Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akrosztikon

0 bejegyzést írt és 510 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassúhajtó csellengők. Gyárilag hiányzik belőlük a jobboldali (gáz)pedál. Zöld lámpánál is képtelenek időben és normálisan elindulni, akkor lapozgatják a gép kézikönyvét, hogy miként működik a sebességváltó, hogyan kell sebességfokozatba kapcsolni ezzel a szerkezettel. Amúgy pedig biztonsági (vagy…..
akrosztikon 2019.12.20 19:29:34
Mindenkinek nagy szeretettel javaslom a posztba belinkelt videó megtekintését. Ez lenne az: www.youtube.com/watch?v=qCRXVzog6JA. A videón a szerzőt láthatjuk, ahogy a belső sávban motorral ráfut egy autóra, villogtat, dudál, majd szépen még bele is mászik az autó fenekébe. A kommentár, amivel feltöltötte a videót, mindent elmond a szerzőről. Egy igazi fogalmatlan tahó, aki feleslegesen agresszorkodik és még utólag sem jut eszébe az, hogy ha az általa letolni kívánt autó vezetője dühében befékez előtte, akkor ő repül is egyenesen a temetőbe.

Én személy szerint extrán odafigyelek a sérülékenyebb úthasználókra (motor, biciklis, gyalogos), így soha nem volt személyes konfliktusom motorossal, de mindig megmosolyogtat, amikor külső szemlélőként vagy a neten azt látom, hogy motorosok keménykednek autósokkal, plána teherautóval autópályán. Ezek az emberek tudatosan meg akarnak halni vagy tényleg nincsenek tisztában azzal, hogy ha motoros és autós ütközik nagy sebességgel, akkor szinte biztosan a motoros fogja húzni a rövidebbet?

