Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gilda

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1992 végén Gillant csakugyan újból csatasorba állították, mondhatni, szó szerint.  Az igazán beszédes című album, a „The battle rages on” (a csata tombol tovább) 1993 júliusában jelent meg. Gillan (és talán Glover is) új szövegeket írt, átdolgozták a dallamok egy részét is. Blackmore akkortájt úgy…..
Ha feltenném a kérdést, hogy játszott-e valaha a Deep Purple ugyanazon a színpadon George Harrisonnal, valószínűleg mindenki az igen válaszra tippelne, hiszen különben hogyan jutna eszembe ilyesmit kérdezni. Jól tippeltetek, bizony játszott. 1984 végén, amikor a Purple még Ausztráliában turnézott,…..
Gilda 2020.10.26 19:10:02
Fogalmam sincs,HOL olvastam valami ilyesmit; a jó cikkben jelentős szerepet kap a kezdés, a befejezés-, és ami közte van.
A "felütésed"-ben most egy újabb módozatot találtam-, ez ENNEK okán tetszett.
A köztesben Richie karaktere ( megint a szókimondása, a felfogása, és az eddig általam eddig még nem felfedezett öntörvényűsége ) tetszett . Ja? És minthogy igérted, fogom még látni mosolyogni, az itt (igaz, csak indirekt módon) realizálódott a Perfect strangers videóban. Hozzáteszem: nagyon jól áll neki, de azonnal komorra vált...
(N. b.: ismerek én is olyasvalakit, akivel párszor találkoztam személyesen. Először a "hangja mosolygott" egy mobilon kereszetül, mikor legelőször eligazított; HÁNY emeletnyi csigalépcsőn kerülhetek el a személyes láttatásig. Másodjára egy délutánon, ahol Galapagosról tartott promóciós előadást. Mindkétszer röviden, akár RB. Pedig NEKI is jól állt ! Sem előtte, sem utána a róla látott képeken nem fedeztem fel még egy halvány mosolyt sem. De, nem vagyunk egyformák, és csak ő (k) tudja( tudják), mi az oka ennek. )
Richie reneszánsz zene-imádatát is örömmel olvastam. A vásáron állva helyes volt korhű öltözetében.
Az olvasást ( és a közbeékelt zenék hallgatását )befejezve ez mintegy keretet adott cikked befejezéséhez.
Merthogy a hölgyet először reneszánsz öltözetben (hol furulyázva, hol magát dobbal kísérve ) láttam /hallottam énekelni-, természetesen BM is ott pengetett a színpadon. Hangja, mozgása-, de maga az egész jelenség elbűvölt.
Miközben rátértünk a St. Helens felé vezető útra, az idő nem sok jót ígért, de azért reménykedtünk. Az 1980-as kitörése óta immár legendássá vált vulkánt 1990-ben egy seattle-i magyar-amerikai srác jóvoltából már volt szerencsém a levegőből látni. Olyan volt, mint egy holdbéli táj, szürke,…..
                                                                            Búcsú Amerikától                                                                        Egyesült Államok, 2012 „Nekünk ebből ennyi volt” – körülbelül így foglaltam össze 1970 augusztusának vége felé amerikai utazásunkat…..
                                              Indonézia - 2012 Két nap vissza (egy éjszakai megállással), Labuan Bajo-ba. Mit tagadjam, nagyon untuk. Nálunk jobban csak szegény sofőrünk unhatta. És még szállást is kell keresnünk. Az előre kinézettről kiderült, hogy elég vacak, keressünk másikat.…..
A „Machine head” frenetikus sikere most már csakugyan a szupersztár kategóriába repítette a Deep Purple-t. Emellett még kivívták maguknak a „világ leghangosabb zenekara” címet is. 1972 nyarán felléptek többek között London egyik legrangosabb koncerthelyszínén, a Rainbow-ban, ahol 117 decibeles…..
                                                                  Búcsú Afrikától                                                     Dél-afrikai Köztársaság, 2012 Egyszer mindennek eljön az ideje. Annak is, hogy az utazó kénytelen elgondolkodni azon: meddig még? Nem mintha nem volna elég nagy a…..
                          Öt nap szabadság - Egyiptom, 2011                   Oázisból sivatagba Mit kezdjen az ember, ha év vége felé még maradt öt nap szabadsága, de nem bír megülni itthon a fenekén? Túl messzire nem mehetek, ahhoz az idő még két hétvégével együtt is rövid, Európában már…..
                                          Egyesült Államok, 2011 Grand Canyon – számomra immár harmadszor. Az első feledhetetlen. 1985 júliusa. Úgy készültem rá, mint kezdő színész az első fellépésére. Érkezés busszal, rohanás ki a peremre és semmit sem látok. Eső, ború, két napig. Életem nagy…..
Blackmore 1. fejezet - Blackie 2020.03.23 11:24:14
Megjegyzés a 2. „kiadáshoz”.  A 2007-ben megjelent könyvbe elég kevés kép fért el, no meg azóta tömérdek új-régi fotó került elő a netről. Szó szerint több ezret néztem át, hogy igazi ritkaságokat is megoszthassak az olvasóval. E képek forrásai nem kis részben Facebook-oldalak (a legkülönbözőbb…..
                                                             Repülj Buddhával!                                                                Nepál, 2011                                                                    Még meg sem érkeztem Nepálba, máris ízelítőt kaptam az országból. Úgy két…..