Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lallaj

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A lesújtó múltkori focis kórkép után hazai pályára térünk vissza, és a versenyszervezés művészetében mélyedünk el. Hősünk, bár számos véleményes dolgot művel (AC Milan drukker, képes autót vezetni napokon át, ráadásul ugye futóversenyeket szervez), mégis már gyerekként emlékezeteset alkotott: a…..
lallaj 2016.07.25 16:34:13
@Csanya.: ez még csak az interjú első része. Lesz ebből 3 hét is. :)
A 2030 perces érdi váltófutás elsődleges célja, az Ultrabalaton csapatainknak nyújtott felkészülési lehetőség tökéletesen megvalósult: éjjel-nappal, tűző napon, zivatarban, esőben, viharos szélben, minden UB-n is várható körülmény között kipróbálhattuk magukat. A legdurvább időszak címre egyforma…..
lallaj 2016.04.27 14:16:54
@rrroka: Van irányító szám itt is, csak nem sok ismerősöm van, aki sportol. Tavaly egy sráccal megbeszéltük, hogy futunk egy hosszabbat (50km), majd kitalálta, hogy szervez köré egy eseményt. Lettünk vagy négyen futok meg vagy 5-6 bicajos is jelentette, hogy elkísérne minket. Nem lett belőle semmi, a srác beteg volt, tologatta az időpontot folyamatosan. Majd nem is lett belőle semmi.
A múlt heten én futottam egy hosszút, amit már több hónapja terveztünk egy haverral, de ő beteg volt akkor, én meg már untam a halasztgatást. Vagyunk 5en magyarok, akik futnak is, de egy hosszabb programot összeegyeztetni lehetetlen.
lallaj 2016.04.28 06:53:05
@rrroka: lehet az lesz. :)
Futóblog Run Malmö 2015.03.05 22:44:20
Ha elkap a fernweh, annak mindig az az eredménye, hogy valamelyik fapados légitársaságnál veszek egy hosszú hétvégére jegyet, Airbnb-n meg keresek szállást. Ilyen utakra csak egy ingyenesen szállítható kisméretű kézipoggyásszal megyek, aminek fele ruha, fele pedig futócucc. A…..
Most ti jöttök! Az olvasók közreműködését kérem: miről beszélünk, ha a futásról beszélünk? Miről lenne érdemes -  ha már az ide kölcsönzött Murakami-címről és könyvről nem? Mi nyomja a lelketek? Mi bosszant?  Min változtatnátok, mégha Mikszáth Kálmán szerint…..
lallaj 2015.01.29 20:30:37
@aribazsy: Azt gondolom, hogy mára már eltűntek azok az eladók (nem mind), akik a vevőért vannak. A nagyobb boltokban az eladókat marhára nem érdekli, hogy veszteséges-e az üzlet ahol dolgoznak, mert ők akkor is megkapják a pénzüket, ha nem adnak el semmit sem. A szülővárosomban, van két sport üzlet, kicsik, nem is sok minden van ott. A tulajék dolgoznak ott, vannak vagy 60-70 évesek. Ők aranyosak, segítenek is mindenben, de biztos, hogy nincsenek tisztában bizonyos dolgokkal, pl., hogy milyen lábra milyen cipő kell. Nincs is sok futó cipő, ezek inkább csak általános sportboltok, ahol inkább a dzsogingok (nem tudom, hogy kell leírni) mennek. Ha futó cipőt akarnál, akkor van kettő, amit jó szívvel ajánlanak. Viszont ők ebből élnek, nekik fontos, hogy odafigyeljenek a vevőre és a seggüket is kinyalják.
Másik példa a Spuri. Engem ott meggyőztek, hogy a Free runban nem kellene futnom és az én „erős lábamra”, mert megerősödött a sok Free runos futástól, inkább valami olyan cipő kellene, ami van nekik a boltba. Így vettem egy Cumulust, amit 5 méteren ki is tudtam próbálni. Fura volt, de mondták, hogy majd megszokom. Futottam benne párszor, vagy 40km-t, aztán visszaküldtem. Az eladó csaj nagyon rendes volt, de lehet maradnom kellett volna a már megszokott típusú cipőknél. Azért utaztam oda-vissza 400 km-t, mert azt szerettem volna, ha szakember mondja el a véleményét, hogy milyen cipő kell nekem. Elmondta, nem jött be. Tudom, hogy sokaknak segítenek, de nekem nem tudtak. A visszaküldött cipő árából levettek 3000 Ft-ot, mert használt. De legalább visszavették. Vagy 20.000-et buktam (tankolás, pálya matrica, pénz levonás). Drága volt a semmi. Majd a Dechatlonban vettem egy olcsóbb 20e-s cipőt (Nike dual dusion), ami szintén szar volt. :D Ott a részlegvezető mondta, hogy Ő ebben fut, terepen, aszfalton és nagyon szuper. Azt a cipőt már nem tudtam visszavinni, mert elutaztunk külföldre.
