Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hower

0 bejegyzést írt és 379 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyre több huszonéves stresszel, ami nem is csoda, hiszen egy szakember szerint az elmúlt évtizedekben szinte példátlan nyomás alatt él a pályakezdő fiatal generáció. Eláruljuk, mi a tíz leggyakoribb ok. Egy kétezer fő bevonásával elvégzett kutatás azt vizsgálta, mi aggasztja…..
hower 2013.07.31 23:42:15
@elkeseredett.polgar: Ezt én is így tapasztaltam.
Nagyszerű könyvet olvastam Fat chance, the bitter truth about sugar — Kövér esély*, keserű igazság a cukorról — címmel dr. Robert Lustig tollából. Az író vezetékneve hollandul-németül vidámat jelent, ami gyökeresen ellentétben áll könyv igencsak komoly témájával. A könyv…..
hower 2013.07.30 10:44:42
@Cifu78: Ott a pont, és kösz a linket is. Hát igen, ennyi. :)

(Egyébként meg csőlátásos emberrel nem érdemes vitatkozni, ő úgysem képes megérteni, hogy más is lehet a világ, mint ahogy eddig gondolta. You're just wasting your time.)
A nemek egyenjogúsága jegyében immáron nem csak nőkkel, hanem férfiakkal is egyre gyakrabban próbálnak meg termékeket eladni. Ahogy a mondás tartja: „Sex sells" (azaz a szexszel mindent el lehet adni), ráadásul mindkét nem esetében. Az sem árt persze, ha némi botrány is adódik,…..
hower 2013.06.18 09:17:14
@blueslac: :)
Egykoron az emberi teljesítőképesség csúcsát jelentette, ha valaki megmászta az Everest csúcsát. Ma már mindez a múlté: csak tavaly több mint félezer ember mondhatta el magáról, hogy feljutott a világ tetejére, a csúcs népszerűségére pedig hatalmas iparág…..
A pekingi metróban - legalábbis egyes állomásokon - az utazók már fizethetnek a mobiltelefonjukkal is. A módszer hanghullámokon alapul. Már mobilfizetéssel is vásárolhatnak üdítőt a pekingi metró utasai - legalábbis egyes állomásokon. Az Alipay, Kína egyik legnagyobb…..
Nem sokkal ezelőtt a Fidesz elfogadta azt a törvényt ami kivégzi az átláthatóságot Magyarországon. A kormány tegnap beterjesztette és ma elfogadta azt a törvényt ami fellép a "visszaélésszerű adatigénylésekkel" szemben. Értsd, fellép azokkal az állampolgárokkal,…..
hower 2013.04.30 18:57:13
@Balibgeczyk: furcsa, ahogy itt örömködsz. :) Vagy tényleg pénzügyileg érdekelt vagy ebben az ügyben, vagy annyira tele vagy már dühvel és gyűlölettel, hogy összeszorítod a szemedet az ilyen dolgok láttán.

Egyik esetben sem tudom irigyelni az életedet.
Üzenőfüzet Kontramarketing 2013.04.26 13:07:31
Vannak bizonyos határok, amiket talán az üzleti életben sem kellene átlépni. Íratlan szabályok ezek, amiket az emberi jóérzés szab meg. Szerintem ugyanis nem jó reklám az, amelyikben „buzi audisokat” emlegetnek, ugyanis egy levél nem ettől lesz személyes hangvételű, sőt. Az…..
       Ezerkilencszázhetvennégyben már                     rég megboldogultam, te ifjú titán, adjunktus                              lettél a…..
hower 2013.04.24 14:27:05
@jotunder: Az Akadémia azért mégiscsak a tagságából áll, tetszik-nem tetszik, ebben tollaszergének teljesen igaza van. Ilyen alapon a parlamenti fideszes szavazógépet is felmenthetjük, mondván, hogy nyilván közülük sokan csenben kiröhögik, amit a kormány csinál. Sőt, a korményt is felmenthetjük, hiszen nyilván vannak ott is olyanok, akik legalább néha de kiröhögik, amit OV mond vagy csinál.