Végül itt egy jó tanács azok számára akik megérkeznek egy náluk lassabban haladó mögé a belső sávban. A feladat annyi, hogy felveszünk egy normál követési távolságot, figyeljük az előttünk haladót és a külső sáv forgalmát. Ha a külső sáv tele van és sem az előttünk haladó sem mi nem tudunk kisorolni, akkor haladunk az előttünk lévővel azonos tempóban, tartva a követési távolságot. Ha szabad a külső sáv, akkor várunk pár másodpercet, ha az előttünk haladó kiteszi az indexet, akkor megvárjuk, hogy kisoroljon és utána haladunk tovább a belső sávban annyival, amennyivel jónak gondoljuk. Ha a külső sáv szabad, de az előttünk haladó nem akar kisorolni, akkor mi kisorolunk, megelőzzük a külső sávban és utána egészen addig a külső sávban haladunk az általunk jónak látott sebességgel, amíg egy nálunk lassabb autó miatt be nem kell mennünk a belső sávba. Pontosan tudom, hogy jobbról előzni szabálytalan, de semmi veszélyes nincs benne, nem terrorizáljuk az elöttünk haladót fenékbemászással és talán még észre is veszi, hogy ideje lenne szépen kisorolni a külső sávba.
Na. Célegyenes. A végén meg valaki a Vastrónon, de addig van még hat rész, izgalom, intrika, miazmás. Ha valaki arra kíváncsi mi vót eddig, akkor javaslom ennek a linknek a matatását, mindenki másnak meg csak annyit, hogy Tél van, Éjkirály.Falat döntesz, de miért?Úgyis megszívod. Deres Kisfickó…..
akrosztikon 2019.04.17 19:09:06
@Cérnahuszár: Nem tudom, hogy ebben a részben vagy még az előző évadban mondta Cersei, hogy neki egy célja van: teljes kontrollt szerezni a Hét Királyság össze lakója felett. Szerintem semmi más nem érdekli már. Euront eszköznek tekinti, aki meg szembeszegül vele, azt likvidálja. Ezzel együtt Cerseinek szerintem annyi. A Lannister seregeket Jaime vezette, ő volt a katonai stratéga, volt is két jó húzása Dany túlereje ellenére, most hogy ő nincs, Cersei aligha lesz képes bármi értelmeset lépni. Euron meg Ramsay Bolton újratöltve, úgyhogy tőle sem lehet semmi értelmeset várni. Elgyilkolászik, amíg tud, aztán ha veszni látja Cerseit, otthagyja majd.
akrosztikon 2019.04.17 19:13:55
@nota19: Engem Cerseinél amúgy is sokkal jobban izgat, hogy a White Walkerekhez, Branhoz, Arcnélküliekhez kötődő elméletekből be fog e jönni valami. Cersei szála szórakoztató, de szerintem nincs benne semmi nagyívű vagy kozmikus, aminek a végső lezárásban fontos szerep jutna.
akrosztikon 2019.04.17 19:26:42
@nota19: Persze Euron király akar lenni, ha van rá lehetőség, de konkrétan azt mondja Yarának, hogy ha Cersei bukik, akkor sincs nagy baj, ő megy majd máshova kalózkodni. Én arra számítok, hogy Euron ott fogja hagyni Cerseit még a halála előtt. A trónra meg nem fog felülni soha. Furcsa is lenne. Van egy jó hajóhada, de serege nincs, úgyhogy szárazföldön esélytelen, azt meg már láttuk, hogy Dany sárkányai bármekkora hajóhadat felgyújtanak.
    "A Magyar Tudományos Tanács programmja mindenekelôtt tervszerûséget belevinni a tudományos kutatásba. Ezt az egyes intézmények munkatervének összehangolásával éri el. Ezenkívül biztosítja azt, hogy az egyes elméleti kutatásokat azonnal a gyakorlatra alkalmazzák. Például az összes tudományok…..
       Szentesi Zöldi László írt egy antiszemita izét Hont Andrásnak.       Ezt most meg fogom osztani a kedves Olvasóval, aki nem bírja az ilyet, most hagyja abba...      A poszt a "vers" utan jön.   András vagyok, már csak ez kellett, A gettó szült, a Király utca mellett,De hagyjuk Villont,…..
akrosztikon 2018.11.06 18:08:30
@jotunder: Köszi, meg is van. Szóval Hont András írt egy gúnyverset, amiben Szentesi műveletlenségén élcelődik, Szentesi meg elkezdi mocskoszsidózni Hontot. Ez nagyjából pont az a reakció, amire Szentesitől számítani lehet, ha kritizálja valaki. Vagy elkezd mocskoskomcsizni vagy elkezd mocskoszsidózni, de leginkább mocskoskomcsizsidózni szokott. Ha meg valakinek nagyon gyerekarca van és Szentesi valamiért nem hiszi zsidónak, akkor maximum lemocskossorosbérenclibsinemzetvesztőzi. Azért ne feledjük, hogy ez a Szentesi a Magyar Demokratában, a Magyar Időkben meg a 888-on (és még ki tudja hány ugyanilyen helyen) fröcsög életvitelszerűen. Az egyetlen, ami némi egyéni ízt kölcsönöz a szerzeményeinek, az az, hogy imád fizikai erőszakról is fantáziálni, mindig hangsúlyozva, hogy ő csak fantáziál. Itt is van a mai termék: 888.hu/article-recsk-bezart-sziberia-messze-van
akrosztikon 2018.11.06 18:35:04
@jotunder: Azért nem semmi igényeid vannak.:) Olvastál valaha olyat akár Szentesitől, akár mástól a 888-on vagy a Magyar Időkben, ami után azt mondtad, hogy hát igen, ez egy tehetséges csóka, nagyon érti a dolgát, kár hogy emellett megélhetési NER-csicska is? Nem állítom, hogy ismerem Szentesi teljes munkásságát, de ha meglátom a nevét valahol, nem az az első gondolatom, hogy most biztos valami publicisztikai, neadjisten irodalmi, csúcsteljesítményt fogok olvasni. Eddig nem is kellett csalódnom benne soha.
Karácsony közeledtével egyre több lány ismerősöm keres meg, hogy milyen szakállápoló termékeket ajánlok, mert a barátjukat szeretnék meglepni, úgyhogy összegyűjtöttem, amik nekem beváltak...
akrosztikon 2017.12.16 19:30:39
@hullajelölt88: Teljesen jogos. Nincs is annál szebb, mint amikor egy nő sampont, fésűt, esetleg hajlakkot kap karácsonyra, igaz? Na, a férfiak is pont legalább ennyire örülnek, ha szakállolajat meg sampont kapnak.
A dán boldogság nyomában - harmadik rész Már a második részben is fontos szerepet játszott az anyagi értelemben vett biztonság, de a mai bejegyzés teljes mértékben a jóléttel foglalkozik. Az legfőbb támpontot most is 2014-es A boldog dánok (The Happy Danes) című kiadvány jelenti. Az abban tárgyalt…..
akrosztikon 2017.11.24 18:17:59
@juletræ: Röviden: baromságot írtál. Hosszabban: A posztban szereplő ábra vizuálisan azt a benyomást kelti, hogy a legalacsonyabb jövedelmi kategóriába tartozó válaszadók sokkal boldogtalanabbak, mint a legmagasabb jövedelmi kategóriába tartozók. Ez a két oszlop közötti szemmel látható jelentős különbség miatt van. Ha viszont megnézzük a skálát, akkor látjuk, hogy valójában ez a különbség 0,5 pont egy tizes skálán, ami barátok között is lófasz. Az ok pedig az, hogy az ábra szerzője ahelyett, hogy a teljes skálát szerepeltette volna az ábrán, csak a 7 és 8 közötti tartományt emelte ki, hogy a különbségek nagynak tűnjenek. Ez nagyon rossz gyakorlat, amit magára valamit is adó ember nem csinál. Ha használunk egy tizes skálát, akkor az eredményeket közlő ábrán a teljes skála szerepeljen, ne csak egy része. Ez ilyen egyszerű, bár talán mégsem annyira, ha neked is magyarázni kell. Az ábrának az a feladata, hogy hitelesen jelenítse meg az eredményeket és segítse az olvasót a különbség mértékének megítélésében. Ezt a szerepét nem töltötte be, szóval ez egy szar ábra. Ennyi.
akrosztikon 2017.11.24 18:41:34
@Ezekadánok!: A kommentem nyilvános, úgyhogy úgy és ott használod, ahol szeretnéd. Őszintén szólva nem mélyedtem el a forrásként használt írásban, de elhiszem, hogy nem a tudományos közönségnek íródott. Ez rendben is van, csak ez nem menti fel az igénytelen módszertan és vizualizáció felelőssége alól. A tudományos ismeretterjesztés akkor működik, ha közérthető formában, némi szükségszerű egyszerűsítéssel foglalja össze egyébként igényes módszertannal bíró kutatások eredményeit. Nyilván nem foglalkozik annyit az elméleti hátérrel és a módszertannal, mint egy tudományos publikáció, hanem az eredményekre koncentrál, de azokat nem félrevezető módon közli.

