Regisztráció Blogot indítok
Adatok
'it's cool to know nothing'

0 bejegyzést írt és 1045 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ígéretünk szerint - melyet az előző posztunkban tettünk, amikor a Hunok népéről írtunk - ezúttal a hunok és magyarok kapcsolatait boncolgatjuk historikus kontextusban. A hun - magyar kapcsolatokról és az esetleges rokonságról két történeti hagyomány emlékezik meg: az egyik Kézai Simontól származik,…..
Ahogy a 15. század második felétől megindultak a nagy földrajzi felfedezések, az európai gyarmatosító hatalmak fokozatosan terjesztették ki uralmukat egyre újabb és újabb területekre - a hajósok csak a legritkább esetben értek földet olyan helyen, ahol az ember még nem jelent meg. A gyarmatosítás…..
Szent Margit a magyar történelem legnagyszerűbb szentjeinek egyike. Akkor született, amikor hazánk történelmének legsötétebb óráit élte. A hazánkra törő tatárok 1241. áprilisában megsemmisítő vereséget mértek csapatainkra a Muhi mellett (a Sajó partján) vívott csatában. IV. Béla király csak…..
'it's cool to know nothing' 2022.11.03 18:27:23
@gigabursch:
Nem akarom elvinni a témát teljesen más irányba, de zárójelben egy megjegyzés ehhez.
Horvát fórumokon gyakran hangoztatják, hogy a magyarok eladták Dalmáciát Velencének 100 000 dukátért, és ezért nem tudott egyesülni Horvátország évszázadokig. Nem tudom, hogy ez van-e a hivatalos történelemkönyveikben, de ez egy nyilvánvaló történelemhamisítás.
Gyakorlatilag Nápolyi Lászlóról van szó, aki Zsigmond idején trónkövetelőként lépett fel, és magát Zárában Magyar-Horvát királlyá koronáztatta horvát főurak támogatásával, amit természetesen senki nem ismert el. Na ez a fószer adta el később Dalmáciát 100 000 dukátért Velencének. Annyi köze van neki a magyarokhoz, hogy Anjou volt és bár Nápolyban született, szülei Nagy Lajos udvarához tartoztak.
Ennyit arról, hogy a magyarok eladták Dalmáciát Velencének, mint a horvátok ellen elkövetett ősbűnt. Arról persze a horvát tesók nem is tudnak, hogy Záráért hányszor küzdöttek magyarok a horvátok oldalán Velencével szemben. Többek között az egyik ilyent, az 1346-os ostromot Tintoretto meg is örökítette.
Ma is jelölik a térképek a fantomtavat, mely fele akkora lett volna, mint a Balaton. Rejtői történet a hatvanas évekből. Így néz ki ma a "tó"   A kommunizmus egyik alap tétele – ahogy világszerte, úgy nálunk is – az volt, hogy az ország és annak minden java a munkás/paraszt osztályé. Persze…..
'it's cool to know nothing' 2022.03.24 19:11:22
Most nézem a ruszkik elmebeteg cárját, ahogy ukrán nácikról vizionál, drogosokról (Tomi, Tóni, Árpi, fussatok), meg arról, hogy az ukránok puccsolják meg saját vezetésüket. Azt hiszem, Vologya, itt a vége. (Zelenszkijt például a nácik az áldozatszerepre predesztinálnák.) Olyan ez, mint mikor a cár…..
Állítólag ez a büntetőfékezés szép orosz szokás, onnan terjedt el a keletre tartó Kompországba. Ilyen az, amikor a buta muzsik találkozik a motorizációval. Persze megérthetjük a muzsikokat, mert ha egy nyírfa áll a réten, arról lehet dalocskát költeni, ha száz, az egy szép liget, na de ha…..
'it's cool to know nothing' 2022.01.21 12:58:25
@Swind: Már csak három dolgot akarok elmondani:
1, Ha jól értettem, amit írtál, a környezeted nem tart cigánynak, hanem te magad definiálod magad annak. Tehát te ragaszkodsz ahhoz, hogy egy negatív viselkedéssel (nem rassz alapú) jellemzett csoporthoz tartozol (pedig nem is).
2. Ha nem a kulturálisan deviáns csoporthoz való tartozásod alapján akarjuk ezt értelmezni, hanem származásod alapján, akkor ha azt megvizsgálod, szinte biztos vagyok benne, hogy a cigány/roma származás lesz a kevésbé domináns, de mégis magad így akarod definiálni, pedig inkább vagy nem-roma, mint roma. Ez kicsit olyan, mint Obama, akinek apja fekete, anyja fehér. És ő hogyan határozza meg magát? Magyar nemzethez való tartozás szempontjából a származás meg teljesen irreleváns, és soha nem is volt releváns.
3. ez a deviáns csoport pedig sajnos létezik, is valahogy meg is kell nevezni. Egyelőre, jobb híján ez honosodott meg, de a társadalom megtalálta a módját, hogy csak azokra alkalmazza a cigány kifejezést, akik tényleg ebbe a csoportba tartoznak (és nem süti rá minden roma származásúra ezt a béjeget)
'it's cool to know nothing' 2022.01.21 13:00:58
@'it's cool to know nothing': miért nem lehet javítani a szövegen utólag?
'it's cool to know nothing' 2022.01.23 17:57:33
@bordon: Nem tudom, te honnan jöttél, de csak sajnálni tudlak, ha ilyenek a tapasztalataid. Az a kérésem, hogy ne általánosíts, mert én nem ilyen magyarokat ismerek, és én sem ilyen vagyok.