Ha nem szólnak semmit, akkor sajnnos úgy néz ki a dolog, hogy tökéletesen egyetértenek azzal, ami történik.
Ahhoz, hogy egy P. Lászlóéhoz hasonló nyomorult ember életét részletesen megismerjük, valami szörnyű eseménynek kellett bekövetkeznie. Ezekben a sorsokban ugyanis sikert aligha talál a média. Bándy Kata meggyilkolása tragédia, de nem csak egy emberi élet elvesztése miatt, hanem…..
hower 2013.04.23 09:57:20
@Farkos Tsapó Gyurka: Szerintem nem mentegeti. Csak arról beszél, hogy ez a dolog újra és újra meg fog ismétlődni, mert olyan a szociális rendszer (működésképtelensége). Msá szóval: míg te P. László személyével vagy továbbra is elfoglalva, a poszt szerzője már arról beszél, hogy ha adolgok így maradnak, akkor jönnek majd újabb ilyenek, akiket bár nem P. Lászlónak hívnak, ugyanazt teszik majd P. László. Capisce?
Az izsáki tragédia sajnos nem magyar specialitás. A szabadság állítólagos hazájában, Amerikában is esett már meg, hogy az éppen igazoltató rendőrnek eldurrant az agya és úgy lelőtte az áldozatát, hogy az rövidtávon bele is halt a sérüléseibe. Mondanám, hogy az ilyen esetek…..
hower 2013.04.14 23:17:25
@De hol van Columbo felesége?: "
Ez a tett miért nem veri ki a biztosítékot a jobboldalon? "

Nem akarok cinikus lenni, de nem azért, mert most éppen jobboldali kormány van? Képzeljük el azt a helyzetet, hogy mindez Gyurcsány alatt történik. Vajon milyen címlappal jelenne meg a Magyar Nemzet például?

Na, pont ezért szívunk. Mert alapvető dolgokban se fogunk össze, inkább azt keressük, hogyan lehet a másik politikai oldalon állót a földbe taposni. Közben meg rajtunk röhög a mindenkori Állam...
hower 2013.04.15 09:04:11
@wmiki: Mikikém, te tényleg annyira hülye vagy, mint mondják.
Az ember időnként szétnéz maga körül, megdöbben, felháborodik, aztán kijelenti, hogy soha többé semmin, mert innen már nincs lejjebb. Néhány nap – esetleg óra – elteltével kiderül, hogy mégis van. Mielőtt azonban belekezdenék újabb „innen már nincs lejjebb” érzésem…..
Ami Izsákon történt néhány napja valódi tragédia, amely ismét rávilágít a félelemre és a nyers erőre épülő Orbán-rezsim tarthatatlanságára.Az ilyen fájdalmas esetekben az első dolog, amit meg kell tennie minden érző embernek, az a részvétnyilvánítás az áldozat…..
Az Izsákon agyonvert férfi ügye nagyon sok mindenre világít rá, amivel nem nagyon néztünk eddig szembe. A történet magában is brutális lenne - két rendőr agyonvert egy lopásért bevitt férfit - de az élettársának adott magyarázat, miszerint leesett a székről és meghalt;…..
hower 2013.04.14 09:59:11
@sparklie: Igazad is van, meg csúsztatsz is. Az igaz, hogy jogállam leépítése gyakrabbá teszi majd az ilyen eseteket, de az nem, hogy ezért kizárólag a mostani kormányt teszed felelőssé. A rendőrség (de lehet, hogy az egész igazságszolgáltatás) a rendszerváltás óta nem tud kikeveredni a régi kádári sémáiból. Ezen nem segít az, ami most van, sőt, sokat ront rajta, de látni kéne, hogy ez nem az utóbbi három év terméke.
hower 2013.04.14 10:00:30
@Fejesrob: És az milyen jó is, amikor az egyszerú pógár végre két terror közé kerül. Egyik oldalról a bűnöző, másik oldalról meg, ha rossz napja van, a rendőr fog foglalkozni vele. Milyen szép is ez!
Régóta várjuk, de talán most már tényleg ki lehet jelenteni, hogy megérkezett a tavasz. Hétvégére már 20 fokot is mondanak, így kutyásoknak egy remek lehetőség, hogy egy jó nagy tavaszi sétára vigyék négylábújukat. Na de nem csak a kutyusok élvezik a napsütést, mostanra…..
hower 2013.04.11 22:19:27
Elindult a Trónok harca 3. évada, a fél világ megint a haját fogja tépni vasárnaponként, hogy „bazzeg már megint vége”, és senkinek nincs mersze egy rossz szót szólni erre a sorozatra, mert különben felakasztják. Pedig hát…lenne mit mondani. Mindenekelőtt ki kell…..
hower 2013.04.05 20:44:31
Tisztelt MT weboldal üzemeltetők!    Az oldaluk tetszik, a kommentelőket (akinek ez nem inge, az ne vegye magára!) kevésbé szeretem, nagyon tudják szídni egymást bizonyos esetekben; máskor valóban segítő ötleteket adnak, az jó dolog.  Én nem bizonyos cégre…..
Elég rendszeresen járok Budapesten, és néha masszázsra is elcsábulok. A mienknél egy szabadabb és fejlettebb országban voltam egy hosszabb trainingen, kíváncsiságból elmentem ott is. Hát Ég és Föld. Ahova mentem nem csak masszázs, hanem rendszeres workshopok, szemináriumok voltak tantráról meg…..
Elképedve (a szó pozitív és negatív értelmében egyszerre) olvastam a Vastagbőr egyik posztjára adott kommentet. Idézem: Ha egy populációbol (mondjuk Magyarország lakosságából) 160 év alatt kb. ötször, vagyis generációnkként egyszer a vállalkozó szellemű, agilis,…..
hower 2013.02.17 11:46:19
@magyar ember teli szájjal: "Ha megnézitek a balos sajtóban a fidesz adórendszerének a kritikáját, látszódik, hogy messze a legjobban az a kiakasztó a népnek, hogy a gazdagok jobban járnak. Nem az, hogy a szegények rosszabbul."

