Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.Bulldeo

0 bejegyzést írt és 2464 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eddig leginkább a Juventus legendáiról volt leginkább szó, most azonban a legrosszabb transzferek vannak terítéken. Leginkább két csoportja van ezeknek a futballistáknak, van akikre mára már mosolyogva gondolunk vissza, azonban azokban az időkben a hideg kirázott minket, mikor megláttuk őket a…..
Emre Can után a másik harcos középpályás, Rodrigo Bentancur kapja meg a megérdemelt osztályzatot. Az uruguayi komoly fejlődésen esett át, a VB-n is igencsak jó teljesítménnyel rukkolt elő, és olyan őszt produkált a Juventusnál, hogy még az is megfordult a szurkolók fejében, hogy nem is kell más…..
.Bulldeo 2019.08.14 18:19:09
@JuventusFanatikus: a Bocában 4-2-3-1ben játszott a védelem előtt, egy sorral feljebb egy bizonyos Carlitos Tevez volt a 10es.
@kovta23: én önmagához képest értékelem. Egy olyan csapatban játszott, amiben minden középpályás gyengébb formát mutatott, mint ami a képességekhez mérten elvárható.
A szezon kezdetekor nagyon jól játszott, megmutatta, hogy micsoda potenciál van benne. Később visszaesett, ahogy nagyjából mindenki.
Van mit fejleszteni rajta, de nagyszerű matéria. Már a legelső meccsein látszódott, hogy nem remeg meg a nyomás alatt, kemény, magabiztos srác.
Olasz sajtóbeszámolók szerint a Juventus végül kötelékében tartja Sami Khedirát, mivel a középpályásnak sikerült meggyőznie Maurizio Sarrit a hasznosságával. Massimiliano Allegri távozását követően, és főleg Aaron Ramsey és Adrien Rabiot érkezésével sokan szinte bizonyosságnak tekintették a német…..
.Bulldeo 2019.08.12 18:11:14
@steven.h: mi nem tudhattuk, de az edzőnek tisztában kellett lennie ezzel. Ezért ő az edző.
@JuventusFanatikus: Morata meg nem adott gólját azért nem említettem, mert a heroikus 2. gólunk előtt történt, így lehet, hogy akkor visszább állunk, és ugyanúgy 0-2vel zárjuk az első félidőt. Sohasem tudjuk meg. Vannak bírói mellényúlások, az benne volt a pakliban, de nem érzem olyan meccset befolyásoló bírói hibának, mint a Real elleni büntetőt az utolsó pillanatban.
.Bulldeo 2019.08.12 20:30:33
@JuventusFanatikus: remek kontrafocit játszottunk akkor, és Mandzukic még jó formában is csak úgy tudott volna ehhez hozzátenni, mint amikor full extrás középhátvédet játszik. Csak az már nem kontrafoci, hanem bunkerfoci, ami meg nagyon is feküdt annak a Bayernnek.

Én nagyon reméltem, hogy Sarri majd Ronaldot is ilyen villámgyors középcsatárként fogja játszatni (talán ő is), de az, hogy a centereink nem nyitottak az eligazolásra, lehet, hogy magával hozza ezt a langyos víz megoldást: marad minden a régiben. A felkészülési meccseken azt éreztem, hogy ez ott tud visszaütni, hogy a center nem Ronaldonak csinálja a helyzetet, hanem sok esetben a portugálnak kell a balon meghúzni a váratlant, ott adogatják neki át a többiek a labdát, így viszont nem fog 30-40 gólt rúgni. Nem tud közelebb kerülni a kapuhoz, inkább ha eléri a 16-ost, elereszt egy lövést. Szóval sok labdát kap, de jelenleg még nincsen kitalálva, hogy ezzel ő hogyan kerülne közelebb a kapuhoz, mert kellő távolságban zárják le előtte az utat. Kicsit olyan róka fogta csuka helyzet. Egy robusztus center kell mellé, aki "elvégzi a piszkosmunkát" így viszont kevés a kreatív, tehát Ronaldo nem jó helyen kapja meg a labdát.

Én bízom Sarriban, hogy a mercaton utáni hónapokban megtalálja a csöppet sem könnyű megoldást. Valószínűleg a háta közepére kívánja, hogy jelenleg még nem eldöntött, ki megy, és ki marad. Nem kevés, és nem is akármilyen játékosokról van most szó.

