Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jozsiahorgasz

0 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vöröshajú lányok Indiana 2012.09.19 10:00:00
..
Vastagbőr Nem plagizált? 2012.03.27 08:55:00
"A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt." - Orbán Viktor, 2011A Magyar Nemzet hozta az első trailert a holnapi nap remeknek ígérkező eseményéből, amikor is a Bizottság két hónapnyi…..
Az Origo által szépen feldolgozott WikiLeaks anyagban van egy kifejezetten érdekes, a kávéházi sztorizáson messze túlmutató mondat. Orbán Viktor az amerikai nagykövetség munkatársaival folytatott beszélgetés során pártja egyik vezető politikusának hibájaként rótta fel, hogy…..
Flashmobot rendeztünk, méghozzá az elsőt az Egy nap a városban történelmében. Az ötletet egy kanadai videó adta, amiben tucatnyian tapsolták meg az a nőt, aki felvett a földről egy korábban szándékosan elhelyezett üres flakont, és kidobta a szemétbe. Az üzenet egyértelmű:…..
Ahogy az nemrég írtuk, Hoppá! címmel megjelent a Budapest Bár negyedik lemeze, amin ismét a már megszokott vendégénekesekkel adják el a cigányzenei köntösbe bújtatott popdalokat, illetve olyan szerzeményeket, amik kötődnek valamelyik nép a cigánykultúrájához. Olyan énekesek…..
jozsiahorgasz 2011.05.26 15:45:04
 Mint minden hatalom, a Fidesz kormánya is hoz ostoba döntéseket. Nem is keveset. Ám eddigi hülyeségeiken csak mosolyogtam: nem olyan könnyű végzetesen elkúrni egy országot…  Ám a legújabb baromság, ami a Fideszes ötletemberek sötét fiókjából előkerült,…..
Mindig megoszlanak a vélemények, amikor arról van szó, hogy az egyik autós rendre utasítja a másikat valamilyen módon. András is ekként cselekedett nem olyan régen, nem csodálkoznék rajta, ha gyorsan ki lenne kiáltva közellenségnek meg önkéntes rendőrnek.A szlovák autópályán a…..
jozsiahorgasz 2011.02.18 18:39:49
Egy weboldalt hoztak létre Hagyó Miklós ügyvédei, amin közzé tették az előzeters letartóztatás elrendeléséről szóló dokumentumokat, pusztán azért, hogy az ügyet behatóbban nem ismerők is rálássanak a bíróság szokványos gyakorlatára. A Zugügyvéd szerint nyilvánvaló,…..
jozsiahorgasz 2011.02.15 19:02:39
Magyarországon etnikai tisztogatás folyik. Ezt persze nem én mondom, hanem egy bizonyos vonagábor nevű természeti képződmény adta elő a magyar Országgyűlés plenáris ülésén. Tekintve, hogy még a felettébb tréfás játszósmellényét is felvette hozzá, nyilván ő ezt…..
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
Lázár komoly fejtörést okozhat a Fidesznek, hiszen a párt az elmúlt években nagyon tudatosan próbálta meg ezt a fajta, méltán közutálatnak örvendő viselkedést a baloldalhoz kötni. (Fotó: Egyenlítő blog) Úgy tűnik, Lázár János luxusautó-bérlésének ügyét egy hamar…..
1) Már a szocialisták idején sem szerettem, amikor az ellenzék a kormány gépjármű-beszerzésein lovagolt, meg luxuskormányozta a kabinetet, mert elfogadom, hogy ahogy a vállalati felsővezetők, úgy a politikusok segge alá is biztonságos és  elegáns, következésképpen drága…..
jozsiahorgasz 2011.01.28 11:05:30
@szamarhegy: Te most komolyan elhiszed, hogy nyelvtanfolyamon van kint?
Amikor egy népszerű belvárosi szórakozóhelyen kialakult tülekedésben három kislányt agyontaposnak, érthető, ha a közvélemény azonnal felelősök után kiált és az okok kivizsgálását követeli. Az is teljesen érthető, ha a köznek felelős politikusok megpróbálják kielégíteni a közvélemény ezen igényét,…..
jozsiahorgasz 2011.01.18 13:11:44
@az igazi Sipi: Nem érted, az a baj. GYEREKEKNEK ne adjunk drogot. Ez a cél.
jozsiahorgasz 2011.01.18 13:15:04
@DOOOOOOOOOOOOM!: A jelenlegi keretek rosszak. A törvény lehet hogy túl szigorú, a gyakorlat viszont túlságosan is megengedő. A razzia ötlet annyiban tetszik, hogy a gyakorlatot viszi el a szigorúbb irányba.
jozsiahorgasz 2011.01.18 13:18:13
@az igazi Sipi: Ha egy gyerek saját magát rombolja, akkor a szülő/társadalom kötelessége őt megvédeni a saját hülyeségétől.
Mandiner blog Kirov, feloszt 2010.11.25 02:01:00
Fidesz-szórólap 2010 tavaszáról (via Felvágott)   „A gazdaságpolitika első halálos bűne az, amikor átmeneti megoldásokkal finanszíroz tartós programokat, hiszen ez csak akkor működik, ha szerencsénk van... A gazdaságpolitika második halálos bűne - egy olyan…..
jozsiahorgasz 2010.11.25 17:57:40
@Blogger Géza: meglepő értetlenségedet csak a fidesz kommunikáció sikerének tudom elkönyvelni, ezúton is gratulálok a fiúknak. Ettől még persze ciki.
jozsiahorgasz 2010.11.25 18:17:57
@Kalmár: egy a bibi azzal, amit mondasz: az a pénz MOST MÉG megvan.

