Regisztráció Blogot indítok
Adatok
perszepersze

0 bejegyzést írt és 147 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Ilyen az öreg dízel 2014.04.26 06:35:22
Milyen lehet vajon, ha az ember csak használja az autóját hónapokon át, és nem kell hozzányúlni? Egy-egy olajcsere, esetleg fékbetét, ha eltömődik a pollenszűrő, már nagy esemény. A téli, nyári gumi váltogatása bosszantóan sok időt rabol el, még talán időpontot is kell…..
perszepersze 2014.04.27 21:35:04
@ká. zé.: Háhááá, te tuti, hogy a nagy Krézi vagy!!! Aki nem ismeri a palit, az keressen rá a gugliban a nevére, hogy mit tud a pali, oszt pislogjon.
Belsőség Heti merítés 2014.04.20 08:29:39
Társ lehet egy életre A 911, aminek szintén nagy rajongója vagyok, kicsit drágának bizonyult :), a 924 viszont tökéletesen ötvözi amit szeretek, '70 évekbeli, sportautó, Porsche és nem utolsó sorban még megfizethető és szervizelhető. Végre szakítottunk! Vérge…..
perszepersze 2014.04.20 23:55:13
@samot: Nem, tényleg nem akkora a csalódás! Audi motor, 1998ccm, 4 henger, 115 lóerő, k-jet befecskendezés,ABT a motorkódja, turbóval 165 lóerő. A Picasso egy nagy királyság, de a MB-vel csak óvatosan! Én nemrég engedtem el az én MB "kezét", mert már nem biztos, hogy mindenáron "tolni akarom a csillagot" az elején.
Az a reggel is elég szarul indult. Elindultam a hűséges 190-es Mercinkkel Tatára, a Totalcar éves naggyűlésére, ahová együtt mentünk volna Drágasiposurral. De késett, ezért megtankoltam, hogy ezzel se teljen az idő. Elindultunk szép nyugodtan, hogy a Totalcarmagazine és a Totalbike…..
perszepersze 2013.12.29 22:05:56
@Gyurma73: Igen, nagyon jól mondod! Klimásra való, gyári első lökős 35-40 bontva, sárvédő 12, motorház 20, lámpakeret 5 ezer, lámpa 8-12, index 2 ezer, lökháritópatent bontott nem nagyon van, utángyártott eltörik hamar, marad a gyári 16-ért. 2 karosszéria elem fújása havernál, anyaggal 25-35, és a deszka, lökháritó szine gyárilag egy árnyalattal eltér a kasztnitól, és lakkozni is mattabbra kell ezeket, mert az a gyári technológia. Pikk-pakk 200 ezer, ha a futóműbe is belenyúl. Saját tapasztalat, a jobb oldala az enyémnek enyhébben sérült, mégis ennyibe kerül, hogy megint csilli-villi legyen. Egy ajtó csere miatt majdnem tk-ra vették annó, mert a gyári ajtó 370 ezer, ha avultatja a felére akkor sem vicc a mutatvány.
Belsőség Heti merítés 2013.06.02 12:06:10
Gyönyörű hobbi, de egy kiszámíthatatlan autó Nagy vágyam volt egy sportautó felújítása, saját ízlésem szerinti kialakítása. Egy barátomnál meg is találtam a megfelelő kiindulási alapot, egy Porsche 924 targát. Szegénykét bontásra szánták, mert már a hócipője tele…..
Magyarország elbukta a tél ellen vívott harcot: a vidéki úthálózat állapota sok térségben siralmas. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
perszepersze 2013.04.03 08:01:05
@Alhazred: És büntetnek is ott rendesen, igaz "csak" 30 ezer a kvóta. A rendőr is elmondta, hogy csak vámszedés az egész! :(
perszepersze 2013.04.03 08:03:04
@allen99: Na, ez a nagy kérdés!
András olvasónk küldte be a hírt és a videót, köszönjük neki. Lényegében bearanyozta a napunkat, annak ellenére, hogy ismét a halmozottan súlyos szabálysértés öndokumentációjának tipikus példányával szembesültünk. Amit nyilván elítélünk és szomorú, de mindezek…..
