Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AdmiralRobert

0 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Si vis pacem, para bellum – ez a mondás IV.századi római történésztől, Publius Vegetius Renatustól maradt ránk. ha egyfelől ennek a mondásnak van is helye a történelemben, másfelől viszont világos, hogy már nem releváns 2021-re és a további évekre. A valódi vagy elképzelt katonai uralom nem lesz…..
A meggyengült ellátási lánc miatt több kedvenc csapolt sör eltűnt a brit pubok kínálatából...
AdmiralRobert 2021.09.03 18:25:19
@Frady Endre: "így nem okozhat gondot, ha másféle vallásokkal is együtt kell élni." >> Ezt pl. annak a 130 ember családjának is próbáld bemagyarázni, akiket a Bataclan során mészároltak le muszlim terroristák. Vagy annak a kb. 100 ember családjának, akikbe Marseille-ben teherautót vezettek. Sok sikert hozzá...
AdmiralRobert 2021.09.03 22:44:02
@Frady Endre: Butaság. Mellesleg engem egyáltalán nem zavar, hogy ki minek nevezi a keresztes lovagokat és az inkvizítorokat (bár a kettőt egy lapon említeni nem túl ízléses). Ettől függetlenül amikor a terrortámadások közben Allahot éltetik, azt pont emiatt nem nagyon lehet elvonatkoztatni a vallási jellegtől. Elég szomorú, hogy mentegetni próbálod őket.
Az eleje könnyű, hanem aztán meg kell találni egy igazán szép lépést. Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
AdmiralRobert 2021.07.23 12:56:30
 <= Az előző bejegyzésért katt ide: Svájc, a természeti csodák és mérnöki bravúrok országa Legutóbb a Matterhorn lábánál búcsúztunk el Svájctól, és most az a vidéke várt ránk, ahol szinte már túl sok a félelmetesen gyönyörű gleccserekből, rabul ejtő tavakból és a váratlan érdekességekből, mert…..
A Magyar Televízió vetélkedői anno mindig rengeteg nézőt ültettek a képernyők elé. Könnyű volt nekik mondhatnánk, hiszen kezdetben csak egyetlen csatorna létezett az országban, ám a kollektív emlékezetben a mai napig élénken élnek ezek a műsorok. Sok esetben már nem is tudjuk mi volt ezeknek a…..
AdmiralRobert 2020.12.07 19:11:53
@MIG-31: Nem Pöti volt a főbíró, hanem Döni :) "Megszólalt Döni sípja." De én is nagyon szerettem azt a műsort.
AdmiralRobert 2020.12.08 16:27:42
@MIG-31: Mindkettőnknek igaza van, Döni is, és Pötti is :D en.wikipedia.org/wiki/Denis_Pettiaux
Bár a való élet lassan kezd olyanná válni, mint egy visszatérő rémálom, és lassan minden remény elúszik, hogy idén még külföldi talajt tapodhat a lábikónk, pont ilyenkor lehet erőt meríteni a mókuskerék tovább tekeréséhez a jól sikerült utazásokból, kalandokból. :) Már csak egy utazásunkkal vagyok…..
Ti sem találjátok őket? Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
A második világháború utáni Budapesten rendet kellett tenni. Méghozzá gyorsan és kíméletlenül. Ez nemcsak a megszálló (akkor ugye felszabadító) Szovjetunió elvárása volt, hanem természetesen a lakosságé is, akiknek sötétedés után kilépni az utcákra felért egy istenkísértéssel. 1946. november 26.…..
AdmiralRobert 2020.04.30 14:37:27
@bioLarzen: Nem ironikusan írtam, tényleg sokkal jobb világ van most, mint ami akkor volt.
