Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anya (mama)

35 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elöljáróban annyit, hogy ezt a bejegyzést hónapokkal ezelőtt írtam, és a helyzet azóta már sokat változott, de pont ezért nem bánom, hogy megörökítettem magunknak. Sokáig nem tettem fel, nem tetszett, nem tudok jól írni, de most mégis megosztom. *** Arra gondoltam, hogy…..
Hogy is van ez? Hogy van az, hogy ötvenhárom évig azon a véleményen voltam, hogy repülőre én soha nem ülök, most meg repülőjegyem van Svédországba?Kimaradtak az életünkből a komolyabb külföldi utak. Régen lehetőségünk nem volt rá, most meg pénzünk nincs. Szoktam ezen…..
anya (mama) 2013.01.21 14:55:09
@P Katóca: Még, még, álmodj még! (A húsleveses és csorbaleveses fazekak még nem teljesültek be...)
Most hallottam a tévében, hogy az Evangélikus Egyetemi Lelkészségen HéHa néven működik egy alkalom, egy előadás-sorozat. Hétfőn hatkor kezdődik, ezért HéHa. Mondtam Apának, hogy akkor a keddi házicsoport-alkalmunk a hat óra harminc perces kezdés okán lehetne KeHaHa, vagy ami…..
anya (mama) 2010.10.07 11:09:52
@P Katóca: Aktuális "hordozásaink" - csak hogy ne feledjem - hogy legyen elég munkája Ibolyának, hogy Eszter helyt tudjon állni a vasárnapi gyerekmunkában, Timi műtétje, édesanyja és gyerekei megtérése. Misi leginkább a vörös iszap okozta katasztrófa által sújtottakért kéri az imát. Rokonunk, Mariska kilátástalan helyzetéért, nehézségeiért imádkozunk, legfőképpen, hogy megismerjék az Urat. Hálát adunk S. Kati gyógyulásáért. A gyermeket váró Mariannért imádkozunk, aki fizikailag nagyon rosszul viseli a terhességet. Csabáért, hogy nagyobb türelme legyen a családjához. Ernőért, aki épp most lett nyugdíjas, hogy meg tudjon töltekezni új feladatokkal, új áldásokkal. A gyülekezeti fiatalokért, hogy dönteni tudjanak Isten útja mellett, hogy megismerjék az Urat. Piroskának és Lacinak is ez a szívügye, különösen saját unokáikért kérik az imát, plusz a nyolcadikosok továbbtanulásához kérik az Úr segítségét. Zoli, ha jól emlékszem, a házasságokért és Mariannért kért imát. Jó, hogy ezeket itt most felsorolhattam, magamat is emlékeztetve... Hallgass meg, Istenünk!
hogy mikor Zita négy hónapos lett, visszamentem dolgozni. Ráadásul belgyógyászatra. Összesen két kórtermből áll az osztály. Van egy nagyobb, ami teljesen üres, és van egy kisebb, ahol a szobatársaim feküdnek a szülészetről. Talán babákkal. Felismernek engem, de nem szólnak…..
Lakik itt a sorházak egyikében egy háromgyerekes család, szoktam velük beszélgetni, mikor találkozunk a busznál. Még nem volt egyetlen unokám sem, amikor ezek a kisgyerekek a buszmegállóban egyszer spontán átöleltek. Nagyon jól esett. Azt gondoltam ugyanis, hogy tőlem a gyerekek, unokák menekülni…..
 (A cím csak azért, nehogy mindeni engem guglizzon ki, ha eme tavaszi zöldnövényt keresi. Na jó: Allium ursinum.) Csak egy kevés levelet szerettünk volna szedni, de ott a Mecsekben, zöld szőnyeg láttán az ember nem tud mértéket tartani. Ráadásul én épp, hogy lehajoltam,…..
Testvéri - baráti házaspárnál voltunk éppen vendégségben. Miközben beszélgettünk, szeretettel megosztottuk egymással az eltelt év történéseit, végig ott volt a háttérben a tudat, hogy a menyem éppen vajúdik. Istenem, segítsd meg őt! Későre járt az idő, imádkoztunk,…..
anya (mama) 2010.08.05 21:55:09
@Szili Edit: Köszönjük, Edit! Valóban, az anyaméh gyümölcse jutalom. Nappal is, éjjel is.
Amikor megláttam, hogy piszkosan, elhanyagoltan felszáll a buszra, legszívesebben kikerültem volna. (Láttam már őt italosan, akkor tényleg kikerültem.) Gondoltam, a sapkámban úgysem ismer meg, de ő egyenesen felém tartott, nevemen szólítva köszöntött. "Megvagyok"- mondta,…..
anya (mama) 2010.02.01 16:50:45
@P Katóca: "A gyerek"-szószerinti idézet volt Tőle. Mivel éppen leszállt a buszról, nem volt idő sorravenni a lyányokat. Ő abba a gyülekezetbe jár, ami a más gyülekezetekben sérüléseket szenvedett emberek gyűjtőhelyeként ismeretes.
A pénztárnál a mellettem levő sorban állt. Takarva volt, csak a felsőtestét láttam hátulról. Nagyon hosszú, szépen befont haj, büszke fejtartás. Székely leány.Előre lépett, láttam az egész alakot. Nem úgy folytatódott alul, mint felül. Cakkos, csipkés félhosszú szoknya,…..