Az meg, hogy a német stb. a közjó érdekében jelentget fel egy orbitális baromság. Millió személyes tapasztalatot (is) tudnék idézni. De most csak egyet: Bergkirchweih. Az Oktoberfesthez hasonló, de kegy kicsit kisebb sörfesztivál. Hotel teraszán vacsora után beszélgetünk, sörözünk német kollégákkal. Nem vagyunk hangosak, de néha nevetgélünk egy-egy régi történetünkön. 9:02-kor kivágódik az egyik szomszédos ház ablaka, és kiordít! a német, hogy kuss legyen, vagy hívja a rendőröket. A német kollégáimnak is borzasztó kínos volt. Egész Erlangen tele turistákkal, ez az egyik legfontosabb turisztikai esemény az évben. Ennyit a közjóról, és az egyén hozzáállásáról.
A nyugat-balkáni állam, amellyel az összes szomszédjának kisebb-nagyobb problémája van, amelynek társadalma etnikailag, kulturálisan, politikailag és demográfiailag egyaránt szélsőségesen megosztott, amely a korábbi Jugoszlávia legszegényebb része volt, amelyet súlyos kivándorlás sújt, amelyben…..
'it's cool to know nothing' 2021.12.17 10:19:35
@Gery87: Hát akkor majd megteszik helyetted mások, pl. a románok, és majd úgy jársz (járunk mindannyian), mint az erdélyi magyarok, akik naponta kénytelenek elnézést kérni a puszta létezésükért. És még csóró is leszel, mert nem másodrangú állampolgárként nem kapsz jó munkát sem. Az öt gyerekkel nem leszel csóró, illetve nem az öt gyerek miatt leszel csóró. Nekem is több van mint kettő (direkt nem mondom meg), és nagyon jól élünk.
'it's cool to know nothing' 2021.12.17 10:27:09
@Gery87: De van közük hozzájuk, sőt még több is, mert mi eleven nem törzsként indultunk, hanem törzs szövetségként, amely genetikailag épp olyan változatos volt, mint a mai magyar népesség.
Másrészt a magyar kultúra soha nem épített a kontinuitásra, egyszerűen ez nem volt téma, mindig is folytonos volt a jelenlétünk, nem volt drasztikus népcsere (ellenben a románokkal és a görögökkel).
Harmadrészt még nagyon vitatott, hogy a honfoglalás előtt mi volt, magyaroknak tekinthetők-e az egyes itteni népességek, akik már honfoglalás előtt itt voltak. Nagyon érdekesek az újabb avarkori temetői DNS minták, de a hunok beazonosítása is folyamatban van még, és akkor még nem is beszéltünk pl. a szkítákról, ami még bármi lehet (hiszen eleve ők is törzsszövetség voltak).

Szóval hagyjuk már ezt a visszatérő ökörséget, hogy akkor mi nem is vagyunk magyarok. Mi egy nemzet vagyunk, nem egy barlanglakó törzs.
'it's cool to know nothing' 2022.01.12 20:07:07
@Gery87:
"Dehogynem, erről szól a történelmi maygar állam és a kettős honfoglalás meg a hun legenda is: hogy mi itt több mint ezer éve jelen vagyunk."

