Regisztráció Blogot indítok
Adatok
'it's cool to know nothing'

0 bejegyzést írt és 1003 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagysikerű multikulti sorozatunkat folytatjuk. Ezúttal Berlinbe tesszük át a metaforikus székhelyünket. De itt inkább a "németbe megyek" jelenségről fogunk beszélni és nem egy konkrét deutsche városról. Elterjedt a népvélekedés, hogy tényleg mindenhol jobb, mint itthon/idehaza/orbánisztánban. Nem…..
Az autóvásárlás komoly és nehéz feladatat tud lenni, amely rengeteg utánajárást, tudakolást és időt igényel. Arról nem is beszélve, hogy viszonylag nagy pénzügyi beruházás is egyben, ezért érthető, hogy szeretnél a lehető legbiztosabbra menni. És szeretnéd elkerülni azokat a hibákat, amelyeket…..
'it's cool to know nothing' 2021.03.02 21:10:44
@Ződ2000:
kifli.hu/
Mi mostanában őket használjuk (nincs közöm hozzájuk, nem reklám). 4 órán belül itt van a cucc.

" Egyszerűen sokkal szegényesebb lenne az életünk ha nem állna rendelkezésre a kocsi, "

Pontosan erről van szó. Nem azért van, mert tényleg kell, hanem mert ez egy olyan luxus és extra kényelmi eszköz, amit az emberek hajlandóak kifizetni. Neked is azért van XC60-od, és azért voltál képes ezt ide is leírni, mert számodra ez valami FONTOS dolog. Függetlenül a használati értékétől.

Az emberek nem racionális döntésként vesznek autót, hanem mert vágynak rá (már gyerekkorban ezt látják mintának)), meg mert a szomszédnak stb. is van. Közben meg hazudnak maguknak, hogy muszáj volt megvenni, mert nélküle nincs élet. Na ezért szóltam a témához hozzá, hogy a nélkülözhető dolog nem a tempomat, meg a sávtartás, hanem maga az autó.

Semmi gondom azzal, ha valaki azt mondja kell nekem, mert megtehetem, meg csak. Azzal van gondom, hogy azt mondják nem lehet nélküle élni, és olyanok vesznek autót, akiknek másra kellene a pénz, nem egy ilyen luxusra.

Motorcsónakot a tengerre, meg luxus órát is vesznek (veszünk) néhányan.
    Egy hete jelent meg Vági Márton Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz? című véleménycikke az Azonnalin. A jobboldali sajtó azóta is epét hány. Vajon mennyire jogos ez a felháborodás?   "Biztos, hogy a partnerem a megfelelő személy erre a célra? Nem csak azért akarunk…..
'it's cool to know nothing' 2021.02.11 20:03:23
@G. Nagy László:
"Rengeteg igazság van abban, amit írsz. De akkor sincs jogunk megszabni senkinek, hogy miként éljen."

Dehogy nincs. Ma is van jogunk ehhez, ma is korlátozzuk emberek jogait. Úgy hívják, hogy gondnokság. 18 éve alatti emberek mind gondnokság alatt állnak, és más, a jog által, önálló életvitelre alkalmatlannak ítélt embereket is gondnokság alá helyeznek. Se önálló döntési jog, se szavazati jog nem illeti őket.

Csak konvenció kérdése, hogy kit ítélünk önálló cselekvésre/életvitelre alkalmatlannak. Itt vannak például a hajléktalanok, vagy bűnöző életvitelt folytatók. Szerintem, ha valaki nem képes önmagát ellátni, nincs legális keresete, már alkalmatlan az önálló életvitelre. Ha az állam vállalja a gondnokságukat, már azt tehetne velük, amit akar. Mind a szaporodásukat, mind a bűnöző életvitelüket meg tudja akadályozni.
'it's cool to know nothing' 2021.02.11 21:23:34
@Visceroid:
Ezek szerint jó az, hogy emberek nyilvánvalóan bűnözésből élnek (nincs legális keresete, mégsem hal éhen).