Sakkozz mindennap! Csütörtök 2020.01.30 07:06:38
Végre egy igazán szép feladvány! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
AdmiralRobert 2020.01.31 09:58:51
AdmiralRobert 2020.01.31 09:59:32
1873. A Novgorod nevű kerek formájú hadihajó (monitor). A 19. század végén a Duna alsó szakaszán is járőrözött..
AdmiralRobert 2019.12.16 23:57:34
@lcka: Ahhoz képest, sajnos egy 8 éves kisgyereket is lelőttek...: "Gerrie was the youngest victim. He was only 8 years old. [,,,] Gerrie was shot at 03:00PM that afternoon." ( de-dam-zevenmei1945.nl/en/victims-2/ )
Te mit éreznél, ha a bejárati ajtó kukucskálóján az a látvány fogadna, hogy bizony rendőrök ácsorognak a küszöbödön? Milyen gondolatok szaladnának át az agyadon hirtelen? Az egyik olvasónk most mesél róla, mert vele bizony megtörtént!..
  Meghívó jött, magyar gyártmányú fegyverek átadásának ünnepélyes eseményére invitálták a sajtó munkatársait. Reménykedtem, hogy az idén márciusban bejelentett cseh CZ gépkarabélyok, géppisztolyok és pisztolyok rendszeresítéséről kaphatunk új információkat. Amint beléptem a Petőfi Sándor laktanya…..
Olvasónk saját bevallása szerint is csak többszöri nekifutásra bírta idegállapotba kerülés nélkül leírni a sztoriját, amin nem is nagyon lehet csodálkozni: a bank téves nyilvántartása miatt hetekig tartó ügyintézésre kényszerült, ráadásul 2 azaz kettő forint miatt, aminek nyilván a többszörösébe…..
"Töltött káposzta a kesztyűtartóban, fasírozott a kecses ujjak között, kétkazettás magnó a Nagyi ölében, itt egy Grundig, ott egy kis hazai, fent meg az elmaradhatatlan Gorenje, az örök jólét biztosítéka." - írta az Index tavaly ősszel, a világútlevél bevezetésének 30-dik évfordulójára készült…..
Micsoda rémséges hírek röppentek fel az elmúlt napokban. Volt egy szaros pelenka, aztán jött a kőbányai fantom. Talán nem is a kiszámíthatatlan élet produkálta egyik borzadványt a másik után? Múlt héten, amikor még augusztus 20-i ünnepségek és a nyár végi szabadságok mámorában úszott az ország (a…..
AdmiralRobert 2018.08.30 11:48:19
@LebensraumamOsten: Újabb csodás emberi tulajdonságról tettél tanúbizonyságot, gratulálok hozzá. Képtelenek vagytok elfogadni, hogy a mostani kabinet százszor jobb kormányzásra képes, mint amit az MSZP-kormányok valaha is tudtak vagy tudni fognak.
AdmiralRobert 2018.08.30 13:34:32
@Thomas Dantes: Egy ország tönkretételéhez képest (Medgyessy-Gyurcsány-féle sokéves ámokfutás), igazán semmiség.
A múltkor, amikor a legértékesebb Lego szettekről szóló cikkemet írtam ( ITT TUDOD ELOLVASNI) rengeteg Lego készletet néztem át és az eszembe ötlött, hogy mennyi olyan jó kis tematika volt az évek során, amelyet manapság már nem nagyon „használ”  a Lego. Gyakran hallom azt a kicsit…..
Nemcsak Berlin, Hamburg és Bécs légterét, hanem közel 240 ezer civil életét és felbecsülhetetlen műkincseket is védtek a Flakturmok. Az augarteni (Bécs) Flakturm (Fotó: Wikipedia.at.)..
AdmiralRobert 2016.01.02 20:49:27
@cukkerbergi: A Sniper Elite: V2-ben is
Új sebességbe kapcsoltak a világ nagyhatalmai, hogy végre – csaknem egy év után – megoldást találjanak a Kelet-Ukrajnában zajló háborús helyzetre. A sürgősséget nem csupán a hirtelen politikai eltökéltség szülte: az ukrán államháztartásnak jelenleg körülbelül alig pár…..
