Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fgm

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Forrás: Váralja Szövetség A Regnum Marianum helyének rendezéséről már volt egy poszt az Urbanistán, a legutóbbi önkormányzati választásokon ugyanis a Jobbik rukkolt elő az újjáépítés ötletével. Már akkor is leírtam a véleményem: a Rákosi által felrobbantatott…..
Vastagbőr Ezért ment a sírás? 2012.03.09 08:01:00
A Zöld Pardon vezetőségének nyílt levele Rétvári Bencének, a XI. kerület országgyűlési képviselőjének: Tisztelt Képviselő Úr! Örülünk, hogy Tabi Norbertnek írott és a Facebookon közzétett képviselői válaszlevelében nyíltan is kifejezte szimpátiáját a Zöld Pardon…..
fgm 2012.03.09 10:29:43
Néhány mondat:

Az biztos, hogy a lágymányosi lehajtója életveszélyes még alapüzemben is. Zebrán csak úgy lehet átmenni gyalog, ha erősen figyeled a balról hátulról érkező fittipaldikat, mert a háromból két átkelőn simán jöhetnek akkor is, ha gyalogosként zölded van. Ide rakni az egyébként is a veszélyérzetükről híres bebaszott tinédzsereket akadémiai székfoglalót érő zsenialitás.

A ZP közönségének alapkonfigja mindig is az volt, hogy mindenki basszon sünt, akinek nem tetszik, hogy ők itt mulatnak. Amíg a ZP-n belül voltak ezzel nem is volt baj, a zajra való hivatkozás tényleg nevetséges, a Petőfi híd forgalma éjfélig mindent elnyom. Viszont ahogy végetért egy koncert/lejárt a kimenő, a környező utcákon megindult az élet. Biztos nem ők reprezentálják a kultúráltan szórakozó budapesti fitalokat, de itt szezonban MINDEN hajnalban volt üvöltözés/üvegdobálás/villamosmegálló szétbaszás/egyéb kreatív faszság (eddigi nyertes az a brigád volt, aki hajnal háromkor nekiállt tojással dobálni a környező házakat- reggel nagy élmény volt az odatikkadt sárgáját levakarni az ablakkeretről), szóval enyhe rossz érzéssel bár, abszolút megkönnyebbüléssel vettem, hogy bezártak.

Mostantól lehet számolni, hogy mikorra amortizálják le a kopaszi gáti parkot. A részegen az irodaház bejártánál a bukszusba pisilő emós kislányok is cukik voltak, de oda legalább nem hordtam a gyerkeket játszani...

