Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lobotómia

1 bejegyzést írt és 308 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Engem mindig halálosan idegesítenek a női lapokban az átalakítós kísérletek, mivel hacsak az illetőknek nincsen töppedt ikerszarkómájuk vagy tolsztojos szakálluk, akkor általában mindig rosszabbul néznek ki utána, mint előtte. Előtte ugyanis – mégha Frida Kahlót…..
Tetszenek még emlékezni a Z+ emlékezetes botrányára, amikor jókedvű és minden bizonnyal jó szándékú technikusok kiszivárogtatták azokat a videókat, amiken a tévé akkori üdvöskéi, köztük az azóta egész szép tévés karriert befutott Lilu meg Sebestyén Balázs illetve a…..
lobotómia 2009.10.21 17:04:24
@Meddwe: de hát az egésznek ez a lényege. Sőt, az ilyen típusú műsorok is azért készülnek, hogy a civilek a "függöny mögé" lássanak. Na persze a függöny elé se látnak, de mégis, egy egész iparág épült rá, lsd. paparazzók, pletykalapok, reflektor magazin...
És az, amikor megmutatják a valódi arcukat, az élvezetes. Mert itt nézegeti mindenki, meg fülel. Csak, hogy egy klasszikust idézzek: "elkúrtuk", mekkora iparág épült rá, de nem akarok itt politizálni, isten ments. Csak a mechanikája hasonló.
A kéken villódzó képernyő előtt térdre rogy az emberség, a bennünk bujkáló György Péter a civilizáció végét kiáltaná, de kiszáradt a szánk. Sírnánk, de már nincs könnyünk. Vége mindennek, most már csak a neutronbomba fehér villanása tisztíthat meg mindent. A kultúra…..
lobotómia 2009.10.19 19:23:52
@egyállampolgár: szerintem igazad van. De ki volt festve a szeme? A disznópörkölt evésnél nem volt, vagy igen?
De hogy mekkora egy pojáca. Aki azt várja, hogy vendégségbe menve mindenki kaserolja a kaját az olyan mű, hiszen, a kóser kaja eredetileg attól is az, hogy csak kóser szakács nyúlhat hozzá. Sőt mielőtt főz, a konyhát is kaserolni kell, amit csak rabbi végezhet. Vajon nála ilyen kóser kaja volt? Azt a részt nem láttam.
Még az ortodox zsidók is egy évben egyszer szokták kaserolni a konyhájukat, peszahkor. Nem beszélve arról, hogyan is néz ki egy kóser konyha. Minimum, hogy mindenből kettő van (ugye a tejes és a húsos cuccokat külön) így a konyharuhától a mosogatógépig duplikátum.

(Szerintem ezt a műsort előtte egyeztetik, stb., és ezek szerint ők felvállalták ezt így együtt. Nem tudom kit mi motivált, de gyanakszom... pénz/szereplés relációjában.)
lobotómia 2009.10.19 19:27:52
@dr.agy: D. utcai zsinagóga neológ, a Rumbach u.-i statusko, az ortodox a Kazinczy utcában van.
Szóval a Tasnádi kóser konyhát vezet? Vagy a neológoknál nem kell kaserolni néhanapján?
Hiába kóser a szilvapálinka, ha egy goj hozzányúl, az már nem kóser.
Vonatkozik ez a libakolbászra is.
lobotómia 2009.10.19 20:50:41
@Halálkufár: gyurcsányt elfelejtetted? Talán nem véletlen. Nem lehet, azért mert eltűnt?
És nem tűnik fel, azon kívül, hogy ez egy CC blog, de a politikában is szokatlan nyugalom van?
Nagyon béna gyurcsányozni, hogy fél éve már hallani se róla. Főleg itt. minden ráérő pöcsarcúnak üzenem, hogy menjem máshova politizálni, és beszéljen itt a médiáról.
Csók, puszi, tisztelet.
A jobbik meg intézzen el téged nyuszika.