Latolgattam, írjak-e arról, hogy részt veszünk az ökumenikus imahét programjaiban, de ma már látszik, hogy annyira jó nekünk ebben részt venni, hogy már túlcsordul a szívemből. Tegnap még "hazai" terepen voltunk, ma viszont a katolikus templomban jöttünk össze négy…..
Az ünnepnapok után ma van az első olyan nap, amikor nincs nálunk senki és mi sem megyünk sehova, úgyhogy kezdem számbavenni, mit is hozott magával az ünnep. Csak úgy prózai módon, leltárszerűen. Vannak még ajándéktasakok itt-ott a lakásban, még rálelek erre-arra, nem is tudom…..
a gyülekezetben. Én, aki sose. Indítva voltam, határozottan. Pedig legutóbb, amikor felkértek rá, hogy mondjak néhány gondolatot arról, hogy én hogyan készülök a karácsonyra, még elhárítottam a felkérést. Most vasárnap délelőtt az istentiszteleten a lelkipásztor arról…..
Jó érzés tudni, hogy amikor blogbejegyzést írok, nem csupán magamban beszélek. Jó érzés, hogy sokszor a kommentek hiánya nem azt jelenti, hogy nem olvas senki. Jó érzés kedves nászasszonyomtól (három közül az első nászasszonyomtól) levelet kapni. Biztos nem haragszik meg,…..
anya (mama) 2009.12.22 21:03:06
@eurosapiens.hu: Köszönöm!
Arra gondoltam, hátha egy rövid viccel sikerül feléleszteni a blogot.Kedvencem lett! :)Honnan tudjuk, hogy Jézus egyetemista volt? - Hosszú haja volt - 30 évesen még a szüleivel élt- Ha néha csinált valamit, az is csoda volt..
anya (mama) 2009.12.15 17:23:03
az emberi jóságnál és az emberi gonoszságnál aligha van nagyobb egymást kioltó erő itt a földön. hatalamasan tud cselekedni az, aki jót akar a másiknak, de ha valaki rosszat tervel, azt is kimagaslóan és precízen véghez tudja vinni. ezt tapasztalom nap mint nap a karácsonyi…..
A gyülekezetben felajánlottuk a segítségünket a csekei roma gyülekezetnek szánt karácsonyi csomagok összeállításában. A lelkészné megkérdezte, nem tudjuk-e, hogy hol lehet olyan szatyrokat beszerezni, ami nem teszkós, nem valamelyik üzlet logóját viseli magán. Édesapa…..
Néhány hónapja felfedezett (az orvos szerint szép) epekövem tudatta velem az elmúlt napokban, hogy gondot tud nekem okozni, ha akar. A múlt héten jövés-menéseim során többször is házon kívül étkeztem, többször is kifogtam zsírban tocsogó ételt. Szombat délelőtti újpesti…..
A "női szellemi karate klubban" töltöttem egy napot, Kalla Tímea kifejezésével élve. Az ő blogjában olvastam először a Lydia női imanapról kb. egy évvel ezelőtt, és én azóta vágytam részt venni benne. Amikor a gyülekezetben hirdették ezt az alkalmat, rögtön…..
Életemben először hálaadó napon voltunk a gyülekezetben. Döbbenetes volt a terményekkel, zöldséggel-gyümölccsel gazdagon feldíszített oltár szépsége, bősége. Nagyon szép szokásnak tartom az Isten jóságáról, gondviseléséről ilyen módon való megemlékezést. Mi is…..
 Terhesség, szülés, szoptatás után (bár ez utóbbit még csak most tervezem abbahagyni, nem tudom, Ádám mit fog szólni hozzá ?!) kezd visszaállni az, ami Sárának már nem volt. Igaz, kissé meglepően gyors időközökben jelentkezett. Most viszont már a megengedettnél tovább…..
A csoklit csipsz kuki, azaz a csokidarabkás sütemény a pofonegyszerű sütemények családjába tartozik. Arról híres, hogy én nagyon szeretem. Szívesen sütök bárkinek bármikor :)!Igazából a történet ott kezdődik, hogy pár hónapja eltűnt az újfordítású Bibliám (az ufóm),…..
anya (mama) 2009.08.31 09:40:23
@- kami -: Laci bátyám örült nekünk. Nem akarta magát ünnepeltetni, de azért látszott rajta, hogy meghatódott. Ica is ott volt, később Ica lánya is befutott a lányaival köszönteni. Laci iszogatott a szép kerek évforduló alkalmából. Nem nagyon lehet neki "adni", mert ha viszel is valamit, többszörösét adja vissza.
Más: megint volt egy "spontán" találkozásunk a hátrahagyott gyülekezet két tagjával, hol máshol, mint a bszögi temetőben délidőben. A Rendező rendezte, mert mi nem tudtuk volna ezt így összeszervezni. Őszintén örültünk egymásnak, és megbeszéltük, hogy folyt. köv. a közeljövőben.
Csütörtökön első alkalommal merészkedtünk el bibliaórára hegyen. Kevesen, házicsoport- jelleggel voltak együtt a testvérek. Örömmel fogadtak, kiderült, hogy egy füzet alapján haladnak ("Élet Jézus Krisztussal), otthon kitöltik munkafüzetszerűen, válaszolnak a…..