Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jannni

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hónapot kellett várnunk rá, de megszületett a SOTE titkos tényfeltáró bizottságának álláspontja Schmitt Pál pálgium plágium-ügyében. Az öt tagú testület az úgynevezett kisdoktori vizsgálata során arra a következtetésre jutott, hogy: A doktori értekezés – a…..
Már látom a túlzottdeficit-eljárás döntő szakaszába fordulásának, a hazánknak szánt kohéziós támogatások mintegy harmadának befagyasztását kezdeményező döntésnek a kormányzati kommunikációját: Gyurcsány miatt van, meg amiatt, hogy hazai politikai ellenfeleik kint…..
Jannni 2012.02.22 15:26:04
@hungarisztan: Nem kell ahhoz az írott jogszabály, mert erősebb a hagyomány: A kormány hibáinak következményei terén nem ez történik a gyakorlatban nap mint nap?
A magyar EU elnökség legnagyobb eredménye volt, hogy sikerült összehozni a "6-pack" néven emlegetett jogszabálycsomagot. "A jogszabálycsomag - amely a gazdasági kormányzás nevet kapta - célja, hogy megakadályozza a tagállamokat abban, hogy a jövőben túlzott államháztartási…..
Néhány évvel ezelőtt egyes közlekedésfinanszírozással foglalkozó szakemberek levelezésbe, beszélgetésbe, véleménycserébe kezdtek a városi közlekedés finanszírozásának témakörében. Beszélgetéseik, levélváltásaik aktualitását az adta, hogy megbomlani látszott a helyi…..
A mélytengeri halászat világszerte jelentős hatással van az óceánok ökoszisztémájára és a vízparti közösségekre. Több tanulmány is kimutatta, hogy ez az egyik legkörnyezetpusztítóbb halászati módszer, amelyet egyaránt alkalmaznak az exkluzív gazdasági zónán belül, és a…..
Olvasom az elemzéseket a LMP-s fejleményekről és azt gondolom, van miről beszélni, ha úgy tetszik, vitatkozni. Vannak, akik úgy gondolják, hogy szegény, magát egykor ökopártnak nevező formáció az MSZP Szküllája és a Demokratikus Koalíció Karübdisze között hajózó…..
Jannni 2012.01.16 15:54:36
@Betelgeuse-2:
Nem akarok személyeskedni, de másképpen sajna nem tudom véleményemet közölni.
A jegyzeteid alapján látszik, hogy hivatásos megélhetési politikus vagy abból a rossz fajtából, amelyik nálunk tudott így elfajzani, ami utálatossá teszi a politikusokat.
Gyakorlatilag képviseled azt a nézetet, hogy hazudni kell a hatalom megszerzéséért, a választási győzelem után a néptömeg már nem számít, a politikusi, gazdasági korrupció és egyéni haszonszerzés a vezető előjoga,a megválasztott politikus az isten stb. stb.
Hogy pontosan ki vagy, és melyik pártot képviseled; nem érdekel. Azon viszont kérlek gondolkozz el, nem jobban járna -e ez a nyomorult és kihasznált ország ha pld. @Rambó helyett egy eldugott tanyára elvonulnál és ott próbálnál gondolkodni.
Tudod környezetemben ezért az általad igen jól bemutatott elvek miatt van herótja az emberek többségének a politikusokkal kapcsolatban.
A szakértői kormány elképzelése nem szolgálja a demokratizálódást. Inkább a magyar demokrácia súlyos deficitjét mutatja. Orbán Viktor meggyengülése miatt, s az életképes ellenzék hiányában az utóbbi hetekben felerősödött a szakértői kormány iránti vágy; tulajdonképpen…..