A Sztárral szemben talán az elhibázott reklámkampány, talán az elnyújtott játékok, esetleg Talmácsi Gábor miatt, de nagyot bukott. Sokkal nagyobbat mind a csúfosan véget érő XXL óta bármi. Árpa Attila utolsó nagy dobása, a 2008 októberében 12,3 százalékos közönségarányt…..
lobotómia 2009.10.15 17:25:52
Nagyon furcsa az, hogy én pl. az RTL-t szinte soha, de leginkább soha nem nézem, valamiért az a kép alakult ki bennem, hogy amit az RTL a szájára vesz abból valahogy mindig valami bulvármocsok lesz. Ezzel szemben a Tv2 elég sokáig viszonylag nézhető volt (hozzáteszem számomra) kevésbé találtam szenzációhajhásznak, és nem voltak annyira ostoba műsorai. Aztán valahogy elkezdődött... amit koppintanak az még förtelmesebb lesz, mert nem elég, hogy eleve szar volt, de ugyan azt amatőr módon, az már rém kínos, amikor én érzem magam szarul a tv előtt. A főzős műsoruk pl. sokkal jobb, viccesebb a narrátor, a vacsoracsata, iszonyat béna, humortalan narrátorával szemben, most hagyjuk a vendégkört. A megasztár sztem jobb műsor volt, mint a Csillag születik, amúgy ízlés dolga, teljesen szubjektív dolog. Till Atillát is jobban bírom, mint Stoll Bucit, de mindegy. De szép lassan elpártoltam már ezektől a csatornáktól, elmentem normális filmeket, sorozatokat nézni.
De nem értem, hogy a Tv2-őt miért szidja mindenki. Reggel szoktam nézni még a Mokka elejét, a bulvár résznél kell indulnom dolgozni, olyan a milyen, de a RTL-es Reggelit 5 percig nem bírom. A nyávogó picsák, hülyevendégek, vendéghülyék...
De ezek szerint nem vagyok a többség, lehet szidni, de az RTL-en menő fost azt nézik. Talán az RTL rájött, mi kell a népeknek, és nem sokat nyavajognak, hogy túlságosan bulvár, hanem a normális dolgokból is bulvárt csinálnak. Persze, h ők nyerik ezeket a nézettségi adatokat.
Basszus, de hosszú lettem. Bocs. Ráadásul a zsákban ugráló Talmácsit se láttam... hát szóval bots.
lobotómia 2009.10.15 17:47:22
de ha már ilyen parasztul offolok, lenne még egy költői kérdésem, miért kell minden halálesetet bemondani a médiában?
Több ezren meghalnak, és megszületnek.
Néhányat bemondanak, ami épp az aktuális gumicsonthoz jól passzol lsd.: mentősök szivatása, "szegény" bódigusztival, meg a disznóvírus áldozatai vagy azok, akik, amúgy is a végét járták, aztán jól beoltották, és meghaltak, mivel a végét járták eleve az oltás meg betette a kiskaput.
Meg az őrült politikus, aki először megveri a rendőröket, és amikor ezért elkaszálják hangyányit, beszed 3 xanaxot és 5 rivotrilt, ismerek olyat, aki bevesz 30 (2 mg-os) rivotrilt, és vígan sétafikál vele az utcán, és kiakadna, ha kimosnák a gyomrából, na de tök mindegy. Hülyepolitikus: beveszi, oké, akkor meghallgatják mit mond a mentős, utána, mit mond az orvos, utána jön a rendőrségi szakértő, majd az ügyvéd és a végén a pszichológus. Hát, ettől komolyan kiakadok. De a többivel ugyanez, mintha alaposan körüljárnának mindent, mert alapos tényfeltárás történik, közben 100 másik ember köti fel magát rendesen, mivel nincs mit ennie, nincs hol laknia, vagy ha van, akkor nem tud befűteni. Demagógia, tudom, de hát ki a faszomat érdekli, hogy 20-adszorra is az megy, hogy xy bolond politikusakárkigörény, bevett pár nyugtatót. Talán akart egyet szunyálni.
Aztán észrevettem, amióta nincs Ferink nekünk, milyen csönd van.
