Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stargazerhu

80 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár gondolat a jelen közlekedés világából. Először is kb. mindenre, mindenre is van jogsim és vezettem is már minden fajta járművet. Ettől nem leszek se jobb, se szebb sofőr � de így több szemszögből is ismerem a közlekedést. Én sem vagyok szent, sőt. Ellenben igyekszem mindig úgy közlekedni, hogy…..
Rengeteg külső akkumulátor töltő kapható, melyek névleges kapacitása többszöröse a mobiltelefonunk akkumulátorának, mégis gyakran ezek a töltők csak egyszer tudják feltölteni a telefonunkat. Nem véletlen, mivel rengeteg kamu akkumulátor van forgalomban. Sajnos hazai, legális kereskedésből is könnyen…..
autózz! Bringás a zebrán 2016.10.07 13:29:49
Sok helyen megénekelték már, hogy a zebrán - azaz a kijelölt gyalogátkelőhelyen a kerékpért tolva szabad csak átkelni. Ennek az oka elég nyilvánvaló: az autós gyalogosra számít, nem pedig negyvennel bezuhanó bringásra. A fenti bringás balról érkezett a zebrára, neki is sikerült megállni meg…..
stargazerhu 2016.10.08 00:05:13
@fda: Felkészült, hiszen meg is tudott állni, nem?

