantani a kapcsolatából mert a pasija nem becsülte meg. Érzelmileg semmiképp, csak anyagilag.
Namost vagy nem tudok róla de a háttérben lebuktunk,
vagy teherbe esett amit nem mondott el,
vagy simán csak csóró voltam neki, és nem akarta feladni a frissen közösen vett 55nm-t... ?
Pedig ha tudná, hogy pont a szakitás miatt új melóhelyet kellett néznem. (egy helyen dolgoztunk, hogy még bonyibb legyen) és itt helyből 2.5x-es fizum lett, azóta meg...
No mindegy. Beletörődtem, hogy sosem tudom meg.
"Szexről is szó lesz, de semmi "kutyával csináltam", csak a "szokásos", de gondoltam, időben szólok, ha ki akarjátok rakni a 18-as karikát xD" A kép innenKedves Szakítós Blog!Miután örömmel forgattam a könyveteket, felötlött bennem néhány régi…..