Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fuad

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két fontos változást tapasztaltunk az elmúlt időszakban a budapesti reptéren: az elmúlt időszakban sokszor nehezen birkózott a tömeggel már nem csak a biztonsági, hanem az útlevélellenőrzés is, de legalább a Wizz a GH-botrány végén egyértelműsítette: igenis elfogadják a kapunál a telefonon pdf-ben…..
fuad 2019.10.09 15:18:23
@Minden lében talál: én sem értem, hogy hogyan mehetnének máshonnan a Schengenen kívüli járatok, amikor csak 2B-nél van útlevélellenőrzés? Vagy tényleg előfordul, hogy A-ról is indulnak? Nekem jövő héten kell majd Podgoricába mennem 6:35-ös indulással és azok közé tartozom, akiknek nem mindegy az a hajnali fél óra :)
Nagy hűha élményben lesz része annak, aki tíz éve nem járt a Józsefvárosnak azon a részén, ami a Corvin mozi mögött és az Üllői úttól befelé található. A szlömös környékből mára élhető, mi több, menő negyed lett. Ebben a videóban az átalakítás főszereplőjéről tudhatsz meg szinte mindent...
Az Otthontérkép sorozatában, összegyűjtöttük nektek az elmúlt hét legkülönlegesebb eladó otthonait. Mitől lesz egy eladó lakás különleges? Hát bármitől ami miatt megragad az emlékezetünkben! Ha az új évben ingatlan vásárláson töritek a fejeteket, akkor semmiképp ne hagyjátok ki ajánlatainkat,…..
Az Otthontérkép sorozatában, összegyűjtöttük nektek az elmúlt hét legjobb eladó otthonait. A válogatás alapját ezúttal a design adta, így olyan lakásokat gyűjtöttünk össze a legfrissebb ingatlanok közül, amik kialakításukkal és lakberendezési megoldásaikkal emelkednek ki a többiek közül. Jó…..
Újabb vendégposzt következik, ezúttal rendszeres kommentelőnk, premium salmon ad tanácsokat, mit érdemes megnézni a környező országokban alacsonypadlós villamos ügyileg. Fogadjátok meg a tanácsát, ismerkedjetek a szomszédokkal, Aradon pl. kocsiszíni nap lesz holnap, még az az…..
No kérem. Új versenyző, a Vossloh mutatkozott be a teljes hosszban alacsonypadlós villamosok piacán, megbolygatva talán a saját véleményem szerint az elmúlt években amúgy is átalakuló gyártói versenyt. A bolygatás első jele, hogy bár az első kocsit most mutatták be a…..
Serbia Insajd A vojvodinai lány 2011.06.30 11:15:00
Mlada vojvođanka tetovirala! Haj nek se čuje čuje, haj nek se zna! Dér Heninek új tetkókája van. Nagyon érdekes. Jó, bizonyos szempontból az. A Csantavéri születésű csillagsztár ugyanis azt tetováltatta alkarjára: Војводина. Szerbül, cirill írással, úgynevezett…..
  Kávé, "sa naših prostora" A bejegyzés alapjául szolgáló kis videót az imént találtam. Természetesen, mint mindennel kapcsolatban, most is lehet vitatkozni arról, hogy hogyan is készül az autentikus domaća kafa (illetve kava vagy kahva), de abban mindenki egyetért,…..
Néhány napja ért csúfos véget a spliti melegfelvonulás. A horvát média csak a tengerparti Belgrádként emlegette a várost, világos célzást téve a brutális belgrádi felvonulásokra. A horvátok, akárcsak mi magyarok, mindig sokkal felvilágosultabb, kulturálisan felsőbbrendű…..
fuad 2011.06.18 23:49:42
@mikka: nincs meg "ez" minden kelet-közép-európaiban, a csehekben, a szlovénokban, a bolgárokban pl. és Zágrábban is gond nélkül lemenet már. Fölösleges védeni a primitivizmust.
2009 novemberében a PTinfo már foglalkozott a belgrádi villamostenderrel, melyen épp eldőlt, hogy a spanyol CAF összességében jobb ajánlatot adott versenytársánál, a horvát Koncarnál. Ugyanebben az időben a hazai villamostendereink gőzerővel folytak, nyertes szállítót azonban a…..
Májusban mind a PESA, mind a Solaris nagy lépést tett annak érdekében, hogy legújabb járműveik forgalomba kerüljenek. A két, elsősorban a lengyel villamospiacon egymással versengő cég közül előbb május 12-én a PESA mutatta be legújabb kocsiját Varsóban, míg május 18-án a…..
PTinfo Az első Skoda Rigában 2010.04.12 08:35:00
Belgrád: Új villamosok után új trolik is érkeznek a szerb fővárosba, miután a belarusz Belkommunmas 83 trolibuszt szállításáról szóló tendert nyert meg Belgrádban. A versenytársak az ukrán LAZ, és a szerb-kínai Globus Auto voltak. A várhatóan alacsony ajánlati árak miatt…..
 Jugoszlávia, Csehszlovákia, a Szovjetunió. A XX. század végére egyértelműen kiderült, hogy a szláv országok tömörülése kudarcot vallott, mind a déli-, nyugati-, keleti-régióban. De vajon volt-e alapja az egyes szláv országok egyesülésének? A pánszlávizmus ötlet…..