A Khedira kérdésre visszatérve: szerintem itt a kulcs probléma Ramsey. Ha ő játékra képes lenne, nem értékelődne fel annyira Khedira egyedüli jó tulajdonsága, hogy valahogy mindig helyzetbe tudja hozni magát. Ezt a többi középpályásunk nem tudja. Ramsey tudná, de sérült, ahogy valószínűleg lesz is elég sokat a szezonban. Khedira most nem sérült, de meglepne, ha ez tartósan így maradna. Szerintem Ramsey a sérülékenysége miatt nem is fog igazán szerves részévé válni a csapatnak. Ne legyen igazam, de ez az érzésem. Rabiot nagyon nagy igazolás, ő lesz a motor, amire vártunk, de a jobb oldalon a kreatívabb középpályás kérdése sajnos nem lett megoldva.
.Bulldeo 2019.08.12 20:32:50
@.Bulldeo: *mercato
Federico Bernardeschi kész jobb szélsőként segíteni csapatát, miután a mester ezen a poszton kívánja bevetni a futballistát. Az olasz futballista számos poszton játszott Massimiliano Allegri vezetése alatt, ám végül sehol nem sikerült megvetnie annyira a lábát, hogy stabil kezdőemberré…..
.Bulldeo 2019.07.23 19:31:33
@Milito20: pontosan. Szerintem ez az, ami miatt a játékosaink elfáradtak fejben, és ezért nem értek egyet, amikor Allegri nagy taktikussága azzal van példázva, hogy hány formációban képes játszatni a csapatot. Mert lehet, hogy összezavarod az ellenfelet, de a saját játékosaidból meg nem tudod kihozni a maximumot. Egy olyan csapat pedig, amiben bitang nagy játékosok vannak, ne féljen kialakítani egy karakteres stílust, mert a játékosok fogják jelenteni a különbséget, nem a turpisság.
Juventus FC blog Dühöngő 2016.03.19 22:39:46
Ez tényleg egy dühöngő, kiélhetitek magatokat rendesen. Itt nincs OFF-olás, jöhetnek a pletykák, az átigazolások, a vélemények, teljesen vegyesen. Akár a Juventushoz tartozik, akár nem (teljesen). A trágárság, egymás mocskolása persze itt sem megengedett, ezért ettől tartózkodjatok! Mindent bele!…..
.Bulldeo 2019.07.23 01:40:06
@Rikoo: nem vitatom sem Pochettino, sem Allegri éredemeit. Mindketten remek választás egy olyan csapatnak, aminek nem a BL a reális cél, hanem stabilan a legjobb 10-ben lenni. Allegri mindemellett a scudettora is remek választás. Türelemjátékban verhetetlen. Halál komolyan mondom. Amelyik nagyobb olasz csapatnak le fog ülni a padjára, jól jár vele.
Sarri viszont fel mer vállalni nagycsapatokra jellemző focit. Mer kezdeményező lenni, és rendre ezek a csapatok nyerik a BL-t. Agnelliék valószínűleg emiatt döntöttek úgy, hogy erre megyünk tovább. Aztán lehet, hogy Sarrinak beletörik a bicskája, de szerintem a vezetőség jól látja, hogy ez a megfelelő irány, és nem az Allegri féle altatódal.
.Bulldeo 2019.07.23 16:43:23
@Ádám.84: valószínűleg 4-3-3, elől CR és Dybala, jobb oldalon pedig Berna, aki visszazár, és védekezéskor 4-4-2re áll rá a csapat. Ramsey szerintem a háromtagú középpályán lesz, meg a gyengélkedőn.
Nem sokkal több mint 10 év telt azóta, hogy a Juventus ismét feljutott az első osztályba, miután előtte megkérdőjelezhető körülmények között a Serie B-be száműzték.  Akkor talán a csapat legvérmesebb szurkolói sem sejtették, hogy nem sokkal később milyen sikersorozat veszi kezdetét. A sorozatban…..
.Bulldeo 2019.07.22 12:36:10
@Camoranesi90: Zambrotta nekem személyes kedvencem. Sajnálom, hogy ő nem kerülhetett be a hősök közé, pedig nyilatkozta anno, hogy nem ment volna el, ha a klub nem akarja eladni.
.Bulldeo 2019.07.22 15:42:33
@Contelegend: figyelj, ezt a leereszkedő, kioktató arrogáns stílust máshol erőltesd, légy szíves. Erre a blogra Contelegend néven regisztráltál, miután leült Conte, a Juventus legendája az inter padjára. Nem Zanettilegend néven jelentél meg, miközben szerintem a normálisan Juve drukkerek döntő többsége abszolút respektálja Zanettit, hanem a mi hősünket vetted elő, aki éppen húzott egy olyat, amit nekünk érthető okokból nagyon nehéz megemésztenünk.
Szerintem az, akinek van egy kis sütnivalója, tudja, hogy interesként egy ilyen nevet csak akkor választ Juve blogra, ha a célja az amúgy viszonylag szofisztikált megfogalmazású provokáció.
És a kommentjeid nagyon szépen illeszkednek ehhez. Megpiszkálod a calciopolit, ami nyilván nekünk fájó emlék, ironizálsz a felkészültebb blogolók kijelentésein (" most akkor Galliani volt a bíróság küldöttje vagy Moratti ? :D :D"), de amikor érvek merülnek fel a véleményed ellen, akkor már nem reagálsz rájuk, hanem inkább kipécézel egy kommentelőt, aki szerinted téged sértegetett, és elkezded a lehető legtenyérbemászóbb stílusban kioktatni.

