Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lomha 8V

25 bejegyzést írt és 221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem bírtam már nézni azokat a felniket és gumikat, amikkel vettem az autót, így menniük kellett. Egy haveromnál volt néhány eredeti A Omega kerék, melyektől szerény mennyiségű pénzért hajlandó volt megszabadulni. Így kerültek hozzám ezek: Se a felnik, se a gumik nem voltak valami felemelő…..
Felhívtam az egyik ismerőst, aki autószállítót üzemeltet, hogy haza kéne dobni a gépet. Pár nap múlva, egy hideg reggelen fel is húztuk a platóra és elindult hazafelé: Mikor leraktuk a ház elé, akkor készült róla az első "hazai" fotó: Nem volt valami felemelő látvány szegény, ennyire koszos autó…..
Sziasztok! Ezt a blogot leginkább a magam szórakozására írom, de természetesen szívesen látok mindenkit, akit érdekel. Kezdjük az elején, túl vagyok már pár Opelen és ugyan volt, hogy megcsaltam a gyártmányt, de valahogy mindig visszahúzott a szívem. Az utolsó Opelemet, egy Kadett D GTE-t 2015-ben…..
Hosszú kihagyás után üdv mindenkinek! A bejegyzés első szakasza még tavaly augusztusi történet, de olyan kis semmiség, hogy nem akartam külön megírni. Augusztus elején motoroztam valamerre, mikor feltűnt, hogy vibrál a motor. Kanyarban nem éreztem semmit, de mikor egyenesen mentem, eléggé feltűnő…..
Hogy fejeztem be a múltkor? Úgy, hogy remélem sokáig nem lesz bejegyzés, mert akkor nem kellett csinálni a motoron semmit. Na, ez eddig tartott. Tegnap voltunk egy kis karikán Bandi barátommal Orfű - Abaliget környékén és megálltunk itt: Itt mondtam a Bandinak, hogy valami gyanús hangok jönnek…..
Szép jó napot mindenkinek! Most már jó ideje nem volt bejegyzés, de azért történt pár dolog. Mostanra úgy éreztem, hogy érdemes már írni pár szót. Majdnem 5.000- km.-t mentem a motorral eddig és szépen teszi a dolgát. Olyan 1 hónappal ezelőtt vittem a páromat egy karikára és elég nyikorgós hangja…..
Szombat délelőtt nekiláttam a tank összeszerelésének. A benzincsaphoz raktam új gumitömítést és a tank első első felfogatásához is új rezgéscsillapítót: Látszik egy enyhe különbség a régihez képest. Egy jó tanács: Mikor ilyen gumidugót kell berakni valahova, akkor soha ne használjunk fémet, pl.…..
Lomha 8V 2017.06.11 07:22:25
@Karaba Ferenc: Szia Feri! Tegeződjünk, úgy könnyebb okoskodni. :D Mit csináltak a Karasnánál a motorral? Így vetted már a motort, vagy később kezdte el csinálni? Első blikkre vagy a karburátor gyorsítófúvókája lehet a ludas vagy valamelyik membránod szakadt ki. Mivel gondolom a fővárosban vagy a környékén laksz, ajánlanék neked egy nagyon szerelőt. Sebestyén András, 06-70/531-36-38 Ő segíteni fog neked, az egyik legjobb szakember Budapesten. Majd írd meg a fejleményeket.
Lomha 8V 2017.06.15 08:20:27
@Karaba Ferenc: Írok privátban.
Mármint a szezon előtt, mert amúgy még lenne mit csinálni. A múltkori valamelyik csomagban érkezett egy hátsó féklámpa kapcsoló, mert a gyári egyszer csak úgy döntött, hogy 27 év után feladja a működést. 1.500- forint volt, nem vártam tőle nagy minőséget. Na, de azért azt vártam, hogy működni fog,…..
Végre eljutottam a kicsit komolyabb szerelgetésekhez, de általában ezeket várom a legkevésbé. Ha valami egy kicsit bonyolultabb, az azt jelenti, hogy sokkal nagyobb a valószínűsége a gányolásnak. Na, de ne szaladjunk ennyire előre. Minden alkatrész megérkezett az első futómű szereléséhez, így…..