  Először a Mandinernek adott bloginterjút Ausztrál Tom, a mulatságos videói miatt itthon egyre népszerűbb, magyarul önszorgalomból tanuló ausztrál egyetemista, aki talán a legtávolabbi Magyarország-rajongók egyike a Földön. A Romhányit kedvelő Tom szerint uberlogikus a…..
A földrajz továbbra sem megy az újságíróknak. Legyen akár szó a hírt kiszivárogtató Tanjugról, akár az  átvevő MTI-ről, akár a leközlő Délmagyarország internetes verziójáról.     A bulvárízű, semmilyen megerősített információkkal nem…..
Szeptember közepén számoltunk be arról, hogy a rendőrök a Margit hídon mindenkit leparancsolnak a bicikliről és segédmotorokról. A BRFK akkor azt mondta kérdésünkre, hogy a szigorítás oka, hogy egy biciklis elsodort egy 4 éves kislányt.  A Critical Mass blogján a Magyar…..
Szófia metróüzeme az egyik legfiatalabb Európában, mindössze 1998-ban nyitották meg. A vonalhálózat fejlesztése azonban töretlenül zajlik, az első szakasz átadása óta négyszer hosszabbították az első vonalat. A legutolsó hosszabbítás május 8-án történt, amikor is újabb…..
PTinfo Belgrád: 17-ből kettő 2009.08.07 16:21:00
Helsinkihez hasonlóan Belgrádban is nagy volt az érdeklődés az év elején bejelentett villamostender iránt. A két tender között azonban lényeges különbség van, míg Helsinki saját zsebből finanszírozná 40 új villamosát, addig Belgrád mindezt részben az Európai…..
fuad 2009.08.09 00:06:22
@Feri BPO-537: Nem. A 2008-as statisztika szerint 218 villamost tart számon a BKV:) - szerbül GSP. Ebből 27+25 (a pótkocsikat is külön tartják számon) Düwag, bázeli ajándék. 166 maradt tehát a KT4-esekből. (Azóta újabb 3 bázeli villamos érkezett és még 18 várható)
Érdekes, hogy a szerb újságok szerint 40 millió eurót szánnak a beszerzésre...
Mivel a tenderen fő szempont az ár volt, nem nehéz kitalálni, hogy ki lehet(ne) a nyertes. Eredetileg június 22-én zárult volna, amit július 1-ig hosszabbítottak meg, tehát valami gáz van...
Köztér Uszoda a Dunán 2009.05.11 07:00:00
Már írtam úszómedencéről, de akkor a zöldtetők hasznosítási lehetőségeiről volt szó. Most azonban egy olyan kézenfekvő dologról van szó, mely majdhogynem triviális: miért nem úszunk a Dunában? Mert 1) piszkos a vize, 2) erős a sodrása, 3) általában hideg a vize. Ezt azonban…..
fuad 2009.05.11 10:41:36
Ilyet kéne Bp-re is, mint a Joséphine Baker uszoda Párizsban:
www.paris.fr/portail/Sport/Portal.lut?page_id=7002&document_type_id=5&document_id=21212&portlet_id=16092
Elsőre nagy luxusnak, meg nagyzolásnak tűnik, közben meg lehet, hogy nem is (sokkal) drágább, mint egy ,,normál" uszoda, de hogy vagányul néz ki az biztos! Persze minek ide új uszoda, ha a VB és EB rendezéseket így is nyeri a város,a népnek csak úgy fölösleges...
PTinfo Lyon T4 2009.04.24 23:10:00
Komolyan mondom, a franciák villamosépítését nem lehet követni, hol itt, hol ott jelentik be egy-egy új szakasz átadását, vagy a tervezés elindítását. Komoly, városformáló szerepet kaptak a hálózatok, és némelyik városban már komoly 40-50 kilométeres hálózat alakult ki. Ez…..
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..
fuad 2009.03.25 08:43:27
@Nádasi Balázs: gratulálok a Bokrosotokhoz, de megjegyzem, hogy pl. pont a horvátoknak van nagyobb formátumú gazdasági szakemberük, csak épp Mo.-n senki sem hallott róla: Ante Markovicnak hívják... A cseheknek meg hiszem, hogy nagyon fáj, hogy nincs egy ilyen celeb-szakemberük (jobban élnek, jobb állapotban van a gazdaság és ennyi elég is). Nem kell rögtön elszállni Lali királytól, még, ha most úgy tűnik is, hogy nélküle nemzethalál lesz. Bárki jöhet ide, mögötte ugyanaz a félkegyelmű banda áll majd...
Bálint Csaba 2009-es bejegyzésének bővített, aktualizált változata Erről a témáról nem lehet elégszer írni. Ahogy Szarajevóról vagy Srebrenicáról sem. Blogunk több mint hat éves működése során a Horvátországban vagy Boszniában (szerbek és nem szerbek részéről egyaránt) elkövetett bűncselekményekről…..
 Sokan vannak, akik azt gondolják, hogy más lehet a politika. Innen üzenem nekik, hogy el lehet felejteni! Leszállhatnátok a kis idealizmusotok felhőcskéiről a földre, és észrevehetnétek végre, hogy itt nem fog változni semmi! Én legalábbis mindent meg fogok tenni ezért.Ma nem…..