Jannni 2012.01.14 20:01:35
Kicsit nagyon zavar, hogy azonos téma és mondanivaló több alkalommar köröz és tér vissza, de hát ennek ez a szépsége. Szerintem kicsit nyersen filozofikusra sikeredett -olyan elméleti síkon, de hát nem kötelező se elolvasni, se hozzászólni.
Szerintem nálunk a demokrácia nem is demokrácia, mondjuk a mostani időszakban még kevésbé, mint korábban.
A nép hatalmának gyakorlása ugyanis elúszik az írott jog és íratlanul kialakult szokásjog útvesztőjében.
Nálunk ugyanis az a divat, hogy ellenzékben és a választási kampányban beindul a hazugság áradat és az emberek manipulált, becsapott, hazug szóbeszédre adják voksukat, nem pedig a valóságra.
Mindaddig, amíg a választási igéret nem számonkérhető a megválasztott képviselő visszahívhatóságának útján, addig csak mese az egész.
A pártok (de mindegyik, hisz ez a szokás) igenis kisajátítják a választás során átvert tömegek döntési szabadságát és minden átterelődik nagyon erős ideológiai útra.
Abban az esetben, ha konkrétan kitűzött célok és feladatok mentén történne a vezetés, talán demokráciűről beszélhetnénk, de nem így van. Mindegyik párt a saját céljait követi, a hatalom kisajátítására tör, ellenzéki javaslatokat "évszázadok óta" meg sem hallgat, figyelembe se vesz.
Ebben a stádiumban pedig igenis a szakértői kormányzásra van szükség, mert a pártok a gőgös büszkeségükkel, a hatalomvággyal, a hatalom eredményeinek magáncélú kisajátításával elkanyarodnak a demokrácia elvétől és tartalmától.
Percek óta röhögök, ha Kafka itt élne, biztos ő is jól szórakozna, aztán persze megírná valami elborult novella formájában, amiből később Tim Burton egy még szürreálisabb filmet forgatna, természetesen Johnny Depp-el a főszerepben .."Szerzői jogok védelmére hivatkozva…..
Jannni 2012.01.13 19:02:23
@Doubledecker: A génekben benne van, hogy aki hatalmat kap vagy szerez magának, igyekszik is megőrizni. Nem kell azon csodálkozni, ha hátvédnek vagy talpnyalót, vagy tőle sokkal okosabbat, de hűségest, vagy zsarolhatót, esetleg barátot vagy rokont igyekszik minél előbb betelepíteni. Az is járható út, hogy buta, de lelkesen hűséges pártfogó-pátrfogolt kerül be hátvédnek és vakon végrehajtónak.
Azt láthatjuk, hogy a kapkodás, a bosszú és elvakultság, hatalommámor mára olyan körülményeket teremtett, hogy erre a célra legalkalmasabb került oda, ahol van.
Ja, hogy sokaknak ez nem tetszik? Kit érdekel? A koncepcióba pontosan illeszkedik.
Jannni 2012.01.13 23:58:20
@vinyi: Én már megtanultam, ha köze nincs hozzá politikusok cáfolnak valamit (ezt igen komolyan cáfolják), az érintett meg hallgat, akkor ott vastag már a vaj. Pontosan ezen cáfolatok miatt tudom elhinni az ügyet, mert ha azt hallanám, olvasnám : "kivizsgáljuk, utána járunk, meglátjuk", akkor bizony én sem kezelhetném tényként. Amint a fentiekben már írtam, most már nagyon büdös a dolog, az érintett meg messzire viszi jó hírnevünket.