Akkor le is vonom már a következtetésemet a saját kérdésemre vonatkozóan, kampány van, mégis valahogy mintha uborkaszezon lenne. és még mindig sűrű bocs
comment:com 24 Jack Bauer nélkül? 2009.10.05 15:00:00
Lássuk be, a 24-et is elérte a hosszú ideig műsoron lévő sorozatok rákfenéje: kezd kifáradni a történet, hét év elteltével elég nehéz már újítani az alapvetően egy kaptafára készülő sorozat újabb évadaiban, az új arcok behozatala pedig nem vérfrissítés, hanem kötelező…..
lobotómia 2009.10.05 18:58:29
@Naumov: hát ha meg így ötvözték, akkor tényleg mi a furcsa? Az, hogy lehet így is történetet mesélni? Mert az Usában tök mindegy melyik párt van éppen hatalmon, vannak dolgok amik egyetemesek, csak a megvalósításukban térnek el. Elég sikeres ország, persze lehet sorolni a kivetni valókat. De a valódi politikában is próbálnak, és tesznek is gesztusokat egymásnak.
Mi maradjunk a Roncsfilmnél (Szomjas)
w Tribuszerné visszanéz 2009.10.02 02:20:00
A válságnak győztesei is vannak, és ezek között sokan olyanok, akik további áldozatokat szednek. Az elkeseredett, kétségbeesett embert el lehet csábítani könnyű álommal, és ezt nemcsak a kuruzslók, a fasiszták meg a kommunisták használják ki, hanem lehet, hogy éppen a…..
lobotómia 2009.10.02 21:36:38
@Don Bandi:

"ő a szakmájában akar dolgozni" (az ilyeneknek amúgy szakmája sincs), az pusztuljon éhen.
Erre csak azt lehet válaszolni, hogy ok, ha a taxisofőr, vagy mlm-ügynök, megírja az akadémiai székfoglalóját valamilyen irodalomtörténeti témakörben. De tőlem írhat a performativitás esztétikájáról is.
Válság van? Mindenki menjen mosóport árulni egyesek szerint. Idiotizmus.
lobotómia 2009.10.02 22:43:37
@csiganyúl: ne képzelődj. A világom bonyolult, épp ezért törekszem célirányosan azzal foglalatoskodni ami számomra fontos. Nem gondolom, hogy az én dumám gáz, azonban az igen és utálom amikor azt mondja bárki, hogy ha az mlm-ben nem vagy sikeres, akkor semmi másban sem.
Képzeld, nem tudok mosóport eladni, igaz, nem is gazdagodok meg fél év alatt, szóval nem megyek 1 éven belül nyugdíjba vagy nyaralni 2 évre. De nem is akarok. Vannak más céljaim is, motivációim is.
Ha lenne hetente 100 új ismerősöm, ami nincs, és nem csak nekem nincs hanem senkinek, akkor se tudnám felhívni minden héten őket, hogy az épp aktuális őrületre legyen szíves eljönni, majd rávenni bárkit is, hogy lépjen be valami szar hálózatba, amiről még nekem is csak annyit mondtak, hogy tök jó.
Az egésznek a logikája olyan, amihez nekem nincs elég bőr a pofámon, nem járatom le magam, Úgyhogy én olyan lúzer vagyok, hogy elmentem tanulni, majd munkát kerestem, és most abból élek, amit tanultam és amihez értek.
lobotómia 2009.10.03 13:10:15
@pacalka: én nem érzelemből utasítom el, hanem mert van önismeretem, vagy legalábbis azt gondolom, hogy elég reális önértékeléssel rendelkezem, továbbá nem rendelkezem olyan típusú és összetételű ismerősökkel, akik ne röhögnének körbe, ha jövök a bevett dumákkal, és ok, a mosóport elfelejtettem, de bármi is legyen az, én nem tudok hazudozni, titokzatosan beszélni, mert ha rákéredznek, mi is ez, éppen melyik újabb hálózatos szarság? én megmondanám azonnal, minek titkolni, ha olyan nagyon jó, nem? és ez a rossz taktika. Állítólag. Mert el kell érni, hogy eljöjjön egy profi előadó előadására, hogy megismerje, stb.

De ez egyszerű matek, még én is értem, pedig nem a matek a fő szakágam finoman szólva, hogy napi 100 embert fel kell hívni, hogy abból heti 10-el le tudj egyeztetni időpontokat, ebből el is jön esetleg 2-3 ember, és talán 1 ha vesz is valamit, vagy belép.
Szóval ez kőkemény meló, hatalmas kudarctűrő képesség és kitartás kell, és nem vitatom, hogy aki ebben látja meg élete lehetőségét, az bizony motivált és meg is csinálja. Úgy gondolom, hogy felnőtt emberek vagyunk, én is, és akivel beszélek az is. Ha nemet mondana nekem, akkor az bizonyára 10-edszerre is nemet fog mondani, mindegy hogy mi van ennek a hátterében, érzelmi vagy racionális döntés.
