Regisztráció Blogot indítok
Adatok
forsakenskies

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendhagyó évzárást tervez a nemrég új albummal jelentkező Nomad. Már attól is különleges lesz a koncert, hogy nem Budapesten, hanem Kazincbarcikán rendezik meg. Úgy alakult, hogy a kezdetektől fogva ott a legnagyobb a rajongó bázisunk, így hát mi is azt érezzük, hogy…..
Két nap múlva már a boltokban is lehet majd kapni a Soundgarden King Animal című új nagylemezét, amire 16 évet kellett várniuk a rajongóknak, na nem azért, amiért mondjuk a legutóbbi Guns N' Rosesra, hanem azért, mert a zenekar egész egyszerűen feloszlott a kilencvenes évek…..
Kiadó:Roadrunner RecordsHonlapok:www.megadeth.commyspace.com/megadeth13 év (ennyi idősen kezdett el zenélni), 13 lemez, és még Mustaine szülinapja is 13-án van, vagy mi a szösz. Na jó, akkor maradjunk a számoknál. 13 nóta (naná!), 57 perc, azaz az átlagos számhossz alig valamivel…..
forsakenskies 2011.11.08 17:07:38
@Kotta: okés, elfogadom, nekem sajnos azonban nem tűnt fel egyetlen olyan zenekar sem, ami képes lenne felvenni a versenyt a '90-es évek elejének hihetetlenül magas színvonalú 'terméseivel'.

Persze a 10 000 Days vagy a God & Guns bekerült nálam is minden idők Top10 albumába, de az újak közül nekem maximum a Black Stone Cherry alkotott valami elfogadhatót, de az ő albumaik sem ugyanazok, mint mondjuk egy Operation: Mindcrime, egy Deliverance, egy The Real Thing, egy A Vulgar Display of Power vagy pláne nem egy Razor's Edge. Még írni is hátborzongató ezekről az albumokról, nem hogy hallgatni őket! :)

Egyelőre azt látom, hogy még mindig messze földön jobbak azok, akik 'akik már túl vannak a kreativitásuk csúcsán', mint a mai fiatalok. De ha van(nak) esetleg olyan(ok), aki(ke)t érdemes meghallgatni, akkor szívesen veszem az ajánlásaidat!
Nagyon leegyszerűsítve az 1990-től 1991-ig létezett, egy lemezt kiadó seattle-i Temple Of The Dog a jelenlegi Pearl Jam-tagokból, illetve Chris Cornell Soundgarden-énekesből állt. Persze ez akkor még nem volt ilyen egyszerű, a Pearl Jam épphogy kezdett szárba szökkenni, Matt Cameron…..
Jó programot ajánlunk július 12-én estére: a Petőfi Csarnokban lép fel 2008 után ismét a Queensryche, ezzel (ha jól számolom), már negyedik alkalommal látogatva el Budapestre, isten tartsa meg jó szokásukat. A zenekarról sokan, sokfelé, sok mindent leírtak, így nem prezentálunk…..
forsakenskies 2010.07.06 19:30:37
@queensryche: én meg mit nem adnék azért, hogy játsszák az utóbbi 10 évből a Middle of Hell, The Killer (Soldier), Desert Dance - (Tribe), Saved (Hear) dalokat.

És persze bármiért a Mindcrime-ról. Mert hogy elméletileg ez az Empire/Soldier/Rage turné, nem?
A Soundgarden legutóbb akkor bolygatta fel a zenei világot, mikor hirtelen feléledt a weboldaluk. Utána viszont csend lett, egyik tag sem nyilatkozott a fura mozgolódás ügyében (sőt, volt aki tagadta az egészet közeli forrásokra hivatkozva) és, ha ugyan el nem is felejtették az emberek…..
Tegnap a Rammstein, Green Day, Heaven & Hell, Slayer stb. mellé bejelentettek számos új csapatot az osztrák-magyar határon megrendezésre kerülő Novarockra. Ezek szerint fellép a az Alice In Chains, a Stone Temple Pilots, a Deftones, a Prodigy, a Wolfmother, a Dillinger Escape Plan, a…..
Tegnap este olyasmi történt, ami azóta nem fordult elő, hogy a Csillagvirág klinikán terroristák és kommandósok mészárolták le a főszereplők nagy részét. Nyert a Jóban-rosszban a Barátok közttel szemben. A Hal a tortánnak késő délután még csak 18 százalékos…..
forsakenskies 2010.02.19 20:01:08
@domiNick: :)))))

Én is szurkoltam a JR-nek, a BK az utóbbi időben teljesen érdektelen lett, új szereplők bénák, nulla karakterrel (ami nem feltétlenül csak az ő hibájuk).

Szóval JR jó most!
Pearl  Jam, 1996. november 17., Budapest Sportcsarnok Ülőhelyem volt, így egy színházi távcső segítségével vettük szemügyre Eddie tokáját és  Jack Irons öreges dobolását. A Red Hot Chili Peppershöz hasonlóan a Pearl Jam is csak egyszer járt eddig Magyarországon,…..
forsakenskies 2010.02.06 08:31:06
@TIBI567: Tibi, én ott voltam, de sajnos akkor még nem nagyon ismertem a Soundgarden-t, de a FNM minden képzeletet felülmúlt - és GNR még azt is tudta überelni...

A pearl jam-en én is ott voltam, 4. sor, cipőm leesett kb. a 2. számnál, 6. környékén valahogy meglett, de nem érdekelt, a mezítláb is hazamentem volna a Keletiből. :) Koncert felejthetetlen volt - de remélem nem egyszeri is megismételhetetlen - vmiért van egy olyan érzésem, hogy a Szigetre behúzzák őket.