Ha ehelyett viszont valaki zavaros módszertannal és elméleti kerettel bíró vizsgálatok eleve félrevezető eredményeit terjeszti még félrevezetőbb formában, az nem tudományos ismeretterjesztés, hanem félretájékoztatás. Ez pedig kerülendő. Te infotainmentnek nevezed, ami jópofa, de egyben kicsit aggasztó megnevezés a számomra, én inkább áltudományos bullshitnek nevezném, de ez ízlés kérdése persze.
akrosztikon 2017.11.24 20:38:49
@juletræ: Wow, neked tényleg nehéz a felfogásod. Még netes mércével mérve is. Én a posztban lévő ábrával foglalkozom, te meg random dolgokkal, amik így péntek este az eszedbe jutnak. Agyadra ment a munka? Kicsit zavartnak tűnik a kommented, de talán pár egyszerű kérdést még fel tudsz fogni ebben az állapotban is:

Neked úgy tűnik, hogy a posztban szereplő ábra valamilyen numerikus hibát kíván szemléltetni?

Vagy esetleg úgy tűnik, hogy valamilyen mennyiség második deriváltjával számol?

Segítek, egyik sem. Úgyhogy a néhány, egyetem első félévéből előkapart, matekos szakszóval leböffentett zagyválásod teljesen irreleváns itt.

Ez az ábra négy (4) darab átlagértéket kíván ábrázolni, hogy megmutassa a különbséget közöttük. Ezek az átlagértékek 0 és 10 között helyezkedhetnek el, mivel ezt a skálát használták az adatfelvételnél. Ezért ahhoz, hogy az ábra hitelesen visszaadja a különbséget az átlagértékek között, a teljes skálát meg kell mutatni kell mutatni, nemcsak a 7 és 8 közötti részét. Ezt egy általános iskolás is könnyedén fel tudja fogni, szóval őszintén lenyűgöz, hogy te nem.