Belsőség Heti merítés 2013.02.03 16:00:23
Amikor az ember vigyorogva vereti át magát, és még csak meg se bánja Ez életem első saját tulajdonú autója. Persze anno óriási (= zéró) tapasztalattal az autóvásárlás terén vágtam bele a keresésbe, és bármennyire is tudtam, hogy ésszel kell autót venni, csak a szívemre…..
perszepersze 2013.02.04 16:21:34
@Mumia: Kár itt erősködni, verheted a melled, magyarázhatod az ostobaságod. Egyszerűen valótlant állítasz! Ha TE vagy a gondos gazda-tulaj aki a felső sorból, polcról válogat, akkor én most miként aposztrofáljam magam, hogy az 1991.-e gyártmányú MB W201., 190E.-be MB szalonból rendelem az alkatrészt, és a kocsi 99,9.%-ban típus tiszta?! Szánalmas vagy, mert ebben az 5 ajtósban sosem volt GSI, esetleg bekókányolva a motor... :(
„Ha az iparban, mezőgazdaságban, illetve közigazgatásban végzett, felelősségteljes tevékenységünk mellett csak egy parányi szabad időhöz jutunk, kiviharzunk modern lakásunkból, és samponnal, szivacsokkal felszerelve rávetjük magunkat krómtól-lakktól tündöklő…..
Tavaly január óta a tűzoltóságot katasztrófavédelemnek nevezik, de ahogy látom, ebből csak a katasztrófa valósult meg. Az viszont a rendőrségnél is. A Gyömrői Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, mint az önkéntes egyesületek általában, az ügyeleti szolgálatot úgy…..
Az autótolvajok között akad azért egy-két egészen pofátlan. Hiába van járőrszolgálat a Budapest XIII. kerületi Marina Parton.Volt lélekjelenlétük: nyilvános parkolóban, a szabad ég alatt szedték le a 3-as kombi BMW elejétés szabadították meg lámpáitól, valamint…..
Volt két Mercim: Mózes, egy 1985-ös W126 500SE és Doxa, egy 1982-es W123 300D. Már nincsenek. Közel hat év után először nincs Mercedes otthon. Furcsa érzés, és cseppet sem kellemes. A háztartás Merci-menteítése Doxával indult, akaratlanul. Miután Mózes néhány hónapnyi pihenő…..
perszepersze 2012.08.08 00:28:18
@perszepersze: @nick:: Ha volna rá igény, nagyon szívesen mesélek! ;)
Igazi, kalandoroknak való történet, élet ez, igaz sajnos már nem csinálom, mert egy öreg magyar-osztrák bácsi volt aki anno elindított és segített, de ő már sajnos nem él. De az emlékeim tisztán élnek bennem, szóval, ha van rá igény, miért is ne?!
Olvasmányos, érdekes cikket is össze lehetne hozni belőle, mondhatni egész estés olvasnivaló lehetne.:)
perszepersze 2012.08.08 02:19:11
@nick:: Most éppen semmi dolgom nincs, mert múlt héten felmondtam a munkahelyemen, ezért úgy gondolom, hogy rendszerezem gondolataimat, írok egy vázlatot, és szépen lassan, de igen részletesen és izgalmasan belekezdek a dologba. Ha ne adj isten, még a TC-t figyelmét is felkeltené az írásom, azt szívesen tenném közkincsé, itt a TC oldalán.
Üdv.: Attila
perszepersze 2012.08.08 14:51:25
@Z o z ó: Tárgyalások folynak, de nem szeretném elkiabálni. Meghajlok a közösség akarata előtt!
Belsőség Amerikai dög Zalában 2012.07.17 16:50:00
Búzát indultam fotózni. Csallóközi gyerek vagyok, jól érzem magam a szélben lassúzó gabonamezők közepében – ha tehetem, bárhol megállok és élvezem a látványt: megnyugtat. Apósoméknál voltam múltkor, gondoltam kimegyek sétálni a földekre, el a gébárti strand mögött, a…..
perszepersze 2012.07.18 10:30:52
@baowah: Mikor számíthatunk a részletes bemutatóra, ne adj isten, egy jó kis tesztre? Sokunk hiányolja ezeket a retró TC-s időket, stílust, ami a TC-t naggyá tette!
Régen nem írtam a 190-esről, pedig lett volna mit, de gondoltam, összegyűjtök egy nagyobb adagot, és egyszerre naplózom. Amikor a múltkor elment a fék az átszakadt membránú vákuumdob miatt, még kora ősz volt. Aztán egyszer hívott Rita, hogy belülről párás a szélvédő, amikor…..
perszepersze 2012.06.27 20:20:44
@Bende Tibor: Az ECU mellet közvetlen van egy túlfeszültség védelmi relé. Na, ha az elromlik, akkor csinál ilyen hülyeségeket, nem kap vagy nem ad érzékelőknek, ECU-nak áramot,de nem rögtön, hanem lassan, megbújva! Én 4 darab ( ! ) ilyen relét vettem, biztos ami biztos alapon, darabját 2 ezer forintért. Azt is cseréljétek ki!