Ha viszont odaadjuk az államnak, akkor az minden látható koncepció nélkül eltapsolja.
jozsiahorgasz 2010.11.25 18:42:35
@ben2: Konkrétan mitől van elcseszve az mnyp rendszer?
„Mi lesz, ha egyszer „máshogy” is beleül egy férfiba?? Engem nagyon zavar, de lehet, hogy bennem van a hiba, és én buktam el a teszten” - következő Levélírónk a jelenlegi barátnőjéről mesél, akivel csak egyetlen baj van: minden pasival túlságosan közvetlen,…..
Bár nem volt váratlan Orbán Viktor döntése az államfő-jelölt személyéről, a tény bejelentése óta mégis sokan keresik a magyarázatot. Különösen érdekes értelmezést ad az egyik színvonalas blog sajnos anonim szerzője, aki az amúgy következetesen tisztelettudónak nevezett…..
A tettesek az iFixYouri csapat tagjai, akik egy nyomtatott áramkörök nélküli, cserealkatrészekből összerakott iPhone 4-est vetettek alá egy házi töréstesztnek. Abból indultak ki, hogy rendben van, az új üveg 30 százalékkal -szor ellenállóbb a műanyagnál a hagyományos…..
Minden bizonnyal emlékezetes nap lesz Kósa Lajos számára a június 3-i, csütörtöki nap. Szavak helyett beszéljen inkább az alábbi grafikon:   Nem tudtam azonosulni a forradalmi helyzettel és biztos ezért állok értetlenkedve Szijjártó Péter szavai előtt, amikor azt…..
 A Fidesz nagy tervéből, a 10 év alatt létrehozandó 1 millió új magyar munkahelyből már bő 500 ezernél lehet tudni, hogy mely területeken jönne létre – amennyiben két meghatározó Fidesz-politikus friss jelzéseit „készpénznek” lehet venni. …..
Ki kell mondani: részünkről nincs jószomszédi viszony, ha a határon túliak sínylik ezt meg. A Gyurcsány-féle bájvigyor-diplomácia már elvérzett az előző nyolc évben, semmit nem értünk el vele, ideje visszaváltani az antalli és az orbáni sebességbe. A kettős állampolgárság…..
Mit érdemel az, aki árvíz idején zsilipet lop? Hmmm? Felteszem máshogy a kérdést: Ha "terrorizmus" az, ha a szántóföldön "kémiáznak" a gyerekek suli után, ha "terrorizmus" az, ha meggyullad pár lábtörlő, akkor vajon ha embereket, állatokat,…..
A korrupció ellen mindössze egyetlen törvényt kell módosítani: a miniatűr kamerákat haditechnikai eszköznek minősítő passzust. Ezt amúgy is meg kell tenni, hiszen ezekkel a filléres cuccokkal már tele vannak a kínai piacok. Hát ilyen egyszerű ez; ennyit a korrupció elleni…..
jozsiahorgasz 2010.05.25 14:31:19
@Bona Fides: Amit írsz, az a felelősség áthárításáról szól, az pedig nem fogja jobbá tenni a világot. A viselkedési mintákat az ember nem politikusoktól tanulja, ez sokkal inkább családi/közösségi feladat.