Ha már a helyben maradás volt a fő szempont, abszolút nem értem, hogy az évek óta ilyenolyan kocsmaként/kifőzdeként vegetáló pályabüfé (a tüskecsarnok mellett) miért nem evidensebb választás. Jóval közelebb van a villamosvonalhoz, nincs körülötte autóforgalom, körben fák vannak, amik egész jól fogják a hangot, a környék eleve lepusztult, a ZP közönsége fel sem fog tűnni rajta.
Vastagbőr Full access 2011.11.24 10:41:00
A gyorsnaszád navigálását megingathatatlanul végzi Matolcsy Gyuri (figyelem: szimpátiatüntetés Matolcsy mellett péntek este!), így a többi szorgos matróz végzi a szokásos dolgát. A KDNP legfontosabb dolga most Hoffmann Rózsa seggének megvédése mellett Mária Terézia…..
fgm 2011.11.24 11:41:00
@Gyarló Hintaló: Na ez az, már spicliskedésnek is befellegzett, gondolom drága volt, meg körülményes, hát hoztak törvényt arról, hogy de facto az egész államigazgatás egy kibaszott nagy megfigyelő szervezet lesz. Szóval sehol, sorry.
Elfogadta a kormány az átdolgozott verzióját a Munka Törvénykönyvének, ami azt jelenti, hogy drasztikus változások nem várhatóak a tervezetben. Először idézném a PR-részleget, Czomba és Giro-Szász duó előadásában: "Az új Munka törvénykönyve segít abban, hogy…..
fgm 2011.10.25 15:00:55
@Syreni: "Ne abból induljunk ki, hogy a munkavállaló mindent megengedne a munkáltatónak, csak hogy munkát kapjon." Osztán hozzájuk még csak nem is a főnök ment be ugatni, csak a futoncai... de ezek szerint csak van olyan helyzet amikor az ember gyorsan lép hátra kettőt az elveitől, és szépen bekussolva csinálja amit diktálnak neki. Józan megállapodás keretében.
Április 1-jétől Fellegi Tamás, a Nemzet Kormányának nemzetfejlesztési minisztere jogosult dönteni minden egyes nyugdíjkérelemről és az induló nyugdíj összegéről, valamint rokkantsági nyugdíjról és táppénzről. A legendás munkabírású Fellegi jog- és feladatköre az elmúlt…..
Minden állítása hírlapi kacsa! – Egy hete Matolcsy minisztériuma pellengérre állított egy újságírót és letagadta az értesülését, miszerint elszállt volna a 2010-es hiány. Tegnap mégis beismerték. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Úgy tűnik, a Nemzetgazdasági…..
fgm 2011.03.25 13:14:27
@Transylvanianmixedgrill:
Ezt mind el tudnám hinni, ha az az egy aprócska gixer nem lenne az elméletedben, hogy az utólagos spinjük kb annyi: "én így szállok le a lóról, kuss!" Ezt normális PR csapat nyilván nem így kommunikálná, szóval nincs itt szerintem semmi koncepció a zsigeri kurvaanyázáson kívül. Apu ökölbeszorult kicsi minisztere vagyok.
  Kedves Urbanista! Nagyon megörültem tegnapelőtt, mert láttam, hogy bütykölik a szabadság téri szökőkutat, aztán tegnap meg láttam, hogy már aktív is, odarohantam, de hiába tapodtam a tapiköveken, a kút már nem inter, csak aktív. A múltkor a mandiner…..
Török Gábor okosan azt írta ma, Lázár előtt két út áll: vagy "beleáll az ügybe, példák, előképek sokasága áll ehhez rendelkezésére: beszélhet megvágott felvételről, félreértett szavakról, őszinteségről és még sok minden másról ... vagy rendhagyó módon…..
Miközben magyarázattal együtt közzétesszük alkotmánytervezetünknek III. A jogrendszer fejezetét...III. A jogrendszer - PDF-ben és kommentálható posztban ...meg kell állapítsuk, hogy az alkotmány-előkészítés (a tervezett elfogadási időpont előtt két hónappal, ami…..
Az Audi csak nem nyugszik, és továbbra is megmarad a minden konkurensbe belekötő márka szerepében. Korábban, az R8-assal a Ferrarinak mentek neki, és a nagy rivális fellegvárában, Maranellóben forgattak egy eléggé támadó reklámot, a BMW-vel vívott plakátadok-kapok pedig már…..
  Vannak ugye a közhelyek, hogy ami az orrunk előtt van, azt nem vesszük észre, meg hogy csak egy kívülálló látja meg a bennünk rejlő értékeinket, blabla. Nos Aditya Dev Sood, a 3quarksdaily.com indiai-amerikai bloggere, most mindezt a közhelyt igazolja, mikor…..
A Hadik kávéház Molnár Gyula négyes metrója, már ami a visszatérő ígéreteket illeti. Először talán 2005-re mondta az újbudai polgármester, hogy újra vendégeket fogad Karinthy legendás kávéháza az Bartók Béla úton. Egyszer ugyan egy sajtótájékoztató erejéig meg is…..
fgm 2010.07.13 14:42:23
@morph: Leteszed az autót a bartókon, és besétálsz.