Mi, a blog Juventusos olvasói elég sokféleképpen látjuk a klubunkkal kapcsolatos történéseket, keményen el tudunk ezeken egymás között vitatkozni. Amikor jön pár vállaltan más klubhoz tartozó kommentelő, ha tisztelettel vannak a klub felé, akkor vendégül vannak látva. Te nagyon elegánsan jársz ide fingani. Ne tedd. Biztos vannak interes blogok is, nekem eszembe nem jutna ezekbe beleolvasni.
.Bulldeo 2019.07.22 16:40:11
@Contelegend: nem az a baj veled, hogy interes vagy. Van nekem nagyon jó interes barátom. Az a baj, hogy sunyi módon provokálsz. Ennek a posztnak nem arról kellene szólnia, ami felé te vitted el. Nekünk az egy egyezményes sérelem, ami a calciopolinál érte a csapatunkat. Erre idejössz ezzel a baromi vicces, szerinted nem bántó névvel, és kijelented, hogy a Juventus büntetése jogos volt, majd ironizálsz az ellenérveken. Sőt, még meg is vádolod az egyik kommentelőt, hogy ő b*szta szét ezt a posztot, amihez már tényleg vastag bőr kell.

Olyan ez, mintha elmennél egy Holokauszt vagy Trianon megemlékezésre, és ott alapvető dolgokban kezdenél el vitát generálni. Lehet történelemről vitatkozni, sőt, kell is, de meg van annak a helye. Ha egy megemlékezésen vonsz kétségbe alapvető dolgokat, akkor valószínűleg provokálni mentél oda.