Te valami retardált vagy? Nem gond, semmi bajom nincs a retardáltakkal, csak akkor megpróbálom úgy elmagyarázni.
1. A magyar állam alapítása óta fennálló kontinuitása nem elmélet, vagy legenda, hanem tény. Néhány szélsőséges románon kívül nem kérdőjelezi ezt meg senki
2. A hun legenda. Nos, legenda. Kell ezt magyarázni?
3. Kettős honfoglalás, egy elmélet. Nem bizonyított eshetőség. Egyelőre a tudományos fősodor által nem elfogadott.

Ezzel szemben: a szlovák, és román HIVATALOS történelem elméleteken, nem bizonyítható, és nem is cáfolható kontinuitási hipotéziseken áll. Miért nem cáfolható? Mert valaminek a nem létét NEM LEHET bizonyítani. Ahhoz, hogy bizonyítani lehessen, hogy valami nincs (vagy nem volt), ki kellene zárni MINDEN logikus lehetőséget. Mivel ez nem matematika, a lehetőségek száma végtelen, nem lehet kizárni mindent. Teljesen mindegy, hogy isten NEM létezését, vagy a románok, szlovákok NEM jelenlétét akarjuk bizonyítani, ez lehetetlen.

4. Azt állítottad, hogy a mai magyaroknak semmi közük a honfoglalókhoz. Ezt cáfoltam. Igen, mivel nem KELL genetikailag rokonnak lennünk, ahhoz, hogy 100% közünk legyen a honfoglaló magyarokhoz. Nekünk a magyarság NEM származás kérdése. Mivel a románok a kontinuitásra építenek, és elutasítják, hogy migránsok lennének, a genetikai kontinuitást kellene bizonyítaniuk (hiszen állításuk szerint NEM migránsok, azaz az őseik ott éltek).
Télen kiruccanni Hawaiira még akkor sem kis élmény, ha az ember ezt (az egyébként szintén nem pocsék időjárásáról ismert) Kaliforniából teszi, mint tették azt Susanék. Posztja nem csak néha egészen izgalmas kalandokról szól, de megismerkedhettek kicsit a sziget történelmével is...
'it's cool to know nothing' 2022.01.06 12:47:29
@Golf2: 230 ezer HUF egy repjegy most Budapest Honolulu között, de szokott lenni olcsóbb is, nem kellenek milliók oda.
Nem tudom, miért gondolod, hogy Hawaii drága hely (gondolom mert ez egy buta közhely). A csóró szörfösok is biztos öt csillagos hotelekben laknak szerinted. Nem beszélve a rengeteg hajléktalanról (főleg Honoluluban). A helyiek sem gazdagok egyáltalán (igaz, nem is valami szorgalmas népek).

Én is diákszállásokon szálltam meg fillérekből közel harminc évvel ezelőtt.
Sokan vezetünk rendszeresen és legtöbben napi szinten autózunk a nagyvárosokban vagy a közutakon. Van, aki naponta száz kilométereket, a többség azért ennél valamivel kevesebbet tölt az utakon. Mindenesetre mindannyiunkban kialakul egy-egy markáns vélemény a többiekről, a többi autós vezetői…..
'it's cool to know nothing' 2021.09.27 14:18:01
@SomiTomi: Hogyan jön ide a matematika?
'it's cool to know nothing' 2021.09.27 23:08:29
@SomiTomi: nem tudom miről van itt szó, meg mi köze van ezeknek egymáshoz. Gondolom valami poén akart ez lenni.
'it's cool to know nothing' 2021.09.29 09:02:59
@SomiTomi: hát igen, nem vagyok túl jó bulvár témákban. Ezek szerint más dolgokat olvasunk és nézünk.
Én nagy Forró Szél rajongó vagyok. Az év elején találtam meg a You Tube-on mind a 10 részt, és már oda-vissza megnéztem őket. Szeretem a 80-as évek délvidéki hangulatát, a szocialista Yugoszláviában is ugyanolyan problémák voltak akkor, mint itthon. A lusta kisember Surda, a kanyhaló Bob, a…..
'it's cool to know nothing' 2021.09.20 08:11:32
fáymiklós Verne Gyula bosszúja 2021.09.18 07:49:00
Azt hiszem, gyerekkorom óta foglalkoztatott, hogy vajon mi lehet a Sándor Mátyás eredeti címe. Mert ha magyar is a főszereplő, azt azért az ember (gyereke) érezte, hogy olyan nincs. Egy francia regény címében nem lehet három rendes magyar á betű, valami trükknek kell lennie. Nem mintha nagyon…..
Hol volt, hol nem volt, másfél évig kibírtuk Balin vírusfertőzés nélkül, pedig nem kimondottan kapkodtunk a védekezéssel. Jó, nem ettünk egy tányérból a balinézekkel, de más turisták és helyiek között azért forogtunk napi rendszerességgel, és időnként a "környékünkön" lettek betegek emberek. Mivel…..
'it's cool to know nothing' 2021.07.06 14:53:22
@Kicknick: Ausztráliában lezárják az egész 5 milliós metropoliszt, vagy akár az egész államot egyetlen beteg miatt. A beutazók kötelezően két hétig szállodai karanténban vannak, ahonnan még a folyosóra sem mehetnek ki ezalatt. Ez nem csak a külföldiekre igaz, hanem az ausztrálokra is, ők sem mehetnek haza két hétig, nincs házikarantén.
Viszont a pandémia kezdete óta szinte minden nyitva van (azt az egy-egy lezárást leszámítva, ami néhány havonta megtörténik), nem kell maszkot hordani, lehet menni moziba, étterembe, kocsmába, koncertekre. Csak belföldi turizmus van, külfödiek nem léphetnek be az országba (csak üzleti úton lévők mehettek, de ők is mennek két hétre szálloda karanténba), de még az ausztrálokat sem engedték külföldről haza hónapokig, amikor a legrosszabb volt a helyzet.

