Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ndeni

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jön a nyár és a horvátországi nyaralások ideje. Mire egy tisztességes nyaralást megszervezünk, több havi fizetést is felégethetünk. Hosszú évek óta figyeljük a horvátországi árak alakulását. Íme pár trükk, mellyel vacsorákat spórolhatunk!   1. Kunát vigyünk, ne eurót Horvátország pénzneme a…..
ndeni 2016.06.29 14:56:04
@Mclaurin: Én májusban voltam lent hajózni. Tőlük béreltem "kütyüt": www.noroaming.hu/product/enc-autopalya-kutyu-indulo-utdijjal-10-napra-hr/ , adtak kedvezményt is. Bár azt mondták, szezonban nincs kedvezmény, időt mindenképp lehet spórolni és nem kell pénzezni se a pályán.
A Telefonközpont értesülései szerint valóban megváltozhat jövőre az európai roaming szabályozás és a legjobb esetben akár az is elképzelhető, hogy a roaming díjak valóban nem térhetnek majd el a belföldiektől, de erről egyelőre semmilyen konkrét EU-s döntés nem…..
ndeni 2013.06.18 21:57:13
Nem egyszerű dolog ez a roamingszabályozás. Politikai, gazdasági és szociális szempontból bizonyára sokan jól járnának, ha nem lenne, de a telekom cégek lobbija nagyon erős, nem kis cégekről beszélünk. És gondoljuk csak a helyükbe magunkat, ha van egy üzletünk, amiből jó sokat keresünk, miért néznénk jó szemmel, ha valaki ki akarná húzni alólunk az üzlet alapját?! (Az más kérdés, hogy szemtelenül sokat kérnek a roamingért, de mindig mindenki annyit kér egy szolgáltatásért, amennyit a felhasználók hajlandók kifizetni. Akinek nem tetszik, ne vegye igénybe. Az megint más kérdés, hogy az ember egy okostelefonnal manapság nagyon könnyen belefuthat véletlen adatforgalmazásba, amit a szolgáltatók csak egy bizonyos összeghatár elérése után jeleznek - de legalább ma már van ilyen határ.)

Ha valakinek külföldön is igazán szüksége van internetkapcsolatra, gondolja át, hogy elegendő-e a szálláson vagy út közben is használná. Ha nem elég a szálláson lévő WiFi (ha van), akkor alternatív megoldást kell keresni (tekintve, hogy a szolgáltatók 171.000.-Ft/GB ajánlata nem elfogadható). Ilyenkor jön szóba a helyi szolgáltatók kínálata, amelynek értelmezése azonban nyelvi akadályok és technikai ismeretek hiányában nem mindig egyszerű. Ha valaki gyors megoldást keres, érdemes megnézni a
www.noroaming.hu ajánlatát, mert elképzelhető, hogy kevesebb mint 10.000.-Ft-ból megoldható, hogy korlátlan adatforgalmat bonyolítson nyaralás alatt.
Olcsóbb nyaralás Bernadett: parkoláskor a 2 kunást kiváltja a 10 forintos (Fotó: Bors) Felvette a harcot a zadari (Zára) parkolótársaság a magyar forinttal és vélhetően a magyar turistákkal szemben. A város a nyári szezonra mindig drasztikusan megemeli a kiemelt zónáiban a…..
Konstruktív ötletem van: zárjuk be az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda Zrt-t!Nem tudom, ki mennyire ismeri ezt a remek céget, de ők azok, akik ügyfélkezelésben, lassúságban, és árakban is verik a cégbíróságot és a Magyar Postát.Történt, hogy az egyszeri…..
ndeni 2009.02.05 09:12:17
Üdv Mindenkinek,

Én történetesen angol szakfordító vagyok és egy fordítóirodát vezetek. Az öcsém hívott nemrég, aki Franciaországban él és tanul, hogy hiteles fordítás ügyében segítsek neki - információadáson kívül mást nem nagyon tudtam tenni érte. Részletek itt olvashatók:
viktornagy.com/blog/2009/01/30/hiteles-forditasok-otthon-es-vilagban/ (a vége szerintem nagyon kemény!). Nem tudom, a Benedictum hogyan tud hitelest fordítani az OFFI nélkül, bár vannak olyan iratok, amikre nincs monopóliuma az OFFI-nak, de aki ilyet rendel, az nézzen utána, illetve kérdezze meg a dokumentumot befogadó hatóságot, mert a végén kétszer fizet! Nekem volt olyan ügyvéd barátom-partnerem, aki bőszen mondta, hogy az egyik ügyfelének van hiteles fordítója, és az egyik iroda tökéletesen másolta is a hitelest, csak hivatalost írt a végére, még az ügyvédnek sem szúrt szemet a sok szívet melengető piros-fehér-zöld szalag és bélyegző között, pedig tényleg precíz hölgy az illető.

Hirdetés (azt hiszem, így kell jelölni a nem közhasznú infót)
Ha jó a "sima" vagy a hivatalos fordítás is, akkor látogass el ide: www.aforditoiroda.hu !

D.