@leapyear "Utálom a brigásokat, kurva anyját mindnek." Na a probléma itt kezdődik. Az ilyenek akarják adott esetben szándékosan megölni a bicikliseket, ahogy nem egy autós, buszos, kamionos próbált már engem is... Azt nem értik még mindig a csak gépjárművet vezetők, hogy ha ők vagy a biciklis hibázik, az teljesen mindegy, a biciklis (gyalogos) hal meg. Lehet litániázni, hogy a kerékpárosok nem ismerik a KRESZ-t, de ez az autósokra is igaz, akik abból vizsgáztak.
Vannak franchise-ok, amiket imádunk, minden deus-ex sas vagy midiklorián ellenére. Vannak olyanok, amiket kultiváltan gyűlölünk, szexista robotok vagy családos autó junkiek miatt. És hát ismerünk olyan franchise-okat is, amik az „ezek komolyan azt hitték, ennek lesz folytatása?”…..
A naponta emberek ezreit, tízezreit szállító járművezetők általában csak rossz színben tűnnek fel a médiában. De a járművezetők is emberek, lássuk az ő szemszögükből a közösségi közlekedést! Egy Mezei Autóbuszvezetőtől kaptuk az alábbi gondolatokat, ezeket most…..
Harminc percben az Olasz Nagydíj, csak onboard-kamerákból. Élménynek sem utolsó, a hőkamerás felvételek pedig kifejezetten tanulságosak. Akárhogyan is van, tudnak ezek a srácok piszkosul. Elképesztő reflexek és fizikai kondi kell ezekhez a mai autókhoz. És egy-két pillanatra azért…..
Tegnap este lezajlott a Media 2.0 blog első kommunikációs meetupja az Ankertben. Bár a blogunk első ilyen volumenű saját szervezésű rendezvénye volt, a nagy érdeklődés és a sok pozitív visszajelzés megerősített bennünket abban, hogy van igény egy ilyen jellegű eseménysorozatra,…..
Belsőség Porsche+szarvas+tempó 2014.07.28 15:21:26
A szarvast, vagy hozzá hasonló nagytestű állatot elütni nagyon veszélyes tud lenni, hiszen egy normál személyautó elejével éppen az állat lábait kapja csak el az ember, az állat súlyos teste (meg az ilyenkor halálos fegyverré váló agancsa) pont beesik a szélvédőn, és nagyon…..
stargazerhu 2014.07.28 18:07:17
@Prien-u47: Ne feledjük, hogy ez nem itthoni történet...
Ha “biciklistaként” reagálnék Stump András cikkére, bizonyára a fenti címet adnám neki. Csakhogy ennek nincsen sok köze a modern közlekedéspolitikához, amivel foglalkozom, és hozzám sem - már sokszor leírtam: nem vagyok “biciklista”.  Tehát az alábbi cikk új…..
A világ egyik legritkább halára bukkantak halászok Japán partjainál. A cápafajból ez volt az 58. előkerült példány a világon. A nemrég horogra akadt óriásszájú cápa jobb napjain 800 méter mélyen úszkált a tengerben és planktonokkal táplálkozott. A 680 kilogrammos…..
stargazerhu 2014.05.11 10:53:31
@Vombatus Ursinus: Mert ha nem az lenne, senki nem klikkelne a hírre, ami roppant kellemetlen lenne. ;)
A sport Audi Nissan a II. kerületben a Budagyöngye és az Akadémia villamosmegálló között keresett magának méretben megfelelő parkolóhelyet. Meg is találta. Olvasónk megmutatta a képet egy környéken talált rendőrjárőrnek, akik azt mondták neki, hogy sajnos nem tudnak mit…..
A Hockenheimringen, kívülről nézve legalábbis, egész lazának tűnt a szombati nap. Persze a csapatok keményen melóztak, de még gond nélkül be lehetett jutni sajtóbelépővel a pit lane-be, még akkor is, amikor a DTM-autók voltak a pályán, illetve jöttek ki gumicserére. Lángot…..
stargazerhu 2014.05.06 16:39:32
@Ada: Rengeteg szép német csaj is van. Viszont nekik van más lehetőségük is a kiugrásra, a jó megélhetésre, nem csak az, ha eladják a testüket. Ezt most egyáltalán nem kritikának szántam a képen is szereplő lányoknak, de ténykérdés, hogy a keleti blokk országainak állampolgárai minden téren olcsóbbak, ez van.
Belsőség A fiúk nem sírnak 2014.05.01 07:07:22
Állítja Robert Smith, de ez hazugság. Mert én kétszer is sírtam. Másodszor örömömben, amikor megszületett a fiam. Először pedig 1994 május elsején, amikor a sárga sisak nem mozdult, hiába szuggerálták a képet milliók világszerte. Húsz évvel ezelőtt hunyt el Ayrton Senna da…..
stargazerhu 2014.05.01 11:47:47
@Gettóblaszter: Schuminak szurkolok most, de Sennaval kapcsolatban ne felejtsük el, hogy a csapatnál újoncként egy akkor 2x világbajnokot vert meg. Pl Schuminak sosem volt világbajnok csapattársa. Az első két címét úgy nyerte, hogy lényegében a mezőnyben sem volt, Senna kiválásával. Most a Ferrarinál merték ezt a felállást bevállalni. Kimi sehol nincs még és ahogy kinéz, Rosberg sem fogja Hamilton megverni.
Nekem az marad meg, mikor Monacoban 1 perccel vezetett a második Prost előtt és odaverte a kocsit, mert a saját határait feszegette és nem a pillanatnyi fogyasztással kellett bíbelődnie, vagy épp a 10 kört bíró gumikkal. Hogy az egyszeri irányváltásról már ne is beszéljünk....
Amúgy meg furcsállom is meg nem is, hogy emberek (nem feltétlen te) ide jönnek trollkodni.
stargazerhu 2014.05.01 12:20:23
@Warlimont: Természetesen igazad van, magamat mentve, arra gondoltam, hogy nem lett úgy világbajnok, hogy világbajnok csapattársa volt. Ahogy a példában írtam.
Amúgy "vallási" kérdésekben felesleges a vita és most már attól függetlenül, ki kinek szurkol(t) szerintem mindenki szorít Schumiért.
Rendszeresen átmennek a piroson, járdáznak, és szembemennek a kijelölt forgalmi iránnyal a brit biciklisek. Yorkban egy szabálytisztelő sporttárs meg is elégelte, hogy egyedül kell álldogálnia a lámpás kereszteződésekben, és videó-összeállítást készített a fejkamerás…..
stargazerhu 2014.04.17 16:46:29
@ff48bp: Teljesen egyetértek! Bírom mikor azon megy a lovaglás, hogy a biciklis átmegy a piroson. Átmegy az autós, a buszos, a teherautós, a villamos, a gyalogos és és külön "állatfajként" a taxis is.
stargazerhu 2014.04.17 17:25:11
@♔batyu♔: A gyalogos is ott marad... Az autós is ott marad, ha egy 40 tonnás kamionnal szemben kell helytállnia.
Sokkal problémásabb, hogy ha a biciklis átmegy a piroson te elcsapod, akkor ő meghal. Neked se jó érzés persze, viszont bajod nem lesz és jogi következményei sem lesznek, hisz ő volt a hülye. Míg ha a biciklis szabályos és te autóval mész át a piroson, akkor is ő hal meg és esetleg lesznek rád nézve is jogi következmények. Kivéve, ha celeb vagy vagy pedig milliárdos. ;)
A lenti közlemény címében szereplő antigraffiti védelem kissé nehezen értelmezhető, de örömteli hír, hogy megvédi a rongálóktól új buszait a BKK. Az eszköz valamiféle fólia, ami mindent bír: festéket, savat, hegyes tárgyat. Arról a százötven új buszról van szó, amelyek…..
Újabb fordulat a Normafa felé fogaskerekűzés közben durvuló downhilles és a biciklis körökben alacsony népszerűségnek örvendő sértett történetében: kiderült, hogyan született az önfeljelentő levél. Az előző részek tartalmából: G. Éva több budai internetes újságot…..
stargazerhu 2014.03.26 18:03:00
@holl gold: jaja főleg a biciglisek alá...hogy a biciklisekről már ne is beszéljünk.