@Grinta: jó neked;) Nincsen semmi bajom az olvasással, de írni csak az írjon a rivális csapat szurkolói oldalára, aki tud viselkedni.
A korábban a Juventusnál is megforduló Luca Toni úgy látja, hogy a zebramezesekkel huzamosabb ideje hírbe hozott Mauro Icardi képes lenne együtt játszani a portugál klasszissal, Cristiano Ronaldóval, s az ékpár mögött szerepelve a klub új igazolása, Aaron Ramsey segíthetné a támadásokat. "Ronaldo…..
.Bulldeo 2019.07.08 14:43:29
@Juvegaspy: Allegri centerének elsősorban meg kell tudni tartani a labdát, és verekedni a védőkkel; nem véletlen, hogy annyira ragaszkodott Mandzukichoz, mert ebben ő a király. De ez eléggé különbözik Sarri center típusától.
Én igazából azt sem mondanám, hogy Allegri olyan nagyon próbálgatta Ronaldot centerként; lehet, hogy tévedek, de szerintem az első meccs után fel is hagyott vele, és noha látszott, hogy a szélen ösztönösen többet tud nyújtani egy olyan csapatban, ahol nincsen igazán tudatos támadójáték, azért még jó pár meccsig tartott ott is a góltalansága, és az ebből fakadó frusztráltság.
Én bízom abban, hogy Sarri bármilyen formációban játszatja is a csapatot (4-3-3, 4-3-1-2), amikor a 3 támadóból kettő visszazár védekezni, akkor az nem Ronaldo lesz, hanem ő fog fenn maradni egy szem támadóként.
A Juventus a hírek szerint kész elengedni Paulo Dybalát azért, hogy csökkenthesse a Manchester United által Paul Pogba kapcsán meghatározott 150 millió eurós árat. A La Gazzetta dello Sport újságírója, Nicolo Schira szerint a Juve továbbra is tartja a kapcsolatot Paul Pogba…..
.Bulldeo 2019.07.03 19:51:50
@Roland Máté: én is örülnék, ha Dybala maradna, így, hogy Sarri lesz Allegri helyett, és nem érzem, hogy Rabiot és Ramsey érkezésével áldozatot kellene hozni Pogbáért. Szerintem Sarrinál sok játékosunk új erőre fog kapni, ezt várom Pjanictól is, és Cantól is. Előbbi az évek alatt elszürkült, utóbbi egy magára hegyott, koncepció nélküli csapatba érkezett tavaly. És Bentancurt is remek matériának tartom. Ha Sarri rendszerbe teszi őket, ez egy nagyon jó középpálya lehet.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy Pogba Vidal és Pirlo nélkül bűn rossz volt. Az utolsó Juventusos szezonjában volt egy csúnya hullámvölgye, aztán nagyon szépen magára talált.
Maurizio Sarri a Juventus TV számára adott, csak tegnap közölt első interjújában számos témát érintett, beszélt úgy a múltról, mint az elképzeléseiről és a jövőről. „Az első érzésem az a felismerés, hogy egy nagyon fontos klubhoz érkeztem. Szerencsés vagyok, hogy a Chelsea-től érkezhetek, amely…..
.Bulldeo 2019.06.28 15:03:13
Minden pár napja kezdődött a legnagyobb titoktartás mellett. Pár nappal ezelőtt Gigi Buffon már szinte össze is készítette a csomagjait egy barcelonai útra, mivel a katalánok vezetősége rábólintott arra, hogy a Juventus legendája legyen a következő évben Ter Stegen cseréje. Az…..
Massimiliano Allegri távozása nyomán a napokban felmerült több játékos távozása is, a hírek szerint a Napolival nagyszerű szezont futott mester nem számít Massimiliano Allegri több alapemberére. Maurizio Sarri kinevezését követően Sami Khedira és Mario Mandžukić torinói jövője igencsak…..
.Bulldeo 2019.06.25 23:11:02
@ZecH: Khedora nagyon jó ütem érzékkel érkezik a kapu elé, én ezt mindig elismertem. De az is hozzá tartozik, hogy a védők tudják, hogy vannak játékosok, akikhez a 16oson belül nem kerülhet labda, mert az életveszélyes, és ilyenkor a technikailag gyengébb kvalitású, kevésbé veszélyes játékosokat nem annyira fogják. Chiellinit is néha látványosan engedik birtokolni a labdát, és nem is azért szeretjük Chiellót, mert remekül osztogat hátulról, hanem a kifejezetten védői feladatok miatt.
Khedirát nem igazán veszik komolyan az ellenfeleink. Erre néha napján ráfáznak, de összességében sokkal inkább visz, mint hoz Khedirának ez a szerepe, mert helyette kikapcsolják azt, aki sokkal veszélyesebb lenne.
Az AS Roma a hírek szerint nemrégiben visszautasította a Juventus Nicolò Zaniolóért tett 35 millió eurós ajánlatát. A La Gazzetta dello Sport újságírója, Nicolò Schira szerint a játékosért a lépést néhány nappal ezelőtt tették meg a zebramezesek, a fővárosiak azonban túl…..
.Bulldeo 2019.06.25 22:49:38
@Csak Csucsu: én is így vagyok ezzel. Ha valakiről nem kellene lecsúszni, az Tonali. Olyan eleganciával osztogatja a labdát, hogy már a Maestrot idézi. Nagy olasz fan vagyok, de ha a fiatalok közül csak Tonalit húzzuk be, és fel tudjuk építeni, én már elégedett leszek. Persze kell az az egy év az első osztályban, hogy kicsit reálisabban tudjuk megítélni, de én nagyon bízom benne.
Zaniolo ígéretes, de én a felhozatalból sokkal inkább Barella mellett tenném le a voksomat. Jól is illene a csapatba, mert hozzá hasonló középpályásunk amúgy sincsen.
Az El Chiringuito értesülései szerint eredményesen zárultak az egyeztetések, s a Paris Saint-Germain középpályása, Adrien Rabiot megegyezésre jutott a Juventusszal, így ingyen csatlakozik az olasz rekordbajnokhoz. A hírforrás szerint Rabiot öt évre kötelezi majd el magát a torinói klubnál, s…..
.Bulldeo 2019.06.18 20:23:25
@JuventusFanatikus: én azért finoman fogalmaznék azzal kapcsolatban, hogy ki miben bukott meg, mert Allegri az utóbbi időkben nem igazán tesztelt újszerű megoldásokat következetesen. Ezzel nem azt állítom, hogy Can lehetne mélységi irányító, de igazán nem volt annyit így játszatva, hogy abból nagyon sok kiderülhetett volna. Az egészen biztos, hogy az Allegri játékában és Sarri játékában nem pont ugyanazok a tulajdonságok kellenek ehhez a poszthoz (akárcsak a középpályához általában), mert sokkal tudatosabb, szervezettebb Sarrinál a csapatmozgás. Érthető, hogy Allegrinek a türelemfocihoz kellett egy Khedira, nem véletlenül volt ő ott; azt a feladatot, ami Allegrinek szükséges volt ott, ő tudta ellátni, és nem a sokak által hiányolt, és "nem pótolt" Vidal. Nem lett pótolva, mert nem is kellett ő Maxnak. Sarrival más lesz a helyzet, nála más tulajdonságok, más mentalitás fog dominálni, az biztos. Remélhetőleg jól fog elsülni, de az biztos, hogy más lesz.
.Bulldeo 2019.06.18 20:43:55
@JuventusFanatikus: én nagyon hiányoltam az utóbbi időben, hogy a labda nélküli játékosok mozgással nem segítik a labdás játékost. Ez most gyökeresen meg fog változni, és a játékosok újra meg lesznek mérve. Csak egy pálda: a Napolinál 2 éve Diawara elég jól helyettesítette Jorginhót registaként, miközben nálunk ugyanezen a poszton egész biztosan felsült volna.