Aki értékes tagja a társadalomnak, annak lesz munkája. Lehet, hogy nem olyan amilyent szeretne, vagy elképzelt magának, de lesz munkája. A többit meg, ha el kell tartanunk, akkor ugyanaz vonatkozzon rá, mint a gyerekekre. Nem szavazhat, helyette, róla mások döntenek.
'it's cool to know nothing' 2021.02.11 21:48:23
@Visceroid:
Olvasás megy?
" Lehet, hogy nem olyan amilyent szeretne, vagy elképzelt magának, de lesz munkája. "

De még csak nem is azt írtam, hogy akinek nincs munkája, az kerüljön gondnokság alá, hanem azt, hogy akinek nincs legális jövedelme. Tök mindegy, hogy tőkejövedelme van, vagy munkabére, kit érdekel? A lényeg, ha el kell tartani, akkor a jogai korlátozhatók legyenek (még egyszer, lásd gyerekek). A nyugdíjasokat nem tartom eltartottnak, elvileg tőkejövedelmük van.
A zene mindig része volt az életünknek. A 70-es, 80-as években még sokkal korlátozottabbak voltak a lehetőségeink mint manapság a Spotify és a YouTube korában, de azért mi is megoldottuk hogy hozzájussunk a nekünk tetsző zenékhez.Ehhez segítségünkre volt a rádió és az abban hallható könnyűzenei…..
Felső-Fehér a történelmi Magyarország legkülönösebb vármegyéje volt. Területe 17 exklávéból állt, beékelődve a szász és a székely területek közé. Egyetlen város sem volt a területén, sőt, a megszűnésekor a székhelye sem esett a vármegye területére. Alig 111 éves fennállása során kétszer is eltűnt a…..
Nemrég olvashattátok Sándor sztoriját, aki egy munka kapcsán Ausztráliába utazott, ahol egy nem túl kellemes karantén várta. Akkor ígértük a folytatást, itt is van. Ebben hősünk kiszabadul a karanténból, kicsit megmártózik Sydney örömeiben, majd belekóstolhatunk kicsit a munkájába is...
Kifizetted a közvetítői díjat, mindent hátrahagyva az utolsó pénzéből kibuszoztál Hollandiába, mégsincs munka? Ráadásul a következő hétvégéig el kell hagynod a szállást és nincs hova menned a bőröndjeiddel? Úgy érzed, hogy átvertek? A Hollandiában élő János osztja meg ezzel kapcsolatos…..
'it's cool to know nothing' 2020.11.23 23:38:31
@Johnny Joker:
Ha érdekel magyarországi munka a villamos-energia iparban, kérnék tőled egy CV-t, vagy linkedin elérhetőséget
Most interjúztatunk egy pozícióra.
Lelkes olvasónk egy jó kis írással lepett meg minket e-mailben, melyet - előzetes hozzájárulását követően - változtatás nélkül közlünk. Köszönjük zerosugar6564-nek az alábbi kis szösszenetet: "Értelmiségi, bár szinte kékgalléros, jól fizető szakmában keresek állást és elegem van a rossz…..
'it's cool to know nothing' 2020.09.02 15:38:16
@nyelv-ész:
"szakma nem is akkora elvárás, hanem hogy a jelölt szépen simuljon bele az átlagba, és konfliktusmentesen hajtsa végre a vezetői utasításokat."