Gondolom, akkor is ennyire védenéd ezt a vizualizációs gyakorlatot, ha a főnököd pl. 2001 euróról 2003 euróra emelné a fizetésedet, te elkezdenél panaszkodni, hogy hát ez nem volt valami nagy emelés, erre ő az orrod alá dugna egy ábrát, ami úgy van beskálázva, hogy csak a fizetésed 2000 euró feletti része látható, majd azt mondaná, hogy nézd meg, azért ez mégiscsak elég nagy különbségnek tűnik, úgyhogy ne panaszkodj.
A bor meg én Bourbon pillanatok 2017.11.23 09:04:31
Az amerikai whiskey alapjait, nem meglepő módon, a skót és ír bevándorlók rakták le. Kezdetben szakaszos lepárlással készült a whiskey, majd az oszlopos lepárló terjedt el. A Bourbon további jellegzetessége, hogy minimum felerészt kukoricából kell készülnie és az érlelés nagyon intenzíven kiégett…..
A magyar közélet, sajtó egyik leggyakoribb témája a (be- és) kivándorlás, így hát mi sem lehetünk kivételek. Mai írásunkban a magyar kivándorlók egyik fő célországát, Németországot vesszük górcső alá, ahol a külföldi állampolgárok száma 2016-ban először lépte át a 10 milliós határt. Hány magyar él…..
akrosztikon 2017.10.30 20:35:11
@Brix: Jót nevettem a kommenteden.:))) Németországban jóval magasabb az életszínvonal, mint Magyarországon. Ami azt illeti, Németországban van az egyik legmagasabb életszínvonal az egész világon. Amíg ez így marad, addig lesz kivándorlás. Ez ilyen egyszerű. Persze a mértéke csökkenhet, ha már mindenki elköltözött, aki komolyan gondolta, az egyre csökkenő számú újabb generációkból meg már nem lesz akkora az utánpótlás. De a csökkenésből levonni azt a következtetést, hogy minden rendben és szépen jön fel Magyarország, minimum megmosolygtató, de inkább gurgulázó nevetésre ingerlő.

Persze te nyugodtan ábrándozz csak arról, hogy hogyan zárkóznak fel a magyar bérek a német bérekhez, meg hogy a megfizethetetlen német lakhatással szemben milyen megfizethető a magyar lakhatás, főleg Budapesten vagy bármelyik dunántúli városban (ezen a részen különösen ízeset nevettem), meg hogy milyen nagyszerű a közbiztonság.

Magyarországon már lassan hetven éve képzelegnek hozzád hasonló tájékozatlan emberek arról, hogy a Nyugat majd összeomlik és akkor eljön majd a nyamvadt kis kelet-európai Magyarország ideje. Ehhez képest a Nyugat megvan, Magyarország meg ugyanolyan kis csóró, amilyen már évszázadok óta.
akrosztikon 2017.10.30 21:10:10
@Brix: Kérlek, folytasd még a baromságaidt, hadd nevessünk még. Megindult a bevándorlás Németországból Magyarország irányába:))) És nem csak nyugdíjasok.:)))) Na mutass erről nekünk gyorsan egy statisztikát, ha akkora tény.

A nemi erőszakot hagyjuk már. A legtöbb nemi erőszakot nem idegenek követik el, hanem ismerősök és családtagok. Utóbbi esetben pedig hatalmas a látencia aránya, főleg az örökké áldozathibáztató Magyarországon. Úgyhogy legyünk őszinték. Senki nem tudja, hogy pontosan hány nemi erőszak történik Magyarországon. Az viszont tény, hogy rengeteg esetben nincs feljelentés, így aztán semmilyen statisztikában nem fog megjelenni. A te zavaros fejtegetéseid helyett az a tény, hogy Svédországban azért annyira magas a nemi erőszakok aránya, mert ha megerőszakolnak egy svéd nőt, akkor szinte minden esetben feljelentést tesz. A magyar nők meg a legtöbb esetben nem tesznek feljelentést.