Mivel az emberek idióták, mint ahogy itt a kommenteken is látszik, nincs más megoldás. Nálunk is ezt kellett volna, és akkor szabadon élhettünk volna egész évben. De nem, tavaly is mindenkinek el kellett menni nyaralni, és hazahurcolni az újabb variánst. Miért? Mert szabad, tehát kell. (most se tiltja senkinek semmi, hogy óvatos legyen, de ha nincs tiltás a birkának, akkor biztos nem törődik velel). Most is ez lesz, de legalább most az eddig nem beoltottak majd lebetegszenek mind (akik már betegek voltak, azok is újra betegek lesznek, és majd meglátjuk, hogy most mit dob nekik a gép).
'it's cool to know nothing' 2021.07.06 19:34:03
@pragmatika: a beoltottaknak már azt dobta a gép, hogy még élnek. Szemben azzal a 30 000 emberrel, aki nem élhette meg, hogy beoltsák, előbb megöltétek őket.

Nem, nem a vírus tehet a halálukról. Az csak egy ostoba kód. Ugyanúgy, mint ahogy egy kés sem tehet arról, ha ölnek vele. Nem a kés öl, hanem az ember. Itt is emberek, mint a posztot író (meg talán te is), fertőz meg, és öl meg másokat, nem pedig a vírus.

Eddig vigyáztam másokra, nehogy akaratlanul, és tudtomon kívül megbetegíthessek valakit, de most, hogy már mindenkinek jut oltás, ez már mindenki egyéni felelőssége, úgyhogy innentől pusztuljon a férgese. Te is.
'it's cool to know nothing' 2021.07.06 21:21:49
@Kicknick: Gondolod szoktam hülyékkel vitatkozni? Hát nem.
A Nagy-korallzátony a maga nemében a legnagyobb a Földön, több mint 34 millió hektár kiterjedésű. Hatalmas azért is, mert mintegy 3000 korallzátonyból és körülbelül 900 kisebb-nagyobb szigetből áll. Ide látogattak el Steve-ék, következzen az ő élménybeszámolója...
'it's cool to know nothing' 2021.07.03 22:55:15
@FutureFry:
Cooktownig van út (mindig is volt). Az utóbbi pár évben kiépítették a part menti utati is a Cape Tribulationon keresztül.
Terepjáró Cooktown után kell. De csak a száraz évszakban, az esős évszakban úgysem járható semmivel sem.

