Regisztráció Blogot indítok
Adatok
donci2

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Világszerte forradalmasíthatja az oktatást Orbán Viktor és Hoffmann Rózsa zseniális gondolata. A nemzeti idegennyelv-oktatás fejlesztésének stratégiája az általános iskolától a diplomáig – Fehér könyv 2012–2018 (pdf) című anyagban, amely 2012 decemberében jelent meg a…..
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Tegnapi posztomban az őszi kertrendezésről esett szó, melynek része a fák metszése, a fűnyírás, a kertrendezés, melybe többek közt a lehulló levelek összegyűjtése is beletartozik. Az így keletkező felesleges szerves anyag természetesen útban van, meg szeretnénk hát szabadulni…..
A minap Gyálon bringáztunk Don Blasiussal, amikor a Puskás utca és Szélső utca sarkán jártunk, egy fura dolgot láttam. Egy tábla hátulját. A túloldalról ezt lehet látni, amit ti is láttok, egy szép gömbölyűre nyírt lombú fát. Na ki mondja meg ebből, hogy miben folytatódik az…..
donci2 2012.09.25 10:39:15
@vape: Ja! az is egy jó ötlet. Az is baromi csúnya. De itt most nem az volt a cél, hogy hogyan lehetne még szebbé tenni a sarkot, hanem mit lehet tenni egy táblával, ami jelenleg nem tölti be a funkcióját, mert a fa erősebb (és szebb)...
A múlt héten az első végzős évfolyam tagjaként vette át diplomáját Koós Eszter az Entry Point Central Akadémián, ahol a jövő légiforgalmi irányítóit képzik Magyarországon. Eszter közgazdasági egyetemi diplomával jelentkezett a HungaroControlnál légiforgalmi…..
donci2 2012.07.11 14:44:54
Csak engem bosszant fel az alábbi hír? Mindenféle hírportálokon vagy meg sem jelent, vagy léc alatt csúszott át egy eldugott sarokba az alábbi cikk: http://www.portfolio.hu/gazdasag/nyugdij/ a_penztartagok_is_teljes_allami_nyugdijat_kapnak.168134.html       Józan ember azt…..
Sajnos léteznek olyan alakok, akik mindenáron bele akarnak valakibe kötni, egy ilyet fogott ki imitto is. Lehet, hogy máshol felidegesítették vagy csak rossz napja volt, de ez abszolút nem menti fel az alól, hogy ő nem tartotta be a szabályokat és még ő kötözködik. Ráadásul, ha…..
donci2 2012.05.02 15:35:29
@Kardics: nem az az autó a zöldben ment be a kereszteződésbe, de elengedett egy cangást és közben megérett a lámpa :)
"Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart" mondhatnánk a magára hagyott kispénzű magyar megtakarítóról, aki a gyakori jogszabályváltozások miatt már aligha tudja, hogy miben is érdemes takarékoskodnia, ha van annyi pénze, hogy félre tehetne nyugdíjas…..
Shakespeare jobban csinálta A tömeget, a média fogyasztó polgárt befolyásolni akaró szándéknak számos elemét fedezhettük fel a Schmitt elnök lemondása-lemondatása körüli végjátékban. A korábbi hosszú esztendőkben kitűnő eredménnyel működött fideszes média-mérnökök azonban most elszámolták magukat,…..
Mindig is kíváncsi voltam, hogy egy olyan takarékos-zamatos, gondos-okos-megfontolt gazda, mint a Magyar Állam mihez kezd, ha egyszer az életben rászakad a világ legnagyobb lottófőnyereménye, 3000 milliárd forint.Ehhez még nyugodtan tegyük hozzá a nyugdíjvédelmi nagyasszony, Selmeczi…..
donci2 2012.03.26 16:00:32
@VT Man: ezt folytatni is kell! Ugye mi az, ami az általad vázolt helyzet alternatívája:

Nem fizetik a megtakarítást, hanem fizetik belőle a bérleti díjat. a gyerek felnőtt és az egyeteméhez felvesznek egy jó nagy hitelt. Mi is a különbség????
Állandó a vita, bemelegíteni álló helyzetben vagy elindulni? Mi a jobb a motornak és mi a jobb a környezetnek? És a pénztárcánknak? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
donci2 2012.02.16 10:59:44
@csongiaparaszt: hol lehet ilyet kapni! én eddig csak többszázezer forintos megoldást láttam. tény, hogy nem vagyok nagy szakértő, de ennyit azért beruháznék!
„Elveszíti jogosultságát az állami nyugdíjra az, aki úgy dönt, hogy magánnyugdíj-pénztári tag marad" - ezzel a mondattal zsarolt meg 96.8 százaléknyi manyup tagot még 2010 novemberében Matolcsy György.  Zsarolás volt ez a javából, még akkor is, ha az úgynevezett…..
donci2 2012.01.11 15:40:17
@STX Joe: kérdés, hogy működik-e ugyebár. tényleg az lenne a legjobb, ha összedobnánk a lét és valaki (mondjuk állam) azt szépen befektetné és nyugdíjasként mindenki gyönyörű hozamokat kapna a befektetésekből. Esetleg látsz a környéken ilyen államot?
donci2 2012.01.11 15:55:27
@A_blogger: Anno a végső döntést akkor hoztam meg, amikor a "nyugdíjvédők" küldtek egy levelet, hogy az állami nyugdíj hogyan örökölhető. ekkor éreztem igazán, hogy nagyon meg vagyunk vezetve
Meglepő fordulat: a "hazugságok cáfolatára" dokumentumok jelentek meg a magyar szcientológia nemrég létrehozott weboldalán.A nemzetbiztonsági kockázat kérdéskörével kapcsolatosan például dr. Lenkei és az NBH levelezését tették ki, íme (nagyobb felbontásban…..
Selmeczi Gabriella szerint a magánnyugdíj-pénztárak nem csak eltőzsdézték az emberek pénzét, de egyenesen életveszélyes volt a rendszer. A nyugdíjvédelmi miniszterelnöki biztos szerint, ha a manyupok állampapírba fektettek volna minden pénzt, ma 700 milliárd forinttal több lenne a…..
donci2 2011.08.25 11:44:12
@popocatepetl: legalábbis alátámasztott vmilyen modellel. sajna ez nem minden közzétett számról mondható el :) bffff
Gyakran tapasztalom - főleg lakott területen kívül - hogy a megengedett 90 km/óra sem elérhető, sokan messze nem annyival mennek. És az is tipikus, hogy több sáv esetén a belsőben ragadnak a sebességtől félő autósok. Holott lakott területen kívül már tényleg szabálytalan.…..
donci2 2011.07.21 15:57:41
@tizenot: keménykedni tényleg nem kell. semmi értelme 100 fölött még azzal elvonni a figyelmét, hogy mutogassunk is egymásnak. de én még azt is el tudom képzelni, hogy tényleg azt hiszi, hogy helyesen cselekszik. hátha elolvassa ezt a néhány posztot és ő is rájön, hogy csak ki kellene menni abba a szélsőbe...
donci2 2011.07.21 16:00:52
@zazooo: sztem mindkettőtöknek igaza van. keménykedni nem érdemes, de vhogyan a tudomására kellene hozni, hogy ez nem ok. ez itt a fő probléma, hogyan hozod a tudomására?
donci2 2011.07.21 16:02:34
@zazooo: marad a mutogatás :)
A kétharmados kormányú parlament a költségvetés ellenőrzésének egyik utolsó bástyáját igyekszik kidönteni. A 2009 óta sikeresen és eléggé kormányfüggetlenül működő Költségvetési Tanács (KT) költségvetését évi 835 millióról 10 millióra csökkentik (ez valamivel…..
donci2 2010.11.22 13:37:57
@fromdtod: na de akkor, amikor a miniszterelnök 600eFt-t a képviselők 300eFt-t keresnek...
hova gondolsz???? :)
Alföldi ismerőseink jó része a mai napig próbálja fenntartani a magyar mezőgazdaság és állattartás jó hírét. Nehéz kenyér! Budapestről nézve nem is érti az ember miért kűzdenek, hogy bírják még. Elképedve, csendben hallgatom amikor reggel - nyári szabadságon, velünk egy…..
Folytatódik a kiegyensúlyozott állami gazdálkodás megteremtése a költségvetés bevételi és kiadási oldalának összhangba hozásával, az állami jó és a magánvagyonok közötti egyensúly továbbformálásával – jelentette be a tizenkilencedik akciótervének ismertetésekor…..
donci2 2010.10.21 05:46:52
@bierkamp: azért ebben a "dijtatúrában" ez alatt a néhány hónap alatt sokkal több dolog történt, mint az előzős két kormány alatt.
nem érdemes még őket b.sztatni. én kíváncsi vagyok, mi lesz ebből. diktatúrát emlegetni meg nettó h.lyeség.

-egyébként a kp mozgások adóztatása nem lenne hülyeség. bankszámlán nehéz feketén fizetni.
Az előző svéd-magyaron még csak gumicsizmás parasztok voltunk, legalábbis a meccset felvezető vicces kisfilmekben, ma este viszont a svéd tévések arról adtak tanúbizonyságot, hogy halvány segéd fogalmuk sincs arról, mi történik tőlük délre, vagy egyszerűen csak szarnak az ilyen…..
Maradjunk annyiban, az MTK II - Vác érdekesebb volt.1-1 lett a végeredmény, váci vezetés után egyenlítettünk az 54. percben Pál Szabolcs góljával, és ha az ember a gyönyörű Promontor utcai pályáról, Budafok közepéről haza akar menni a távoli Zuglóba, még csak rohannia sem…..
Varánusz Morvai Ámor nyilai 2010.02.26 14:51:00
Ha a Budaházy név elhangzik bármilyen médiumban, Morvai Krisztina azonnal túlmozgásos kamasszá válik. Feltételes reflex lehet ez nála amitől felfokozott izgalmi állapotba kerül, és beszédkényszere lesz. Gyuri, te bitang, mit tettél a Nemzet Ősanyjával, mondd?!Tegnap az ertéel…..
Olvasónknak az az érzése, hogy bankja teljesen hülyének nézi."Deviza alapú lakáshitelem van a Raiffeisennél, amit – természetesen – a megnövekedett törlesztő ellenére is pontosan fizetek.Még valamikor a nyáron kaptam egy levelet a banktól, hogy módosítani kellene…..
donci2 2010.02.25 11:39:16
@Karcsi75: Mire gondolsz? Nekem ott van a céges és a lafo is.
Ecetes László naplójából:2004 tavasz: Végre akció az autókereskedőnél! Lecseréltük a 20 éves csotrogányt egy újra. Alig gurultunk ki a szalonból, az asszony már próbálgatta az elektromos ablakemelőt, a gyerek a CD-s rádióval játszott, én meg tekergettem…..
donci2 2010.02.23 15:41:47
@vagyok59: hát barátom engem zavar biza. de lehet, hogy öregkori túlérzékenység :)
donci2 2010.02.23 15:53:43
@váév építők: melyik városba van 50m távolság az autók között? még tán veszprémben sem fér bele :)