Már látom is magam előtt az alábbi szituációt:

A frissen végzett fiatal tudós doktor jelentkezik a Zimbabwei álláshirdetésre, mert hazánkban az istenért sem jut munkalehetőséghez.

- munkáltató: Ön ennyi mindent ismer és tud a feladatokról?
- tudósdoktor: Bizony, évekig tanultam az egyetemen, még doktori fokozatom is van.
- munkáltató: És Önt csak így elengedik ennyi költség és idő után külföldre dolgozni?
- tudósdoktor: Nem örülnek neki, de felszolgáló a mekiben nem szívesen lennék.
- munkáltató: Hol is és milyen eredménnyel végezte az iskoláit?
- tudósdoktor: ***** egyetemen, kitüntetéssel, dicsérettel.
- munkáltató: Hol van ez az egyetem?
- tudósdoktor: ez a **** egyetem, Magyarországon.
- munkáltató: Ide figyelj Öcsi sajt ! húzzál innen, nem kell ide nekem a bóvli ! Azt azért áruld már el, hogy másoltad a disszertációdat, vagy csak vetted, libákért !
„Elveszíti jogosultságát az állami nyugdíjra az, aki úgy dönt, hogy magánnyugdíj-pénztári tag marad" - ezzel a mondattal zsarolt meg 96.8 százaléknyi manyup tagot még 2010 novemberében Matolcsy György.  Zsarolás volt ez a javából, még akkor is, ha az úgynevezett…..
Jannni 2012.01.11 16:46:54
@altimus: Miért mondasz olyan butaságokat, hogy nem lesz állami nyugdíj? Kérlek arra, nézd meg a várható / átlag életkor görbét, hasonlítsd össze a nyugdíjjogosultság időpontjával és rájössz, hogy lesz állami nyugdíj. Csupán nem évtizedekig, hanem életkor végéig, azaz 1-2 évig.
Jannni 2012.01.11 16:58:42
@EgyszerVoltBudánKutyavásár: Tudod az a baj, hogy most duzzogsz és becsapottnak, szerencsétlennek érzed magadat. Begubózol és hülyeségekre gondolsz. Az nem jut eszedbe hogy van Döbröginek is története a magyar mesevilágban? Szóval nem a libától kell megszabadulni, hanem Döbrögit móresre tanítani.
Jannni 2012.01.11 17:06:09
@altimus: "az aljas, szemet torvenyek mindegyike vissza lesz vonva a kovetkezo valasztas utan. ez a minimum ami elvarhato egy uj kormanytol. "
Ilyen szamárságot azért ne képzelj, és főleg ne terjessz! Gondolj arra, hogy egy sor tételek már nincs meg a feltétele, az csak puszta , be nem váltható igérgetés lenne.
Vasárnap hozta le a NOL, hogy a Fidesz tömegdemonstrációval bizonyítaná mindenkinek, hogy a kétharmad a kormány és a Fidesz mögött van, de Kósa szerint a tél nem kedvez az ilyen jellegű rendezvényeknek. Megjegyzem, nem az időjárással van a legfőbb probléma ...Az Index tegnap írt…..
Kiszivárogtak az IMF feltételei, amelyek között vegyesen bukkanhatunk olyanra, amely az elmúlt másfél év kormányzati intézkedéseinek fő irányát vonatná vissza (a magyar háztartásokat átmenetileg tehermentesítő különadókat is vissza kellene vonni), és olyanokat, amelyek az…..
Jannni 2012.01.08 12:37:56
@lariflari: Tegnap is nyomtad a süket dumát, de most nagyon bosszantasz. A magáncsőd csak becsületes országban működik, ott ahol a hazudás, a lopás, a csalás és adócsalás a divat, csak kuplerájt okoz és fokozza a pofátlan vagyonszerzést a csecsemő gyerekek és hozzátartozók részére.
A csődbiztos csak a hivatalos jövedelemből tud letiltani, a szürke és fekete gazdaságból semmit. Ebben az országban az lenne a következménye, hogy aki most még fizet, azok jó része se fizetne és titkolná jövedelmét, aki pedig jóhiszeműen vagy akár nyereségvágyból adott, mind szívhatja a fogát.
Ezzel nem csak a hitelezés rendszere dőlne meg, válna semmivé, ugranának plafonig a THM -ek, hanem a csalók és hazugok jutnának további tisztességtelen előnyhöz.