A haliskolán jót nevettem (scool of fish). Hülye fordító.
Nagysikerű multikulti sorozatunkat folytatjuk. Ezúttal Berlinbe tesszük át a metaforikus székhelyünket. De itt inkább a "németbe megyek" jelenségről fogunk beszélni és nem egy konkrét deutsche városról. Elterjedt a népvélekedés, hogy tényleg mindenhol jobb, mint itthon/idehaza/orbánisztánban. Nem…..
Az autóvásárlás komoly és nehéz feladatat tud lenni, amely rengeteg utánajárást, tudakolást és időt igényel. Arról nem is beszélve, hogy viszonylag nagy pénzügyi beruházás is egyben, ezért érthető, hogy szeretnél a lehető legbiztosabbra menni. És szeretnéd elkerülni azokat a hibákat, amelyeket…..
'it's cool to know nothing' 2021.03.02 21:10:44
@Ződ2000:
kifli.hu/
Mi mostanában őket használjuk (nincs közöm hozzájuk, nem reklám). 4 órán belül itt van a cucc.

" Egyszerűen sokkal szegényesebb lenne az életünk ha nem állna rendelkezésre a kocsi, "

Pontosan erről van szó. Nem azért van, mert tényleg kell, hanem mert ez egy olyan luxus és extra kényelmi eszköz, amit az emberek hajlandóak kifizetni. Neked is azért van XC60-od, és azért voltál képes ezt ide is leírni, mert számodra ez valami FONTOS dolog. Függetlenül a használati értékétől.

Az emberek nem racionális döntésként vesznek autót, hanem mert vágynak rá (már gyerekkorban ezt látják mintának)), meg mert a szomszédnak stb. is van. Közben meg hazudnak maguknak, hogy muszáj volt megvenni, mert nélküle nincs élet. Na ezért szóltam a témához hozzá, hogy a nélkülözhető dolog nem a tempomat, meg a sávtartás, hanem maga az autó.

Semmi gondom azzal, ha valaki azt mondja kell nekem, mert megtehetem, meg csak. Azzal van gondom, hogy azt mondják nem lehet nélküle élni, és olyanok vesznek autót, akiknek másra kellene a pénz, nem egy ilyen luxusra.

Motorcsónakot a tengerre, meg luxus órát is vesznek (veszünk) néhányan.
    Egy hete jelent meg Vági Márton Miért nekem kell fizetnem azt, ha te gyereket akarsz? című véleménycikke az Azonnalin. A jobboldali sajtó azóta is epét hány. Vajon mennyire jogos ez a felháborodás?   "Biztos, hogy a partnerem a megfelelő személy erre a célra? Nem csak azért akarunk…..
'it's cool to know nothing' 2021.02.11 20:03:23
@G. Nagy László:
"Rengeteg igazság van abban, amit írsz. De akkor sincs jogunk megszabni senkinek, hogy miként éljen."

Dehogy nincs. Ma is van jogunk ehhez, ma is korlátozzuk emberek jogait. Úgy hívják, hogy gondnokság. 18 éve alatti emberek mind gondnokság alatt állnak, és más, a jog által, önálló életvitelre alkalmatlannak ítélt embereket is gondnokság alá helyeznek. Se önálló döntési jog, se szavazati jog nem illeti őket.

Csak konvenció kérdése, hogy kit ítélünk önálló cselekvésre/életvitelre alkalmatlannak. Itt vannak például a hajléktalanok, vagy bűnöző életvitelt folytatók. Szerintem, ha valaki nem képes önmagát ellátni, nincs legális keresete, már alkalmatlan az önálló életvitelre. Ha az állam vállalja a gondnokságukat, már azt tehetne velük, amit akar. Mind a szaporodásukat, mind a bűnöző életvitelüket meg tudja akadályozni.
'it's cool to know nothing' 2021.02.11 21:23:34
@Visceroid:
Ezek szerint jó az, hogy emberek nyilvánvalóan bűnözésből élnek (nincs legális keresete, mégsem hal éhen).

Aki értékes tagja a társadalomnak, annak lesz munkája. Lehet, hogy nem olyan amilyent szeretne, vagy elképzelt magának, de lesz munkája. A többit meg, ha el kell tartanunk, akkor ugyanaz vonatkozzon rá, mint a gyerekekre. Nem szavazhat, helyette, róla mások döntenek.
'it's cool to know nothing' 2021.02.11 21:48:23
@Visceroid:
Olvasás megy?
" Lehet, hogy nem olyan amilyent szeretne, vagy elképzelt magának, de lesz munkája. "