Nem érek rá kielemezni, mert napi 8 órában sem érnék végére a 100 telefonnak.
És semmiképpen nem érzelemből döntöttem úgy, hogy hagyományos módon keresem a pénzt, hanem mert az én szakmám nem az értékesítés. És ha jön egy ember, hogy lépjek be, és csak annyi a dolgom, hogy 2 embert szervezzek be, pontosan tudom, hogy emögött milyen munka áll, és még valami. egy idézet: senki sem lehet próféta a saját hazájában, nem pontos, ezért nem is tettem "-be, de igaz, Jézus mondta. Pont az ismerősök körében a legnehezebb bárkit meggyőzni.
Elhiszem tényleg voltak jó szerek, meg minden, de aki ezt könnyű keresetnek, munka nélkül megszerzett lóvénak gondolja, az téved, aki meg így állítja be az hazudik. Ez ugyan olyan meló mint a többi, frusztráló és nehéz. Pont ezért vannak kevesen akiknek bejött ez, mint ahogy nem minden második ember miniszterelnök, vagy jegybank elnök. Ebben az országban mindenki csak eladni akar. Aki meg úgy érzi, hogy már tényleg megvett mindent, és hagyják őt békén, az úgyis elhajtja szegény call centerest, aztán dühöng, hogy álmából zavarták fel, meg hasonlók, ezért van mindenki kibukva. És ezért sajnálom a kislányt, aki ott erőlködik, hogy menjek el előadásra, és az ismerőseimet, akik erre adják a fejüket, én nem kérdezgetem, miért teszi. Udvariasan annyit mondok, hogy kösz van már munkám, ha majd kell valami frankó termék majd szólok. Egy mosópor áráért már egy középkategóriás mobiltelefont lehet venni. Aztán mi a biztosíték, hogy az jobb, mint a bolt olcsónak.
Nyilván ott a nagyker kaszál, itt meg pár ember, aki jogdíjat kap. Mondjuk leszarnám, ha olcsóbb lenne, és megérné, de ezek inkább a luxus kategóriában vannak, nem hogy olcsóbb.
Este is és délután is sztárok rajzanak az MTV-n, ráadásul újra a képernyőn Szulák Andrea. A ma induló Sztársáv című műsorról írtunk már múlt héten, és szintén ma, méghozzá délután jelentkezik először a 6 órai tea című magazinműsor. A naponta jelentkező…..
w Akinek nem jut kapanyél 2009.09.23 05:30:00
Legyen a minimálbér mostantól nyolcvanezer forint. Ezzel a követeléssel indul csatába a munkavállalói oldal, míg a kék sarokban a munkáltatók nagyjából azon az állásponton vannak, hogy menjetek már anyátokba ezzel. OÉT-ülés lesz ugyanis pénteken, vagyis összeül az Országos…..
lobotómia 2009.09.23 16:10:09
@Epokit Drive: ismerem. Nem bánom, ha nem érdekel, viszont nem vagyok közgazdász, és képzeld, elmentem mást tanulni, elment minden álláshirdetésre, nem játszottam nyomorgót, meg falábút, csak minek írjak részletes önéletrajzot ide? talán az majd érdekelni fog?
Meg az hogy és mint lettem munka nélkül? Mert fél éve könyörögtem, hogy adják már oda a fizumat, és azt a választ kaptam, h vegyek fel hitelt, és korlátokat szabnak olyan dolgok is az életemben amihez semmi közöd bazmeg, és rajtam kívülálló dolgok. Szar arc oktassál mást.
Az Index történetének legviccesebb felszólítását kaptuk meg néhány napja. A levélből - amelyet egy fordítógép hozott át hevenyészett magyarra - nagy nehezen azt bogoztuk ki, hogy egy felhasználónk jogsértő videót töltött fel az Indavideóra. A fordítógép (és egyeneságú…..
lobotómia 2009.09.18 14:04:37
@totorohun: hát ezen nagyon jót szórakoztam :D
de pontosítanom kell a szöveget :)

Font-hegy tetején a maszk, ami elérhető a Wild Egres, és ahol soha nem, te meg én, ül a teraszon Szöszi Anyó. Vénkora ül a teraszon tavaszán, néha kiújul a köszvény. Ül dudorászva egy régi hokedlin, tubákolás körül öszvére, hogy lehet, hogy neked soha nem berekedni magas zümmög, tépés néni? Hogyan kell alkalmazni a köszvény, hogy visszaszorítsa az öszvér nem szegi meg, tépés néni?
lobotómia 2009.09.18 14:48:27
@guy: ha az ügyvédi iroda garant tudja állni, hogy dez nem fog informálni és munkatársai in nem lesznek diszponálva, amikor fordítaniuk kell.