Ott a pont.
Az Országgyűlés decemberben módosította a földtörvényt, ennek értelmében 2013. január 31-ig minden mezőgazdasági földhasználatot - mérettől függetlenül - be kellett jelenteni a földhivatalnak. Korábban csak az egy hektárt meghaladó használatra vonatkozott a bejelentési…..
Mivel próbálják félrevezetni a közvéleményt és a felvételizőket? Mit produkál valójában az egyetem? Máté András, az ELTE BTK Logika Tanszékének vezetője arra is kitér előadásában, hogy a felsőoktatás a diplomák kibocsátása mellett a kulturális színvonalat, a társadalmi…..
hower 2013.01.28 13:41:29
@Távmunkás: Máté 1997 óta docens. Az ELTE-én 2002-től vannak egyáltalán a habilitációs eljárások. A megoldás ilyen egyszerű, ráadásul ezek az infók mind megtalálhatók a neten. Ha én online távmunkás lennék, biztosan utánanéznék annak, amiről beszélek. De nem vagyok online távmunkás.
hower 2013.01.28 13:53:59
@Távmunkás: Én értem a felháborodásodat és sok dologgal egyet is értek a kommentjeidben, de Mátét itt speciel teljesen igazságtalanul támadod. A figura sose volt foximaxis, valóban matematikusként végzett akkoriban, amikor nagyjábül 20 ember volt egy matematikus évfolyam, és ment aztán el a logikatörténet felé, és végezte el a filozófiát is. Valóban nem nagyon vannak nemzetközi publikációi, de ez meg egyáltalán nem szokatlan kis Kárpát-medencei provinciánkban, sőt, az a kivétel, akinek ilyen sok van, és még mindig itt tanít.
hower 2013.01.28 14:00:21
@hower: A vége nem volt magyarul, de talán érthető, mit akarok mondani. A magyar tudomány rendesen kontraszelektált, és akik képesek hosszabb távon is nemzetközi szintet nyújtani, azok előbb vagy utóbb törvényszerűen elmennek Magyarországról. Ezért az elmaradt felsőoktatási reformok is felelősek, de a tudományszervezés elmaradottsága általában is. És itt meg veled kell egyetértenem, nem nagyon becsülete az igazi teljesítménynek, így kevesen vállalják a vele járó erőfeszítést. A langyos víz rulez.
A nagy közvéleménykutató cégeket gyakran vádolják részrehajlással, ezért arra gondoltam, hogy elkészítem a saját kutatásom a magyarországi pártvezetők népszerűségéről. A tagadhatatlanul unortodox, és reprezentatívnak csak problémásan nevezhető módszeremtől azt hiszem…..
Mert a tandíj nem tandíj – hanem költségtérítés; a forráskivonás nem forráskivonás – hanem átstrukturálás; sztrájk nem sztrájk – hanem nemsztrájk.A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) oktatói a nemsztrájk módszerével kívánják jelezni, hogy az utcai politizálás…..