.Bulldeo 2019.06.18 23:12:43
@Grinta: én pl. sosem éreztem szégyennek, ha idővel, plusz infók ismeretében megváltozott a véleményem. Ugyanakkor nagyon respektálom az Amazonasban élő törzseket, akik konzekvensen parittyával, meg dárdával vadásznak.
Juventus FC blog Mercato 2018.09.29 19:48:50
08.12. HIVATALOS: Filip Kostić 2026-ig tartó szerződést írt alá a klubbal, átigazolási díja 12+3 millió euró 08.10. HIVATALOS: Nicolò Fagioli 2026-ig hosszabbított a klubbal. 07.20. HIVATALOS: 41+8 millió euró fejében Glieson Bremer csatlakozott a Juventushoz, 2027-ig kötelezte el…..
.Bulldeo 2019.06.18 20:51:22
@JuventusFanatikus: Rabiot 6 éve mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, és most nincsen kedvem számolgatni, hogy hány meccset is játszott le abban a kiírásban, mert nem kevés.
SMS eddig a TV-ből nézte a nagyok játékát. Ugyan, hogy lenne már ő magasabb szint?
A két játékos amúgy egy idős, szóval nem az életkorukból adódik a különbség.
.Bulldeo 2019.06.18 21:56:20
@JuventusFanatikus: az, hogy játszik a legnevesebb kiírásban, nem csak egy adat, hanem rutinosságot, magabiztosságot ad. Savicnak ez a rutinja nincsen meg. Ez egyszerű tény, amit sokkal többre tartok, mint a transfermarkt adatokat.
Pl. a Real játékosok nem csinálják össze magukat egy BL döntőben, nálunk még a híres MVPP is meg volt szeppenve anno.
Amúgy Savic "bizonyíthatott" volna a vébén, de nem jött össze.
Rabiot-ban van egy rakás BL meccs, szóval én semmiképpen nem nevezném SMS-t magasabb szintnek.
.Bulldeo 2019.06.18 22:20:21
@JuventusFanatikus: reménykedni lehet. Tudod, a remény hal meg utoljára;) Szerintem kár vitatni, hogy Rabiot-nak sokkal nagyobb a nemzetközi rutinja, ami nem elhanyagolni való egy olyan csapatnál, ami BL-t akar nyerni. Sőt, ismerve a csapatunkat, amiben csak pár 30+os játékos van, akiket tűzbe hoz egy nagy BL meccs (Chiellini, CR7, Mandzukic, ha marad), ezt a rutint hatványozottan fontosnak tartom.
A Juventus hivatalosan is bejelentette, hogy a Chelsea együttesétől távozó Maurizio Sarri veszi át a zebramezes csapat irányítását. A 60 esztendős szakember csupán tavaly nyáron ült le a londoniak kispadjára, s 2021 nyaráig kötelezte el magát, arról azonban egyelőre nincsen hír, hogy a torinóiak…..
.Bulldeo 2019.06.16 19:59:26
@Tony.: én őszintén nem értem azt a Pochettino lázt, ami itt a blogon is végig söpört. Ugyan, mitől jobb edző ő Sarrinál? Jól áll rajta a zakó? Sarri egy a miénknél gyengébb kerettel komolyan megszorongatott minket. Pochettino elől még Ranieri is elvitte a PL kupát, amikor a nagyoknál átmeneti év volt.
Massimiliano Allegri nemrégiben öt évnyi közös munka után távozott a Juventus kispadjáról. A szakember csütörtök este egy milánói rendezvényen elárulta, nem tervezi, hogy a közeljövőben edzői szerepet vállalna - tudósít a Football Italia. "Egy évet kihagyok, hogy feltölthessem az akkumulátoraimat,…..
.Bulldeo 2019.06.15 18:15:30
@Leram7: soha nem tudott olyan csapatot építeni, mint amit örökölt. Allegri finomhangolni tud, építeni nem. Szerintem jól fog járni a csapat, ahova 1 év múlva leül, de ettől függetlenül nálunk (a 2. BL döntővel) kiMaxolta a lehetőségeket.
A Sportitalia szerint a Juventus ajánlatot tett Adrien Rabiot-ért, a Paris Saint-Germain "rebellis" játékosáért. A 24 éves középpályás szabadon igazolhatóvá vált, miután lejárt a szerződése és nem volt hajlandó meghosszabbítani azt, ami dühös reakciót váltott ki a francia…..
.Bulldeo 2019.06.14 16:00:54
@Bagg10: Rabiotnál a 6 évvel ezelőtti Toulouse-i szezonját linkelted.
.Bulldeo 2019.06.14 16:01:27
@Bagg10: (meg is lepődtem, hogy miért ilyen gyenge sikeres passzok terén)
A Juventus spotigazgatója, Fabio Paratici a napokban találkozott a Lyon, a Chelsea és a Manchester United képviselőivel, célja pedig játékosok és a jövőbeli edző helyzetének megbeszélése. Gianluca di Marzio értesülései szerint az Öreg Hölgy igazgatója először Franciaországba utazott, ahol a 22 éves…..
.Bulldeo 2019.06.13 17:58:07
@JuventusFanatikus: akárhogy is nézzük, a vezetőségben Nedved a legnagyobb juventino, sőt, jelenleg a csapat kötelékében is a legnagyobb zebra, ő az a fejesek között, aki a leginkább tudhatja, hogy mi a helyzet az öltözőben, helyrehozható-e az a légkör, ami kialakult. Pavel a mi aranylabdás ikonunk, a hűség mintaképe, a tökéletes középpályás archetípusa. Ha azt mondta, hogy Allegrivel már nem lehet tovább fejlődni, vajon ki az, aki ezt nála jobban tudhatja. Nem gondolom, hogy bármi probléma van azzal, hogy ultimátumot ad, amennyiben úgy érzi, hogy rossz irányba mennek a dolgok. Már nem az a feladata, hogy zokszó nélkül harcoljon a pályán, ahogy tette azt anno, hanem az, hogy a szakmai ismereteit érvényesítse a vezetőségben. Néha szükség van a radikálisabb lépésekre, és én respektálom Pavelt, ha ilyen keményen kiállt a meglátása mellett.
A Juventusnál már jó ideje húzódik az edzőkérdés, azonban a csapat középpályása, Miralem Pjanić rendkívül nyugodt e tekintetben - állapította meg a Football Italia. A bosnyák játékmester egy sajtótájékoztatón kifejtette: "A Juve egy jól működtetett klub, így az…..
.Bulldeo 2019.06.11 15:46:03
@The king of alibis: amúgy Sarri az Empoliban 4-3-1-2t játszott, ha nem csal az emlékezetem (Saponara volt a trequartista). A Napoli és a Chelsea szélsőkben volt erős, de nem kizárt, hogy megtalálná Dybala helyét.
A Juventus a hírek szerint hamarosan kivetheti hálóját a Sassuolo fiatal olasz középpályására, Stefano Sensire. A Goal.com számolt be róla a minap, hogy a torinóiak egyre komolyabb érdeklődést mutatnak a 23 éves mélységi irányító iránt. Egészen mostanáig úgy tűnt, az…..
.Bulldeo 2019.06.08 19:19:04
@rockitbaby: nyilván elől, a szélen nagy a különbség Mandzukic és Ronaldo védekezése között a horvát javára, ahogy a kapura való veszélyességben meg bőven Ronaldo a jobb. De ha már Higuaint és Ronaldot vetem össze védekezésben, akkor nincsen nagy különbség, mindketten visszazártak, mindkettőnek voltak labdaszerzései, bár egyik sem egy Mandzukichoz fogható bérgyilkos. Ronaldo tisztességesen kivette a részét a csapatvédekezésből; azt lehetett sejteni, hogy nem fogja, de korrekten odatette magát. Mandzukic meg ugyanúgy hátvédet játszott, mint tavaly a balszélen, szóval mennyiségre nem csökkent a védekező játékosok száma.