A lezárt Margit hídon eddig is azt javasolták, hogy a biciklisek szálljanak le és tolják a kerékpárokat, mert a taxik, a villamosok és buszok között veszélyes az úttesten kerékpározni, de az amúgy is keskenyebb járdán a gyalogosok között szintén nincs elég hely biciklivel…..
Ezért imádjuk az Echo tévét, gyanútlanul odakapcsol vasárnap reggel az ember, és mit lát? Pörzse Sándor Vader nagyúrral és birodalmi rohamosztagosokkal beszélget.   (Még mielőtt bárki is félreértené, semmi bajunk a hagyományőrzőkkel, sőt, szeretjük őket, mert…..
lobotómia 2009.09.04 17:35:27
lobotómia 2009.09.04 17:36:04
@idelle: igen, ez neked, bocs
lobotómia 2009.09.04 17:53:51
@bastian: nem csinálok hülyét magamból. Pajeszos zsidók Magyarországon, miért keltenek félelmet benned? Talán ők irtották ki a magyarokat?
Az izraeli szélsőjobbot ugyan úgy elítélem, mint a hazait.
Amúgy meg hülye vagy te. És hagyjál.
bodoky Mi jövünk, ők mennek 2009.08.28 02:01:00
A kormányzati hatalom közeledtét ünnepelte a Fidesz a Polgárok Házában. A  régi harcostársak hűségesküt tettek Orbánnak, és elvárásokat is megfogalmaztak számára. >>> Az eredeti verziót itt lehet olvasni >>> Ez jelent meg belőle az…..
lobotómia 2009.08.28 17:00:23
@aesculus: ez sajnos nem agybaj. Sarkított, de reális vélemény.
Szomorú
lobotómia 2009.08.28 17:02:47
@Mikola56: hát ja.
„Hazadobom az autót, biciklire ülök, aztán ihatunk valamit” – hangzik a biciklisek körében jól ismert mondat. A KRESZ kerékpározás esetében is tiltja az alkoholfogyasztást, veszélyes is, a rendőrség próbál fellépni ellene, a betartatás viszont lehetetlennek…..
Az idei Anna-bál legemlékezetesebb képsora egyértelműen az volt, amikor a bálozók Adriano Celentano Azzurrójára vonatoztak körbe-körbe, és közben idióta fejet vágtak, mert anélkül nem is Anna-bál egy Anna-bál. Ezért egyébként fölösleges volt egész nap a reformkori…..
kényszermozgásos intolerancia   Diagnozis: Egyéb megnevezés: Kényszerbetegség, kényszeres zavar, obsessiv-compulziv zavar, neurosis anankastika Megjelenése: főként különböző tüntetéseken és internetes politikai fórumokon egyénileg vagy csoportban Leggyakoribb…..
lobotómia 2009.07.24 13:40:41
Szlengjeik, a teljesség igénye nélkül: Kozmopolita = zsidó, liberális = zsidó értelmiség, bolsi = rendszerint gazdag, mai magyar politikus a balodalon, kommunista = egyfajta sértés, mindenkire, ki nem ért együtt velük, ugyan ez = zsidóbérenc.