Jannni 2012.01.08 12:49:25
@tede: A magáncsőd nem csak a kapzsi, zsarnok, valutaüzér és kisembereket kizsákmányoló bankok felé való tartozás törlését jelenti, hanem más irányba is szól.
Engem felettébb bosszantana, hogy a társasházban, ahol lakom, valaki eltörölné a szomszédom tartozását (mert nem fizet közös költséget)amit nekem kell kifizetni helyette. Erre engem törvény kötelez, nem jó szándékomból teszem annál is inkább, mert gazdasági helyzetem semmivel sem jobb, mint az övé. Egyszerűen tudja, hogy nyugodtan élősködhet, mert ilyenek a törvények. Nagyon nem esne jól, hogy pár év múlva konstatálhatnám, de jó hogy törvényi kötelezettség alapján fizettem helyette, most már tiszta lappal is indulhat.
Jannni 2012.01.08 16:14:49
@orient: Persze hogy jobb, mert kifizeted te helyette a kölcsönét meg azok, akik miatta kapnak magasabb kamatra kölcsönt. És a fúrmányos magyarok többsége is rájön, hogy jobb nem fizetni akkor se ha tud, mindent a gyerekre íratni és magáncsődbe vonulni.
Vastagbőr Az előzetes IMF-lista 2012.01.06 16:50:00
A Figyelő birtokába került az IMF-jelentése, ami az IMF január 18-i igazgatósági ülésére készült, és tartalmazza, hogy miket kér az IMF Magyarországtól. Előzetesen, ez még változhat, persze. A jelentést a napokban juttatták el a kormányhoz, a magyar fél még…..
Jannni 2012.01.07 12:23:35
@zombizan: Látnád, hogyan lengetem a kezemet! Egy nagy büdös **** ! Ez a társadalom nem érett arra, hogy az adós moratóriumot kapjon 5 évre az árverezés elől, mert kibújna a törlesztés elől, bármiféle felügyelőt tesznek melléje. A tisztán szerzett jövedelemnek is csak egy kis része menne a tartozásra, a szürkéből és feketéből pedig semmi se.
Mellesleg a zsidók sem alkalmazzák már azt a régi törvényüket, hogy 5 évenként el kell engedni az adós tartozását, a tartozás elengedése már náluk sem törvény.
Nálunk a társasházban vannak jó páran, akik nem fizetik a közös költséget (tudnák, de nem) mert hála a törvénynek, egy páran és én fizetem helyettük is, mert szükségem van gázra, vízre, melegre. Egyáltalán nem vagyok jobb anyagi helyzetben, de a pofátlan élősködő pártján áll a törvény. Kényszerített készfizető kezes vagyok, köteleznek az élősködő eltartására. A bíróság hiába itél meg igazat, ha nem megy, hát nem megy. Még egyszer kiemelem: egyáltalán nem vagyok jobb anyagi helyzetben, csupán a nálunk semmit nem érő erkölcsi fölényem van.
Az ilyen és hozzá hasonló pofátlan miatt ne legyen arra esélyem, hogy valaha is visszakapjam azt a pénzt, amit kényszerből rá költöttem?
2006.December 30-al nyugállományba vonultam a BM. kötelékéből mivel annak AZ évnek szeptemberében betöltöttem AZ 50.életévemet. Akkor azt mondták rosszul járok, ha nem megyek el, most azt mondják rosszul jártál, mert elmentél. Ez most egy másik kérdés. Jelenleg tiszteletdíjas…..
Jannni 2011.12.31 12:27:17
Szerintem ez egy kamu szöveg, nem valószínű, hogy az érintett írta. Egyrészt azért, mert az adózás és az egészségbiztosítás kérdése elviekben éppen rendezett, de egy sor más lényeges kérdés egyáltalán nem. Itt van december 31 és egy sor dolog lóg a levegőben (Kormányrendeletről, végrehajtási utasításról, egyáltalán valami konkrétumról tud valaki? Küldött a Nyugdíjbiztosító legalább egy fecnit amit Határozatnak neveznek?) a törvények meg holnap érvénybe lépnek.