Szerintem egyszerűen nem állja meg a helyét, hogy CR itt felborította a jól kitalált rendszer, mert egyrészt az előző szezonban teljesen elmaradt a csúcsforma; játszottunk egy felfogással, amire nem lehet azt mondani, hogy jól vizsgázott.

Másrészt tavaly egy általános vélekedés volt, hogy Douglas Costának sokkal többet kellene Mandzu helyett játszania. Na most Douglas ügyesen tili tolizik, gólban hihetetlenül elmarad Ronaldo mögött, de nem emlékszem rá, hogy ő akkora segítség lenne védekezésben. Szóval szerintem itt most centikről beszélünk, nem akkora különbségekről, amit egy jó edző ne tudott volna megoldani. Erre lehetett egy megoldás Berna középpályára való visszavonása, amit aztán kidobott az ablakon.

Miért?

Nem az a baj, hogy jött CR, mert a nyilvánvalóan létező hibái mellett hozott cserébe gólokat, nemzetközi rutint, profizmust, meg reményt. Az a baj, hogy Allegri mintha beleunt volna a kísérletezésbe. Volt alapanyag hozzá, a három védős rendszer, amit említettél, szintén lehett volna egy pozitív irány. Ezekben az ötletekben volt jó Allegri, de az utóbbi időkben ezeket nem merte következetesen végigvinni, hanem beültette a csapatot egy nagy kád langyos vízbe, tudván, hogy már szeptemberben a miénk a scudetto, csak szép higgadtan ki kell várni a tavaszt.

A kérdésedet őszintén szólva nem teljesen értem. Sajnos Marotta csúnyán bevitt minket a málnásba a Higuain biznisszel, annak minden utórezgése nehezen érinti a klubot, ezek közül az egyik Bonucci kényszerű visszavásárlása. Marotta egyszer akart nagycsávót játszani, jól meg is szívtuk.
.Bulldeo 2019.06.09 17:09:18
@rockitbaby: én nem gondolom, hogy ez a csapat nagyjából csak Ronaldoban változott a tavalyihoz képest. A visszatért Bonucci ugyanúgy változás, mint Buffon hiánya, vagy éppen Khedira kulcsszerepének a kényszerű megszűnése. A jobbszélen volt két védekező droid (Lichti, DS), most jött egy támadóbb felfogású Cancelo.

Szerintem azt az emberi faktort hagyod ki, amikor az amúgy már tavaly is rosszul teljesítő védekezés okait keresed, hogy az egész csapat morálja, játéktudása lefelé ívelt, de már tavalyi évtől kezdve, amikor CR7 még a mi kapunkba rúgta a gólt. Nagyobb csapatok ellen már akkor is ugyanúgy kellett a 3 középpályás, ami már akkor is még tovább egyszerűsítette, és butította az alapanyag miatt a játékunkat.

Nem Allegrit akarom keresztre feszíteni, de neki már tavaly elfogytak az eszközei, hogy egy válságot, ami minden klubnál bármikor előállhat, sikeresen kezelje. A múltban már oldott meg ilyen válságokat, 2 éve viszont képtelen rá. A rossz csapatteljesítményért elsősorban az edző a felelős, ha másért nem, akkor azért, mert nem áll föl, amikor számára selejtnek minősíthető játékosokat hoznak a klasszisok helyett. Ha valóban az van, hogy éveken keresztül az elképzeléseivel teljesen ellentétes játékosokat lehetett vele megetetni, az ugyanúgy egy súlyos hiba a részéről.

Szerintem ez a csapat technikailag le lett építve, a spirito bedöglött, egyre kevésbé érződik a közösség, nem harcolnak a játékosok egymásért. Kell egy új edző, aki új lendületet képes vinni a Juventus filozófiájába, mert Allegrivel ennek az esélye a nullára csökkent. Jó dolgokat művelt, de ennyi volt benne (ami scudettokat nézve amúgy rengeteg).