Gyuri autója azonnal az érdeklődés középpontjába került, ahogy megláttuk a képeket. Nem volt egyértelmű a szerkesztőség álláspontja, hiszen volt, akinek tetszett, volt, aki rondának látta, de a befektetett munka alapján mindenképpen megérdemelte, hogy díjazzuk. Hiszen a…..
Majdnem félúton van a Föld felé, miután kipöfögött a Holdra - Négyszázezernél kezdtem hinni benne. – mondja Decker Jóska, miközben megpaskolja a kopott, hámló géptetőt, - azóta már reggelente köszönök neki, egyelőre nem is gondolok arra, mi lesz majd, ha nem lesz.…..
perszepersze 2012.05.17 09:49:44
@Schütii: Az én autóm 91.-es mercedes, gyárilag piros matrica jár neki, de ha szépen mosolyogsz a vizsgabiztosra, akkor kap egy kéket. Az okmányirodában pár száz forintért átírják, gyakorlatilag ennyi... ;)
Igazi pöcsköszörűk, a szó minden értelmében: kicsi a blokkjuk, vinnyognak, büdösek, pörgetni kell őket. Az ember használhatatlan szarnak gondolná az ötvenes endurókat. Aztán, ha jobban odafigyelünk, észrevesszük, hogy nem feltétlenül gnóm törpék ezek, hanem egész testesek…..
perszepersze 2012.03.19 22:51:15
@3DOVTKM6: Jó, hagyjuk! És a plazmagyújtás is varázslat, ugye? És itt most nem a plazma gyújtógyertyáról beszélek, ami tényleg népbutítás.
perszepersze 2012.03.19 23:00:02
@3DOVTKM6: Tankolj Mol 95.öst, és utána Shell V-power 99 racing-ot és észreveszed, hogy tényleg nincs különbség benzin és benzin között.
Számos okunk lehet rá, hogy tönkre akarjuk tenni az autónkat. Sok a pénzünk és költeni akarjuk, emberbaráti szeretetből támogatjuk a szerelőnket, be akarjuk a lízingcégnek bizonyítani, hogy csereérett, és millió más. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
perszepersze 2012.03.15 19:02:34
@mazda121db: Na, most jó okost mondtál! Az összes multi áruháznak a no-name autós termékeit a vendégünk, R. Laci gyártja, gyártatja. Ő az autoshop kft. tulajdonosa, tehát személyes tapasztalatom van ez ügyben. A MOL-Lube kft. nyírbogdányi finomítójában gyártják, töltik a flakonjait, kannáit, ami ezen áruházak polcaira kerül "gagyi" olajként, mellette ott a Mol és a Shell olaj is. A kannákon, dobozokon van egy 12 számjegyű számsor. Nézd már meg ezen olajok számsorait, hogy-hogy nem, de 3 karakter mindegyik olajos flakonon ugyanaz lesz! Gondolom, hogy nyírbogdányban gyártanak 200 liter szar, "tescos" olajat, aztán mindent átszerelnek, programoznak és adalékolnak, hogy a jó MOL olaj, vagy a jobb SHELL olaj menjen utána a flakonba?! Ekkora butaságokat ne írj, kérlek, főleg ha nincs rálátásod a dologra!
A sárga tengeralattjáró "A neve elhallgatását kérő tulajdonos szerint, az esti órákban Akarattyán egy helyi lakos tájékoztatta egy ismerősét, miszerint egy autó beszakad a jégen. Az ismerős keresésre indult az egyik Hummerrel, de nem találta meg a beszakadt gépjárművet,…..
perszepersze 2012.02.08 09:33:46
@Gomulka Béla: A Platós Barkas-om a 10 centis jégen is igen esélyes volt, hogy elsüllyedjen, pedig az nem 3 tonna. De 17 évvel ezelőtt ki foglalkozott ilyen gondolatokkal.:)
Tudjuk, hogy a tűzoltók megszállott emberek. Életüket teszik kockára, hogy másokét megmentsék. Ha megszólal a riasztás, azonnal bepattannak a védőfelszerelésbe, felkapcsolják a kéklámpát és a szirénát, robognak a nagy piros autón a bajbajutottakhoz, akár esik, akár fúj.…..
perszepersze 2012.01.15 17:20:52
@hant: Mert ugye te sem várnád el, hogy 10 percig álldogáljon a tűzoltóautó a vasúti kereszteződésben, ha a gyermekedet vagy a feleségedet kellene kimenteni egy autóból vagy lakásból?! Tényleg ennyire ostoba vagy? Ha nem látod jönni a vonatot és tudod, hogy balesetveszély nélkül át tudsz hajtani, akkor te sem tennéd meg, ugye?