Az afrikai bűbandákat meg hagyjuk már. Soha nem jártál Németországban, igaz? Ismerd el nyugodtan, a kommentjeidből úgyis kiderül. A feleséged is húzüzemi betanított munkásként keres ennyit Magyarországon? Ha ezt állítod, szimplán hazudsz. Ha meg más munkakörben és nyilván más munkakörben, akkor meg egyszerűen retardált vagy, hogy egy németországi húzüzemi betanított munkás fizetését hasonlítod mondjuk egy magánpraxisban dolgozó szakorvos vagy egy multis akármilyen menedzser magyar fizetéséhez.

Úgy látom, túl sokat hallgattad a Németh Szilárdot mostanában, mert kb. annyi értelme van, annak, amit mondasz, mint amit Szilárd szokott tolni.
akrosztikon 2017.10.30 21:17:48
@Brix: Szóval a 2000-es évek elején éltél az USA-ban, ezért nagyjából tisztában vagy a jelenlegi német viszonyokkal. Neked inkább a jelenlegi magyar pszichiátriai viszonyokkal kellene tisztába kerülnöd, mert láthatóan megzápult az agyad így öregségedre.

Németországban jelentősen magasabb az életszínvonal, mint Magyarországon. Ez tény. Ha ezt tagadod, akkor vagy tájékozatlan vagy vagy tudatosan hazudsz. Ha pedig egy országban magasabb az életszínvonal, mint egy másikban és szabadon lehet mozogni a kettő között, akkor a csóróbb országból fognak az emberek menni a gazdagabba. Ez ilyen egyszerű és most is ez történik.

Magyarországon gyakorlatilag minden munkakörben gombokat lehet keresni Nyugat-Európához képest. És minél kvalifikáltabb vagy, annál jobban nyílik az olló. Ezek tények. Amiket te itt összehordasz, azok meg fideszgőzös képzelgések. Túl sokat nézed az M1-et, meg olvasod az origót papa.
Karla Begley, egy kanadai anyuka – aki szklerózis multiplexes és kerekesszékes, akinek van két autista fia – ezt a levelet kapta egy drága szomszédasszonyától...
Átsuhanni a Csalagúton, gyorsan elvonatozni London belvárosából Párizs belvárosába akkor is élmény, ha csak száguld a vonat, meg van benne egy hosszú alagút. Akkor meg főleg, ha fillérekért lehet az Eurostarra jegyet szerválni.  Régóta mondogatjuk, hogy ha valaki nem járt még se Londonban, se…..
akrosztikon 2017.09.02 16:27:50
@ordasbacsi: Csak Snap jegyet nem tudsz venni, ahogy a posztoló ezt le is írta. Ha meg mindenképpen arra vágysz, akkor kreálsz magadnak egy kamu Facebook vagy Twitter fiókot és kezdődhet a lottózás.
Utazásbiztonsági tanácsok 5. rész Utazásbiztonsági cikksorozatunk következő részében 10 biztonsági tanácsot adunk a szállodai szobában való biztonságos tartózkodással kapcsolatban. 1. Soha ne adja meg a hotelszobája számát idegeneknek, és ne beszélje ki azt idegenek előtt.  2. Amikor első…..
A hétvégén megérkezett a Stranger Things második évadának előzetese, amelyben a főszerepet az előző évadban megismert Will Byers és csapata kapta, valamint Michael Jackson 1982-es, Thriller című slágere. A tavalyi év slágersorozata október végén (egész pontosan: 27-én) folytatódik, és jó hír, hogy…..
akrosztikon 2017.07.24 20:02:38
@Nézőke: Az a lány nem Eleven, hanem Nancy, a főszereplő kissrác nővére, aki Winona Ryder fiával kavar, de aztán a végén nem vele, hanem a helyi menősráccal jön össze.
Egy ország, ahol nincs, ami nincs. Hegyek a síelőknek; erdők, szurdokok, fennsíkok, barlangok, vízesések a túrázóknak; tenger a nyaralni vágyóknak, elbűvölő városok az épített örökség kedvelőinek. Három éghajlat, alig több,mint kétmillió lakos, mindez egy zsebkendőnyi területen.  ..
Még ha azt is gondolod, hogy ragyogó tisztaság van a konyhában, egészen biztosan tévedsz. Hiába tűnik ugyanis tisztának a konyhapult, valójában hemzseg a bakrtériumoktól. Mutatjuk, melyek a konyha legkoszosabb pontjai. E szerint érdemes viszonylag sűrűn cserélgetni a…..
A PISA tesztek nemcsak a diákok kompetenciáit méri, hanem azt is, hogy mennyire elégedettek a tesztet kitöltők az életükkel. Az OECD összesítése szerint a fiatalok (15 éves korosztály) 34 százaléka kiemelkedően elégedett az életével, míg csupán 12 százalékuk elégedetlen…..
akrosztikon 2017.05.16 10:09:35
Ez a grafikon igencsak félrevezető. Egyrészt az 5 és 8 közötti értéket választók aránya közvetlenül nem szerepel rajta (persze ki lehet számolni). Másrészt a "nem elégedett" és a "nagyon elégedett" kategóriát lefedő intervallum nem ugyanakkora. A tizenegy értékből álló skála majdnem fele "nem elégedettnek" számít 0-4), a "nagyon elégedett" kategória viszont csupán két értékből áll (9-10). Ráadásul nem is feleltethetőek meg egymásnak, hiszen a nagyon elégedett párja a nagyon elégedetlen, nem pedig a simán elégedetlen lenne. Továbbá a nem elégedett és a nagyon elégedett kategóriája teljesen önkényes. Ha valaki négyest választott, akkor már nem elégedett, ha viszont ötöst, akkor már valamennyire az. Miért? Igencsak nehéz megmondani, hogy egy tizenegy értékből álló Likert-skálán milyen különbség is van egy négyes és egy ötös között. Ehhez hasonlóan, ha valaki nyolcast választott, akkor nem számít nagyon elégedettnek, csak elégedettnek, ha viszont kilencest, akkor már nagyon elégedett. Ekkora különbség lenne egy nyolcas és egy kilences között?