Így van. A szakmát meg tudjuk tanítani a jelöltnek, de azt, hogy hogyan kell viselkedni, együttműködni, azt nem.
'it's cool to know nothing' 2020.09.02 21:53:53
@ArriMédesz:
Nem. Minden területen és szinten szükséges a jelöltek átnevelése, betanítása.
Az alap készségekkel, tudással és hozzáállással rendelkezzen, a többit megoldjuk. Sőt , ilyen szempontból jobb ha kevesebb tapasztalattal rendelkezik, mert nem kell leszoktatni hülyeségekről.
Magyarország lelépett a színpadról, ezzel pedig elhalkultak a Dalfesztiválban kétkedő hangok is. Pontosabban azért időről időre még felbukkannak véletlenszerű oltások, így legutóbb a Will Ferrell és csapata által készített Netflixes film kapcsán. De miért szúrja sokak szemét ez a nagy múltú…..
'it's cool to know nothing' 2020.07.13 11:53:59
@erol: Honnan veszed, hogy ezt választom. Az volt a kérdés, hogy miért utálják sokan az Euroviziót. Megválaszoltam. Nem? A mindenkori magyar versenyzőnek drukkoltam, megnéztem, de a többi fellépőt nem nagyon tudtam végignézni, mert fájt. Megnéztem ezen kívül néha a youtube értékeléseket, de azok többsége is inkább fájt.
'it's cool to know nothing' 2020.07.13 12:19:35
@vanRob:
Neked is leírom:
Azoknak az országoknak a lakói, ahol az embereknek tetszik a törpe-kétfejű borjú - szakállas nő vásári látványosság a XXI. században, azok nyugodtan rühelhetnek bennünket. Ezek szerint ők "értik is, hogy mi ez az egész" és tetszik nekik.
Pangea A legősibb esőerdő 2020.06.14 17:56:41
Az elmúlt hónapok egyik színes híre volt, hogy esőerdő nyomaira bukkantak az Antarktisz nyugati szélén. Az egykori Gondwana szuperkontinens nagyobb részét 90 millió éve borító esőerdők maradványait azonban nem csak a jeges földrész partvidékén tanulmányozhatjuk: Ausztrália egy részén a hajdani…..
'it's cool to know nothing' 2020.06.18 13:59:38
@lezlidzsi84:
Nem tudom, hogy pontosan mit értesz az alatt, hogy a Daintree-be aszfaltozott út vezet (a Daintree folyóig valóban van út). Ez egy hatalmas terület és kétlem, hogy pl. a Cape Tribulationig, vagy azon túl leaszfaltozták volna az utat. Az egy jó kis 4WD út. Ha jól emlékszem mi az Emmagen creekig mentünk fel, ott fürödtünk, nem messze a krokodiloktól.

De ilyen szempontból NT-ben durvább a helyzet, Darwinban egy olyan lagúnát építettek, melyet gát választ el a tengertől, de a tengervíz a kövek között be tud jönni úgy, hogy a medúzák kint maradnak. Krokodilt mondjuk nem tartja vissza, mert az előfordul a házak között a kerti úszómedencében is.
'it's cool to know nothing' 2020.06.13 20:31:03
@eßemfaßom meg áll:
Az élet értelme nem a szaporodás. Pontosabban az életnek semmilyen értelme nincsen. Csak az a kérdés, hogyan akarod eltölteni azt az időt, amit életnek hívunk. Nyomorultul, megbánva mindent a végén, vagy sem.
'it's cool to know nothing' 2020.06.13 21:16:57
@ekat:
Az élet értelme nem a szaporodás. Pontosabban az életnek semmilyen értelme nincsen. Csak az a kérdés, hogyan akarod eltölteni azt az időt, amit életnek hívunk. Nyomorultul, megbánva mindent a végén, vagy sem.
'it's cool to know nothing' 2020.06.14 11:27:16
A létezésnek nincsen célja (értelme is csak akkor lehet, ha van célja). Részei vagyunk az univerzumnak és kész. Ez így van, akár tetszik, akár nem, de ez nem jelenti azt, hogy az életünket ne jól töltsük el, vagy feladjuk a küzdelmeinket, hiszen úgysincs semmi értelme.

Igen, a gyerekek megszületésüktől fogva rengeteg öröm forrásai (nekem három van), amit az ember el sem tud képzelni, amíg meg nem születnek.

Viszont fiatalon a szinglik pótolják ezt a hiányt mással, karrierrel, "önmegvalósítással", utazással. Tagadják, hogy bármi hiányozna. Az, hogy valami hiányzik sokáig valószínűleg nekik sem nyilvánvaló. De eljön egy pont, amikor ez már mind megvolt és nem marad semmi. A Nobel díjat már vagy megkaptad, vagy tudod, hogy nem fogod soha megkapni.

