Regisztráció Blogot indítok
Adatok
albert1

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Modorosblog Bacon szalonna 2010.11.23 06:00:00
-Ezt figyeld, mekkora gyökerek ezek. Ott, a következő oldalon: bacon szalonnával töltött pulykamell. Még jó, hogy nem turkey pulykával meg pommfritt-krumplival, mi?-Hihi, de gáz. Az. Meg sampinyongomba. Tehát: gombagomba. Aztán CD-lemez. Jamón Serrano-sonka.-Ez csak a jéghegy…..
albert1 2010.11.23 19:23:44
@Talamandas: Zágsó!

JVC= dzsívíszí
GPS= gzsípíszí
 Mindenkinek derűs, fergeteges szombatot! ;-) Azt hiszem, sok kitartó követőnknek hiányzott már egy ilyen belsős poszt, mint a mai. A Kocsmák népe c. duettünk után jöjjön egy újabb társadalmi csomópont: a buszpályaudvar. Most Peri az egyedüli szerző, köszönjük neki nagyon.…..
albert1 2010.11.14 14:01:24
@Rowar Atkinson: Óigen. :)

A buszpu folyamatos alapzaja a 3 féle művelet végtelen átfedett ismétléséből áll: a busz helyre tolat (krrrrr-íppíppíppípp), a buszon a rögzítőféket behúzzák, a busz mociját újra beröffentik. Térdmagasságból ezért időnként meleg, fojtós füst csapkod.

A sofőr bácsik szintén 3 féle dolgot csinálhatnak. Bejön a busztól át keresztben a forgalmi irodába (csiptetős íróalátéttel), vagy onnan a buszhoz megy és kinyitja a felezőt. A kettő között folyamatosan cserélődő karéjban cigiznek és Öblös módra mesélnek, tréfálkoznak.

Megfigyelhető a sofőrnyakkendő (extra rövid kötés, hogy ülve passzoljon). A sofőrök öltözéke mindig évszakidegen. Meredeken tűző nyári délelőtt ing, nyakkendő, műszálas mellény + sötét zakó (mert 3:30-kor induláskor még hideg volt), vagy mínusz tízben ingujjban (mert a buszon jó a fűtés).

A buszokra felírva megismertheted a megyéd (általad még sosem hallott) legkisebb zsákfalvait, tanyaközpontjait, majorságait, üzemeit. Persze csak kis táblán, mert a fő helyen fent középen a busz honállomását hirdeti büszkén a beosztott sofőrtrió többszörös matricázással (pl. KISTELEK). Időnként begördülő távolsági buszokon már valószínűtlenül távoli célpontokat látsz feltüntetve, felmerül benned, hogy ezek tuti kockásra ülték a seggüket.

Szintén teljes a településleltár a kocsiállásokon kiírt menetrendeken, amit kizárólag Courier típussal lehet elkészíteni. Ha ritkán utazol, akkor drukkolsz, hogy a te célod is benne legyen a jegyzékben (de végül mindig benne van), és elámít a kódolások sokszínűsége (bányajel, WM, stb.)

A buszpun mindig van valami rántotthússzagot vagy pecsenyeszagot kibocsátó egység. Ennek és a dízelfüstnek a rágható elegyét egyetlen dolog töri meg, a friss nyomdafesték naponta utánpótolt szaga az újságosnál. A távolsági utas öreglányok vesznek egy fakó zöld Poénvadászt az útra, a kifogástalan állapotú 72 mintájú füles sötétbarna műbőr tatyót bedobatják jobb lentre, fent a műbőr tokól előkerül az SZTK olvasószemi és a Pax toll, és Karcsi sofőr belecsap a 4,5 órás útba.
Az első hír: Csoportosan, hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt 10 hónap - két évre felfüggesztett - börtönbüntetésre és 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte elsőfokú döntésében a Pesti Központi Kerületi Bíróság Samu Tamás Gergő jobbikos országgyűlési…..
Tömegközlekedési vállalatnál járművezetőként dolgozó olvasóinknak üzenem, hogy ha a következő napokban az utasok elkezdenek idegesítő mennyiségű apróval fizetni, akkor az egy Kisalföld Volános kolléga miatti bosszúhadjárat része lesz. Endre, akivel jól kicsesztek, nem…..
Már-már azt gondolhatták egyesek, hogy mi csak a gonoszság számbavételével foglalkozunk itt, pedig nem. Van valami, ami  a 90-es évek óta, sőt még sokkal régebben állandó, mégpedig az, hogy jó nőkkel vagyunk körülvéve. Ezúttal azonban nem csak magyar nők tűnnek fel a…..
Végül egyik tipp sem jött be, a Facebook tegnap este nem beszélt a Skype funkcióinak integrációjáról, de nem is dizájnkérdésekről volt szó. Se nem puszta biznisz, se nem merő szépészet, valahol a kettő között, de mindenesetre nagyon érdekes változások jönnek, és a felszínen…..
 Az önkiszolgáló éttermek világa két iskolai, és egy ÁSÉS-posztot is eredményezett - most rögtön két olvasói összeállítással folytatjuk a vonalat.Az elsőt a csuhástól kaptuk - aki az amúgy zseniális Orkánság blogot, a képzeletbeli, ám nagyon is valóságosnak tűnő,…..
albert1 2010.09.20 19:23:45
A menü vagy B menü. Rossz kaják egymáshoz lockolása. 2 hetes előreválasztás, étlap terv A/5 méretű írólapon írógéppel táblázatba foglalva. Választás és befizetés: KIZÁRÓLAG előző csütörtökön 7:30-11:30 között. Az irodában a mindenható néni rápecsételi a hét számát és a menü betűjelét.