De még csak nem is azt írtam, hogy akinek nincs munkája, az kerüljön gondnokság alá, hanem azt, hogy akinek nincs legális jövedelme. Tök mindegy, hogy tőkejövedelme van, vagy munkabére, kit érdekel? A lényeg, ha el kell tartani, akkor a jogai korlátozhatók legyenek (még egyszer, lásd gyerekek). A nyugdíjasokat nem tartom eltartottnak, elvileg tőkejövedelmük van.
A zene mindig része volt az életünknek. A 70-es, 80-as években még sokkal korlátozottabbak voltak a lehetőségeink mint manapság a Spotify és a YouTube korában, de azért mi is megoldottuk hogy hozzájussunk a nekünk tetsző zenékhez.Ehhez segítségünkre volt a rádió és az abban hallható könnyűzenei…..
Felső-Fehér a történelmi Magyarország legkülönösebb vármegyéje volt. Területe 17 exklávéból állt, beékelődve a szász és a székely területek közé. Egyetlen város sem volt a területén, sőt, a megszűnésekor a székhelye sem esett a vármegye területére. Alig 111 éves fennállása során kétszer is eltűnt a…..
Nemrég olvashattátok Sándor sztoriját, aki egy munka kapcsán Ausztráliába utazott, ahol egy nem túl kellemes karantén várta. Akkor ígértük a folytatást, itt is van. Ebben hősünk kiszabadul a karanténból, kicsit megmártózik Sydney örömeiben, majd belekóstolhatunk kicsit a munkájába is...
Kifizetted a közvetítői díjat, mindent hátrahagyva az utolsó pénzéből kibuszoztál Hollandiába, mégsincs munka? Ráadásul a következő hétvégéig el kell hagynod a szállást és nincs hova menned a bőröndjeiddel? Úgy érzed, hogy átvertek? A Hollandiában élő János osztja meg ezzel kapcsolatos…..
'it's cool to know nothing' 2020.11.23 23:38:31
@Johnny Joker:
Ha érdekel magyarországi munka a villamos-energia iparban, kérnék tőled egy CV-t, vagy linkedin elérhetőséget
Most interjúztatunk egy pozícióra.
Lelkes olvasónk egy jó kis írással lepett meg minket e-mailben, melyet - előzetes hozzájárulását követően - változtatás nélkül közlünk. Köszönjük zerosugar6564-nek az alábbi kis szösszenetet: "Értelmiségi, bár szinte kékgalléros, jól fizető szakmában keresek állást és elegem van a rossz…..
'it's cool to know nothing' 2020.09.02 15:38:16
@nyelv-ész:
"szakma nem is akkora elvárás, hanem hogy a jelölt szépen simuljon bele az átlagba, és konfliktusmentesen hajtsa végre a vezetői utasításokat."

Így van. A szakmát meg tudjuk tanítani a jelöltnek, de azt, hogy hogyan kell viselkedni, együttműködni, azt nem.
'it's cool to know nothing' 2020.09.02 21:53:53
@ArriMédesz:
Nem. Minden területen és szinten szükséges a jelöltek átnevelése, betanítása.
Az alap készségekkel, tudással és hozzáállással rendelkezzen, a többit megoldjuk. Sőt , ilyen szempontból jobb ha kevesebb tapasztalattal rendelkezik, mert nem kell leszoktatni hülyeségekről.
Magyarország lelépett a színpadról, ezzel pedig elhalkultak a Dalfesztiválban kétkedő hangok is. Pontosabban azért időről időre még felbukkannak véletlenszerű oltások, így legutóbb a Will Ferrell és csapata által készített Netflixes film kapcsán. De miért szúrja sokak szemét ez a nagy múltú…..
'it's cool to know nothing' 2020.07.13 11:53:59
@erol: Honnan veszed, hogy ezt választom. Az volt a kérdés, hogy miért utálják sokan az Euroviziót. Megválaszoltam. Nem? A mindenkori magyar versenyzőnek drukkoltam, megnéztem, de a többi fellépőt nem nagyon tudtam végignézni, mert fájt. Megnéztem ezen kívül néha a youtube értékeléseket, de azok többsége is inkább fájt.
'it's cool to know nothing' 2020.07.13 12:19:35
@vanRob:
Neked is leírom:
Azoknak az országoknak a lakói, ahol az embereknek tetszik a törpe-kétfejű borjú - szakállas nő vásári látványosság a XXI. században, azok nyugodtan rühelhetnek bennünket. Ezek szerint ők "értik is, hogy mi ez az egész" és tetszik nekik.
Pangea A legősibb esőerdő 2020.06.14 17:56:41
Az elmúlt hónapok egyik színes híre volt, hogy esőerdő nyomaira bukkantak az Antarktisz nyugati szélén. Az egykori Gondwana szuperkontinens nagyobb részét 90 millió éve borító esőerdők maradványait azonban nem csak a jeges földrész partvidékén tanulmányozhatjuk: Ausztrália egy részén a hajdani…..
'it's cool to know nothing' 2020.06.18 13:59:38
@lezlidzsi84:
Nem tudom, hogy pontosan mit értesz az alatt, hogy a Daintree-be aszfaltozott út vezet (a Daintree folyóig valóban van út). Ez egy hatalmas terület és kétlem, hogy pl. a Cape Tribulationig, vagy azon túl leaszfaltozták volna az utat. Az egy jó kis 4WD út. Ha jól emlékszem mi az Emmagen creekig mentünk fel, ott fürödtünk, nem messze a krokodiloktól.