Amőgy az egyes kisember is pont úgy viselkedik, ahogy az egyes politikus, celeb stb...senki nem vállalja tetteinek a következményeit. Az meg, hogy inkább vízbe fojtanánk egymást, mint hogy együtt éljünk, már külön szánalom.
Egykoron csapat-és sebesültszállításra, illetve bombák ledobására használták, ma azonban rákok és trópusi halak otthona. A Douglas DC-3 roncsát alga és korall borítja, s immáron öt éve 21 méter mélyen, a tengerfenéken várja a kalandvágyó sportbúvárokat. A Douglas…..
stargazerhu 2014.03.14 00:15:34
@Rejtett kamera Webáruház: Mi a sok? Nekem biztos sok, amennyit ők lemaradnak, én annyit nem tudnék! ;)
TComment Nem láttam, bocs 2014.02.12 06:15:00
Bocs, mondja nekem. Nem tőlem kell bocsánatot kérni. A gyalogostól, akit majdnem elütött. A zebra közepén. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A körúton örökítette meg magát két biciklis futár, amint a villamosok közötti szűk rést használják gyorsító sávként. A kettő perces felvétel ideje alatt háromszor vágtak át az egymással szembe haladó Combinók között Tény, hogy a villamossíneken nincs dugó, csak…..
stargazerhu 2014.01.30 16:20:19
@Dr. Valentin Narcisse:
Igazad van, de sokan nem mernek az autók között menni...a kamu EU pénzek lenyúlására készült bicikli utak meg hát...
Szerintem is sokkal veszélyesebb a zebrán menni, mint a forgalomban.

Balage85: Állj oda Bp bármelyik lámpás kereszteződéséhez, és nézd meg hány autó megy át a piroson. ;)
stargazerhu 2014.01.30 16:25:33
@Dr. Valentin Narcisse:
Most másról beszélünk. Én azt mondom, hogy nem olyan egyszerű ezt megítélni, hogy miért kell, hogy kirúgás járjon. Mi számít ugyan olyan veszélyeztetésnek, szabálysértésnek...lásd pl a gyermekrák alapítványos csókát...lásd a forgalmat feltartó kis-árúszállítókat, akik azért mert ők dolgoznak bármit megtehetnek, így gondolják.
És igen én is örülnék, ha az olyat, aki 120-val száguldozik, mondjuk kirúgnák, ha lennének következményei.

Lényeg a világbéke! :D
stargazerhu 2014.01.30 16:31:46
@Pirx:
1. Igaz! Egyetértek...Csak nem mutogatni kéne mindenkinek a másikra.
2. Ebben viszont nincs igazad. 1x volt "szerencsém" 1 órát várni vkire egy kereszteződésben (Moszkva térnél). Így megfigyeléssel ütöttem el az időt. Minden lámpaváltáskor minden irányban legalább két kocsi piroson ment át. Csak ebből és a 30 ezres bírságokból 1 óra alatt, egy kereszteződésben milliós tételt lehetett volna összehozni.
Na léptem, jó beszélgetést! ;)
A Kiss Béla nevű user töltötte fel ezt a videót tegnap a Youtube-ra. (Elmondása szerint nem az övé, maga is lementette anno.) Az eredeti link itt elérhető, ha még nem szedte le. Utóbbira valószínűleg sor kerül, volt már rá precedens, hogy az önszopatás ilyen példájára bukta az…..
stargazerhu 2014.01.08 10:29:28
@Sanus: Ez jó volt.