A Nomádban viszont velem segítőkészek voltak.
lallaj 2015.01.29 20:35:39
@b.fruzsi: Nálam működik az online edzés. Még csak a negyedik hónapban vagyunk, de fejlődöm, lehet amúgy is fejlődnék, nem tudom. Nem is fontos. Jó az, ha van ami motivál. Régebben, inkább kihagytam az edzéseket, ha eset, vagy nagy szél volt, de most, menni kell, nincs mese. Ha már kifizettem, meg is eszem. Kiélvezem minden pillanatát.
lallaj 2015.01.29 21:59:51
@aribazsy: nekem még anno tv vásárláskor volt, higy két eladó (mediamarkt), sem foglalkozott velem, mikor mondtam, higy azt a 220ezres tvt venném meg részletre. Nagy nehezen elmondtak milyen papirok kellenek hozzá. Aztán jött a nejem, hogy ne szorakozzak már, vegyem meg kp-ért. Na onnantól kezdve megváltoztak a dolgok.
A másik, nem értem, hogy egy boltba minek annyi eladó, mert tényleg csak mustralgatnak ha bemegy oda az ember. Engem szoktak, mert nem éri el a rajtam lévő ruhák értéke a 60ezret. És akkor feltételezik, hogy nem is veszek semmit. Nem is nagyon szoktam, ha úgy érzem kinéznek onnan.
Megnéztük milyen lesz az Ultra Trail Hungary rövidebb távjának pályája. Hát... A nyelőcső és a gyomor kombinációjára emlékeztető pályarajz a valóságban - terepes szóhasználattal - tele van "technikás" lejtőkkel és emelkedőkkel. Magyarán: sokat fogjátok a versenyszervező…..
Futóblog LA TRAVERSÉE előzetes 2014.08.22 09:48:11
Három héttel szerencsém volt közvetlen szereplője, segítője lenni annak a csapatnak, aki teljesítette a Chamonix- Briancon közötti 203 km-es 13000 m szintemelkedéssel és ugyanannyi eséssel tarkított távot. A táv teljesítéséhez 50 óra állt rendelkezésre, ezt a három tagú…..
Futóblog Piros 7,5 Chiantiban 2014.07.21 08:10:02
Olaszországban nyaraltunk a családdal. Nem tengerparti napozós, hanem városnézős, fagyizós nyaralás volt. A Chianti-vidék szívében, egy hegytetőn lévő, 1200-ban alapított kis falucskában laktunk, és innen csillagtúráztunk. A negyedik napon nem bírtam tovább futás nélkül,…..
Futóblog Night Run Budapest 2014.06.23 08:47:27
Én mindig is élveztem az éjszakai futást, és most szervezett keretek között is ki lehet próbálni. Két hét sincs már, és július 5-én szombaton, 21:00-kor indul az első Night Run Budapest. Ez már az 5. Maratonman rendezvény, de a helyszínt és a napszakot tekintve mindenképpen…..
Futóblog Voltatok már iramfutók? 2014.04.24 08:11:36
A régi blogpajtik talán még nem felejtettek el, az újak meg majd megismernek. De azért egy rövid bemutatkozó, ha már meghívtak ide. Nem vagyok nagy öreg (bár a korom azt feltételezné), de csak 6 éve futok. Első versenyem a Vivicittá volt. 12 km az Alagúton át, a Lánchídon…..
ES Bringa Poels visszatért! 2014.04.11 10:26:27
Két évvel ezelőtt, egy szörnyű bukást követően Wouter Poels pályafutása nagyon komoly veszélybe került. A Tour de France-on hatalmasat borult, és hiába tért vissza, jelentősebb eredményt nem tudott felmutatni. Egészen tegnapig, amikor a baszk kör királyszakaszát nyerte…..
ES Bringa A Roubaix számokban 2014.04.09 23:22:11
Vasárnap Paris-Roubaix!!! Az e havi francia Vélo magazin a legendás verseny kapcsán gyűjtött össze kifejezetten érdekes információkat. 0: Soha, egyetlen spanyol sem tudta megnyerni a Paris-Roubaix-t. A dobogóra is csupán Miguel Poblet (1958-ban második, '60-ban harmadik lett), és…..
lallaj 2014.04.10 09:21:31
@BG86:
Szia.