Ha volt anno egy remek regista a piacon, akit a játékunk szempontjából elengedhetetlennek tartott volna Allegri, sokkal fontosabbnak, mint pl. Higuaint, akkor ki kellett volna tartania mellett. Verni az asztalt, ahogy nem kell neki mindent megszerezni, de van, amiből nem enged. Csak hogy a cikkre is reflektáljak, és a te első hozzászólásodra: Ha Allegri azt mondja, hogy kell neki egy Sensi kaliberű, alacsony árcédulájú játékos, akiből nem enged, kötve hiszem, hogy a vezetőség ráb@ssza az ajtót.

(Amúgy én nagy olasz fan vagyok, szerintem is a Juve egyik alapjának kellene lennie, hogy vannak meghatározó olasz játékosaink, és nagyon remélem, hogy fogunk tudni még igazolni a tehetségek közül, és esélyt adunk nekik a fejlődésre.)
.Bulldeo 2019.06.10 14:05:08
@rockitbaby: én a tavalyi és a jelenlegi keret közötti különbségben nem pro és kontra írtam a neveket, egyszerű tényként. Ha (ahogy írod) Bentanucr sokkal eredményesebben védekezik, mint Khedira, akkor pont felmerül, hogy egy 4-2-3-1 miért nem volt többet tesztelve. Egyszer már működött a Pjanic-Khedira kettőssel, akkor vajon miért ne működne a Pjanic-Bentancur kettőssel. Elfáradt a kísérletező kedv. Úgy meg már nem érdemes tovább nyújtani.

Az utolsó bekezdésre reagálva: az egy dolog, hogy kívülről nézve kiismerhető, és sablonos volt Conte utolsó évében a csapat, de valószínűleg a játékosok ettől még hittek Contében. Allegriben meg nem.
A Juventusszal számtalanszor hírbe hozott, és jelenleg befutónak tekinthető Maurizio Sarri kapcsán a nápolyi szurkolók és játékosok igencsak elégedetlenül nyilatkoztak, sokan egyértelmű árulásnak tekintik a mester leszerződését az Öreg Hölgyhöz. A legutóbb Lorenzo Insigne…..
.Bulldeo 2019.06.08 15:26:16
@delpi0823: Sarri nápolyi születésű, ergo az neki nem csak egy csapat volt a sok közül. Ezt nyilván Insigne is tudja;)
.Bulldeo 2019.06.09 17:22:59
@JuventusFanatikus: nagyon találó;)
.Bulldeo 2019.06.09 21:59:13
@JuventusFanatikus: persze. Ha Sarrin van sapka, akkor az a baj, ha nincsen, az a baj. Ezért aztán ledobja, és belerúg;)
Gianluigi Buffon állítólag tárgyalásokat folytat, hogy visszatérjen Olaszországba, egykori csapatához, a Parma együtteséhez, állítja a La Gazzetta dello Sport. A negyvenegy éves futballista szabadon távozott a Paris Saint-Germain együttesétől, miután visszautasította a klub…..
.Bulldeo 2019.06.09 17:20:59
@kremturo: Buffonnak is csak egy élete van, kiment Párizsba, mert ott már nincsen rajta teher. Még a cigire is rágyújthatott, mert már nem kellett megfelelnie a Juventus családnak, szerintem ez a nyaralás belefér egy ekkora sportembertől. Egy éve mondjuk azt tartottam volna helyesnek, ha visszatér a Parmához, az olyan "Buffonos" lett volna, de azért van abban valami vicces, amikor mi, kis senkik meg akarjuk mondani a legendának, hogy neki mit kellene csinálnia ennyi év szolgálat után. Nem volt túl okos dolog tőle ez a PSG manőver, de 10 év múlva már senki nem fog erre emlékezni..
Amikor Beppe Marotta felvállalta az Inter átformálásának a feladatát, senkit nem lepett meg, hogy felröppentek pletykák olyan játékosok vonatkozásában, akik a szakember révén érkeztek a torinói klubhoz. Antonio Conte megnyerésével pedig a pletykák csak újabb erőre kaptak. Jó példa erre a már tavasz…..
.Bulldeo 2019.06.05 17:20:53
@steven.h: jó esetben mindig 11 játékos van a pályán, és egy top csapatban nyilván egy szintet meg kell ütni. Természetesen voltak fontos góljai neki is, ahogy Khedirának is voltak nagyon jó húzásai. De mindketten a Juventusos pályafutásuk alatt már elindultak lefelé a lejtőn, és szerintem ez már nem is visszafordítható. Higuainnál jól mutatja ezt a Milannál, és a Chelseanél betöltött szerepe.
Plusz Higuain az igazi nagy csapatok ellen nemzetközi szinten valahogy mindig adós maradt a gólokkal.
Higuain top támadó volt, klasszis rúgó technikával rendelkezett, de ennyi. Ronaldoban sokkal több van. Az hogy nem alakul ki a kémia közte, meg Dybala között, az megint csak nem független az edzőtől. Dybala nem szélső. Ha majd jön pl. Sarri, és lesznek tudatos támadásaink begyakorolt figurákkal, akkor elválik, hogy Dybala lufi, vagy sem. Dybala kis területen klasszis módon tud passzolgatni, és ha jól adja a gép, nem kell veszélyesebb bal láb az övénél a tizenhatoson belül, de ha a cél a szélről beívelgetni Mandzukicra, meg a berohangáló Khedirára, akkor ez nyilván nem fog kijönni.