Az élet egy olyan kirakós játék, ahol mindennek megvan a maga ideje (ez saját, nem valami hülyeség Coelhotól, vagy kitől). Nem lehet a darabokat összecsereberélni büntetlenül. Tanulsz, befektetsz, aztán elindítasz dolgokat, vállalkozást, karriert, megházasodsz, gyerekeid születnek. Majd látod ezeket mind kiteljesedni. A tanulásod, törekvésed beérik, a gyerekeid felnőnek. Amikor meg már nincsen hova tovább lépned, a gyerekeid kezdik ugyanezt, te segíted őket, átadod a tapasztalatod, tudásod és látod, hogy ők is jól boldogulnak ezzel. Megint befektetsz, de már nem a saját életedbe, hanem az övékébe. És boldogan leszel nagyszülő látva, hogy az egész életed befektetése (saját magadba, majd a gyerekeidbe) beérik. Boldogan nézel körbe a vacsoraasztalnál, látva azt a sok kis értelmes embert körülötted, akik szeretnek, rajonganak érted és nélküled nem léteznének.
Az arabok szerint akkor váltál férfivé, ha ültettél egy fát, írtál egy könyvet és nemzettél gyereket.

Ha valakinek nem lehet gyereke, az egy másik dolog.Velük abszolút együttérzek, és kívánom nekik, hogy hozzák ki életükből a legtöbbet, amit lehet.
Fehér homok, pálmafák, türkizkék óceán - én ennél szebbet el sem tudok képzelni! Összegyűjtöttem Nektek 13 csodálatos tengerpartot, amelyek joggal szerepelhetnek sokak bakancslistáján! A képek magukért beszélnek!     Mui Ne , Vietnam  Ez a tengerparti városka az egyik nagy kedvencem, nem…..
'it's cool to know nothing' 2020.06.10 20:13:10
@pkovaks:
Ha exotikus fa, akkor itt van mindjárt ez:
pixers.us/wall-murals/ghost-gum-tree-24820543

De nem kell messzire menni, a saját kertem is tele van gyönyörű fákkal.

Nem azzal van gondom, hogy van-e egy parton homok, vagy sem, hanem olyan, homokos part + pálmafa kombóval, ahol más sincs. Zavaros víz, semmi vízivilág. Ha hullámok sincsenek, abszolút unalom.
Homokos partoknál szebb partokért megint nem kell messzire menni, minden változatos part szebb náluk, pl. ez:
www.travel-europe.info/dhermi-on-the-albanian-riviera/
De az egész dalmát rész is ilyen.
Vagy itt van egy kicsit messzebbről.
Szintén változatosabb, ahol tele van koral zátonnyal, az legalább nem sivatag. A homokos parton csak max. szörfözni lehet (az is remek persze), de ahol hullámok sincsenek, ott mégis mi a fenét lehet csinálni? Az gondolom világos, hogy a szerző nem szörfözni jár pl. Kaliforniába.
'it's cool to know nothing' 2020.06.10 20:57:02
@Bircanyíró: Kispajtás 27 évvel ezelőtt kerültem meg először a földet. Tavaly a 14 éves lányomat egyedül küldtem el Szingapúrba (persze járt már ott, meg a környéken előtte). Idióta az, aki azt hiszi, hogy messzire kell menni, hogy valami szépet lásson.
Scilly-szigete és a Cromwell-kastély (forrás: index) Egy korábbi bejegyzésemben már írtam a világtörténelem legrövidebb háborújáról. Most éppen ennek az ellentettjétől készítettem bejegyzést. Ugye azt már az előzőben is írtam, hogy sokat tanultunk nagy háborúkról, számos közülük legendák tárgyává…..
'it's cool to know nothing' 2020.03.19 22:24:16
@Tkristof:
"egyetlen permanens háborúról beszélünk"
"s mindenki ment a maga dolgára, anélkül, hogy egyetlen puskalövés, vagy bármilyen konkrét összecsapás történt volna."
Volt ezen kívül egy ki kalózkodás, meg blokád.