Köszönöm a válaszokat.
Akkor regisztrálok oda is.

Szép napot!
lallaj 2014.04.10 09:22:36
@BG86:
A twitteren eubringa a cím?
Akinek az első fél tucat poszteren látható alak nem ismerős, annak mintegy gyorstalpalóként ajánlom a következő filmeket pótlásra: Predator, Terminator, Rambo, Tango & Cash, Delta kommandó, USA invázió, He-Man, Vörös skorpió, Drágán add az életed, Véres játék, Dupla…..
Filmdroid Képek a Dreddből 2012.02.06 20:47:37
Az új Dredd bíró film kemény lesz és véres, nem szívbajosaknak készül, az egyik képen épp kiloccsantják valakinek az agyát. Mega City One rettenthetetlen bírája betartja és betartatja a törvényt, a helyszínen bárkit kivégez, ha olyan súlyos tettet követett el és sosem veszi…..
Alex Tuis alkotta meg az alábbi képeket, látható köztük Vasember, Pókember és Thor is. A különbség csupán annyi, hogy nem a filmekben látott színész feszít"Mindig is azt szerettem volna, ha láthatnék egy Marvel szuperhős filmet. Most már vannak Pókember és X-Men filmek,…..
lallaj 2012.02.03 12:39:12
Hamarosan a mozikba került a Dredd bíró film, a készítők már korábban is mindent megtettek, hogy a földbe döngöljék a Stallonés változatot és minden erejükkel azon vannak, hogy meggyőzzék a rajongókat: ezúttal nem fognak csalódni. John Wagner, a Dredd bíró képregényhős…..
Filmdroid Left 4 Dead fan film 2012.01.02 17:42:00
Az Airsoft GI fogta magát és elkészített egy Left 4 Dead kisfilmet, azonban egy idő után kiderül, hogy nem csak ez a számítógépes játék a kedvencük. Inkább úgy tűnik, hogy nem igazán tudtak választani a felhozatalból és inkább összehoztak egy all-star bandát...
Túlzás nélkül állítható, hogy a jövő év legjobban várt filmje a The Dark Knight Rises lesz. Christopher Nolan leszállítja a harmadik részt és ezzel együtt le is zárja, amit elkezdett, a stúdió vakarhatja a fejét, hogy miképp fogja folytatni a franchise-t. De addig is…..
lallaj 2011.12.20 16:02:04
@nikodémus: Én nem olvastam sehol, hogy 8 év telik el a két rész között, pedig az összes Batman-os bejegyzést elolvasom (ami magyar), ami persze nem zárja ki, hogy igazad legyen. Csak akkor meg azt nem értem, hogy az eltelt nyolc év alatt, miért csak most fog felemelkedni. Gondolom volt mit tennie a 8 év alatt (figyelembe véve a képregényeket és a játékokat, volt pár kalandja), de az is elképzelhető, hogy aludt.

És szeretnék elnézést kérni a reggeli bejegyzésemért minden jóérzésű olvasótól, csak korán volt még akkor és nem voltam teljesen képben.
lallaj 2011.12.20 18:52:53
@nikodémus: Köszönöm az infókat. Ez a tény elkerülte a figyelmemet.
Sajnos a legutóbbi poszterről kiderült, hogy nem hivatalos, fan made cucc, ennek ellenére veszettül ütős volt. Itt a hivatalos posztere a filmnek, ami közel sem annyira jó, mint a rajongói változat. Későbbre tartogatják a nagy durranást? Miért csak Sylvester Stallone áll a…..
Szereted az amerikai hazafias érzelmekkel megspékelt akciófilmeket? Akkor az Act of Valor-t bizonyára kedvelni fogod. Nem lesz komplikált cselekmény, a drámázást a minimumra szorítják és nem fognak belebonyolódni a karakterizációba. A hős Navy Seal csapat fogja a gépfegyvereit,…..
  Valaki biztosan összeírta már a szokásos alapsablon történeteket, ezt pedig bármikor és bárhol elővehetik az ötlethiányban szenved filmesek, ha éppen semmi más nem jut eszükbe, akkor felcsapják a nagykönyvet és ahol kinyílik abból a sztoriból készítenek valamit. Ebben…..
  Nem hagyható ki a film kapcsán a klasszikus vicc: Bemegy egy férfi a boltba, majd megkérdezi: - Van zsák? - Nincs zsák. - Nindzsák, hol?   Valószínűleg a poént elsüthették a Totál turbó forgatásán is, ami úgy nézett ki, mintha a forgatás alatt a Wachowski fivérek…..