@lobotómia: Jellemző módon a szavak a tünetekkel vannak összefüggésben. Aki találkozott hasonlóval, kérem segítsen összeszedni ezeket. (én szlengnek nevezem, mivel jellegzetes szóhasználat a PTSD ezen formájában szenvedők szubkultúrájában.)
lobotómia 2009.07.24 13:44:10
@elizabeth: egyébként fent a jobb felső sarokban leírom, hogy mi ez, olvsd el, és szórakozz. Lsd. PTSD Politikában
Én is jól szórakoztam, amikor a kutatást kieszeltem. :)
lobotómia 2009.07.24 14:13:56
@lobotómia: a nevén gondolkodtam kicsit. Kényszermozgásos hypotolerancia, de még nincs igazi neve, lehet más is. Lénye a két fő tünet: kényszeres viselkedés minták, jellegzetes szóhasználat, sérült lelkivilág, amit én valamilyen traumára vezettem vissza, hiszen akár 40-56 évig lappanghatott egyesekben, így generációk tőttek fel ezzel, úgy hogy nem tudták mi is a pontos mozgató rugója jelen viselkedésüknek. Gondolod, lehet valami más betegség? Egyénekre kivetítve látok komolyabb személyiség zavarokat, amik hatással vannak társaikra. Pl: paranoid (fanatikus) szem.zavar, antiszociális szem.zavar,organikus szem.zavar, nárcisztikus szem.zavar. Ezekről bővebben, ha érdekel.
Ma este, keleti parti idő szerint nyolc órakor szól ismét népéhez Barack Obama amerikai elnök, a beszédet a networkök közül az ABC, a CBS és az NBC élőben közvetíti (a Fox ezúttal beintett). Az elnök a társadalombiztosítási rendszer és az egészségügy reformjáról fog…..
lobotómia 2009.07.22 17:33:47
@bauer: jack, megfordult, sőt, lehet, hogy obama, le se tud tapadni a skót csaj tv-s látványától, azonban elkezdtem gyanakodni, hogy tanácsadói, majd ő maga is belátta, ha megakarja nézni a nőt a talentben, akkor muszáj előrébb hozni a haccacárét.
Mi mással magyarázhatnánk a változatos műanyagipari melléktermékekből készült cukrosvíz címkéjén a feliratot? Lelkesen üdvözöljük a bátor marketingest aki ezt kitalálta, és várjuk az első Tesco "gazdaságos" matricát, meg a szlogent, hogy a legkisebb is…..
lobotómia 2009.07.13 16:04:17
@Nick_: de: complex oil-derived substances with phosphorescent paint, és olyan jól hangzik! Klasszikus, mint a skydzseki
Kóczián Péter 1:1 2009.07.13 10:40:39
 Dicséretes, hogy a Népszabadság rajta van azon az ügyön, hogy az Orbán Viktornak 18 milliót kifizető cég miért nem fizette be a köztartozását, s miért számolják fel. De – és ezt fordítva is így gondolom. Igen, furcsa és említésre méltó, ha egy politikai…..
A híradások egybehangzóan arról szólnak, hogy ma délután a Szabadság téren újjáalakult a Magyar Gárda Mozgalom. „Amelyik odaáll majd a félelemben élő emberek mellé”, jelentette ki Morvai Krisztina jogvédő és EU parlamenti képviselő. Hát hiszen kezicsókolom épp…..
lobotómia 2009.07.12 19:25:31
lobotómia 2009.07.12 19:35:04
@Tom Bobb: nem is hinném, én a 8. kerben lakom. Az egyik szomszédom egy cigány család. Igaz nagy a család, de ott olyan tisztaság van, hogy a földről lehet enni, igaz, hogy az egyik fiúk drogos, és gondolom orgazda is, de ha itt ólálkodik valaki az én ajtóm előtt ők az elsők, akik megnézik ki akar betörni, ugyanis egyszer kénytelen voltam magamhoz betörni, hosszú, h miért, és ott termett két családtag, hogy megvédjenek. Ja, bevallom mégsem vagyok cigány.
Ezért rühellem ezt a cigányozást, és bemagyarázzuk, hogy aki bűnözik, mindegy hogy szőke a haja, az cigány, mert úgy viselkedik. Mi van? Játszottál egy rózsadombival, aki azóta sírva sunnyog, amióta veled beszélt? Rám is ez a sors vár? Akkor költözök rózsadombra? Ígérem sírni fogok.
Amikor katonák menetelnek kemény arccal, rendezett sorokban a jövőbe tekintve, na az a propaganda. Ha ugyanezek a katonák mosolyogva árva gyerekek buksiját simogatják Balázs Palival a Fókuszban, az viszont már píár. Mert hát a demokráciához nem illik az üstdob, meg a harsogó…..
lobotómia 2009.06.25 09:02:28
Én kétszer is elolvastam, nehogy vád érjen, hogy diszlexiás, diszgráfiás funkcionális analfabéta vagyok. Ráadásul megnéztem a stop motiont is, hogy tudjam mi az, mert olyan sötét vagyok, hogy még ezt se tudom. Valamint megnéztem a szennyvíztisztítós részt, hogy legalább képben legyek, mit is kritizálunk.