Amúgy, hogy klasszikust idézzek, a nagy sebesség még senkit nem ölt meg...ellenben a hirtelen megállás már sok emberéletet elvett.
Nem kérdés, hogy hülyeség amit csinálnak és abszolút nem védve őket, de gondolom már mindegyikünk csinált hülyeséget, amivel akár mást/másokat is veszélyeztetett.
Kedvencem a zebra kis hazánkban...hányszor nem rajtad múlt, hogy nem öltél meg egy gyalogost a zebrán, mert nem adtad meg neki az elsőbbségét?
Vannak videók, amiket az ember, mikor meglátja, legszívesebben csukná is be azonnal, mert csak valami unatkozó grafikusok által gyártott CGI-erőfitogtatás az egész, néha pont azzal a céllal, hogy átverjék a nézőket. Ezt a filmet elnézve is arra gondoltam először, hogy a kedves…..
stargazerhu 2014.01.07 14:45:46
@biododírium: Igazi szakértő lehetsz, ha te ezt így ennyiből, ilyen magabiztosan meg tudod/mered ítélni....
Egy tehergépkocsival ütközött kerékpárost látnak el a mentők Camdenben, 2013. november 18-án. Fotó: Peter Macdiarmid Két héten belül hat biciklis halt meg London egyetlen útszakaszán. Volt olyan, hogy egy nap alatt többet, a másodikat éppen az elsőt gyászoló tömeg…..
stargazerhu 2013.11.20 00:04:17
@wowerman: Tehát az erősebb kutya b..ik elv érvényesüljön?

@Tomi from Space: Igen a biciklisek hibája...nem az autósé, aki baszik a többiekre...Ha a te elved érvényesülne, akkor visszajutnánk ahhoz, amit wowe írt...Éljen a modern világ....

Az elsőbbségi viszonyok legtöbbször nagyon is világosak, csak épp a kedves közlekedők nem veszik azt figyelembe, járműtípustól függetlenül, mert csak mennek rutinból. Ilyenkor ha vkit megállítasz és rákérdezel, hogy feltűnt-e neki ez vagy az..hát csak bambán nézne. Ha a megszokott útvonalán hirtelen lenne egy szakadék még akkor is belemennének legtöbben, ha ki van táblázva. Nem értjük meg hogy a közlekedés egy veszélyes üzem, ahol igen is figyelni, koncentrálni kéne, nem lazázva elcsapni a gyalogost a zebrán...
stargazerhu 2013.11.20 01:06:31
@glc: Természetesen itt most nem a lényegtelen részekről/részletekről beszélek, hogy az előző sarkon vajon volt-e virágláda! ;) Hanem, hogy épp nem rajta múlt, hogy nem ölt meg senkit. És az emberi agy pont így működik, hogy a fontos részeket ki tudja szűrni, ha és amennyiben nem bedrogozott, nem bepiált és mondjuk aludt az elmúlt 24 órában és ezek mellett egy kicsit még oda is figyel.
Az meg már tanult viselkedési forma kéne hogy legyen, hogy ne nézzék egymást ellenségnek a közlekedők és igen is az erősebbnek, nagyobbnak, nehezebbnek kell vigyáznia jobban, csak itt a balkánon (bár ez lehet a balkánra nézve már sértés)ez vhogy fordítva működik.
Én szeretek autót vezetni és biciklizni is, de ha meghal egy biciklis, akkor az esetek 80%ban nem ő a hibás. Ahogy itt a neten egy lány írta, hogy Japánban amit először megtanult az az volt, hogy az öreg biciklis néninek MINDIG igaza volt! ;)
Vigyázni és figyelni kell egymásra, az a lényeg...;)
A Magyar Kerékpárosklub nyílt levélben emlékezteti Tarlós Istvánt, miket ígért 2010-ben. Az akkori főpolgármesteri programban még a tömegközlekedésé, a gyalogos és kerékpáros forgalomé volt a prioritás, az MKK szerint úgy tűnik, mintha ezt elfelejtette volna Tarlós, aki…..
stargazerhu 2013.11.08 17:52:49
@Don Quixote de la Ferko: Még jó hogy minden autós kulturáltan és szabályokat betartva közlekedik, például tudja, hogy a zebránál kinek van elsőbbsége...
Itt amúgy arról volt szó, hogy egy autó mennyi helyet foglal el az útból/úton, egységnyi szállított utasra vetítve, és azzal szemben mennyit egy villamos, egy busz vagy egy bicikli. ;)
A TV2 új showműsorának második adása jóval gördülékenyebben zajlott, mint az első, kevesebb volt a baki, Friderikusz Sándor is rátalált a ritmusra, és a zsűritagok szerepe is kezd letisztázódni, Liptai Claudia a kedves, meghatódó, Lakatos Márk a bohém, Hajós András a…..
stargazerhu 2013.10.19 11:28:50
@sixx: tényleg nyelnél eelkütesvem :)
Ül egy pali egy kanapén, és rém vicces tájszólással arról győzködi az embert, hogy a fizika lehet érdekes. Nekem, aki kegyelemkettessel abszolváltam az összes olyan tanévet, amiben volt fizikaoktatás (régen volt, mittudomén hány ilyen volt), és csak annak köszönhettem, hogy nem…..