Na ne vicceljünk!
A 414 év az valódi háború volt. Százezrek haltak meg, ami abban a korban óriási szám volt.
Egyébként még a második háború sem volt folyamatos ütközetek sora. Voltak közben jelentős szünetek. A hátországban meg sok helyen semmit sem lehetett érezni egy darabig a háborúból.
'it's cool to know nothing' 2020.03.19 23:05:25
@Tkristof:OK, köszönöm a korrekt választ. Szerintem a történelem tudatunkban egyszerűen nem rögzült, hogy ez egy ilyen hosszú időszak volt. Mindenki tudja, hogy "közel 150 évig" hadakoztunk a törökkel, csakhogy ez nem így van. Ez bizony több mint 400 év volt. Nem szabad idegen forrásokat kritikátlanul átvenni, mert ezek döntően angolszász munkák, az ő szemüvegükön keresztül láttatják a világot. Az angolok nagyok jók abban, hogy eladják a nagy semmit. Mi meg vagy alu-l, vagy túlértékeljük magunkat, kevés a tárgyilagos ismeret.
Lezárják az ország összes tengerpartját - ez a spanyol kormány legújabb szigorítása. A rendőrség közben egész nap igyekezett betartatni a vasárnap óta érvényes karantént: illegális maszk árusokat, a csirkéihez siető idős hölgyet és medencéző turistákat büntettek meg. ..
'it's cool to know nothing' 2020.03.18 18:30:36
@Todward:
Egyelőre kétséges, hogy kialakul-e az immunitás. Nem tudják biztosan. Ezt a kockázatot senki nem fogja bevállalni. Talán még a svédek tartanak ki a nyájimmunitás mellett, meglátjuk. De az gyanús, hogy az angolok és a németek is meggondolták magukat.
'it's cool to know nothing' 2020.03.18 19:35:09
@Vírusbácsi: ugye tücsök és a hangya meséje. A tücsök megdöglik télen.
Pár héttel ezelőtt az interneten olvasgattam a norvégiai Sogne-fjord partján fekvő Flåmról, amit persze rögtön meg is mutattam Viktornak, hiszen mindkettőnk régi vágya volt eljutni a norvég fjordokhoz. Mivel elég sok szabadságunk maradt még az évben (a svédeknél a szabadságokat április 1-től március…..
'it's cool to know nothing' 2020.03.02 20:50:51
Itt a Papríkató sorozatunk nyolcadik része! Ti kérdeztetek, papok megválaszolják! 'Mi a véleményed az evolúcióról?' Emlékeztek még, mikor a Campus Fesztiválon megkérdeztük, hogy ha egy kérdést tehetnél fel Istennek, akkor mi lenne az?  Két egyetemi lelkész vállalta, hogy a legjobb kérdéseket…..
'it's cool to know nothing' 2020.02.05 13:28:36
@turbólyuk:
Elsiklasz azon tény mellett, hogy szabályok megléte (bármilyen szabályoké) nem evidens. Ha van szabály az jó, mert.... öööö. Nos, miért és hogyan is vannak szabályok? (fizikai, matematikai)
Hogyan lettek a szabályok és honnan tudja az élettelen anyag, hogy melyek a szabályok és hogyan kell viselkedniük? Nem állítok, vagy akarok bizonyítani semmit azon kívül, hogy az ember milyen korlátolt és egyesek mennyire ostobán hisznek a saját állításaikban.
'it's cool to know nothing' 2020.02.05 22:15:51
@Zabalint:
Valóban, de a mondandóm szempontjából mindegy is. A lényeg, hogy van szabályszerűség, ami nem magától értetődő, hogy van. Az élő anyag a DNS/RNS-ből "tudja", hogy mi a szabály. A fizikai szabályoktól az anyagnak sem illik eltérnie, különben borul a minta, amit megfigyelünk. Valahogy mégis kódolva kell legyen, ha nem látunk eltérést. A default a random kellene legyen. De nem az.
Dániáról sokszor leírják, milyen nagyszerű hely, persze távolról nézve sok ország az, közelről inkább látszanak a hibák is. Mindenesetre a rendszeresen a világ legboldogabb országai közé sorol Dániának is akadnak hátrányai, Natalie írása mind a kettőből válogat...
'it's cool to know nothing' 2020.02.05 15:31:30
@fhdgy: Az I. vh után egy iparától megfosztott, közlekedési hálózatát szétvágott (Pécs-Szeged vasútvonal azóta sincs) országban 2 millió határontúli menekülttel (lásd vagonlakások a pályaudvarokon) a nyakán szegénység volt? Na ne!