Végül pedig eleve teljesen elhibázott döntés volt egy ennyire tagolt, ráadásul felcímkézetlen Likert-skálát használni, főleg gyerekek megkérdezésére. Ha arra kíváncsiak, hogy ki mennyire elégedett az életével, akkor szerencsésebb pl. a következő kategóriákat használni: teljesen elégedetlen, inkább elégedetlen, inkább elégedett, teljesen elégedett. Egyszerű, könnyen értelmezhető, és nem kell utána a számokat önkényesen értelmezni.

Nem értem, hogy egy akkora szervezet, mint az OECD hogyan tudott ilyen banális hibákat elkövetni, valamint az is elég meglepő, hogy egy grafikonokra specializálódott blog szerzőjének egyrészt ezek a problémák fel sem tűntek, másrészt súlyosbító tényezőként még egy teljesen inadekvát következtetést is levont a grafikonból.

Egyébként nincs olyan feladat az érettségin, hogy hogyan kell értelmezni egy grafikont?
Nézem a Facebook-posztokat. Egy nagyon kedves ismerős pár az imént jelentkezett be a Maldív-szgetekről. Mentek nyaralni. Öcsém Ausztráliából posztolt, másik öcsém ki tudja honnan, húgom meg járja a világot a férjével és a gyerekeivel. Tényleg örülök neki, hogy jól vannak. Aki nem hisz, annak…..
Az életed során rengeteg olyan dolog van, ami gyökeresen megváltoztatja azt. Egy gyermekáldás, egy rokon elvesztése, munkahelyváltás, költözködés és még sorolhatnánk. Talán butaság egy csoportba sorolni ezeket a dolgokat a szakállnövesztéssel, itt ezen a blogon, de hisszük, hogy a szakállnövesztés…..
Nem kell szállás, reggel indulunk, este haza is érünk és ízelítőt kapunk néhány igazán zsír európai városból. Télen akár 10 ezer forint alatt kijöhet egy ilyen karika repjeggyel és reptéri transzferrel együtt. Akár gyors kikapcsolódásra vágyunk, akár bevásárolnánk, esetleg csak megismertetnénk a…..
akrosztikon 2016.10.21 19:39:50
@sYg: Én a becsült összegnél azzal számoltam, hogy a skyscanner mit mutat most éppen 2017. január 11-re (szerdára), ha a gép hatkor indul Budapestről és 20.55-kor indul vissza Lutonból. A vonatjegy árára pedig egy sima novemberi szerdai napot néztem egy retúr vonatjeggyel. Annak viszont örülök, ha még olcsóbban ki lehet hozni!!!