Igazi hülye vagy! Itt borsodban és szabolcsban lesz.rják a piros jelzést, csak haladjanak, hogy életet tudjanak menteni. Ha olyan gyorsan tudnál futni, mint amilyen hülye vagy, akkor hegynek felfelé fékezned kellene!
Maximális tiszteletem a tűzoltók, rendőrök, mentősök felé, ha Ők nem lennének, már összeroskadt volna az ország és nem lenne szabad parcella a temetőkben!
Azért hülye sport, mert mindenki azt hiszi, könnyű. Nem kell hozzá semmit tudni, elég nyomni a gázt, kormányt tekergetni nem kell, megy minden magától. Pedig nagyon nem így van. Ha az összes sárga világít, készülj, mert a felvillanó zöldre rajt!  Na, ezt nem minden esetben…..
perszepersze 2011.09.23 15:22:03
@streetsta: Neked pedig édes fiam, a kezed-lábad törgelném el, hogy így meghajtottad az öreg benz-et! Hát, van neked szíved?
:D
Még jó az idő, a fűtést sem kell bekapcsolni, de figyelmeztessen bennünket, hogy Ausztriában ezen a héten leesett az első hó. Kettőt pislogunk, és itt lesznek a hajnali fagyok, a hajnali fagyban pedig a kint tartott autókba olykor nehezebb bejutni, mint OTP-fiókba vasárnap reggel…..
perszepersze 2011.09.23 15:07:01
@gnme: És én eddig delikátot meg ilyen, úri huncutságokat használtam az ételbe, ááhhh...:)
perszepersze 2011.09.23 15:09:42
@gnme: Most, hogy már ezt is tudom, felmerül a gyanú, hogy maga Lenin elvtárs is ezzel van balzsamozva. Hiszen jól tartja magát az öreg, nem?!
Mindig a legszörnyűbb rémálom válik valóra, főleg, ha öreg Mercit vesz vagy ad el az ember. Ott ült a sámliján a műhelyben, jó mélyre leszívta a cigit, mint mindig, amikor a gondolatot szó követi majd. Közben a lábával egy automataváltót billegtetett, a nyári vihar előtti…..
Amikor Bandi elkészítette azt a (nekünk) publikus Google-táblázatot, amibe be kellett írnunk, milyen járművet viszünk majd Tökölre, milyen a kg/LE aránya, és mit tud százon gyorsulásban, én az esélytelenek nyugalmával rakosgattam be az adatokat. A szerkesztőségben közel nincs…..
perszepersze 2011.09.01 22:58:58
Most olvasom Bende Tibi posztját a véresen komolyan vett gyorsulási versenyünkről és rádöbbenek, hogy tulajdonképpen ja, rákészültem én is. Pedig nem is terveztem különösképpen, úgy gondoltam, hogy odamegyek, vívunk egyet a Motordokival (ahol ilyen rövid távon ő az esélyesebb)…..
perszepersze 2011.08.30 08:13:05
@ommm: Ja és az összes alkatrész, gyárilag túlméretezett, nem lehet baj. A töltőnyomást a gyár is elismerte valamikor a szervízeknek svédországban, hogy simán bírja az 1,6 Bar-t! Nem levegőbe beszélek, született séd barátunk 70 éves nyugdíjas koráig vagy 30 éven keresztül volt saját volvo márkaszervize és kereskedése. Igaz, ha valami extra erősítés kellett akkor mentek a Heico-hoz.:)
perszepersze 2011.08.30 14:02:15
@ommm: Pista! Gyári programmal a szervízben miért nem löketsz neki egy kis plussz naftát, és kérd, hogy a lambda értéket hagyja az ECU figyelmen kívül? Az rakna pár lovat még oda.:)
perszepersze 2011.08.30 21:15:35
@ommm: Ha nem nyersz, szakrálisan felgyújtom a MB 190.EVO2.-t.:) Pedig az az életemnél is többet ér.:D
( jó nem gyújtom fel, de borzasztó szomorú leszek. már 3 éve pihen a garázsban letakarva, várok még vagy 25 évet és eladó lesz, persze aranyáron.:)
A Totalcar egyik nagy médiatörténeti pillanatát élhetik meg velünk, kedves olvasóink. Amire oly régen készültünk és terveztük, az végre megvalósul: kihívjuk a kollégát és a földbe döngöljük, majd együtt sírunk és nevetünk a leszakadt lendkerekek, füstölgő hengerfejek…..
perszepersze 2011.08.27 10:46:07
@Brigi \"B. A.\" főnöke: Valóban volt, Volvo V70 T5R AWD volt a neve, és volt egy 500 darabos Heico tuning is, azok 320 lovasak voltak. Abból mér Svenskában is kevés van, nincs is eladó, max. 1-2....