Íves oldalú háromszög alakú alutálca. Ha a csúsztatópályára előzőleg kilöttyen a leves, ott a tálca letapad, ezért még több leves löttyen ki, a tálca még jobban letapad, stb.

A férfi alkalmazott sokszor a tálcabeadónál szolgál. Fedőneve "Moslékos." Iszonyat szigorú - iskolafüggetlen intézmény ellenére egyszer valakinek beírt az ellenőrzőjébe (wtf?).

A visszavitt kaják mennyisége miatt megerősödik a gyanú, hogy a moslékbizniszben valójában jobban érdekelt az étterem, mint az étkeztetésben magában. A moslékhasznosító ember már ott vár a leült seggű szivar Audi 100-asával, a hátsó ülésen és az utánfutón műanyag hordókkal.

A kajasor végén van egy kenyereskosár, amiből 1 szelet kenyér kivétele INGYENES. Az arcpirító visszaélések (pl. 2 szelet) elkerülésére külön e célra telepített terebélyes asszonyság figyel, aki a lézeres tekintetével leégeti a rosszba tévedő kezed.

Alsótagozatos leveskörbelögybölés a tányérban: check
Hitlerszalonnás bukta pénteken: check
Leves helyett ivólé = főnyeremény: check
Tojásleves (abszolút definiálatlan eredetű és állagú "étel"): check
Hidegrázós világossárga-rózsaszín gyümölcsleves, hatalmas kicsapódott fehér darabkákkal: check
Menüsorrend felcserélése, mintegy véletlenül a fasírt kerül a későbbi napra: check
Cekkeres konyhásnénik: check

Amúgy DIÁKTANYA? valaki? ;)
 A kiégett zsaru és a rendőrkapitányról már volt szó, de arról még nem beszéltünk , hogy milyen zsaru típusok vannak a filmekben:Az olasz zsaruNagyon becsületes, melós fejjel , Derrick bőröndökkel a szeme alatt. Állandóan olyan feje van, mint aki látta volt Berlusconit a…..
albert1 2010.09.11 19:15:24
Ez így jó, ahogy van!

A német zsaru (amiből az egyiknek még a pizsamája is zakó, a másik meg csak a C und A szórólapról öltözködik) iszonyat bunkóparaszt stílusban ugráltatja az összes kollégáját. Mindent telefonon intéz, a rádió csak egyirányú kommunikációra alkalmas és akkor kell beleüvolteni, amikor autós üldözés kezdődik. (A helyszínt szövevényes úthálózat esetén sem kell megadni városrésznél pontosabban.) A nyomozati munka érdemi részét egy képesítés nélküli titkárnő végzi el helyettük. Azt hiszi, hogyha a farmerdzsekire felvesz egy mellényt, akkor már a speciális kommandósok akciójába is nyugodtan belekontárkodhat.