Engem az angol középcsapatok egymás elleni meccsei nem nagyon érdekelnek, úgyhogy ezt nem számoltam bele, de örülök, ha ilyen olcsó. Nem vagyok annyira tájékozott az angol jegyárakkal kapcsolatban, úgyhogy esetleg meg tudnád mondani, hogy egy komolyabb meccsre (pl. ManUnited, ManCity, Chelsea, Arsenal, Liverpool egymás elleni meccsei) kb. mennyi egy normális helyre szóló belépő és hogyan lehet hozzájutni?

Azt is örömmel hallom, hogy van olyan vonat is, ami 25 perc alatt bent van a belvárosban Lutonból. Szóval akkor számolhatok úgy, hogy leszáll a gép 07.40-kor, kijutok a reptérről 8-ra és fél kilenckor már London belvárosában fotózhatok? Csak azért kérdezem, mert az a fél óra azért nem mindegy. Lehet, hogy akár még egy angol reggeli is belefér.
akrosztikon 2016.10.21 20:12:20
@sYg: Na, ezek bíztató hírek! Köszi.

A negyven fontot úgy érted, hogy annyiba kerülnek a legrosszabb helyek vagy annyiért már lehet kapni jegyet jó helyre egy rangadóra? Mert, ha igen, akkor gyorsan meg is veszem, de eddig drágábbakat láttam, meg főleg azt, hogy nem is lehet kapni.

Na, ha ez így folytatódik, akkor 50 fontból meglesz a londoni kalandom január 11-én!!! Na jó, 60, mert eszem egy angol reggelit is. Mégiscsak belefér a csúcsgasztronómia a költségvetésbe. Talán még egy sör is. Hoppá!

Csak az érdekelne még, hogy mikor mennek lentebb a jegyárak? Mert most valamiért 61 fontot mutat nekem arra a napra. Mikor lesz ennek a fele?
akrosztikon 2016.10.22 12:10:40
@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: Hogyhogy nem lesz??? Azt hittem, hogy Angliában minden nap van meccs. Karácsonykor meg újévkor is játszanak. Pont január 11-én nem?

De igazából nem baj, mert nekem csak az számít, hogy legyen olyan kép rólam, amin a háttérben ott van a Buckingham Palace. Ha az megvan, én már boldog ember vagyok.

@FeketeMacska73: Ááá, Salgótarján nem jó, mert ott lakik több ismerősöm is. Ha kiteszek egy képet magamról, hogy Salgótarjánban vagyok, akkor senki nem fog irigykedni, hogy milyen aranyéletem van. London viszont már valami!

@carlos z.: Ajjaj, erre nem is gondoltam! Hol vannak pontosan a no-go zónák? Ugye a Buckingham Palace nem egy no-go zónában van?

Ha nemmel szavaztam a népszavazáson, akkor szerintetek van esély rá, hogy a külügyminisztérium, a nagykövetség vagy esetleg a TEK segít nekem, hogy nehogy megtámadjanak Londonban? Mert olvastam, hogy ott már ölik a kelet-európaiakat, így nem szeretném, hogy amikor magyarul kérem a halas sültkrumplit, akkor agyonverjen valaki.
Az előző posztomra látszólag teljesen jogosan az a kérdés jött, hogy mi a faszért nem költözünk haza. Azért látszólag, mert az a poszt kiemelt két nehéz helyzetet a jelen életemből, de hallgatott az örömteliekről. Így is maratoni lett az írás, de tök jogos felvetés, hogy ez így egyoldalú. Tehát a…..
Mostanában sokat töprengtem azon, mi az amit el kell engednem az életemből,  mik azok a dolgok, amikkel nem kéne egyáltalán többet foglalkoznom. Összejött egy szép kis lista ezekből, és azt vettem észre, hogy szinte minden stesszmentesebb és könnyebb lett. Egyszer te is elérsz egy kort, amikor már…..
Hatalmas mázlival foglaltunk ingyenjegyet Máltára - árazási hiba miatt hatezer forint volt a jegy oda és vissza is főidényben, ezt inkább ötször ennyiért hirdetik alsó hangon, felső határ pedig a csillagos ég -, s összességében nem bántuk meg. Azt sem, hogy eljöttünk, s azt sem, hogy ennél többet…..