De ilyen szempontból NT-ben durvább a helyzet, Darwinban egy olyan lagúnát építettek, melyet gát választ el a tengertől, de a tengervíz a kövek között be tud jönni úgy, hogy a medúzák kint maradnak. Krokodilt mondjuk nem tartja vissza, mert az előfordul a házak között a kerti úszómedencében is.
'it's cool to know nothing' 2020.06.13 20:31:03
@eßemfaßom meg áll:
Az élet értelme nem a szaporodás. Pontosabban az életnek semmilyen értelme nincsen. Csak az a kérdés, hogyan akarod eltölteni azt az időt, amit életnek hívunk. Nyomorultul, megbánva mindent a végén, vagy sem.
'it's cool to know nothing' 2020.06.13 21:16:57
@ekat:
Az élet értelme nem a szaporodás. Pontosabban az életnek semmilyen értelme nincsen. Csak az a kérdés, hogyan akarod eltölteni azt az időt, amit életnek hívunk. Nyomorultul, megbánva mindent a végén, vagy sem.
'it's cool to know nothing' 2020.06.14 11:27:16
A létezésnek nincsen célja (értelme is csak akkor lehet, ha van célja). Részei vagyunk az univerzumnak és kész. Ez így van, akár tetszik, akár nem, de ez nem jelenti azt, hogy az életünket ne jól töltsük el, vagy feladjuk a küzdelmeinket, hiszen úgysincs semmi értelme.

Igen, a gyerekek megszületésüktől fogva rengeteg öröm forrásai (nekem három van), amit az ember el sem tud képzelni, amíg meg nem születnek.

Viszont fiatalon a szinglik pótolják ezt a hiányt mással, karrierrel, "önmegvalósítással", utazással. Tagadják, hogy bármi hiányozna. Az, hogy valami hiányzik sokáig valószínűleg nekik sem nyilvánvaló. De eljön egy pont, amikor ez már mind megvolt és nem marad semmi. A Nobel díjat már vagy megkaptad, vagy tudod, hogy nem fogod soha megkapni.

Az élet egy olyan kirakós játék, ahol mindennek megvan a maga ideje (ez saját, nem valami hülyeség Coelhotól, vagy kitől). Nem lehet a darabokat összecsereberélni büntetlenül. Tanulsz, befektetsz, aztán elindítasz dolgokat, vállalkozást, karriert, megházasodsz, gyerekeid születnek. Majd látod ezeket mind kiteljesedni. A tanulásod, törekvésed beérik, a gyerekeid felnőnek. Amikor meg már nincsen hova tovább lépned, a gyerekeid kezdik ugyanezt, te segíted őket, átadod a tapasztalatod, tudásod és látod, hogy ők is jól boldogulnak ezzel. Megint befektetsz, de már nem a saját életedbe, hanem az övékébe. És boldogan leszel nagyszülő látva, hogy az egész életed befektetése (saját magadba, majd a gyerekeidbe) beérik. Boldogan nézel körbe a vacsoraasztalnál, látva azt a sok kis értelmes embert körülötted, akik szeretnek, rajonganak érted és nélküled nem léteznének.
Az arabok szerint akkor váltál férfivé, ha ültettél egy fát, írtál egy könyvet és nemzettél gyereket.

Ha valakinek nem lehet gyereke, az egy másik dolog.Velük abszolút együttérzek, és kívánom nekik, hogy hozzák ki életükből a legtöbbet, amit lehet.