De azért jellemző a mai magyar mentalitásra, hogy te sem kezdtél utánanézni annak, hogy mi támasztja alá az állításaimat, hanem egyből megpróbáltad cáfolni és bebizonyítani, hogy soha nem is volt jó itt semmi, de bezzeg máshol mindig is jobb volt. Csak azért is mindig és minden szar nekünk!
'it's cool to know nothing' 2020.02.05 18:57:16
@Herr Géza:
Nagyon jó, hogy be is mutatod magadat példának, arra amit írtam.

"Magyarországon – a természeti adottságokból és népesedési viszonyokból adódóan – jóval kisebb volt az éhínségek szerepe, mint Nyugat-Európában"
hirmagazin.sulinet.hu/hu/civilizacio/magyarorszagi-ehinsegek
A házasodást és gyerekvállalási kedvet nemcsak az egzisztenciális bizonytalanság, a család-karrier egyensúlyba hozásának kihívásai vetik vissza, hanem az a fajta primitív látásmód és kegyetlen testkultusz, amit a napokban Schobert Norbi terjeszt...
'it's cool to know nothing' 2020.01.22 08:51:30
@Akármiértis:
Mi az, hogy nem sikerül? Ha akarja, sikerül. Nem akarja. Nem annyira akarja. Vagy nincs akaratereje. A férfi a hibás? Persze, mindig.

Nem feltétlenül a férfi fogja elhagyni a nőt (sőt a legtöbb válást nők indítják el). Elég, ha a szexualitás megromlik közöttük, a nő elhanyagoltnak, értéktelenebbnek érzi magát (azaz egyszerűen rosszul érzi magát a kapcsolatban), és ő fog kilépni a kapcsolatból. Persze itt is a férfi lesz a hibás.
Itt a Papríkató sorozatunk ötödik része! Ti kérdeztetek, papok megválaszolják! 'Miért mondod, hogy tisztelnünk kell másokat és törődnünk velük, ha nem engeded, hogy segítsünk és higgyünk más vallásokban?' Emlékeztek még, mikor a Campus Fesztiválon megkérdeztük, hogy ha egy kérdést tehetnél fel…..
'it's cool to know nothing' 2020.01.06 15:53:19
@Bobby Newmark:
Válaszaid alapján nem tudom eldönteni, hogy te melyik kategória vagy.
'it's cool to know nothing' 2020.01.06 15:57:06
@xtlight:
A végtelenből egy esemény bekövetkezésének valószínűsége nulla (végtelen db. végtelen színű golyóból egy meghatározott színű golyó kiválasztása). Pont mint isten létezésének valószínűsége. Ezért írtam oldalakkal feljebb, hogy a két világ valószínűsége megegyezik.
'it's cool to know nothing' 2020.01.06 16:05:41
@Bobby Newmark:
Rájöttem, te a hülyék közé tartozol, mert elemi dolgokat sem értesz meg.
Ezt állítottam:
Vagy végtelen számú univerzum létezik,
Vagy kevesebb (a "másik lehetőség")

Nincs harmadik megoldás (vagy szerinted van?)