Allegri is csak ember. Addig jó volt a csapat, amíg mások hibáit foltozgatta, de most már az ő hibáit kellene kijavítani, arra meg nyilván nem ő a legalkalmasabb jelölt. (Végül: Alex Sandrot nem kitenni kellett volna, hanem motiválni.)
.Bulldeo 2019.06.05 19:50:16
@steven.h: nem feltétlen gondolom, hogy hiba volt Higuian leigazolása, bár Marotta nagy túlzása az, hogy ez volt a legnagyobb üzlete. Ez inkább a kevésbé jó dealek közé tartozott. Én Higu kapcsán amiatt kezdtem írni, mert azt állítottad, hogy Ronaldo úgy érkezett, hogy nem volt rá szükség. Szerintem meg volt. Ő a top támadó, akinek nem remeg meg a lába a legnagyobb meccseken. Gonzalo kihagyott a Spurs ellen egy büntetőt; CR meg ezeket rendre beveri, mert iszonyat profi, de általában véve izzik körülötte a levegő, ha nagy meccsről van szó.
Ha Sarri jön, szerintem nagyon jó ötlet lenne Ronaldot centerként játszatni. Allegrinél centerként verekedned kell az előre ívelt labdákért, Sarrinál meg sokkal inkább megy az építkezés, és a csatárnak nagyon kell éreznie a leshatárt, és a védők mögé belőtt labdákat.
Dybala beépítése kérdéses; Mertensből Sarri kihozta a maximumot Higuain távozásakor, szóval én el tudom képzelni, hogy Sarri ki tudja okoskodni, hogy két gyors támadó mellett hogyan használjon egy technikás, de lassabb játékost.
De benne van a pakliban, hogy Dybala távozik, ez sem lenne katasztrófa.
Nem a Juventus van Dybaláért, hanem Dybala a Juventusért.
.Bulldeo 2019.06.05 20:02:06
@steven.h: Még valami: szerintem ahogy Diawara meg Zelinski nagyon hasznosan tudott játszani a Napoliban, úgy pl. Bentancur nagyon jól beleillene egy Sarri féle rendszerbe. Alapvetően jól passzol a srác, van jelleme, küzdőszelleme. Nem egy Xavi féle zseni, akit felraksz a pályára, aztán várod, hogy mit fog mutatni, de Sarrinak pont az az erénye, hogy rendszerbe rakja a játékosokat. Matuidit a blog többsége elkergetné, szerintem nagyszerű csere lesz belőle.
Én Sarritól pont azt várom, hogy ha ő jön, lesznek majd formajavulások. A Hamsík, Jorginho, Allan, Diawara, Zelinski, Rog társaság a bajnokság legjobbjai voltak Sarri utolsó évében, miközben egyik sem egy top klasszis középpályás.
A Chelsea mestere, Maurizio Sarri már Olaszországba utazott, újságírók pedig rögzítették, ahogy belép egy milánói hotelbe, amely számos esetben tárgyalási helyszínként szolgált a Juventus számára. Több forrás szerint, beleértve a Sky Sport Italia és a Sportitalia arról számolt be a minap, hogy a…..
.Bulldeo 2019.06.03 01:33:40
@Bagg10: jól áll rajta a zakó;)
Amúgy abszolút igazad van, Pochettino szerintem egy kifejezetten tisztességes, rendes palinak tűnik, helyén van a szíve, de inkább az ellenfelem csapatát irányítsa, mint az enyémet. Szükség van az ilyen jellemű emberekre, de én szívesen látnám, hogy Chiellini felemeli a BL serleget, és oda nem Pochettinon keresztül vezet nekünk az út.

Nekem amúgy jó megérzésem van Sarrival kapcsolatban, ha az ő játékfilozófiáját összerakjuk a Juventus keretével, szellemiségével és pénzével, abban én erős potenciált érzek.
Az olasz sajtó egyre több forrása számol be arról, hogy az edzőkérdés tekintetében kikristályosodni látszanak a Juventus tervei, s minden jel arra utal, hogy a torinói klub a Chelsea mesterével, Maurizio Sarrival tervezi a jövőt. A Calciomercato értesülései szerint az olasz szakember már…..
.Bulldeo 2019.05.27 21:25:28
@hellan: van igazság abban, amit írsz, bár nekem az a megérzésem, hogy Can is, Bentancur is pont olyan típusú játékosok, akiket rendszerbe kell tenni, és nem amolyan Allegrisen, erős koncepció nélkül játszatni. Az MVP-nek jót tett az Allegri féle mentalitás Conte gépezete után, de a jelenlegi középpályán van pár olyan kifejezetten kemény munkabírású játékos, akik az ilyen Sarri féle fociban jól működnének. Nyilván elférne még Ramseyn kívül kreatívabb játékos a középpályára, de nekem Sarri 4-3-3ában egy fokkal nagyobb kérdés, hogy elől hogyan lehet hatékonyan játszatni a támadóinkat. (Pl.: Sarrival Dybala újra kényszerpályára kerül.)
.Bulldeo 2019.05.27 23:59:40
@simoni: korrekt.
.Bulldeo 2019.05.28 18:01:49
@Grinta: +1