Pearl Jam, Alice in Chains, Soundgarden, LIVE, Tool, Velvet Revolver, Faith No More, GNR - idén
Metallica, Megadeth - már csak egy újabb Soundgarden és egy Stone Temple Pilots kellene, és asszem hátradőletnék... :))
Ha már mostanában úgyis minden az Alice In Chainsről szól, akkor ne maradjon ki Mike Starr, a volt basszusgitáros sem, aki közvetlen a Dirt lemez felvétele után került ki a csapatból. Ő jelenleg azzal hívja fel magára a figyelmet, hogy szerepel a Celebrity Rehab című…..
Alice In Chains - Black Gives Way To Blue (EMI) Szokták mondani, hogy az Alice In Chains volt a grunge-korszak legkeményebb zenekara, és van is benne valami. Lassú, súlyos, metálos témákkal pakolták tele lemezeiket, nem punkoskodtak, mint a Nirvana, vagy rockerkedtek, mint a Soundgarden…..
forsakenskies 2009.09.29 20:48:09
@zero: bocs tévedtél, de én is tévedtem.

Az első jó riffre 1 mp-et sem kell várni. :)
Mike McCready, a Pearl Jam gitárosa elmondta az MTV News-nak, hogy a hétfőn megjelent lemezükön található 11 szerzemény nem az összes, amit ebben az időszakban írtak. Mikor befejezték ezeket, akkor leültek megbeszélni, hogyan tovább, és arra a döntésre jutottak, elég ez a tíz…..
Pár éve már lett volna egy Alice In Chains-koncert Budapesten, de az az érdeklődés hiányában elmaradt, viszont ellenben az akkori nosztalgiahangulatú körúttal, most friss lemezt is bemutat majd a zenekar, aminek eredeti énekese 2002-ben halt meg drogtúladagolásban. Sok rajongó szerint…..
1968-at írunk, a Deep Purple Rod Evans énekessel és Nick Simper bőgőssel a soraiban készítete el Shades of Deep Purple című bemutatkozó albumát, rajta a Hush című Joe South- és a Help! című Beatles-feldolgozásokkal. Aztán felvették Austin Powers gatyáját, és átruccantak az…..
Péntek veszélyes nap, hiszen a felhozatalból következik, hogy bármikor belebotolhatunk egy dramenbéz-rajongó tinilányba. Előtte még konstatáljuk a Nagyszínpadnál, hogy a Jetnek tényleg csak az az egy dala használható, ami benne volt a telefonos-reklámban. Ottmaradván a…..
Semmi nem árulja el jobban a metálzene jelenlegi állapotát, mint az új Megadeth-dal, amit a myspace-oldalon lehet meghallgatni. Thrash-mánia van, kérem szépen. A száraz gitárok, a tekerős szólók, a rohanó tempók kora van újra. Még Dave Mustaine is úgy érzi, most újra helye van…..
Szeptember 20-án jelenik meg az új Pearl Jam lemez Backspacer címmel, amiről a csapat egy dalt már el is játszott élőben, illetve most még egyet meg lehet hallgatni a hivatalos oldalukon egy kazáttás magnót elindítva. Utóbbi az első kislemez, The Fixer a címe és augusztus 24-én…..
forsakenskies 2009.08.01 15:12:06
@DankóG: ...és a No Code sajnos a leggyengébb pj album lett szerintem.

@remetebal: Nem az a baj, hogy csak 36 perc, hanem hogy mindez 11 dalból jön össze. Átlag 3 perc popdal a rádióadókhoz hangolva, hosszú Mike McCready szólók nélkül... mint a Fixer... hát nem tudom...

Plusz a fent említett 'nyereménydal' ráadásul olyan, mintha EV legalább 110 évesen írta volna...
A sportriporterekre már jó régen felfigyeltünk, és Joey Adonis figyelmét se kerülhette el a közvetítésekben használt klisék tömkelege.A modoros magyar sportközvetítés Kishazánkban az elmúlt években gombaszámra szaporodnak a különböző tematikus sportcsatornák, amivel persze…..
forsakenskies 2009.07.18 20:35:45
@gintike.contact: ha már tenisz, én a 'játszmában/mérkőzésben maradásért adogat'-tól vagyok a plafonon :)

amúgy a hazai támadásokból hiányzik az ötlet, középen erőltetik a támadásokat :)
Már egy ideje megjelent az első olyan hivatalos Alice In Chains-kislemez, amin William DuVall énekel. Az A Looking In View című számot akár a zenekar Myspace-oldalán is meghallgathatjuk, és immár klipen is megnézhetjük, igaz ezt hivatalosan egyelőre csak a csapat oldalán...
Tegnap kezdte új lemezének promotálását a Pearl Jam, ami annyit jelentett, hogy ők voltak a zenei sztárvendégei az első Conan O Brien vezette Tonight Show-nak. Mindezt arra használták, hogy csapjanak egy kis reklámot az ősszel megjelenő Backspacer című lemezüknek, és…..
forsakenskies 2009.06.05 13:24:55
@zengogeci: Nem azt írtam, hogy olyan, mint a TEN korszak dalai. Biztos, hogy Stone írta a Got Some-ot, hallatszik. És a TEN-en emlékeim szerint a Once, az Even Flow, az Alive, és talán a Why Go is az ő tollából származik. A Vs. utáni albumoknál egyértelműen az változott, hogy EV írta a dalok többségét, és Stone Gossard is inkább alternatívabb írányba kísérletezett. Talán most kevesebb Eddie, és több Stone riff lesz. És akkor majd megint kicsit nagyobbat dobban a szívünk! :)