Jelen álláspont szerint a tudományos világ szerint kevesebb mint végtelen számú univerzum létezik (pl. multiuniverzum elmélet). Mivel a kevesebb db. univerzum isten létét követeli meg, ergo a tudós társadalom istenhívő (akiket lehülyéztél, szellemileg renyhéknek neveztél, persze ezt nem vetted észre, mert te is hülye vagy :)
A szingli (single) szó sokak szemében negatív, és egy csomó pejoratív jelző kapcsolódik hozzá: úgy mint önző, kevéssé vonzó, karrierista, kompromisszumképtelen, éretlen, lusta, anyagias, és még sorolhatnánk. (Mint már többször kifejtettük, ezek csupán előítéletek, semmi közük a valósághoz, de attól…..
'it's cool to know nothing' 2019.11.29 17:17:22
Down Under, Oz… bárminek is hívjuk, Ausztráliáról a legtöbb embernek az óceánpart, a szörfözés, Sydney, a kenguruk és esetleg még a hatalmas távolságok jutnak az eszébe. Pedig a kontinensnyi ország ennél sokkal több. Lássunk tíz dolgot, amire Ausztrália megtanítja az ott élő határátkelőket! (A Tíz…..
'it's cool to know nothing' 2019.11.13 13:54:30
@puhacica:
Menj végig a Mereenie Loop-on. Klassz helyek vannak végig. Én is nagyon akartam a vörös úton terepjáróval csapatni. Azt a trükkje, hogy nem szabad lassan menni, mert akkor szétrázza a terepjárót. 100 km/h-nál már simán gördül, csak vigyázni kell a mély homokra. A Finke River menti utat nem mertem bevállalni egyedül, gyerekekkel. Bár volt műholdas telefonom a biztonság kedvéért. Gyerekeimnek a Kings Canyon végigmászása is nagyon tetszett. De végül is minden tetszett nekik, Litchfieldtől Uluruig. Darwin is érdekes volt, de csak mint bázis. Meg persze a többi is jó volt, Heron island, Byron Bay stb.
Ezek itt fogalmatlanok. Mindig is azok voltak. Éljenek csak Londonban.
'it's cool to know nothing' 2019.11.13 13:54:33
@adg:
Az előbbi neked ment volna:

@puhacica:
Menj végig a Mereenie Loop-on. Klassz helyek vannak végig. Én is nagyon akartam a vörös úton terepjáróval csapatni. Azt a trükkje, hogy nem szabad lassan menni, mert akkor szétrázza a terepjárót. 100 km/h-nál már simán gördül, csak vigyázni kell a mély homokra. A Finke River menti utat nem mertem bevállalni egyedül, gyerekekkel. Bár volt műholdas telefonom a biztonság kedvéért. Gyerekeimnek a Kings Canyon végigmászása is nagyon tetszett. De végül is minden tetszett nekik, Litchfieldtől Uluruig. Darwin is érdekes volt, de csak mint bázis. Meg persze a többi is jó volt, Heron island, Byron Bay stb.
Ezek itt fogalmatlanok. Mindig is azok voltak. Éljenek csak Londonban.
Gyerekkorunk naiv etimológiáinak egyike – talán nem túlzok azzal, ha többes számban általánosítva írom le – egy mezőinket beborító, törékeny, kecses gyógynövényhez fűződik. A magyar népnyelv nemcsak, sőt talán nem elsősorban az Anthemis növénynem tagjait, hanem az orvosi székfűt, vagyis a kamillát…..
'it's cool to know nothing' 2019.11.05 23:31:16
@SAndrás:
Ez bizony nem irónia, hanem:
"gúny főnév -t, -ja v. -a (csak egyes számban)
1. Vkire, vmire vonatkozó lekicsinylő ítéletnek magatartással, taglejtéssel, hanggal, beszéddel való olyan kifejezése, mely az illető személyt v. dolgot nevetségessé teszi v. akarja tenni."

Érdekes szavak szlávból való eredeztetése nem gúny tárgya. Ilyen hülyeségeket lehet pl. olvasni: "Volga: A szláv etimológia a nevet összeköti a cseh Vlha és lengyel Wilga folyónevekkel, így az orosz волглый (volglij), cseh-szlovák vlhký, lengyel wilgotny ’nedves, nyirkos’ szavak tövéből származna."