AdmiralRobert 2015.02.07 16:58:14
@jogalany: Alois Schicklgruber (és nem Slikkgruber) a Hitler apja volt, nem az Adolf...
Egyik este, a tizenhatodik kerület egyik forgalmas főútján kocsikáztam hazafelé, amikor furcsa fényt láttam villódzni előttem. Valaki azzal szórakozott, hogy egy lézer-pointerrel világít rá az autókra, buszokra, gyalogosokra. Előbb az úton cikázott a piros pont, aztán a…..
AdmiralRobert 2014.12.02 22:25:22
@Rónarider: "azért egy fülest megérdemelt volna" -> Egy fülhallgatót? Ezért? :)
...  a víznél súlyosabbak pedig elmerülnek – ezek a megfigyelések egészen sokáig tartották magukat, és bár a hajózást már sok ezer éve megoldottuk, és az ún. statikus repülést is kipipálhattuk 1783-ban, a Montgolfier-testvérek hőlégballonjának levegőbe emelkedésével,…..
Tisztelt Állampolgár! A rezsidíj csökkentése nélkül Önt ebben az elszámolási időszakban a következő fizetési kötelezettség terhelte volna: 0.Ft A rezsidíj csökkentésének eredményeképpen az Ön megtakarítása ebben…..
AdmiralRobert 2014.06.24 22:07:20
@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?: Nem értek hozzá, de kizártnak tartom ezt. Munkagéppel (vagy segély cserében jómunkásemberekkel) földet elhord, jó szélesen, plusz mellé csuszamlásgátló betonfalak, oszt jónapot. Tuti nem kerülne ez milliárdokba.
Az RTL Klub főnöke, nem a vakvilágba ígérgetett, amikor azt mondta: ha a kormány hadat üzen az RTL-nek, akkor majd lesz haditerve, és és be is veti azt. A csatorna mai Híradójában az alkalomhoz illően síri hangú és nagyon komor arcú Szellő István menten atombombával…..
AdmiralRobert 2014.06.02 20:47:38
@falomb: Kétlem, hogy húsz embernél több elmenne arra a vonulásra... Ugyanis a Barátok közt sajnos elég régóta csak acsarkodással, gyűlölködéssel, intrikával van tele, ami igencsak ellent mond a címének. És sajnos a gyűlölködés mostanában a tetőfokára hág ebben a sorozatban (lásd Zsófi vs Nóra, Enikő vs Marcell, Klaudia vs Miki, Laci vs Vili).

Értem én, hogy azt gondolják, hogy ez hozza a nézettséget, de akkor sem kéne szerintem egy gyűlölködő, ellenségeskedő sorozattá tenni. Vagy ha mégis, akkor nevezzék át Anyátok Közt-re.
Alapvetően ez egy autós blog, de ha valaki gépi hajtás nélkül megy igazán keményet, akkor helye van, kijár a tisztelet. Ezen a videón Danny Hart, a huszonhárom éves downhill-ikon mutatja meg, hogy milyen az, amikor versenyre készül. Igen, ez csak egy edzőkör, de már a pálya elején…..
AdmiralRobert 2014.05.29 21:07:18
Azt mindenki döntse el maga, hogy a cseh-szlovák énekesmezőny ennyire gyenge, vagy az akkori zsűri volt full inkompetens, hogy 2011-ben az első fordulóban kiszórta Gyurcsík Tibort a magyar X-Faktorból, majd egy évvel később A Dalhoz sem volt elég jó, csak a középdöntőig jutott.…..
AdmiralRobert 2014.05.28 18:46:41
@sepörd: "a cseh-szlovák konkrétan az amerikaival meg az angollal van egy szinten"
Valóban? Na ne mondd. Ez inkább a "szomszéd fűje mindig zöldebb" effektus, ugyanis nem hinném, hogy a műsor licensze engedné, hogy igazán lényegi különbségek legyenek a díszletek, design, világítás stb. terén.