Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kebes

59 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egri közgyűlés fideszes frakciójának teljesen véletlenül most jutott eszébe, hogy 2018 tavaszán a város pénzén krumplit, almát és virágpalántát kellene osztogatni a “rászorulóknak”. Abba nem is szeretnék túlságosan belebonyolódni, hogy a virágpalánta mennyiben járul hozzá a szociálisan…..
Lehet Más Heves megye Táblák 2017.02.20 09:24:35
Biztos ismerik azt a játékot, hogy keressük meg a különbségeket két kép között. Meginvitálom Önöket egy ilyen játékra, kérem vessenek egy pillantást az alábbi két képre!                    Igen, jól láthatóan az egyik tábláról hiányzik valami! Még pedig az adott választókerület…..
Az elmúlt hetekben landolt az egri postaládákban a választási kerület országgyűlési képviselőjének „beszámolóját” tartalmazó propaganda kiadvány. Nyitrai Zsolt „honatya”, aki nemrégiben az országot pusztakézzel megvédős fotóival vált közröhej tárgyává, úgy vélte nem árt fényeznie egy kicsit…..
Az LMP helyi szervezete a napokban Esslingenből érkezett német Zöld párti önkormányzati képviselőket lát vendégül. A négy fős delegáció múlt hét pénteken érkezett Eger testvérvárosából és az elmúlt napokban résztvettek az Ökopolisz Alapítvány által szervezett nyári akadémián, ahol találkoztak az…..
Úgy látszik Hevesben rossz a termés fideszes káderekből. Hogy a jég verte-e el a helyi káder ültetvényeket, vagy a talajmenti fagyok tették tönkre, esetleg a belvíz az oka, azt nem tudom, de láthatólag Eger illetve a megye az idén jelentős behozatalra szorul. Azt hallani ugyanis, hogy végre újra…..
Az elmúlt év októberében forgalomlassító demonstrációt szerveztünk Kápolna és Kerecsend között, hogy tiltakozzunk az akkor még csak tervezett állami földeladások ellen és felhívjuk rá az állampolgárok figyelmét. November 16-án az országban elsőként próbáltuk megakadályozni az árverések lefolytatását…..
A múlt héten kaptam egy meghívót a polgármesteri hivatalból, miszerint a mai napon ún. kibővített tanácsnoki értekezletre kerül sor, aminek a témája a helyi közösségi közlekedés buszjáratainak ritkítása. Az értekezlethez előzetes előterjesztést nem kaptunk, a helyszínen került kiosztásra egy két…..
A legutóbbi egri közgyűlés három napirendi pontot tárgyalt; a város 2016. évi költségvetését, a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról szóló határozatot és egy sürgősséggel napirendre vett előterjesztést, ami egy TDM-fejlesztési pályázaton való indulásról szólt. Mivel tudomásom szerint a…..
Az LMP üdvözli a közel ötven szakmai és civil szervezet által megalakított Civil Közoktatási Platform létrejöttét! Korábban is megfogalmaztuk, hogy a közoktatás problémáinak megoldása csak az érintettek széleskörű bevonásával lehetséges, azaz minden szereplőnek, pedagógusoknak, szülőknek, diákoknak,…..
A decemberi közgyűlésen több személyi döntés is sajátos körülmények között született. (Részletes beszámoló itt!) Alább az új bölcsődevezető kinevezése kapcsán érkezett reflexió olvasható: "Szomorúan értesültünk róla, hogy egy újabb szakmailag indokolatlan döntéssel koronázta meg eddigi…..
Azt gondoltam, hogy egy nagy ívű, előremutató és konstruktív javaslattal élek a mai napon! Kezdeményezem, hogy a híres felcsúti kisvasút nyomvonalát a fővároson keresztül hosszabbítsák meg Egerig, egy új, gazdaságos és környezetbarát közlekedési lehetőségeket teremtve ezzel…..