Párszáz politikus és néhány tízezer közhivatalnok ostobasága NEM menti fel azokat, akik részt vesznek ezekben a játékokban. Azért mert a rendszer megengedi, hogy suttyó legyél, még nem kell azzá válnod.
jozsiahorgasz 2010.05.25 14:51:20
@kovi1970: Azért nem tudom hányan vannak az országban, akik politikusokat tartanak "példaképüknek", már ha van még ilyesmi. De oké, fogadjuk el a körtnyezeti hatást. A kérdés mégis az, hogy kitől várod a változást. Én a zemberektől. A politikusokat leszarom.
jozsiahorgasz 2010.05.25 16:46:18
@Bona Fides: Nem bolondokat beszélek, csak éppen másról. Az állami rendszerek hibás működése még nem egyenlő a korrupcióval. Ezekben a helyzetekben igazad van, valóban a rendszert kell helyretenni. Korrupciós ügyekben más a helyzet, itt hiába cseréled le magát a rendszert, amíg felhasználói szinten ott van a fejekben az "okosság".
Csütörtökön bombaként robbant a 2 milliót elrakó Wieszt Jánost ábrázoló videó. A felvétel másik szereplője, a boríték átadója ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót. Ennek szövegét nekünk már korábban elküldte, két exkluzív videóval együtt. "Gálfi István…..
jozsiahorgasz 2010.05.25 13:48:07
@pszicho pete: Remélem viccelsz.

Hány ember szerint lehet szimpatizálni azzal, aki hivatalnokokat korrumpál, hogy előnyösebb helyzetbe kerüljön, mint a versenytársai? Szegényt biztosan kurvára megzsarolták, és rosszul is járt, hogy ezen az áron kellett üzlethelyiséget vennie... Jogorvoslatot neki! Pénz vissza, üzlethelyiség vissza, nyilvános licit indul. Legyünk már korrektek.
Ki kell végre mondani: Trianonról, a vészkorszakról és a Kádár-rendszerről csakis egyetlen legitim álláspont lehetséges. A Fidesz benyújtotta törvényjavaslatát, melynek értelmében "az Országgyűlés június 4-ét, az 1920. évi trianoni békediktátum napját a Nemzeti…..
  Áll a bál a Szlovák Nagybirodalomban, megy a 24 órás ultimátumadás, elborult arccal fenyegetőzés, magyarozás, nemzetbiztonsági tanácskodás. Ha valaki azt képzeli, ez csak belpolitika, erősen téved. Ficónak, a szlovák politikai elit, sőt a szlovák népesség egy egészen…..
jozsiahorgasz 2010.05.20 16:28:58
@tomfree: És egy kint élő magyarnak mi lesz az előnye a kettős állampolgárságából?
jozsiahorgasz 2010.05.20 17:22:00
@tomfree: Az érzelmi részt megértve de félretéve, a dolog gyakorlati haszna tehát az, hogy aki itthon akar élni/dolgozni, az könnyebben megteheti majd. Remek, de erre célzott megoldást is lehet találni, ez nem állampolgárság kérdése.

Továbbra sem értem, hogy mi haszna van a kettős állampolgárságank azok számára, akik otthon maradnak.