A közrendvédelmi zsaru:
- a német sokmilliós gépcsodákkal járőrözik, de régieket is megőrzi patent állapotban, arra az esetre, ha össze kell törni
- az olasz divattervezett csíkos gatyában és csizmában páváskodik, nagy napszemüveget hord és mindegyik úgy néz ki, mint egy karakterszínész (ez képzavar) :)
- a francia eszeveszett szervezetlen, az ősz parancsnok gyenge kezű és minden utasítás káoszba fullad. Ordítanak, hadarnak, gesztikulálnak és halomra törik a Peugeot-kat.
- az amerikai egy szobányi C. Victoriában pöffeszkedik, fánkot zabál (ez miért nem volt írva, már modoros? ). Autópályás változata csak trivialitásokban tud gondolkodni, és sokszor társát töri össze a bűnöző helyett. Nyomozó változata napokig figyel vanakit "feltűnésmentesen" 3 haverjával váltásban, egy egyenfurgonból tízpercenként ki-beugrálva.
Modorosblog Aki hülye, haljon meg 2010.09.01 07:30:00
-Már megint azok a kurva törlesztők, meddig szopathat még minket a bankárkaszt? -Ezt ugattam a múltkor is. Tartott valaki stukkert a fejetekhez, hogy írjátok alá azt a  rohadt papiruszt? Az erős forintra játszottatok-spekuláltatok, elbasztátok, ígyjárás tipikus esete. Nem tudom…..
albert1 2010.09.01 17:57:38
@Fapuma: "Ellenben a svájci FRAN, na az mindent visz."
@maiohu: na végre valaki észrevette :D

HOgyne, ez a klasszikus nyelvi modorosság maga. :)

Vajon akkor a többi pénznemet is úgy kell modani, hogy amerikai DÁLÖR vagy angol PÁUND?!
Ben beküldése ugyan csak most érkezett, de nem akartam vele megvárni a telet, úgyhogy a várólista felrúgásával örüljetek neki, hiszen nyár van még két hétig:Bevallom, 30 év alatt először jutottam el Tihanyba. Nem tudom... Nekem tetszenek az ilyen feliratok. Bensőségesen outsider…..
Cikksorozat Finta Józsefről  INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/fovarosiblog/schonherz_kollegium/feed", "width":"600", "height":"300", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3",…..
albert1 2010.08.15 09:57:48
Azért jó tudni, hogy nem direkt ilyen szar a földszinti- első emeleti térkiképzése. Bár én már hallottam olyan változatot is, hogy csomó plusz ötlet az építés közben jött be, és attól lett ilyen fasza. :)

Az élettér mérezetésénél az építész bizonyosan számításba vette ;) a lakók adott életkorában még meglévő toleranciát is, mert amúgy érthetetlen, hogy lehet kibírni 5 évig. Tudom, pénz...

Hogy a jó minőségű anyagokat nem sikerült megszerezni, az kiválóan látszik az abszolút hőhíd alu ablakkeretekből. A képek alapján a homlokzat burkolata még mindig ugyanaz, csak kapott egy kezelést, mi által a színe a régi koszos állapotnak felel meg. Egyszer próbaképp lemostam pár elemet, néhányon előjött a sötétkék szín, néhány meg fémtiszta lett. :)

Ám a szobánként fürdőszoba az szupermodern ötlet lehetett akkoriban - külön jó, hogy a slozit viszont közösnek építették, mer azt nagyon gáz lenne takarítani még 4 normális emberrel is.

A mátrix költsége? Hát igen, az 1981-es narancssárga asztali lámpák biztosan nem dobják meg a költségvetést :) De az ágyakban is 1981 óta gyűltek az atkák, amikor nekiestünk, akkor centi vastagon állt a homok a folyosón.

A "körök" működésére nem térnék ki, de jobb tudni, hogy "az nemcsak játék és mese"...

Talán még egy mefigyelést: mivel műszaki meg kan kolesz, ezért a legtöbb dolog működött, minden meg volt szerelve, össze volt fúrva, ki volt találva, volt rá egy rendszer.

Érdekesség, hogy az épületben pár éve a Schindler felvonógyártó Miconic 10 jelű rendszere üzemel, amelyben az utazónak a célállomását kell bepötyögnie a lifthíváskor, és a rendszer a 4 közül azt a liftet állítja meg neki, amelyik a forgalom szerint a legoptimálisabb. Elvileg. :)
A két nappal ezelőtti poszt bevezetőjében nagyjából összefoglaltam, hogy mi a véleményem arról, amikor valaki annyira leszarja a saját környezetét, hogy az autó ablakán át is simán kidobálja a szemetét. Gábor ennek a tegnapelőtti írásnak a hatására küldte el a lent…..
Megannyi ismerős, emlékeink mélyén elraktározott, fura autó. Mind egy célra készült. Felkavarjuk a kondér alját, nagyot búvárkodunk, jöjjenek velem, jó lesz. Vélemények az azonos című írásunkról...
Most hívott Pista a helyszínről, egészen pontosan a pálya melletti bárból. Volt némi háttérzaj, pedig állítása szerint már alig van autó a pályán. Valóban: az indulók több mint fele kiesett. A Peugeot-k között rosszabb az arány, az ő LMP1-eseik ugyanis egytől egyig…..
albert1 2010.06.13 15:57:07
@cserkid: Csak provokálsz...