Meg a nyirkos v@l@g@m.
Több mint egy évszázaddal a felfedezésük után még mindig nem igazán tudjuk, mire valók a vércsoportok. Carl Zimmer utánajárt, hogy tényleg olyan fontosak-e? ..
'it's cool to know nothing' 2019.10.28 21:36:39
'it's cool to know nothing' 2019.10.29 10:17:41
@dolphin: I segítséget meg kell köszönni, nem pedig magyarázni a hibát. Ha így hagyod, legalább mindenki tudni fogja, hogy, nem tudsz angolul. Szerinted fájni fog ez nekem? Egyébként szívesen.
Mi van? Magyar volt-e Muagerisz? 2019.10.20 15:18:26
Manapság meglehetősen egységes álláspont, hogy a kutrigur Muagerisz király neve kapcsolatban áll a magyar népnévvel, gyakorlatilag az első írásos említése annak a szónak, amiből a népnév lett. Ezt az állítást mindenki vagy evidenciaként kezeli, vagy ha az elképzelés származásáról, indoklásáról van…..
'it's cool to know nothing' 2019.10.20 16:26:18
@'it's cool to know nothing':
Bashkortostan akart lenni
'it's cool to know nothing' 2019.10.20 22:09:42
@Laszlovszky András:
Nem állítottam, hogy abból ered, de érdekes a hasonlóság. Viszont legalább alkalmas arra, hogy egy nép innen eredeztesse magát, hiszen egy istenségről van szó. Nem véletlen, hogy a magyarban sincs neve a farkasnak és a szarvasnak (farkas állat, szarvas állat), mert csak utalni lehetett rá, mint szent lényekre. Szóval népnévnek tökéletes.
'it's cool to know nothing' 2019.10.20 22:21:19
@Laszlovszky András:
Maga igen vicces. Tehát mivel a mai baskír nyelvben nem értelmezhető, nem jelent szürke farkast, ezért elveti.

Viszont ezt állítja:
"Ez esetben tehát a magyar és a baskír népnév – minden látszólagos különbsége ellenére – közös eredetre megy vissza, aminek a jelentése őrködéssel, figyeléssel kapcsolatos,.."

Mi lenne, ha követné a saját logikáját és a fenti magyarázatot ugyanazon azon az alapon vetné el, mert a "magyar" nem jelent sem őrködést, sem figyelést, sem baglyot a mai magyar nyelvben?

A bozgorról mi a véleménye?
Kétségtelen: a magyar szokások, hagyományok és babonák utánozhatatlanok. Ez pedig fokozottan igaz akkor, ha egy esküvői szertartásról és az azt követő lakodalomról van szó! Bolond menyecske, menyasszonyrablás, tányértörés... az idősebb rokonok általában elvárják, hogy ilyen szokásokkal tisztelegjünk…..
'it's cool to know nothing' 2019.09.13 11:11:56
@GünterSchmidt:
Hát neked aztán sikerült érveket felsorakoztatnod :))))))
'it's cool to know nothing' 2019.09.13 11:26:37
@kukatr:
"vőfélyek botcsináltja kínrímjei is sokunknak zavarja a fülét,.."

Fogadjunk, hogy angol nyelvű slágerek szövegei nem bántják a füledet. Pedig azt 24/7-ben hallod, nem néhány alkalommal egy elétben.
'it's cool to know nothing' 2019.09.13 11:36:36
@GünterSchmidt:
Pont a bejegyzés stílusa miatt reagáltak az emberek hasonló stílusban. A bejegyzés sem sorakoztatott fel érveket a hagyományos lagzik ellen, egyszerűen megbélyegezte őket. A válaszok meg őt és a véleményét bélyegezték meg. Szerintem nincs itt semmi látnivaló.

A szerző ezzel indít:
"...amelyek láttán a fiatalabb generáció minimum nagyokat néz majd. Jogosan!"

Jogosan?