Amúgy ezzel a térrel is az volt a baj, mint majd mindegyikkel a belső 11kerben, hogy gyakorlatilag hajléktalanszállóként üzemelt.
Talán ha kerül oda végre üzemeltető, és valóban lesz terasz, lesz érdekelt fél aki vigyázzon, hogy ne ott henteregjenek.
Egy újabb botránykígyó dugta elő a fejét vasárnap: Gázmérgezés az Allee-ban. Budapest legújabb bevásárlóközpontja szerdán nyílt meg, pénteken megnéztük mi is, meg a 2012-t (kritika itt), a kajarészen volt szerencsém percekig figyelni a szerencsétlenül, tálcával a kezében…..
Vastagbőr A sógorok is oltanak 2009.11.12 13:45:00
Nahát, ezek a sógorok ... nem a magyar mintát másolták le a H1N1 vakcinák beadására. Pedig olyan szépen kidolgozták nálunk, valami különdíj járna nekünk: Önbizalomtól duzzadó öntudatos magyar állampolgár -> Háziorvos -> Patika (jaj, elfogyott, de rendelünk) ->…..
fgm 2009.11.13 13:55:34
@nyg: Ahogy maga a vírus is okozhat ilyet. Egyébként meg benne van a kockázatok és mellékhatások felsorolásában, szóval senki nem fog kideríteni semmit.
w Döbrögi országlása 2009.10.16 07:30:00
Abban a szerencsében volt részem, hogy élhettem a Kádár-rendszerben. Ennek annyi előnye mindenképpen van, hogy láttam valami egészen mást, és be tudok róla számolni. Igaz, hogy 13 éves voltam a rendszerváltáskor, viszont négyéves korom óta olvasok újságot. Háromféle lap…..
Miután a Borfesztiválon végigkóstoltuk a Lisicza teljes szortimentjét oda-vissza, lesétáltunk a várból és átballagtunk a Lánchídon Pestre. Lehet, hogy már korábban többször elmentünk mellette, de most egy kis pécsi cirfandlival élesített szemünkkel kiszúrtuk, hogy egy lakat…..
fgm 2009.09.18 12:29:11
Ez gyakorlatilag egy szentpétervári hülyeség, ami átszivárgott ide is.
englishrussia.com/?p=4857
Szóval szerintem kár ezen idegeskedni, hogy ki milyen ötletet lop el.
Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester helyettes a Népszavának: "Bajnai Gordon miniszterelnökkel három különböző forrásról egyeztetünk, eltérő ütemezésben és céllal: ötmilliárd forint likviditási hitelről, 25 milliárdos reorganizációs hitelről és további 30-40…..
fgm 2009.09.18 12:12:11
@Periwinkle (aka A 40-es fantomja):

"Minek ennyi kerület? Minek ennyi megye?"
Hát gyakorlatilag annak, hogy amint a mellékelt poszt is mutatja, a mai parlamenti pártok (kormánypárt és ellenzék egyaránt) ezekből finanszírozzák magukat. Hülyék lennének megváltoztatni, hiszen a saját politikai bázisuk mindennapi megélhetését tennék kockára. A mindenkori kormány ugye jobb pozícióban van, mert ők tudnak azállami beruházásokból lopni, (ugye volt is egy kis maszatolás még megyóék idején a megyék régiókká szervezésével, de gyorsan lehasadtak az ügyről...) de alapvetően nekik sem érdekük felszámolni a jó kis urambátyám hálózatot. Csak kis összehasonlítás: New York City-nek (8 millió lakos, +20 a konglomerációban) egy polgármestere van, 51 tagú közgyűlése (city council) öt kerülete (borough) amiknek saját kerület-kormányzója van (a közvetlenül választott borough president) akik viszont nagyon szűk végrehajtói hatalommal rendelkeznek, a szerepük tanácsadás helyi ügyekben a polgármesternek. (Tehát nem külön önkormányzat, gyakorlatilag minimális stábbal, a főpolgármester beosztotjai.) Kiszámolni sincs kedvem, hogy ehhez képest a Budapesti önkormányzatok hány közgyűlési taggal rendelkeznek. Egy biztos, lopni van miből, és van ki fedezze őket. Ha Demszkyt végre eltakarítják innen akkor is csak egy új bohócot választunk magunknak aki továbbra se fog tudni - se akarni semmi érdemit csinálni. Nem nagyon látok senkit azzal kampányolni, hogy szűntessük meg a kerületi önkormányzatokat/megyei önkormányzatokat!
Gyerekszoba Biciklizz másképp! 2009.07.23 17:38:00
A Taga biciklije egyben babakocsi is, vagy a babakocsi egyben bicikli is. Ki-ki döntse el maga, hogyan szeretne erre a hibrid járműre nézni. A lényeg: ha akarjuk bicikli gyereküléssel, ha pedig úgy van rá szükségünk, akkor babakocsi. Az átalakíthatósága miatt szuper az ötlet, hiszen…..
  Drága Hölgyeim és Uraim! Elnézést az elmúlt napok takaréklángos blogolásért, de Londonban voltam, ahonnan ezt a szép szuvenírt hoztam a Nyájas Olvasóknak. A piros telefonfülkék tényleg a birodalom szívének szimbólumai (nem véletlenül választotta New York példaképnek a…..