...nagy divat a dolgokat "lefranciázni", de ez durva egyszerűsítés.

Kétség sem fér a germán gépezet hatékonyságához, de a franciák ugyanúgy technikai világhatalomnak számítanak és számos téren időről időre kezet foghatnak az élvonallal, már ha éppen nem ők jelentik azt.

Pl. meg lehet nézni, hogy a TGV-vel mikor, kinek a tökét tudták már megszorongatni, és az övéiket meddig kinek nem ment, mikor milyen rekordokat tartanak. Ezt nem lehet elintézni egy kézlegyintéssel. Ez csak példa.

Igen, más filozófiájuk van és a történelmet összeadva nem is a legjobbak. Ez a Rözsó itt szarabb volt, de elvakult Audi-nácinak lenni (mondom én) butaság. Észak-Afrikában sem csak Mercedeseket szerelnek.

Tudom, hogy a figyelemzavar miatt nem olvastad ezt el. Kérdés, hogy ki látja még így.
Urbanista Ilyen lett az Eiffel tér 2010.05.15 15:43:00
INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/dzsilla/eiffel_ter_tajodusszeia_2010_b/feed", "width":"560", "height":"400", "orientation":"vertical", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3", "target":"blank",…..
Hosszasan csöng ki a telefon, hagyom, ráérek. Nagy szünet után "Rég nem látott gyerekkori barát" hivatalos hangon veszi fel (tíz éve ugyanaz a számom, biztos telefont cserélt):Rég nem látott gyerekkori barát: "Tessék, <vezetéknév><keresztnév>."Én:…..
 Ezt a kifejezést sok helyen hallani és olvasni, és nekem mindig kicsit értelmetlenül hat. Ha valami elveszik, akkor eltűnt, nincs meg! Az hogy valahol, valamelyik pusztában évtizedek óta rohad és zabálják a termeszek, még nem jelenti azt hogy „elveszett”. Nekem…..
  Pénzt hamisítani lehet titkos laboratóriumban, meg úgy is, hogy az ötszázason áthúzom filctollal a számot és föléírom, hogy ezer. Mondjuk úgy, hogy ennek a lakáshirdetésnek a fotója valahol a két véglet között van. Ehhez képest az a hirdetés, amelyben pucér nőket…..
albert1 2010.05.03 16:06:15
@Cook kapitány: Na tessék, a Norcon meg a Honda Civicek vannak kopipésztelve... nem jó ez sehogy se! :)
Szóval az úgy volt, hogy nagyjából egy hete vízszintesből hirtelen függőlegesbe váltottam biciklizés közben, a szándékosságnak még csak az apró látszatát is mesterien elkerülve. A részletek mellékesek, de nagyjából mindenki le tudja modellezni, ha megadom a bemenő adatokat:…..
Érdekes sztorit dobott be a blog postaládájába Tamás. Egy állítólagos polgárőrrel keveredett összetűzésbe, legalábbis a szélvédő sarkában látott Matrix Police matrica alapján erre következtetett, ám a szervezet elnöke számára ismeretlen volt a levélírónk által küldött…..
albert1 2010.04.17 19:37:19
@MPL - akire külön süt a nap:
Mindenkinek, aki nem olvasta, ebben a hozzászólásban van a megfejés: a Mátrix Police a wannabe rendőrök, önjelölt seriffek, igazoltatósat játszó lelki sérültek minden jogokkal felruházott érinthetetlen gyülekezete.
  Ma egy tanfolyam reális ára 130-150 ezer forint. Aki 50-60 ezerért hirdeti az oktatást, biztosan trükközik, ennyiből még a költségeket sem lehet kigazdálkodni. Vélemények az azonos című írásunkról...
albert1 2010.04.07 11:00:44
@Bituman.hu: "a traffipaxok és a betartott sebességhatárok nem segítenek a figyelmetlenség, rutintalanság miatt elütött gyalogosokon"

Íííígy van... mennyire igaz ez...!

El kellene érni, hogy a mazsola ne csak nézzen ki a fejéből, hanem elemezze is a helyzetet. Kis sebességnél is el lehet nagyon baszni.

Legyen traffi is, de a veszélyes helyen, gyalogosátkelőnél stb. Mert a pusztában az otthagyott útépítésen nincs veszélyeztetve senki, bármennyire is gyilkosoznak sokan kétpofára.