Melyek azok a kardinális kérdések, amiket én a fentieken túl látok?

- Most, hogy elveszik a nyugdíjat mint jogot, nem lesz tovább nyugdíjas. Mint nem aktív rendőr, továbbiakban nem rendőr. Ha egyik sem, akkor micsoda? Ingyenélő? Naplopó? Élősködő? Kádárhuszár? Szemkilövő?

- A rendőrt alkotmányos jogában korlátozzák a törvények, sok egyéb között polgármesternek sem választható. Amennyiben választáson indul, azt be kell jelentenie, beosztásában felfüggesztik és mindaddig nem láthatja el feladatát, ameddig be nem fejeződik politikai tevékenysége.

- Mint polgármester és ha rendőr, akkor le kell mondania a rendőrségi illetményéről, beosztásában felfüggesztik. De Ő aktív rendőr? Ha meg aktív rendőr, akkor le kell mondania a polgármesteri tisztségéről. De Ő aktív rendőr? Van szolgálati beosztása amit ellát?Ígérete csak arra van, hogy lehet közmunka felügyelő. Ha nagy szerencséje van éppen abban a faluban felügyelhet, ahol most polgármester.

- Most, hogy se nem aktív rendőr, se nem nyugdíjas, nem is viselhet rendfokozatot. A rendfokozatok felsorolása és követelményei nem ismernek mást, csak aktív és nyugállományú kategóriát. Ezek alapján lefokozták, a rendfokozatától megfosztották. A fegyvereseknél a rendfokozattól való megfosztás a becsület elvesztésének következménye, melyet a BTK tartalmaz és bűncselekmény elkövetése esetén bíróság mondhat ki.

- Van még egy csokor, de most hagyom.

Igen, volt rendőr Polgármester Úr Ön midenképpen rosszul jár. Azért jár rosszul, mert elveszik a nyugdíját, a becsületét és a falu megbecsülését. Az vigasztalja, hogy –mint volt rendőr- Ön is felelős azért, hogy ilyen nemzedéket sikerült felnevelni és társadalmi közhangulatot kialakítani.
A Magyar Munka Terv új rendszere a munkaerőpiactól elidegenítő, alacsony bérezésű, sok ponton a két világháború közötti ínségmunka intézményére hasonlító rendszert alakít ki. A biztosítási elvű álláskeresési támogatás leépítésével növeli az…..
Jannni 2011.07.12 22:02:21
Teljesen egyet tudok érteni a leírtakkal, de van néhány nüansz, amit figyelembe kellene venni. A közmunka célja nem az értékteremtés, hanem a tétlenség megtorlása. Át kell nevelni az embereket a kínai munkamódszerekre, mert hiábavaló lenne a frissen megkötött kínai szerződés. Mire jönnének ide a kínai vállalkozók? A lógós, dőzsölős, drága de lusta és csak selejtet termelő, mindenféle jogot szem előtt tartó síránkozó munkaerőre? Pontosan a közmunkára kirendeltek lehetnek azok, akik bármilyen 8-10-12-16 órás munkának örülnek, ami eléri a havi bruttó 100 ezret.
Ezek a közmunkások mivel rendelkeznek? pénzzel ? ingatlanokkal? szellemi tőkével? munkával? Hát ugye "mindenki annyit ér, amije van". És az is jár neki. Hát ezek az emberek azok, akik nem érnek semmit. A szerszámot is csak ellopnák, vagy tönkretennék. A munka, a lakhatás, a családi érzelmi, család fenntartói szerepük érdemlegesen nincs, az élelmezés, egészségügyi ellátás, a nyugdíj váromány stb. nem érdekes, mert az ember is és munkája is annyit ér, amennyit kap.
Van viszont még egy pozitív haszna: csökkenni fog a fekete munka, mert ezek a tíz és százezrek bújnak ki az adózás alól. Ezek azok a gazemberek, akik kivonják magukat az adók alól és nem hajtanak hasznot, csak élősködnek, élősködnek, kérik vagy erőszakkal megszerzik a pénzt.
Még valami: csoportban lesznek, tömegesen dolgoznak. Az igaz, hogy ott a közelben megugorhat a bűnözés, de ahonnan elviszik Őket, ott nőni fog a köznyugalom. A rend. És ez által rend lesz.