Utoljára ott hagytam abba, hogy a tank ázott a rozsdátlanító lében. Másnap lementem és leeresztettem a citromsavas vizet, elvégezte a dolgát. Az eredmény látványos volt, ez a kép magáért beszél: Nem a legjobb kép, de látszik a sok rozsda, amit felszedett a tankból. Miután ezzel megvoltam, még…..
Végre megérkezett a kuplunglamella szett, de sajnos üröm vegyült az örömbe. A szett megérkezésének apropóján kicsit utánanéztem, hogy miként is kell pontosan megejteni egy ilyen szerelést, ezen a motoron. No kérem az van, hogy ebben a motorban tányérrugós a kuplung, mint az autóknál (meg a…..
Megjött a szép ülés és fel is került a motorra. Persze nem volt ilyen egyszerű. Nagy boldogan masíroztam le a garázsba felszerelni, erre mikor jobban szemügyre veszem feltűnik, hogy az első ülés bal oldali csavarját beletörték a sárvédőbe. Eddig azért nem tűnt fel, mert finoman lefestették feketére…..
Hollandiában került fel az ebay-re, megláttam és rögtön lecsaptam rá! Sikeresen megérkezett és gyönyörű állapotban van. Öröm van! Hamarosan jelentkezek! :)..
6 hónapos nézelődés és felesleges sok-sok órányi kocsikázás után végül 35 km.-ről került hozzám ez a motor. A sors fintora, ugye? A többivel biztosan tartoztam az ördögnek. Láttam pár szart, meg még több fost. Ezekkel a motorokkal nagyon vigyázni kell vásárláskor, mégpedig azért mert nagyon jól…..
Kedves Olvasók (ha még vagytok :D )!Végre megvan a régi álom, az 1100-as Shadow. Úgyhogy a másik blogon követhetitek annak a motornak a történetét. Reméljük ott sokkal kevesebb lesz a szenvedés és több az élvezet. Itt a cím: vt1100c.blog.hu Üdv.Tibi..
Karácsony után elballagtam akkumulátort venni a géphez, mivel az ugye halott volt szegényben. Ez nem ígérkezett egyszerűnek, tekintve, hogy ebbe ilyen fura "T" alakú akku kell. Némi internetes turkálás után fel voltam vértezve pár cikkszámmal, így ezek alapján nagy nehezen összeraktuk az autóboltos…..
Kedves Olvasók!Nagyon köszönöm, hogy követtétek ezt a kis blogot és nagyon sajnálom, hogy jó ideje nem volt bejegyzés. Lett másik motor, ez egyre jobban a háttérbe szorult, végül úgy döntöttem, hogy eladom. Januárban eladtam a motort, de szerencsére jó helyre került, ahol fel fogják támasztani és…..
Lomha 8V 2016.05.19 09:58:25
@TomTom_: Köszi szépen! nagyon közel volt már a vége, de egyszerűen elértem azt a pontot, hogy ha még egyszer hozzá kell érnem, akkor idegösszeroppanást kapok. Amúgy én is szeretnék visszaváltani VT-re, csak az 1100-re. :)
Lomha 8V 2016.09.09 15:35:06
@Zottyi: Szia!

Jó, hogy ide találtál. Itt olvashatsz bőven az előzményekről, kár, hogy a képek már nincsenek meg. Ha akarod vinni a blogot, akkor adok hozzáférést és csinálhatod tovább. :)
Belsőség Örömteli, öreg budi 2014.07.27 06:49:19
Lassan csiszolódik-csiszolódik, nem kerget a tatár, ráérünk Ez a poszt nem akar rábeszélni az öregautózásra. Ne tedd, ne csináld, sokkal okosabban is eltöltheted az idődet, sokkal hasznosabban, tényleg. Ha eddig nem kezdted el, most már ne vágj bele, mert az autózásnak sajnos…..
Lomha 8V 2016.01.31 05:35:28
@elgery.: Az biztos, hogy nagyon élvezhető autó. Üvölt mint egy sebzett állat és olyan vidáman forog, mint egy jobb állású Honda. Azóta sajnos úgy alakult az élet, hogy már új gazdája van, de szerencsére olyan sráchoz került, aki imádni fogja és törődni fog vele. Hiába, az iyen autók nem a hasznaltauto.hu-n cserélnek gazdát. :) A BMW nekem is kedves, de eddig nem volt szerencsém sajátot vezetni, az még várat magára. De nem aggódok, jön, ha jönnie kell. :)
A tuning 1303-as Bogaramról már sokat írtam, akik kint voltak pályanapon láthatták is, meg is előzhettek, ha kellően gyorsak voltak. Ez a Bogár bizony elég gyors volt, még a kisebb, 40-es Weber karbikkal is tudott fékpadon 143 lóerőt, aztán a 44-es karbikkal még gyorsabb lett, csak…..