Szóval itt egy műsör arról, hogy milyen kreatívak, innovatívak a magyarok. Mennyi jó dolog van Mo.-on kifejlesztve, de senki rá se szarik, mert ezek a találmányok, (legalábbis az amelyiket én láttam)túl normálisak, túl egyszerűek, ezért is olyan érthetetlenek, nyilván.
A Tv2 teljesen helyesen felkarolja ezeket a találmányokat, amennyiben ez volt a szándéka. De milyen az amikor a végén bemondja, hogy ha önöknek ez a feltaláló tetszett a legjobban szavazzon! És a népek otthon, éjfélkor majd szavazni fognak a feltalálóra. Nem a találmányára, nem. Az arcra. Aki feltalálta az egykerekű biciklit - újra. Mert a riporterrel (az újrahasznosított megatáncossal - lám, milyen költségkímélő megoldás) együtt elfoglalja a háromnegyednyi képernyőt, míg mi apró kis vágóképekben látunk pár akváriumban gyökerét rothasztó növényt. Nem fordítva kellene csinálni? Rohadó növényeket mindenki látott már a vázájában, ja annak nincs gyökere, jó akkor a Dunában. Kis képkockában meg jöhet a magyarázó fej. Nulla riporter. Mondja meg a fej, miért rá kell szavazni. Ja, kell valami celeb...
Amúgy ha már kellett egy keleb, miért nem próbálkoztak olyannal, akit ismerünk, nem? Elvihetné a hátán (arcán) ezt a kis cuccot? A BBC-nél miért teszik oda Michael Palint? (Palin's Travel), konzervatív utazós műsor megspékelve némi Monthy Piton darabkával, ettől lesz érdekes, mert amúgy tevéket már láttunk imitt-amott. De vissza a mi kis szánalmas valóságunkhoz. Felháborító, hogy csak ennyi közpénzt kaptak. Hogy lehet ennyi pénzből kihozni egy ilyen színvonalú és ekkora horderejű remekművet. Muszáj emelt díjas sms-ekkel kipótolni a műsor költségvetését, hogy legalább elérje a nullszaldót! Tv2 harsog az innovációról, de sajna nekik nem futotta egy innovatőr (sic!) feltalálóra sem. De akárhogy is van megírva a poszt egyetértek: "gyártsuk le minél olcsóbban, számlázzunk sokat, aztán csináljunk úgy, mintha semmi közünk nem lenne hozzá." Ezért van üres téglafal háttérnek, nyilván tapéta, így még elidegenítőbb hatású, feltehetőleg valamelyik szemétgyűjtési akcióból ríszájklingolták, persze tiszta egy merő jófejségből, újrahasznosított megatáncossal... Most ezek után elárulom, örülök, hogy ismétlik a 24-et, mert anno lemaradtam róla. Szerintem jobb egy jó filmen elaludni, mint egy rángógörcsöt kapott operatőr által felvett csöpögő innováción, ahol az elején a közepén a végén mind az 5 percben elmondják szavazzon sms-ben, ki az ön kedvenc feltalálója. Hát a Tv2, jó éjszakát. Ja, és lehet, hogy új keleb születik! Csak várjuk ki a 100. adást. Utána szeptembertől majd nézünk nagyokat, ki a fene az a Mokkában ott az Azurák mellett, öcsém?
Vicces lapokkal tele a magyar piac, olyan jókat semmin nem lehet röhögni, mint a Blikk és társai szenzációként tálalt hathónapos hírein vagy a színes heti pletykalapok képmellékletein az ad hoc összefotósoppolt sztárokkal. Egy olvasónk szemét majd kiverte a Blikk hétvégi…..
Akinek volt már bármilyen feladata az életben, abban egészen biztosan felmerült, hogy milyen lenne ellógni az egészet. Nem elmismásolni, hanem úgy ahogy van, elszaladni a meló elől. Így hát az vesse az első követ, aki ma, amikor egy fővárosi kerület polgármestereként annyi…..