Ünnepség zajlott ma az egri várban. Úgy, ahogy egy ünnepség zajlani szokott. Volt magas rangú meghívott, voltak helyi pontentátok. Mondtak beszédet is annak rendje és módja szerint. Elmondták, hogy nemzeti emlékhely, meg hogy Gárdonyi, na meg az Egri Csillagok és persze Dobó és…..
Rájár mostanában a rúd Nyitra Zsolt miniszteri biztos úrra… A mai napon (okt. 8.) sajtótájékoztatót tartott az Eszterházy Károly Főiskola, ahol Liptai Kálmán, az intézmény rektora beszámolt az Emberi Erőforrások Minisztériumában lezajlott egyeztetésekről, ahol arról…..
2015. augusztus. 31-én tájékoztatta sajtót a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet sajtóreferense, hogy az épületbontások miatt több gyógyító hely ideiglenes elköltöztetése vált szükségessé. Ugyanekkor keresett meg egy egri lakos, aki aggodalmának adott hangot a…..
Tudta Ön, hogy Lázár János török? Mondjuk ifjútörök, de azért mégiscsak. Mert azt ugye tudjuk jól, hogy Egert a törökök szokták megtámadni. Aztán az történt a minap, hogy Lázár János megtámadta Egert (is)! Ezt csak abból gondolom, hogy van Egernek egy díszpolgára, aki az…..
Az országos sajtó egy jelentős része foglalkozott Gömöri Zsoltnak a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének viselt dolgaival, aki igen sajátos módon kezelte a szövetség pénzügyeit. Mint az ismertté vált, devizahitelét a paralimpikonok pénzéből fizette, továbbá sajtóhírek…..
Márciusban jelent meg egy írás a nol.hu-n „Ellenzékmentes kontroll a megyeszékhelyeken” címmel, amiben a cikk szerzője többek között arról értekezett, hogy a 18 fős kaposvári közgyűlésben, ahová 13 Fideszes és 5 ellenzéki képviselő (DK, Együtt, LMP, Jobbik, MSZP) került,…..
..
A már szokásosnak mondható módon, képviselői önálló indítványként került beterjesztésre a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvény a L. Simon László és Dr Gyimesi Endre (Fidesz) által jegyzett…..
A párt Heves megyei területi szervezetének meghívására, Egerben tartott kihelyezett ülést az LMP Országos Választmánya.  Az ülésen megtárgyalt kérdések jórészt a 2012. nov. 17-18-án sorra kerülő kongresszus napirendi pontjait készíttették elő. Ezek közül kiemelkedő…..
Bár a NASA szakemberei szerint a Kepler 22B nevet viselő bolygó alkalmas lehet emberi életre és a kis herceg B 612-es bolygója is egy kedves helynek tűnik az univerzumban, nekünk, földlakóknak mégsem időszerű új lakóhelyet keresni, hiszen a globális gazdasági, ökológiai és…..
Lehet Más Heves megye STOP ACTA 2012.02.12 23:13:00
 Az elmúlt hetekben Európa szerte és Magyarország több városában is demonstrációk zajlottak a Hamisítás Elleni Kereskedelmi Megállapodás (ACTA) ellen. Ezek hatására már három országban (Lengyelország, Csehország, Lettország) állították le vagy halasztották el a…..
Az Új Ellenállás lényege, hogy továbbadjuk az igazságot az Orbán rendszerről, hogy összefogjunk és létrehozzunk egy igazságos társadalmat!De ez csak veletek megy, ha ti továbbadjátok, ha ti harcoltok érte, ha ti erőt adtok nekünk! Ne adjátok fel az igazságot, harcoljatok az…..
 http://lehetmas.hu/peticio Várjuk önt: Egerben, a Sándor Imre utcában (a Rossmann-nál) október 18-án 15-18 óráig, október 20-án és 24-én 14-17 óráig, október 25-én 15-18 óráig.Füzesabonyban, az Arany János utcában, (az…..