Még a múltkor azzal kezdtem, hogy bocsánat, hogy ennyit kellett várni az új bejegyzésre. Ahhoz képest most sokkal többet kellett várni, úgyhogy még nagyobb elnézést kell kérnem. Igazából a bejegyzés témája már hónapok óta megvan, de gondoltam talán jön még valami hozzá,…..
Lomha 8V 2013.09.12 21:17:42
@Jimmy Leafs: Köszönjük a hasznos tanácsot! :)
Lomha 8V 2013.10.01 08:07:52
@TomTom_: Legalább gurultál, az is valami. Én semmit nem haladtam vele. Annyit csináltam, hogy visszaraktam a blokkot, a villákat és a kerekeket a vázba. De ennyi, sajnos nincs pénzem foglalkozni vele. Van egy veteránautóm, az is vitte a pénzt, meg kellett egy új számítógép. Szegény motor, mindig hátraszorul. Ha pedig el akarod mesélni a sztorit és erre jársz (Pécs alatt nem sokkal), akkor szívesen látlak. :)
Lomha 8V 2015.05.18 19:42:11
@TomTom_: Szia!

Megvan még, félig-meddig össze is lett rakva, de közben tavaly augusztusban munkahelyet váltottam és nemigen érek rá foglalkozni vele. Vettem egy Suzuki SV650-et, így ez végképp háttérbe szorult. Terveztem eladni is, de lehet, hogy mégis végigviszem, csak lenne több időm. De majd meglátjuk. Mindenesetre örülök, hogy a Tiéd rendben van. :)
  Van egy örökérvényű igazság Hollywoodban: semmi sem igazi. Éppen arről beszélgettem egy amerikai barátommal, hogy ő szereti a Halálfos Iramban sorozatot, én meg utálom. Az autók -  szólt az érv, az én érvem meg az, hogy a sorozat mindannak a szépségnek és technika iránti…..
Lomha 8V 2015.03.14 07:44:32
@McMester: Ne már, hogy az tényleg létezett. Néha felsejlett, hogy mintha láttam volna valami ilyesmit egy házibuli másnap reggelén, mikor körülöttem mindenki részegen hortyogott, én meg a TV-t bámultam üveges szemmel. Az alkoholnak tulajdonítottam azt, hogy egy emlékben szerepel szoci környezet és vámpír. Kösz a felvilágosítást! :D
Veszettül erős ragasztóval dolgozhatnak annál az illetékes szervnél, ahonnét ehhez a táblához intézték a szalagot. Annak a két piros foltnak a folytatása nemrég még egy fektetett x-et formált, az útlezárások egyetemes szimbólumaként takarta ki Solymárt, mint uticélt. Az út…..
Lomha 8V 2015.02.22 07:01:27
@Máth Dávid: Kár a gőzért, sajnos sokan képtelenek megérteni, hogy a blog az nem a TC oldal. Egyszerűen nem látják, nem értik, mi különbség.
TComment Én, autógyilkos? Soha 2015.02.12 06:18:20
Nem jár hetente Münchenbe százötvennel, tehát nem teszi ki autóját extrém igénybevételnek? Téved. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
  Nem tudom, hányan emlékeznek még a régi 124-es Merci kombimra, amit jó hét éve adtam el. Született is belőle egy cikk anno, Intergalaktikus lúzerszopás fénysebességgel címen. Mert az volt. Az eladás is, az autó is. Egy vagyont költöttem rá, hogy ilyen legyen Hogy…..
Belsőség Era új lett! 2014.09.21 16:34:43
Történnek klassz dolgok az életben. Ha az embernek elég kocsija, motorja és barátja van szerteszéjjel a világban, minden napra jut egy öröm, néha kettő is. Itt van például Podgornik Zsolti, aki a volt kombi 123-as Mercim, Era tulajdonosa mostanában, mellékállásban. Februárban lesz…..